Web Analytics Made Easy - Statcounter

هجدهمین همایش ملی برنج کشور در ساری در حالی برگزار شد که مهمترین عناوین مطرح شده از سوی سخنرانان استانی و کشوری این همایش، سلامت برنج مازندران، مکانیزاسیون بخش زراعت، خشکسالی، آب‌بندان‌ها، ممنوعیت و محدودیت کشت برنج در خارج از استان‌های شمالی و همچنین میزان تولید محصولات کشاورزی در مازندران بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، عزیزالله شهیدی‌فر بعد از ظهر امروز در هجدهمین همایش ملی برنج کشور در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، سطوح مالکیت، بحران آب و کهولت سن بهره‌برداران را از چالش‌های پیش رو کشت برنج اعلام کرد و گفت: برای کاهش صعوبت کار در کشاورزی به‌ویژه زراعت برنج گام‌های خوبی در بحث مکانیزاسیون برداشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی افزود: چند سال اخیر از محل خطوط اعتباری مکانیزاسیون، 450 میلیارد تومان در حوزه بهسازی و نوسازی ناوگان مکانیزاسیون کشاورزی از جمله حوزه برنج در مازندران توزیع شده است.
 
*کشت مکانیزاسیون 27 درصد زراعت برنج در مازندران

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: 53 هزار هکتار معادل 27 درصد زراعت برنج در مازندران مکانیزه کشت شد که این امر باعث کاهش سختی کار برنج‌کاران شد‌ه است.
 
این مسئول با بیان اینکه تکنولوژی و دانش در اراضی کشاورزی باید کاربردی باشد، عنوان کرد: به عنوان نمونه آبیاری کم فشار می‌تواند در تامین آب و رفع چالش‌های پیش رو کمک کند.
 
شهیدی‌فر بیان کرد: 12 درصد منابع آب برای زراعت برنج از روان آب‌ها است، بخشی از منابع آبی چاه‌ها و بخشی از منابع آبی را در دسترس نداریم و با وجود بارندگی پاییز و زمستان، اگر در فصل بهار با کاهش بارندگی مواجه باشیم منجر به خشکسالی در زراعت برنج می‌شود.
 
 *امسال 6 هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان زیر کشت نرفت
وی با اشاره به اینکه امسال 6 هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران زیرکشت برنج نرفت، گفت: یک‌هزار هکتار هم به دلیل کمبود آب به مرحله برداشت نرسید.
 
رئیس جهاد کشاورزی استان اعلام کرد: تفاهم‌نامه احیا و لایروبی آب‌بندان‌ها به‌عنوان منابع ذخیره آب برای کشاورزی، پرورش ماهی و گردشگری بین رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر جهاد کشاورزی و استانداران استان‌های شمالی امضا شده است.
 
آلایندگی برنج مازندران به نیترات صحت ندارد/ سلامت 99 درصد از برنج مازندران 
این مسئول درباره سلامت برنج مازندران تصریح کرد: متاسفانه سر و صداهایی مبنی بر آلایندگی برنج داخلی به نیترات و فلزات سنگین به‌ویژه در برنج مازندران مطرح شد که آزمایش‌های دانشگاه علوم پزشکی سالم بودن 99 درصد برنج مازندران را تایید کرد و صادرات 75 تن برنج طارم مازندران به اروپا و کانادا موید سلامت برنج استان است.
 
*برگزاری نوزدهمین همایش ملی برنج در آبان سال 99
 علیزاده شایق دبیر انجمن ملی برنج ایران در هجدهمین همایش ملی برنج پیشاپیش از برگزاری نوزدهمین همایش ملی برنج در 27 و 28 آبان سال 99 خبر داد و افزود: در حاشیه این همایش جشنواره برنج هم دایر کردیم تا هرآنچه را که به دلیل کمبود وقت نتوانستیم ارائه کنیم در جشنواره ارائه کنیم.
 
  *وزارت جهاد کشاورزی کلمه ممنوعیت را در زراعت برنج حذف کند

 وی با بیان اینکه این همایش با شعار تحقیقات اثرگذار بر تولید پایدار برنج برپا شده است؛ ادامه داد: در مصوبه هیات دولت ممنوعیت و محدودیت کشت برنج در خارج از استان‌های شمالی مطرح شد و پیشنهاد می‌کنم وزارت جهاد کشاورزی کلمه ممنوعیت را در زراعت برنج حذف کند.
 
دبیر انجمن ملی برنج ایران با بیان اینکه 104 مقاله به این همایش ارسال شد که 90 مقاله به‌صورت پوستر است گفت: تمام مقالاتی که تصویب شد در کتابی تحت عنوان مجموعه مقالات هجدهمین همایش ملی برنج کشور ثبت و منتشر می‌شود.
 
*سهم 40 درصدی مازندران در تولید برنج کشور
 
حسن خیریان‌پور نیز در بخش دیگری از این همایش اظهار کرد: هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید می‌شود که 40 درصد برنج کشور مربوط به مازندران و 522 هزار بهره‌بردار در حوزه بخش کشاورزی در مازندران فعالیت می‌کنند که می‌طلبد مجموعه مدیران در برنامه‌ریزی خود به مقوله کشاورزی توجه کنند.
 
وی بیان کرد: هدف این همایش استفاده بهینه از آب و پایدار کردن بحث برنج و تولید آن است که باید به چندین موضوع توجه ویژه داشته باشیم و  160 رودخانه و انهار داریم که ساماندهی رودخانه‌ها مهم است.
 
*وجود 820 آب‌بندان در استان
معاون استاندار مازندران با اشاره به وجود 820 آب‌بندان در استان گفت: کارکرد چند منظوره تامین آب، گردشگری و محیط زیست بسیار موثر و آماده‌سازی برنامه‌ها در سرلوحه فعالیت استان است.
 
خیریان‌پور ادامه داد: در تدوین سند برنج کشور میان استان‌های شمالی، این همایش کمک کننده بحث برنج از نظر کمی و کیفی است و با استفاده از ظرفیت قانونی، بودجه و اعتبارات پژوهشی را به سمت محصولات استراتژیک سوق دهیم و از ظرفیت موسسات تحقیقاتی و مراکز پژوهشی استفاده شود.
 
وی گفت: با تخصیص یک درصد بودجه پژوهشی، تحقیقات درباره پرورش میگو و مرکبات در استان انجام شد زیرا سالانه 2 میلیون و 500 هزار تن مرکبات در مازندران تولید می‌شود که مباحثی مانند ارقام و بسته‌بندی در طرح پژوهشی پیش‌بینی شد که برای برنج نیز همین اقدام صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۸۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی

رییس سازمان فضایی ایران از برآورد سطح زیرکشت برنج به عنوان یکی از محصولات راهبردی کشاورزی با داده‌های فضایی خبر داد و گفت: برآوردها نشان می‌دهد که در سال گذشته نزدیک به ۴۷۰ هزار هکتار از سطح سه استان گیلان، مازندران و گلستان به کشت برنج اختصاص داشت. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش گروه فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، حسن سالاریه؛ رییس سازمان فضایی ایران از برآورد سطح زیرکشت برنج به عنوان یکی از محصولات راهبردی کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی خبر داد و گفت: برآوردها نشان می‌دهد که در سال گذشته نزدیک به 470 هزار هکتار از سطح سه استان گیلان، مازندران و گلستان به کشت برنج اختصاص پیدا کرده بود.

حسن سالاریه، رییس سازمان و سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران از برآورد سطح زیرکشت برنج به عنوان یکی از محصولات راهبردی کشاورزی به کمک داده‌های فضایی برای نخستین بار خبر داد و گفت: باتوجه به تاکیدات مقام معظم رهبری پیرامون لزوم مستدل بودن آمار برآورد تولید محصولات کشاورزی در نمایشگاه دستاوردهای دولت در سال گذشته، پژوهشگاه فضایی ایران با همکاری وزارت جهاد کشاورزی اقدام به برآورد سطح زیرکشت برنج در استان‌های قطب این محصول کرد.

وی با اشاره به اینکه در این برآورد از داده‌های فضایی بهره گرفته شده است، افزود: استفاده از داده‌های فضایی در حوزه‌های مختلف به ارتقای کیفیت زندگی مردم می انجامد و تاثیر مشخصی بر اقتصاد کشور و رفع ایرادات و معایب دارد.

جزئیات پایش محصولات کشاورزی و سطح زیرکشت کشور با تصاویر ماهواره‌‌های ایرانی

سالاریه با بیان اینکه در برآورد صورت گرفته استان‌های گیلان، مازندران و گلستان بیشترین سطح زیرکشت برنج را در سال گذشته به خود اختصاص داده‌اند، تصریح کرد: این برآورد بر اساس پردازش‌های صورت گرفته بر روی تصاویر ماهواره ای با استفاده از فناوری سنجش از دور و بکارگیری هوش مصنوعی در کنار جلسات مشترک و ارزیابی‌های میدانی در سطح استان‌های گیلان، مازندران و گلستان به عنوان استان‌های قطب، در سال گذشته صورت گرفت.

رییس سازمان فضایی ایران در مورد نتایج برآوردهای صورت گرفته خاطرنشان کرد: براساس تخمین که هم اکنون مورد تایید پژوهشگاه فضایی و وزارت جهاد کشاورزی نیز قرار گرفته در سطح این سه استان به عنوان استان‌های قطب، در مجموع حدود 470 هزار هکتار از مساحت زیرکشت برنج (کشت اول) رفته است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیرکشت مختص استان گیلان به شمار می‌رود، افزود: برآوردهای صورت گرفته نشان می‌دهد که در سال گذشته نزدیک  به 208 هکتار از سطح استان گیلان زیر کشت برنج بوده است.

سالاریه با اشاره به اینکه بعد از استان گیلان، استان‌های مازندران و گلستان بیشترین سطح زیرکشت برنج را در سال گذشت داشتند، اظهار کرد: برآوردها نشان می دهد که بیش از 260 هزار هکتار از مساحت این دو استان نیز در سال گذشته زیرکشت برنج بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد مجتمع‌های زراعتی در افغانستان
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • کاشت برنج به سبک مکانیزه در روستای کیامحله جویبار + فیلم
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار