Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا ؛ حسین رضوانی گفت: پرورش تجاری طیور و پرندگان باید در بافت صنعتی و با مجوز انجام شود و در غیر این صورت برخورد می شود.

وی توضیح داد: طبق مقررات روستاییان می توانند کمتر از یکصد قطعه انواع پرندگان از قبیل مرغ، اردک، غاز، بوقلمون، شتر مرغ، کبک، بلدرچین و پرندگان زینتی را به منظور مصرف خانوار روستائی در مکان محصور شده داخل بافت روستا پرورش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دامپزشکی مازندران از شکل گیری کارگروه ساماندهی واحدهای پرورش طیور بومی ، رنگی و غیر مجاز خبر داد و گفت که در این طرح واحدهای دارای پروانه نامعتبر هم شناسایی و تعطیل می شوند.

وی تولید پایدار و بهداشتی را مورد حمایت جهاد کشاورزی و دامپزشکی دانست و افزود: اعمال ضوابط و مقررات فنی و بهداشتی برای اجرای دستورالعمل ابلاغی از سوی وزارت جهاد کشاورزی آغاز شده است.

رضوانی گفت: برای کنترل بیماری ها و جلوگیری از بروز و انتشار برخی از بیماری های مسری و مشترک بین انسان و طیور باید این دستورالعمل بر اساس قوانین موجود اجرائی شود.

وی حمایت از سرمایه گذاری و اشتغال، مدیریت تولید به صورت کمی، کیفی و بهداشتی محصولات طیور و کاهش مخاطرات بهداشتی ناشی از عملکرد واحدهای غیر مجاز و غیر بهداشتی را از دیگر اهداف تشکیل کمیته استانی ساماندهی واحد های پرورش طیور بومی برشمرد.

رضوانی گفت: به طور یقین از این پس روند نظارت بهداشتی و اعمال قوانین برابر ضوابط قضایی بر عملکرد اینگونه واحدها انجام می شود.

مدیرکل دامپزشکی مازندران همچنین پرورش غیرمجاز انواع ماکیان را در اطراف واحدهای صنعتی و در زمین های شالیزاری، به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدات برای صنعت طیور استان دانست.

بیش از 2 هزار و 300 واحد مرغداری در استان مازندران وجود دارد که سالانه با تولید بیش از 180 هزار تن گوشت مرغ حدود 12 درصد گوشت سفید کشور را تامین می کند.

وی با بیان اینکه بر اساس ماده 10 آئین نامه نظارتی بهداشتی سازمان دامپزشکی هر گونه پرورش دام و طیور مستلزم دریافت پروانه است، گفت: از آنجایی که پرورش اردک به صورت گله ای تهدید جدی علیه بهداشت عمومی محسوب می شود، این فعالیت به لحاظ قانونی جرم تلقی می شود.

رضوانی توضیح داد: از آنجایی که شرائط و زمینه شیوع احتمالی بیماری آنفلونزای پرندگان با مهاجرت پرندگان در زمین های شالیزاری وجود دارد، دامپزشکی به هیج عنوان به بهانه اشتغال برخی از جوانان، سلامت و بهداشت عمومی جامعه را به خطر نمی اندازد.

همه ساله در فصل پائیز و زمستان دهها گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیت حدود یک میلیون و 500هزار بال به مازندران مهاجرت می کنند. این پرندگان یکی از انتقال دهندگان ویروس آنفلونزای مرغی در استان هستند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان مازندران زمستان سرمایه گذاری سلامت ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۷۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران

به گزارش تابناک، «کورس ربیعی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه ماه اردیبهشت‌ زمان مناسبی برای ورود پرندگان تابستان‌گذران است، گفت: پرستوهای دریایی، چلچله‌ها، حواصیل‌ها، زنبورخوارها، و گلاریول‌های بال‌سرخ به‌همراه حدود 60 نوع دیگر از پرنده‌ها که شاید جمعیت آنها به یک میلیون بال برسد، با گرم‌شدن هوا خود را به محیط‌های طبیعی مازندران می‌رسانند.

وی تصریح کرد: این پرندگان در واقع برای تغذیه نیامده‌اند بلکه زمان آشیانه‌سازی و زادآوری آنهاست، لذا نیاز است گردشگران و طبیعت‌دوستان که به دل طبیعت می‌زنند؛ مراقب باشند آرامش آنها را بر هم نزنند.

ربیعی یادآور شد: زایش تنوع جانوری چون گوزن‌ها و شوکاها نیز در این فصل است و آنها برای تولیدمثل نیاز به آرامش دارند. 

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان مازندران با اعلام اینکه روز گذشته، شنبه، بازدید میدانی از میانکاله داشته و یک بال قو و فلامینگو را دیده است، گفت: گرچه با آغاز نشانه‌های سپری‌شدن زمستان، پرنده‌های زمستانه نیز مهاجرت به زیستگاه‌های اصلی را از سر می‌گیرند اما تالاب‌های مازندران در طول سال، میزبان پرنده‌های مختلفی است.

وی تصریح کرد: آب‌بندان‌ها، تالاب‌ها و محیط طبیعی مازندران مسیرهای چندگانه مهاجرتی است؛ هم مقصد است و هم محل گذار و استراحت و هم محل جابه‌جایی پرندگان؛ در واقع این موجودات زیبا در این توقفگاه‌ها، هم زیست دارند و هم آشیانه‌گذاری و تولیدمثل، اما مانند قوها و فلامینگوها نهایتاً به مبدأ بازمی‌گردند.

ربیعی با بیان اینکه جمعیت قابل‌توجهی از پرندگان تابستان‌گذران از جمله گلاریول‌های بال‌سرخ عاشق زمین‌های تالابی هستند، گفت: منبع غذایی خوبی برای آنها به‌ویژه حشرات در این نوع مناطق وجود دارد.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش مازندران با اشاره به پایش‌های انجام‌شده در اوج حضور پرندگان زمستان‌گذران، نتیجه این سرشماری را ورود 200 هزار بال پرنده زمستان‌گذران به محیط‌های طبیعی استان اعلام کرد که نسبت به سال گذشته چندان تفاوتی نداشته است.

وی گفت: نیمی از این تعداد پرنده، در پناهگاه حیات وحش میانکاله به‌دلیل تنوع محیطی بالا، زمستان‌گذرانی داشتند.

بین 850 تا 900 تالاب در مازندران وجود دارد که تالاب‌های میانکاله، ازباران، سرخ‌رود، و لپو معمولاً بیشتر از دیگر تالاب‌ها در فصول مختلف سال، نشانه‌های روشنی از زیستمندی پرندگان مهاجر و بومی را به‌همراه دارند.

دیگر خبرها

  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • تقاضای ارتقاء جایگاه مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی در جلسه هم اندیشی نیشابور
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • ثبت ۵۷۴ واحد پرورش طیور از قزوین در سامانه سماصط