Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@13:52:48 GMT

فضای مجازی رقیب کتاب نیست فرصت معرفی آن است

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۰۶۲۲۸

فضای مجازی رقیب کتاب نیست فرصت معرفی آن است

تهران – ایرنا - دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور معرفی درست و خوب کتاب توسط کتابداران در فضای مجازی را یک فرصت برشمرد و گفت: در دنیای امروز برخی می گویند فضای مجازی مضر و رقیب کتاب است درحالیکه این طور نیست بلکه باید بتوانیم از این فضا به نفع خودمان بهرمند شویم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علیرضا مختار عصر سه شنبه در نشست هم اندیشی کتابداران برتر کتابخانه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد کل کشور در محل این ستاد مهارت معرفی درست و جامع کتاب را از راههای جذب مخاطبان توسط کتابداران عنوان کرد و اظهارداشت: معرفی و تبیین خوب کتب ازاقدامات مهم و ارزشمندی به شمار می رود که کتابداران باید به آن اهتمام ویژه داشته و همواره مدنظر داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ادامه به راهها و شیوه های گوناگون معرفی کتاب اشاره کرد و افزود: فضای مجازی از جمله راههایی است که امروز با توجه به بروز و ظهور تکنولوژی های نوین ارتباطی و وجود شبکه های اجتماعی می توان از این فضا به عنوان یک فرصت استفاده بهینه کرد.

** خلاصه کتب در فضای مجازی نشر یابد
به گفته وی باید توجه داشت که می‌توان از فضای مجازی با مدیرت درست و به موقع به نفع خود بهره مند شد ازاین رو باید در کوتاه ترین زمان با خلاصه نویسی کتابهای خوب و مفید برای مخاطبان و علاقه مندان به کتاب ایجاد انگیزه برای مطالعه کرد.
مختارپور یادآورشد: تلویزیون و فضای مجازی دو دستاوردی محسوب می شوند که می‌توان از آن ها برای رشد و تعالی انسانها بهره برد.
به گفته وی باید نحوه بهره مندی و استفاده صحیح ازاین فضا را به همگان به ویژه کتابداران که بصورت مستیقم با مراجعه کننده سروکار دارند آموزش دادچراکه اینترنت و فضای مجازی درساختار تفکرات انسان تغییرایجاد می کنند.
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برخی افراد مطالعه را امری در جهت پرکردن اوقات فراغت محسوب می کنند، گفت: اوقات فراغت تعریفی برای خودش دارد که خیلی روی آن کار نشده است لذا مطالعه امری تفننی و برای سرگرمی نیست بلکه یکی از شگفت‌آورترین فعالیت‌های بشر، به حساب می آید که می تواند باعث تغییر و دگرگونی در انسان شود.
مختارپور درعین حال یادآورشد: برخی از فلاسفه در تعریف تفکر از واژه «فکر کردن» استفاده می‌کنند. امکان ندارد که انسان بدون فکر کردن با خود بتواند حرف بزند، فکر کردن یعنی محاوره با خود؛ کسانی که دایره مطالعاتی بیشتری داشته باشند بیشتر می‌توانند فکر کرده و ازاین رو دایره کلمات آن‌ها بیشتر خواهد شد در نتیجه افراد موفق‌تری نیز در جامعه خواهند بود.
به گفته وی فردی که کتاب مطالعه می کند دیگرانسان قبلی نیست بلکه وارد دنیای جدیدی شده است لذا هر چه بیشتر مطالعه کنیم قدرت تفکر بالاتر می‌رود.
مختارپور در ادامه با اشاره به آماری از سرانه مطالعه کتاب از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مهر 97، اظهار داشت: طبق آخرین آمار رسمی خانه کتاب این وزارتخانه، تعداد 6 هزار و 961 عنوان کتاب در 10 میلیون و 900 نسخه به چاپ رسیده است که طبق آمار برآورد شده برای خرید این‌ تعداد کتاب مبلغی در حدود 264 میلیارد تومان پول باید بدهیم که 50 درصد این کتاب‌ها کمک‌ درسی و مبلغی در حدود 141 میلیارد تومان هزینه کتاب‌های کمک ‌درسی می‌شود.

** مطالعه کتاب های درسی جزو سرانه مطالعه نیست
او ادامه داد: نمی‌توانیم مطالعه کتاب‌های درسی را جزو سرانه مطالعه حساب کنیم در کشورهای پیشرفته تعداد ناشران زیر یک‌هزار ناشر است اما ما 13 هزار ناشر داریم و 3 هزار ناشر دیگر نیز در صف دریافت پروانه هستند. اما تعداد شمارگان کتاب‌های ما بسیار کم است.

** در سالهای اول انقلاب متوسط تیراژ هر دور چاپ کتاب 20 هزار تا 30 هزار نسخه بود
دبیرکل نها کتابخانه های عمومی کشور درعین حال گفت: در سال‌های اولیه پیروزی انقلاب اسلامی متوسط تیراژ انتشار کتاب در ایران 20 تا 30 هزار نسخه بود اما اکنون کتاب‌های تک‌چاپ هم داریم که به آمار اضافه می شود.
مختار پورافزود:باید امروز یک تعریف درست و جامع از کتاب داشته باشیم. مرحوم اشراق می‌گوید: چرا می‌گوییم 'مطالعه'؟ و در تعریف آن می‌گوید، مطالعه طلوع آدمی بر جان کتاب و طلوع کتاب بر جان آدمی است. این حرف معنی بسیار زیادی دارد که باید در جامعه امروز ما به آن پرداخته شود.
نشست هم اندیشی کتابداران برتر کتابخانه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد کل کشور روز سه شنبه با حضور حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی رییس ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور و جمعی از کتابداران برتر سراسر کشور در محل این ستاد برگزار و در پایان از آنها تجلیل بعمل آمد.
فراهنگ ** 1355 **1418

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي هفته كتاب نشست كتابداران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۶۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی

به گزارش "ورزش سه"، همیشه محبوبیت پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور یکی از موضوعات مورد بحث میان هواداران فوتبال ایران بوده و این در حالی است که با گذشت 23 دوره از لیگ برتر ایران، نگاه کردن به جو مخوف ورزشگاه‌ها و تماشاگران تیم‌ها، باعث می‌شود تا حدودی نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشیم، اما در عصر ارتباطات، تمرکز بر بخش فضای مجازی به ویژه اینستاگرام به تیم‌ها کمک می‌کند تا محبوبیت خودشان را نشان دهند. البته این موضوع هم چندان قابل اتکا نیست چرا که امکان دارد برخی از کاربران فضای مجازی، صفحه دو یا چند باشگاه را دنبال کرده باشد و از آن مهمتر برخی از هواداران نیز علاقه خودشان را در قلبشان نگه داشتند. با این حال نگاهی خواهیم داشت به وضعیت فعالیت باشگاه‌های لیگ برتر فوتبال ایران در فضای مجازی تا ببینیم کدام تیم بیشترین دنبال کننده و هوادار را دارد.

پرسپولیس - 9 میلیون نفر
باشگاه پرسپولیس با 9 میلیون نفر دنبال کننده، از این حیث در فوتبال ایران یکه تاز است و با توجه به چهره خاصی که در آسیا دارد، توجه مردمان دیگر کشورهای آسیایی را نیز به خود جلب کند.

استقلال - 4 میلیون نفر
اختلاف فاحش آبی‌ها نسبت به رقیب سنتی خود قابل توجه است و این تفاوت 5 میلیونی برای هواداران استقلال قطعا حائز اهمیت خواهد بود.

تراکتور - 1.1 میلیون نفر
نام تیم بعدی مشخص است. تیمی که هنوز تصاویر حضور هواداران پرشورش در بازی‌های لیگ بیست و سوم، توسط رسانه‌ها با عنوان یکی از باشکوه‌ترین تیم‌های هواداری در فوتبال ایران منتشر می‌شود.

سپاهان - 505 هزار نفر
طلایی پوشان اصفهان فاصله بسیار زیادی با سه تیم پرسپولیس، استقلال و تراکتور دارد. آنها در میزان دنبال کننده هنوز به یک میلیون هم نرسیده‌اند و این یک اتفاق مهم در رابطه با صفحه مجازی باشگاه سپاهان خواهد بود.

فولاد خوزستان - 210 هزار نفر
تیم بعدی فولادی‌ها خواهند بود. خوزستان به عنوان اولین استان در مسیر توسعه فوتبال در کشورمان ایران، همیشه استانی فوتبالی بوده و در تاریخ تیم ملی فوتبال ایران، شاهد استعدادهای زیادی بوده‌ایم و فولاد خوزستان به عنوان پرافتخارترین تیم این استان شرایط قابل توجهی دارد.

ملوان - 85 هزار نفر
باشگاه ملوان جدای از محبوبیتی که در خطه شمالی کشورمان دارد، در مدت اخیر با توجه به فعالیت گسترده‌ای که در فضای مجازی داشته، در رده بعدی ایستاده اما شایان ذکر است ملوان نخستین تیمی است که کمتر از 100 هزار نفر دنبال کننده دارد!

صنعت نفت آبادان - 82 هزار نفر
باور کردنی نخواهد بود که با توجه به شرایط کنونی جدول، باید با صنعت نفت آبادان، نماینده برزیلی فوتبال خوزستان در پایان فصل خداحافظی کنیم اما قطعا هواداران پرشور این تیم به مانند همیشه امید دارند و از بازیکنان تیمشان انتظار دارند هر طور که شده از منطقه سقوط فرار کنند.

استقلال خوزستان - 76 هزار نفر
دیگر تیم خوزستانی فوتبال ایران با 76 هزار دنبال کننده، در رده هشتم قرار دارد و افسوس که آنها هم این روزها در تلاش برای بقا هستند.

شمس آذر قزوین - 65 هزار نفر
اینکه استان قزوین در لیگ برتر نماینده داشته باشد یکی از اتفاقاتی بود که بسیاری از فوتبالدوستان ایرانی به آن فکر می‎‌کردند و اکنون می‌بینیم که شمس آذر در فصل نخست خود در لیگ برتر توانسته تیم محبوبی باشد و جذب 65 هزار دنبال کننده اتفاق ویژه‌ای است که آنها در این فصل تجربه کرده‌اند.

نساجی - 51 هزار نفر
امید شهر خسته، اگر چه فصل سختی داشته اما این روزها حداقل با حاشیه امنیتی یک امتیاز از این منطقه خارج شده؛ واضح و مبرهن است که در هر شرایطی، مردم مازندران پشت تیمشان را خالی نخواهند کرد و حتی اگر این تیم قرار باشد در اتفاقی تلخ مانند گذشته 23 سال از سطح اول فوتبال ایران دور باشد، باز هم نساجی‌چی‌ها تیمشان را تنها نخواهند گذاشت.

گل گهر سیرجان - 50 هزار نفر
سیرجانی‌ها در رده یازدهم این آمار قرار دارند و به نظر وضعیت آنها به عنوان یک تیم صنعتی چندان خوب نیست.

آلومینیوم اراک - 49 هزار نفر
ایرالکو با توجه به تمرکزی که بر مدیریت فضای مجازی خود گذاشته، یکی از دیگر تیم‌هایی است که توانسته در اینستاگرام فعالیت بسیار قابل توجهی داشته باشد و از تیم‌های خلاق فوتبال ایران در این زمینه محسوب می‌شود.

هوادار - 44 هزار نفر
تیم بدون هوادار فوتبال ایران که از آغاز نیم فصل با حضور مسعود شجاعی به عنوان سرمربی توجهات را به خود جلب کرده، به وضوح شرایط بهتری نسبت به برخی از تیم‌های لیگ دارد!

ذوب آهن - 38 هزار نفر
انتظار از ذوبی‌ها با توجه به قدمتشان بیشتر بود، اما در این رده‌بندی، رتبه مطلوبی کسب نکرده‌اند.

مس رفسنجان - 29 هزار نفر
نارنجی پوشان رفسنجانی هم با 29 هزار نفر پانزدهمین تیم فوتبال ایران در رابطه با جذب دنبال کننده محسوب می‌شود.

پیکان - 24 هزار نفر
بر خلاف هوادار، آنها در فضای مجازی با توجه به تسلط بر رشته‌های ورزشی مختلف دنبال کننده زیادی ندارند اما آنها هم در این زمینه از تیم‎‌های خاص لیگ محسوب می‌شوند.

دیگر خبرها

  • ببینید/ ایران از واقعیت تا فضای مجازی
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل
  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • زبان طنز نیشدار است
  • پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • تصاویر سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه