Web Analytics Made Easy - Statcounter

نبود زیرساخت های مناسب در استان ایلام و شهرستان مرزی مهران همه ساله با شروع ایام اربعین حسینی مشکلاتی را برای مردم بوجود وی آورد.

به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام؛  چند سالی است که همزمان با ایام اربعین حسینی استان ایلام و شهرستان مرزی مهران میزبان میلیون ها زائر اباعبدالله الحسین (ع) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زائرانی که برای رسیدن به مقصد عشق ، سر از پای نمی شناسند و خود را برای زیارت حرم امام سوم شیعیان به مرز مهران می رسانند.

آری مرز مهران بدلیل امنیت بالا و نزدیکی به کربلای معلی، چند سالی است به عنوان مرز منتخب زائران در جهت زیارت عتبات عالیات مورد توجه قرار می گیرد.موضوعی که باعث شد تا استان ایلام به پایتخت خادمان سیدالشهدا و مرز مهران به دروزاه عتبات عالیات نام بگیرند.

پایتخت خادمان سیدالشهدا حال و روز خوشی ندارد

گزارش های میدانی و شواهد نشان می دهد بجای آنکه اربعین و حال و هوایش در تیتر یک اخبارهای ماه محرم و صفر باشد اما متاسفانه این مهران و نبود زیر ساخت هایش هستند که به تیتر یک اربعین تبدیل شده اند.

مسائلی همچون: یکطرفه شدن مهران به ایلام، خودروها در زمین های کشاورزی پارک نکنند ، زائران حتما از ماسک مناسب استفاده کنند ، مدارس مهران جهت اسکان زائران تعطیل است و موارد دیگر که محرومیت استان ایلام و نبود امکانات در جهت خدمت هرچه بیشتر به زائران سیدالشهدا را نشان می دهد.

حمید یعقوبی یکی از شهروندان شهر مهران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام؛ بر نبود زیرساخت های لازم در جهت خدمت به زائران اربعین تاکید کرد و گفت : چیزی که بیش تر از همه مردم و زائران را رنج می دهد دید و بازدیدهای چند ساعته ای است که مسئولان از مرز مهران انجام می دهند.

وی افزود : مگر می شود زیرساخت های یک استان و یک شهرستان که دروازه عبور این همه زائر است با یک بازدید یک ساعته به سرانجام برسد ، حال اینکه این وزرا و مدیران ارشد می آیند و فقط وعده می دهند.

بازدید 5 وزیر و بیش از 23 هیئت کشوری از مرز مهران همزمان با اربعین 97

قیصربیگی رئیس روابط عمومی استانداری ایلام در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام؛ گفت: در ایام اربعین 97 بیش از5 وزیر و 23 هیئت کشوری در جهت بازدید و نحوه تردد زائران در مرز بین المللی مهران ، از این مرز بازدید کردند.

قیصربیگی تاکید کرد:این وزیران فقط در جهت بازدید از نحوه تردد به این استان سفر کردند و هیچ گونه اعتبار یا طرح مشخصی در  این ایام برای استان به تصویب نرسید و هیچ گونه آورده ای را برای استان ایلام و مرز مهران بعنوان هدف اصلی مقصدشان به ارمغان نیاوردند.

حالا سوال اینجاست : آیا ضرورتی دارد که مدیران ارشد کشور ، فقط در زمان اربعین به ایلام سفر می کنند؟

سلام امینی از نمایندگان مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام؛ در باره سفر این همه وزیر و هیئت همراه به استان آن هم در همزمانی این سفرها با ایام اربعین و کنگره بزرگ اربعین گفت:در حال حاضر در شهرستان مهران حدود نیمی از زیرساخت های این کنگره عظیم جهانی وجود دارد و امیدواریم مدیرانی که از این زیرساخت ها و حال و هوای مهران بازدید کردند ، در جلسات هیئت دولت نیز در برای رفع مشکلات شهرستان مهران اقدام کنند.

امینی کمبود اعتبار را عامل اصلی کندی در پروژه راهسازی ایلام به مهران دانست و ادامه داد: سال گذشته حدود 300 میلیارد تومان وزارت راه و شهرسازی به شرکت های پیمانکاری مشغول در این پروژه عظیم ملی بدهی داشتند، که با پیگیری های بعمل آماده قسمتی از این مبلغ به آنها پرداخت شد.

نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت : این محور تا سال 92 یک راه ارتباطی معمولی با پیچ و قوص های زیاد و عرض کم بوده و مردم استان منکر تلاش شبانه روزی مسئولان برای چهاربانده کردن آن نیستند ، اما این راهپیمایی بزرگ اربعین و تردد میلیونی زائران از این شهرستان است که ضرورت اتمام این پروژه ملی را ضروری می سازد.

وی بر پیشرفت 50 تا 60 درصدی پروژه راهسازی ایلام به مهران اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه مردم استان هرسال شاهد سفر وزیر راه و شهرسازی به استان و تاکید وی هیئت همراهش برچهار خطه کردن محور ایلام به مهران  ولی هنوز این امر محقق نشده است.

اما در حالی که این پروژه که از سال 92 از طرف وزارت مربوطه و مدیران استانی پیگیری می شود را به سرانجام نرساندند ، از چهار خطه کردن محور مهران به نجف خبر می دهند که خود جای کمی تامل دارد.

عملیات راهسازی در محور ایلام به مهران به کندی در حال انجام است

رضا همتی زاده فرمانده پلیس راه استان ایلام در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام؛ با انتقاد از کندی اجرای عملیات چهار خطه کردن محور ایلام به مهران گفت: اجرای عملیات راهسازی در این محور از سال 92 شروع شده و با توجه به وعده هرساله مدیران مبنی بر اینکه این محور برای اربعین سال آینده به بهره برداری می رسد ، اما هنوز عملیات راهسازی در این محور به اتمام نرسیده است.

وی با بیان اینکه بیش از 28 کیلومتر از این مسیر هنوز عملیات چهار خطه کردن آن آغاز نشده است ، به برخی نقاط حادثه خیز در این محور اشاره کرد و گفت: در کیلومتر محور ایلام به مهران یک پل متحرک و غیر استاندارد نسب شده که باید مدیران مربوط هرچه سریع تر نسبت به جمع آوره آن اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه همواره با بارش باران شاهد ریزش کوه در این محور بعد از تونل کربلا هستیم ادامه داد : باید اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و اداره کل راه و شهرسازی نسبت به پاک سازی و ترانشه برداری تونل کاذب و تعریض این محور اقدام کنند .

همتی زاده در پایان نیز از انجام عملیات عمرانی در محدوده پل کنجان چم انتقاد کرد و گفت : بنابه دلایل نامعلوم عملیات عمرانی و راهسازی در این محدوده به کندی صورت میگیرد.

چهار خطه کردن محور ایلام به مهران تا اربعین 98 به اتمام می رسد

علی‌اصغر کاظمی مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام؛  کمبود اعتبار مصوب و نقدینگی و عدم تخصیص بموقع اعتبار را اصلی ترین عاملی دانست که مانع از پیشرفت این پروژه گردیده است و گفت :در سال جاری اعتبار مصوب طرح حدود 10 میلیارد تومان بوده است که در مقایسه با حجم پروژه و اعتبار مورد نیاز مبلغ کاملا ناچیزی است.

وی افزود : برای تکمیل این محور چیزی حدود 380 میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز است که در صورت تخصیص آن می توان به تکمیل پروزه امیدوار بود.

کاظمی ادامه داد : تاکنون چیزی حدود 158 میلیارد تومان در این پروژه هزینه شده و پیمانکاران بیش از 96 میلیارد تومان مطالبات دارند که اختصاص اعتبار 10 میلیارد تومانی دردی از حال این طرح دوا نخواهد کرد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان در پایان ابراز امیدواری کرد در صورت تخصیص اعتبارات این پروزه ملی تا اربعین 98 بصورت کامل به بهره برداری خواهد رسید.

مدارس استان در جهت اسکان اضطراری زائران تعطیل شد

کریمیان مدیرکل بحران استان ایلام در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام؛ در مورد تعطیلی مدارس در روز دوشنبه 30 مهرماه در استان ایلام اعلام کرد: آنچه که  باعث تعطیلی مدارس در این روز شد نبود اسکان برای زائران اربعین در استان ایلام بود.

وی افزود : برخی به اشتباه اعلام کردند که بدی شرایط جوی عامل تعطیلی مدارس استان ایلام شده است اما علت اصلی آن اسکان زائران با توجه به وزش باد شدید در شهرستان مرزی مهران بود.

کریمیان تاکید کرد : با توجه به وزش باد شدید در شهرستان مهران جلسه ستاد بحران به ریاست استاندار ایلام برگزار شد و در این جلسه بر اسکان زائران در مدارس استان سطح استان تاکید شد.

اسفندیار رستم زاد مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام؛ اعلام کرد : با تصویب مدیریت بحران به ریاست قاسم سلیمانی دشتکی استاندار ایلام ، مدارس شیفت صبح در روز دوشنبه 30 مهرماه 97 تعطیل شد.

وی نبود زیرساخت های لازم در جهت اسکان زائران را عامل تعطیل شدن مدارس دانست و افزود : همه ساله با فرارسیدن اربعین حسینی مدارس در شهر مهران نیز تعطیل خواهند شد.

گفتنی است، روزهای هفتم و نهم آبانماه (روز قبل و بعد از اربعین) در شهرستان مرزی مهران در جهت اسکان زائران تعطیل بود.

به هرحال کنگره بزرگ اربعین با این حجم تردد  آن هم در یک شهر مرزی محروم با زیرساخت های اندکش ، نیازمند توجه و اراده مسئولان کشور است که در جهت تسهیل در تردد زائران اقدام کنند و رسانه ها نیز منتظر تحقق وعده های مدیران استانی و کشوری است .

با وجود اینکه همایش بزرگ اربعین از سال 92 آغاز شده و همه سال با آمدن ماه محرم بر تعداد عشقان و علاقمندان به شرکت در آن افزوده می شود اما باید توجه کرد که شهرستان مرزی مهران 20 هزار جمعیت دارد و زیرساخت هایش در حد و اندازه شهری با این جمعیت است.

و باید متوجه باشیم اربعین 98 نیز به سرعت فرا خواهد رسید و آیا وعده های مدیران عملی خواهد شد؟

گزارش از مسعود همتی

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اربعین97 محرم97

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۸۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صادرات گمرکات استان ایلام در یک‌ ماه نخست سال‌ جاری

سرپرست گمرکات استان ایلام گفت: بیش از ۲۱۸ هزار تن انواع کالا، فروردین سال جاری از طریق مرز بین‌المللی مهران به عراق و سایر کشورها صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام و به نقل از روابط عمومی گمرکات استان ایلام، سهراب کمری اظهار کرد: بیش از ۲۱۸ هزار تن انواع کالا، فروردین سال جاری از طریق مرز بین‌المللی مهران به عراق و سایر کشورها صادر شده است.

وی افزود: این میزان کالا ارزشی بالغ بر ۹۲ میلیون و۳۲۰ هزار دلار داشته است.

سرپرست گمرکات استان ایلام ادامه داد: بیشتر کالاهای صادراتی از مرز مهران از جمله انواع محصولات کشاورزی، محصولات پتروشیمی، تجهیزات نیروگاهی، مصالح ساختمانی، کاشی و سرامیک، مصنوعات فلزی و پلاستیکی است.

کمری اضافه کرد: تعداد پروانه‌های خروج موقت صادرشده در این مدت رشد ۵۶۵ درصدی داشته است.

وی با اشاره به آمار تردد مسافر از مبادی ورودی و خروجی مرز مهران در فروردین گفت تشریفات گمرکی کالاهای به همراه بیش از ۳۶۰ هزار نفر مسافر در کمترین زمان توسط کارکنان گمرک ایلام در این بازه انجام شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۴۲ درصدی را نشان می‌دهد.

کد خبر 747715

دیگر خبرها

  • میزبانی زائران اربعین مدال افتخار مردم ایلام است
  • رشد صادرات گمرکات استان ایلام در یک‌ ماه نخست سال‌ جاری
  • زیرساخت‌های لازم در ۳ بازارچه مرزی چیلات، چنگوله و مهران فراهم شد
  • ۱۴ هزار میلیارد برای زیرساخت‌های اربعین اختصاص یافت
  • کمبود ناوگان اتوبوسرانی در ایام اربعین رفع شود
  • اختصاص ۱۴ هزار میلیارد به زیرساخت‌های اربعین
  • جانمایی مواکب در مرز مهران با شرایط جدید وفق داده شود
  • احداث ۱۰ هزار مترمربع سایبان در مرز مهران
  • هزینه ۸۰۰ میلیارد تومانی در حوزه زیرساخت های اربعین
  • افزایش ۲۱ درصدی ترانزیت کالا از مرز مهران