Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود میرلوحی (عضو شورای شهر تهران) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره عملکرد شورایاری‌ها گفت: بحث مشارکت در جامعه ما نهادینه نشده است، اگر بخواهیم شهری مانند تهران را با 22 منطقه، 120 ناحیه و 150 محله مورد ارزیابی قرار داده و نقش مردم را در تصمیم‌گیری‌ها، تصمیم‌سازی‌ها و حوزه‌های مختلف عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و تخصصی بررسی کنیم، متوجه می‌شویم که کم‌کاری‌هایی در این حوزه وجود داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه در قانون اساسی تشکیل شوراهای محله پیش‌بینی شده‌است، گفت: با وجود پشتوانه های قانونی اما این موضوع مسکوت مانده است، درحالی که لازم بود در راستای اجرای قانون، سلسله مراتب شورای محله شکل می‌گرفت و به ترتیب شوراهای ناحیه‌ای و منطقه‌ای تشکیل می‌شد، اما اکنون چنین ترتیبی رعایت نمی‌شود.

میرلوحی با بیان اینکه در گذشته نیز میزان مشارکت مردم در انتخابات شورایاری ها قابل توجه نبود، گفت: در گذشته مشارکت در انتخابات قابل توجه نبود به گونه‌ای که جمع آرا انتخابات قبلی 500 هزار رای در تهران است، در حالی که در بین 8.5 میلیون نفر جمعیت تهران، رای 500 هزاری قابل توجه نیست و می‌توان آن را بین 6 تا 7 درصد تخمین زد.

عضو شورای شهر پنجم با یادآوری تلاش اعضای شورا برای افزایش سهم مشارکت تهرانی‌ها در انتخابات شورایاری، افزود: در تلاش هستیم تا این سهم را به 20 تا 25 درصد برسانیم به گونه‌ای که با در برنامه‌ریزی‌های خود، حدود 2 میلیون رای دهنده را پای صندوق‌ها کشانده تا اعضای شورایاران را انتخاب کنند.

ضرورت لحاظ کردن سلامتِ کاری و وجاهت محلی کاندیداها در انتخابات شورایاری‌

وی درباره طرح و برنامه‌های اعضای شورای شهر برای افزایش سهم مشارکت مردم در انتخابات شورایاری‌ها، گفت: قرار است در دو حوزه اقداماتی صورت گیرد؛ نخست آنکه مشخصات کسانی که در انتخابات شرکت می‌کنند، جامع‌تر بوده و تحصیلات افراد نیز مدنظر قرار گیرد، همچنین توانمندی، انگیزه کار، سلامت کاری و اعتبار و وجاهت محلی نیز بررسی شود.

میرلوحی تاکید کرد: اگر افراد از اعتبار و وجاهت محلی برخوردار باشند، در زمان دعوت برای انجام کار خیر مانند مسایل فرهنگی یا زیست محیطی می‌توانند مردم را به صحنه بکشانند تا در کارها مشارکت کنند.

عضو شورای شهر پنجم با بیان اینکه اعضای شورای شهر در تلاش هستند تا سازوکاری برای ارزیابی مشارکت مردم در انتخابات شورایاری‌ها داشته باشند، ادامه داد: باید مشخص شود؛ فردی که به عنوان عضو شورایاری انتخاب می‌شود تا چه انداره نقش و تاثیرگذاری را در بین مردم دارد.

وی افزود: در گذشته خانه‌های سلامت، محیط زیست، بهداشت، کتاب، قرآن، هنر، موسیقی و ورزش در محلات مختلف تشکیل شد، اما ادامه چنین فعالیت‌هایی دنبال نشد و ساختار شورایاری‌ها در محلات و مناطق نتوانست محقق شود.

میرلوحی به مشارکت‌های اجتماعی در تهران اشاره کرد و گفت: مشارکت‌های اجتماعی در تهران همانند مشارکت‌های سیاسی فراگیر نیست. به عنوان مثال ممکن است؛ افرادی در هیات و مسجدی دور هم جمع شوند، اما این دورهمی منحصر به مراسم مذهبی مانند عاشورا است، لذا اغلب در طول سال مشاهده نمی‌شود که محلات محتلف در یک کار داوطلبانه مستقل حضور داشته باشند.

عضو شورای شهر پنجم اضافه کرد: امید است در انتخابات امسال کاری کنیم که چهره‌های شاخص، مورد وثوق و دارای اعتبار محلی بیشتر حضور داشته باشند و در عین حال سازوکار نظارتی دقیق و بهتری صورت گیرد تا کارگروه فعالیت در محلات به معنای واقعی شکل گیرد.

فعالیت‌های داوطلبانه محلی ملاک تعیین شورایاری‌های موفق

میرلوحی تصریح کرد: باید رقابتی در منطقه‌های شهر تهران رخ دهد تا مشخص شود، کدام شورایاری‌ها در کدام منطقه فعال‌تر عمل کرده است، در این میان لازم است، شاخص‌های ارزیابی تعریف کنیم تا به درستی شورایاران موفق معرفی شوند.

وی در تشریح شاخص‌های ارزیابی انتخاب شورایاران موفق گفت: تشکیل تعداد کارگروه، فعالیت‌های داوطلبانه محلی و فعالیت‌های موفق در حوزه زیست محیطی از جمله مواردی است که مشخص می‌کند انجیوهای محلی تا چه اندازه توانسته موثر واقع شود.

عضو شورای شهر پنجم افزود: شورایاری‌ها با اعضای شورای شهر پنجم همسو نیستند و گزارش جامعی مبنی بر حضور آنها در محله‌های شهر تهران در دست نیست.

میرلوحی تاکید کرد: در سال‌های اخیر جلسات مختلفی از سوی فرمانداری تهران برگزار شد، که در آن جلسات شورایاران محله و مدیران دستگاه های مربوطه حضور داشتند تا مسایل هر منطقه مورد بررسی قرار گیرد و تصمیمات لازم اتخاذ شود، اکنون نیز مجمع نمایندگان امید در مجلس با همکاری فرمانداری تهران به طور مرتب در مناطق مختلف حضور پیدا می‌کنند تا مشکلات مناطق شهری مورد بررسی قرار گیرد که به نظر می‌رسد، این اقدام قابل قبولی است و باید این جلسات گسترده‌تر بوده تا به حل مسایل و مشکلات شهری منجر شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۸۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

ثبات نسبی بازار مسکن و کاهش انتظارات تورمی باعث کساد شدن بازار بخر و بفروش‌ها شده و به گفته واسطه‌های ملکی، برای آپارتمان‌هایی که با قیمت‌های اعلامی جدید عرضه می‌شوند مشتری چندانی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازارهای رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشدهایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است.  قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحدها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده ولی هنوز تثبیت نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قرعه کشی برنامه تبلیغاتی نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی حوزه بیرجند، درمیان و خوسف  در صدا و سیمای خراسان جنوبی
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد
  • جزئیات برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • برگزاری انتخابات تمام الکترونیک در پنج حوزه انتخابیه تهران
  • گزارشی از سریال‌های در حال ساخت نمایش خانگی/ کدام کارگردانان این روزها مشغول کارند؟
  • گزارشی از زنده به گورشدن ۲۰ نفر + جزئیات | جسدهایی که به دلیل تکه تکه شدن یا تجزیه آنها قابل شناسایی نیستند...
  • انتخابات ۱۴۰۲ توسط ۷۵ هزار نفر عوامل اجرایی استان تهران برگزار شد