Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@18:36:40 GMT

اجرای سند توسعه روستایی در استان تهران آغاز شد

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۰۶۱۳۸

اجرای سند توسعه روستایی در استان تهران آغاز شد

تهران-ایرنا- اجرای سند توسعه روستایی کشور برای نخستین بار در یکی از روستاهای شهر ری استان تهران آغاز شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران اجرای اسناد توسعه پایدار روستاهای این استان را روز دوشنبه (28 آبان) در روستای قلعه محمد علی خان شهرستان ری کلید زد تا این روستا نخستین محل اجرای سند توسعه روستایی کشور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این روستا 250 سال قدمت و 22 خانوار ساکن و 55 خانوار نیمه ساکن دارد.
معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران روز سه شنبه در همین رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: سند توسعه پایدار 134 روستای این استان بر اساس مزیت های جغرافیایی و نسبی آنها تدوین شده است.
شهرام عدالتی افزود: قرار است این سند برای 330 روستای این استان تدوین و موضوع توسعه پایدار آنها دنبال شود.
وی با بیان اینکه استان تهران 720 روستای دارای سکنه دارد، یادآورشد: طی سال 96 برای 67 و طی سال جاری هم برای 67 روستای دیگر این استان سند توسعه پایدار روستایی تدوین شده است.
عدالتی اظهار داشت: قانون برنامه ششم به علت تهی شدن روستاهای ایران از جمعیت ایجاد تغییر بنیادین در آنها را مورد تاکید قرار داده است.
معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: طی 55 سال گذشته جمعیت روستایی ایران از 70 به 23 درصد کاهش یافته و در عمل ناقوس مرگ روستاهای کشور به صدا در آمده است.
وی خاطر نشان کرد: قانون برنامه ششم توسعه کشور به خصوص ماده 27 و تمام اجزای آن، بر لزوم پرداخت به جوامع روستایی تاکید کرده است.
عدالتی ادامه داد: بر اساس تاکید این سند باید به حوزه های زیر بنایی، خدمت رسانی و اشتغال روستایی به شکل ویژه توجه کرد.
معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: یکی از مباحثی که منجر به مهاجرت روستایی به شهرها می شود، بحث اشتغال است که اگر این روستاییان مهاجر نتوانند خود را با زندگی در شهر تطبیق دهند، معضلی به اسم حاشیه نشینی در این مناطق افزایش می یابد.
وی اضافه کرد: یکی از بندهای این قانون سازمان مدیریت و برنامه ریزی مکلف کرده که به صورت سالانه برای روستاها اسناد توسعه پایدار تدوین کند.
معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: از سیاست هایی که این قانون دنبال می کند، نگهداشت جمعیت، اشتغالزایی پایدار برای روستاییان و زمینه سازی برای مهاجرت معکوس است.
وی افزود: از زمان آغاز اجرای این ماده قانون برنامه ششم، یک و نیم میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای وام های اشتغال و توسعه روستاها با بهره 6 درصد پیش بینی شده است.
عدالتی یادآورشد: می توان با اعطای این تسهیلات، شرایط اقتصادی جدیدی در روستاها برای ماندگاری جمعیت و بهبود معیشت ساکنان آنها ایجاد کرد.
معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: در تدوین این اسناد توسعه پایدار روستایی، مزیت نسبی هر منطقه پیش بینی می شود تا حمایت های مورد نیاز هم مطابق با آن لحاظ شود.
وی اظهار داشت: در تدوین این سند، تمام تلاشمان را کرده ایم تا یک نسخه واحد برای تمام روستاها نپیچیم و از همین رو به سراغ تک تک روستاها رفته ایم و اطلاعات هر کدام را به شکل جداگانه ای بررسی کرده ایم.
عدالتی با بیان اینکه طی 59 سال گذشته بیشتر بر روی کالبد روستا در قالب طرح هادی کار شده است، تاکید کرد: این نخستین بار است که در سند توسعه بر لزوم توسعه پایدار، توجه به بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتیی روستاییان توجه و تاکید شده است.
معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران به ضمانت اجرایی این اسناد اشاره کرد و گفت: این سندها پس از تصویب در حکم قانون و برای برای اجرا الزامی هستند و هر شخصی که از اجرای آن ها تخطی کند، متخلف محسوب می شود.
تهرام/3001//1348

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد توسعه روستا اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۶۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین

وزیر نفت از بهره‌برداری ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید همسو با ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار نیز در دستور کار داریم.

به گزارش خبرنگار شانا، جواد اوجی امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید ایرانی در جمع خبرنگاران بیان کرد: استفاده از ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میدان‌های گازی اهمیت بسیاری دارد. امروز برای توسعه نزدیک به ۱۶ مخزن گازی با شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی کشور تفاهم‌نامه امضا شد که به‌سمت قرارداد و اجرایی‌شدن می‌رود.

وی افزود: شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی با کمک شرکت‌های اکتشاف و تولید در توسعه میدان‌های گازی ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری می‌کنند و با توسعه این میدان‌ها، در دو، سه سال آینده بیش از ۱۲۷ میلیون مترمکعب گاز به تولید گاز کشور افزوده می‌شود که هم تأمین‌کننده خوراک پتروشیمی‌ها خواهد بود و هم به فرایند توسعه میدان‌های گازی کشور کمک می‌کند.

وزیر نفت تصریح کرد: سابقه نداشته است شرکت‌های پتروشیمی در زمینه توسعه میدان‌ها ورود کنند. در نمایشگاهی که در حسینیه امام خمینی (ره) با حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد، ایشان تأکید کردند که از ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ استفاده کنید که امروز الحمدالله این اتفاق مبارک رقم خورد.

اوجی با بیان اینکه پارسال قراردادهای سازنده‌ای با شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی در زمینه جمع‌آوری گازهای مشعل داشتیم، گفت: بخشی از این‌ها به بهره‌برداری رسیده است. همچنین در خصوص تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی، به‌ویژه پتروشیمی‌هایی که متانول تولید می‌کنند، با شرکت‌های ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و صنایع پتروشیمی برنامه‌ریزی‌هایی شده است.

وی افزود: ان‌شاءالله بخشی از تولید متانول کشور به‌سمت تولید بنزین و ارزش‌ افزوده سوق داده می‌شود. امروز بسیاری از کشورها از خوراک متانول به تولید بنزین دست یافته‌اند که ما دانش فنی و توانمندی تولید آن را داریم؛ بنابراین در بعضی پتروشیمی‌ها که سهام‌داران آن‌ها تمایل داشتند، با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این اتفاق مطلوب رقم خواهد خورد و ما بخشی از ظرفیت تولید متانول را به تولید بنزین سوق خواهیم داد که اعداد و ارقام آن را در مصاحبه‌های بعدی اعلام خواهم کرد.

وزیر نفت ادامه داد: با توجه به افت قیمتی که طی چند سال گذشته در بحث محصولات تولید متانول داشته‌ایم و از طرفی برای جبران ناترازی بنزین، می‌توانیم از بنزینی که از خوراک متانول تولید می‌شود استفاده کنیم. این موضوع در کشور چین هم اتفاق افتاده است.

اوجی از بهره‌برداری ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید همسو با ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار را نیز در دستور کار داریم. از این پروژه‌ها و پروژه‌هایی که تکمیل می‌شوند یا نیمه‌تمام هستند، روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه به تولید نفت ما اضافه می‌شود. همچنین روزانه ۳۵ میلیون مترمکعب به تولید گاز و بیش از روزانه ۵۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه خواهد شد.

وی با بیان اینکه وزارت نفت در آغاز سال نو به اجرای پروژه‌های کلان با استفاده از منابع داخلی توجه نشان داده و بالاترین وزارتخانه و دستگاه در کشور در موضوع جذب سرمایه‌ خارجی وزارت نفت بوده است، گفت: در توسعه میدان‌ها نشان دادیم که معطل شرکت‌های خارجی نیستیم و با سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در دو سال اخیر، نگاه درستی برای توانمندی بخش داخلی ایجاد شده است.

وزیر نفت تصریح کرد: امروز اتفاق مطلوب با فعالان بخش خصوصی که عمده سهام‌دارانِ این پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها هستند رقم خورد، البته سهام‌داران آن‌ها مردم هستند و بیش از ۵۰ میلیون نفر در صنایع پتروشیمی و مجتمع‌های بزرگ پتروشیمی سهم‌ دارند.

دیگر خبرها

  • سکونت ۵۰ درصد از اتباع کشور در استان تهران
  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان‌شرقی
  • ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • ۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • زنجیره ارزش گردشگری درآمد پایدار همدان را تضمین‌ می‌کند
  • برنامه‌ریزی برای توسعه ۱۶۰۰ هکتاری باغات
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • اجرای نوبت‌بندی مخازن آبی برای تأمین آب کشتزارهای مازندران
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد