Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه همایش نشست و بررسی مشکلات محیط بانان در جمع خبرنگاران در خصوص وضعیت محیط‌بانان گفت: محیط بانان افراد زحمت‌کشی هستند که شبانه‌روز در زیست‌گاه‌ها حضور دارند و یکی از خواسته‌های آنها تسریع روند رسیدگی به لایحه حمایت از محیط بانان است. این لایحه در حال حاضر در کمیسیون‌های مختلف مجلس بررسی شده و منتظر هستیم تا به صحن علنی آمده تا در آنجا به تصویب برسد و امیدواریم قبل از اینکه مجلس وارد مباحث بودجه سال ۹۸ شود این لایحه را تصویب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به دیگر مسائل محیط بانان خاطرنشان کرد: محیط‌بانی یک شغل کاملا تخصصی است و تا به حال دانشکده‌های محیط زیست فراوانی در کشور وجود داشته که اقدام به آموزش دانشجویان در حوزه محیط زیست کرده‌اند. همچنین یک دانشکده محیط وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد اما در هیچ کدام از این دانشگاه‌ها آموزشی برای محیط بانان در نظر گرفته نشده است. آموزش‌های محیط بانی کار کاملا تخصصی است، چرا که هم باید مسائل حقوقی را بدانند و هم مسائل نظامی اجتماعی، تنوع زیستی و غیره را بیاموزند.

او افزود: اما در حال حاضر محیط‌بانان بدون هیچ آموزشی مورد استفاده قرار می‌گیرند و استخدام می‌شوند از وزارت علوم و شورای عالی اداری دانشکده محیط زیست وابسته به سازمان تقاضا کردیم تا دانشکده محیط زیست وابسته به سازمان به دانشکده محیط بانی تبدیل شود و به دانشجویان محیط بانی نیز همانند دانشجویان افسری و نظامی در مقاطع کاردانی و کارشناسی ارائه شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مسائل محیط‌بانان وضعیت معیشت آنان است محیط‌بانان ۱۸ شبانه‌روز در پاسگاه‌ها هستند و ۱۲ روز به منازلشان باز می‌گردند یعنی در ماه بیش از ۴۰۰ ساعت سر کار هستند اما دریافتی آنها حداقل‌ ممکن است مکاتباتی را با سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی انجام دادیم که امیدوارم به تفاهم رسیده تا وضعیت معیشتی محیط‌بانان را تغییر داده تا آنها با انگیزه‌های بیشتری وظایف خود را انجام دهند.

وی ادامه داد: لایحه حمایت از محیط‌بانان در صورتی که تصویب شود مشکلات حقوقی محیط‌بانان را کاهش می‌دهد و از بین می‌برد گاهی اوقات در درگیری‌ها، محیط‌بان کشته می‌شود و در صورتی که متخلف را از پای دربیاورد باید قصاص شود در هر صورت موضوع برای محیط‌بان باخت – باخت است. بنابراین این قانون امتیازی را که به محیط‌بانان می‌دهد آنها را در رده نیروهای نظامی و انتظامی قرار داده و با تصویب این قانون شرایط محیط بان در هنگام انجام وظیفه‌اش تغییر می‌کند و با خیال راحت‌تری می‌تواند از منطقه خود حفاظت کند امیدواریم مجلس با تصویب این لایحه هر چه سریعتر مشکلات حقوقی محیط‌بانان را برطرف کند.

کلانتری درباره واگذاری کنوانسیون تنوع زیستی به وزارت جهاد کشاورزی گفت: این تبلیغاتی است که برخی از سران محیط زیست که در گذشته در این سازمان فعالیت داشتند مطرح می‌کنند و بر آن دامن می‌زنند تنوع زیستی تاکنون در وزارت امور خارجه بوده است و ۳۰ سال است در آن وزارتخانه قرار دارد و مساله‌ای را که ۳۰ سال وزارت امور خارجه به آن رسیدگی نمی‌کرد با تصویب دولت قرار است در وزارت جهاد کشاورزی حفاظت شود کل مناطق حفاظت شده‌ای که در اختیار محیط زیست است در حدود ۱۷ میلیون هکتار است در حالی که بیش از یکصد میلیون هکتار در حوزه اختیار سازمان‌ جنگل‌ها و مراتع است که در زیرمجموعه وزارت جهاد قرار دارد بنابراین دسترسی آنها به تنوع زیستی قاعدتا بیشتر از ما است. در حال حاضر بیش از سه بانک ژن مجهز در وزارت جهاد وجود دارد که ما یک بانک هم نداریم.

وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود؛ به خاطر محصولات تراریخته و تغییر شکل یافته این اقدامات در حال انجام است آیا این موضوع صحت دارد؟ گفت: از تنوع زیستی چه چیزی نصیب تراریخته می‌شود؟ اصلا تراریخته از یک ژن وحشی ایجاد نمی‌شود بلکه تراریخته از یک ژن شناخته شده است ژن شناخته‌ شده‌ای که دیگر وحشی تلقی نمی‌شود و وارد تنوع زیستی نیست. در حقیقت ژن شناخته‌ شده‌ای را در بحث تراریخته به یک موجود دیگری منتقل می‌کنند. در حال حاضر متولی نظارت بر ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط زیست است و محیط زیست باید از ایمنی زیستی حفاظت کند و حمایت کند اما تنوع زیستی از ۳۰ سال پیش در وزارت امور خارجه بوده‌ که هیچ ارتباطی با این موضوع ندارد افرادی که در حال حاضر به این موضوعات اعتراض دارند، چرا در گذشته هیچ سختی نمی‌گفتند.

او در پاسخ به این سوال که آیا سازمان حفاظت محیط زیست در تولید محصولات دستکاری شده ژنتیکی نظارت دارد؟ تاکید کرد: بله، این نظارت از طرف ما وجود دارد.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 محیط بانان حفاظت محیط زیست عیسی کلانتری شرایط معیشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۲۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم عوامل موثر در آلودگی هوا و محیط‌زیست این استان را تشریح گرد. - اخبار استانها -

محمدحسین بازگیر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم،در رابطه با عوامل مؤثر در آلودگی زمین، هوا و محیط‌زیست در استان، اظهار داشت: قم، یکی از کلان شهرهاست و در کلان شهرها علاوه بر بحث مدیریت شهری و اجتماعی، فعالیت‌های شهری که خود منشأ تولید برخی آلودگی هاست، قرار دارد و این استان به لحاظ طبیعی با بحث ریزگردها و گرد و غبار ناشی از کانون‌های فرسایش یافته اطراف شهر و آلودگی‌های ناشی از سوخت‌های فسیلی، خودروها، کارخانه‌ها، فاضلاب و نابسامانی در حوزه مدیریت پسماند مواجه است.

وی افزود: با توجه به موقعیت اقلیمی و اکولوژی قم، که منطقه ای خشک و بیابانی است میانگین بارش سالانه در استان بسیار کم بوده و جزو استان‌های کم برخوردار در این زمینه است و با توجه به موقعیت مکانی و عبور و مرور انواع خودروها و صنایع هیتوکربنی که آلودگی‌های خاصی دارد و همچنین تولید فولاد و سرب و روی و غیره زمینه ساز و مستعد آلودگی‌های زیست‌محیطی و هوا است که به شکل‌های مختلف در تابستان و زمستان شاهد آن هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: در استان، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خوبی همچون؛ منطقه حفاظت شده پلنگ درّه که بیش از 30 هزار هکتار است، با پوشش جانوری و گیاهی مناسب و حدود 5 تالاب که در فهرست تالاب‌های ملی کشور است، داریم.

بازگیر عنوان‌ کرد: بخشی از منطقه حفاظت شده کویری، با بیش از 80 هزار هکتار دارای پتانسیل‌های خوب در این استان است؛ پتانسیل‌هایی چون، گنبد نمکی که می‌تواند به یکی از میراث‌های طبیعی_تاریخی استان تبدیل شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • تعارضات محیط زیستی ۲ معدن بزرگ زنجان رفع شد
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است