Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اصفهان- ايرنا- عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: امروز ايران با وجود منابع انساني مناسب براي پيشرفت ، تحول و توسعه انقلاب چهارم صنعتي آمادگي لازم را دارد اما مديريت و سرمايه گذاري صحيح لازمه کار است.

به گزارش ايرنا، عبدالله جاسبي روز چهارشنبه در ششمين همايش تعامل بين دانشگاه و صنعت در اتاق بازرگاني استان اصفهان افزود: در نسل چهارم انقلاب صنعتي بايد از کشورهاي ديگر پيشي بگيريم در غير اين صورت پيشرفت و توسعه در صنعت نخواهيم داشت و عقب مي مانيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي تصريح کرد : موضوع صنعت و دانشگاه و ارتباط بين آن ها سابقه اي به قدمت هر دو نهاد دارد که سال ها مورد بحث و گفت و گو قرار گرفته است.
جاسبي ادامه داد : يکي از مواردي که در زمان حاضر مطرح است گره زدن زلف اقتصاد و صنعت با دانشگاه است و تصور اينکه دانشگاه قرار است تنها مشکل اقتصاد را حل کند و يا همه دغدغه آن پاسخگويي به نيازها و چالش هاي صنعت است نه تجربه پيشيني دارد و نه باور مشترک انديشمندان است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي بيان کرد: اگر صنعت و دانشگاه بهم نزديک شده و تعامل بيشتري با يکديگر داشته باشند به نظام پيشرفت و توسعه کشور کمک مي کند و لازم است اين دو در توازن، تعامل و تکامل با يکديگر باشند.
وي گفت: با همه تغييرات و تحولات کشور و تجربه درست و غلط از کشورهاي توسعه يافته، فهرستي از واقعيت هاي تلخ به وجود آمده که اين دو نهاد را نسبت به يکديگر غريبه کرده است.
جاسبي با بيان اينکه دانشجويان به ميزان کافي به حوهز مفاهيم کارآفريني و مهارت هاي نرم و بينش و ادراک عملياتي خروجي محور تسلط ندارند، ادامه داد : تعداد زيادي از دانشجويان پس از اخذ مدارک ارشد و دکتري حتي در رشته هاي مرتبط با صنعت همانند مهندسي صنايع، تجربه جدي و مفيد کار در حد بازديد عملي از يک خط توليد را ندارند.
وي اظهارداشت: مجموعه هاي سودده در کشور ما بيشتر از عمليات جانبي و واسطه گري سود مي برند تا توليد ارزش و ارايه محصول و يا خدمت درست که مبتني بر نظام مديريتي و چرخه دانش و فناوري باشد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: در حوزه ماهيت تعامل تجربه هاي فراواني در دنيا قابل شناسايي است و ساختارهايي نيز پيشنهاد شده اما نه تنها در کشور ما که در بسياري از کشورها که گاه در بين آن ها کشورهاي توسعه يافته ديده مي شود، اين تعامل با شکست مواجه شده و يا به شکل صوري ادامه يافته است.
وي درک مفهوم کليدي `چرخه و زنجيره ارزش` را ضروري دانست و اضافه کرد: ايجاد نهادهاي متفاوت، تزريق بودجه و امکانات و تصويب و ابلاغ سياست هاي حمايتي تا زماني که قادر نباشند اين چرخه را تکميل کنند انگار آب در بيابان ريخته اند که اثري بسيار کوتاه و بي نتيجه داشته و منابع در بستر زمان به هدر مي رود.
جاسبي گفت: اقدامات در کشور ما مستقل از توان و ظرفيت اقتصاد و صنعت بوده است و به زور قواعد تلاش بر اين بوده تا اتفاقي رخ دهد که اين امر جز موارد خاص به نتيجه نرسيده و تنها موجب گسترش انحرافات و فساد ناشي از انباشت منابع و فقدان تقاضاي حقيقي و در نتيجه جولان تقاضاهاي سفارشي بي هويت شده است.
وي اضافه کرد : با نگاه به برنامه ها، مقررات و چارچوب هاي تشويقي و منابع تخصيص داده شده، به روشني دريافت مي شود که تکرار خطا بيشتر به دليل سهولت در رونويسي از برنامه هاي پيشين يا استفاده ظاهري از برنامه هاي انتشار يافته در شبکه اي مختلف و ترجمه تجارب بين المللي است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصريح کرد: در واقع خطاي هميشگي ايجاد نهاد و تخصيص اعتبار خروج از زنجيره ارزش و ثروت آفريني در حال تکرار است و استفاده چندباره از سياست هاي نادرست نتيجه را در آينده به همان سمت و سوي ناکارايي سوق مي دهد.
وي اظهارداشت: ظرف سال هاي گذشته همواره يک گفتمان غالب در نظام اقتصادي بين الملل و به تبع آن در کشور ما شکل گرفته و يک گزاره همواره تکرار مي شود که آن دانش محور شدن اقتصاد است.
جاسبي افزود: انديشمندان مديريت معتقدند دانش در قرن حاضر مهم ترين عامل توليد ثروت است و فهرست بزرگ ترين شرکت ها در سال هاي اخير همواره بر اين فرض صحه گذاشته که مديريت و کنترل داده ها منبع اصلي توليد ثروت و رشدهاي نمايي شرکت ها است.
وي با اشاره به انقلاب چهارم صنعتي بيان کرد : کشورهاي پيشرو در حال حاضر تحت عناوين مختلف تلاش مي کنند تا خود را مهياي گذار از اين پارادايم جديد کرده و پيشرو در اين جريان باشند که اين عزم بيايد در سطح خرد و کلان همراه و يک جريان پيوسته و پويا باشد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: در کشورهاي پيشرفته شکست خوردگان مورد حمايت قرار مي گيرند اما اين موضوع در ايران برعکس است که از جمله آن به وجود استارت آپ ها بايد اشاره کرد که از هر پنج استارتاپ چهارتاي آن شکست و از چرخه خارج مي شود.
وي ضمن گلايه از چاپ مقالات دانشگاهي در مجلات خارجي گفت: چاپ مقالات مي تواند به اقتصاد و صنعت هر کشوري کمک کند چرا بايد مقالات دانشگاه هاي ما در مجلات خارجي به چاپ برسد تا مشکلات آن ها مرتفع شود؟
جاسبي، توليد را در گرو رونق صنعت و تحول دستگاه ها دانست و گفت: مسئولان بايد از تئوري هاي خشک دوري کنند تا به مشکلات اقتصاد در صنعت بپردازيم همچنين مساله سرمايه گذاري در توليد بايد حل شود زيرا با وجود ماليات بر ارزش افزوده، تعزيرات، اماکن و ارزش ها اثر نداشته و توليد رونق نمي يابد.
در استان اصفهان بيش از هشت هزار واحد توليدي و صنعتي فعاليت دارد.
9913/
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۲۱۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به نتیجه رسیدن حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه

محسن دارابی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با اشاره به آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات سفر رئیس جمهور به استان، گفت : در سفر رئیس جمهور به استان ۶۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای بخش صنعت و معدن کرمانشاه مصوب شد که تا دی ماه ۱۴۰۱ تنها ۵۰ میلیارد تومان آن تعیین تکلیف شده بود، اما با عزم جدی که در مجموعه مدیریت استان در این خصوص شکل گرفت، اکنون ۴۴۰۰ میلیارد تومان از این تسهیلات مصوب، انعقاد قرارداد و پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه در مجموع تاکنون حدود ۶۰ درصد این تسهیلات پرداخت شده، ابراز امیدواری کرد ۴۰ درصد مابقی این تسهیلات نیز که پرونده‌های مربوط به آن در بانک‌ها قرار دارد، تا پاییز امسال تعیین تکلیف شود.

مدیرکل صمت استان کرمانشاه تاکید کرد: تلاش شده این تسهیلات در اختیار واحد‌هایی قرار بگیرد که هم سرمایه‌گذار آن توانمندی مالی و فنی داشته باشد و هم پروژه برای اقتصاد استان مفید و اثرگذار باشد.

دارابی خاطرنشان کرد: در کنار تسهیلات بانکی مصوب سفر رییس جمهور، آورده قابل توجی نیز از سوی سرمایه‌گذاران طرح‌ها داریم و می‌توان گفت با این تسهیلات حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه به نتیجه خواهد رسید.

وی به وضعیت محدوده‌های معدنی استان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه اکنون دیگر چیزی به عنوان پهنه معدنی که متقاضی نتواند درخواستی برای آن ثبت کند در استان نداریم، خاطرنشان کرد: ۹۰ محدوده معدنی قابل مزایده در استان داریم که سال گذشته ۵۷ مورد آن به مزایده رفت و از این تعداد ۱۹ مورد واگذار شد. امسال نیز بنا داریم مابقی محدوده‌ها را به مزایده بگذاریم.

به گفته مدیرکل صمت استان کرمانشاه چنانچه بعد از دو دوره مزایده هیچ برنده‌ای برای یک محدوده معدنی وجود نداشته باشد، طبق قوانین موجود به اولین متقاضی - که شرایط کافی و صلاحیت فنی و مالی متناسب با نوع ماده معدنی آن محدوده را دارد- واگذار خواهد شد.

مدیرکل صمت استان کرمانشاه در ادامه از صادرات حدود ۳.۵ میلیارد دلاری کرمانشاه در سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: از این میزان حدود نیمی از آن مربوط به واحد‌های تولیدی استان و یا فعالیت تجار ما بوده و نیم دیگر آن فقط از مرز‌های ما عبور کرده و خدمات گرفته است.

وی از هدفگذاری برای رشد ۲۳ درصدی صادرات استان در سال جاری یاد و ابراز امیدواری کرد صادرات سال ۱۴۰۳ کرمانشاه به بالغ بر چهار میلیارد دلار برسد.

مدیرکل صمت استان کرمانشاه با بیان اینکه در کنار صادرات باید به واردات و برقراری موازنه بین صادرات و واردات نیز توجه داشته باشیم، گفت: بر اساس قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی)، تخفیفاتی برای واردات در نظر گرفته شده که استان کرمانشاه نیز باید از این ظرفیت استفاده کند و این امر می‌تواند در رونق واردات استان موثر باشد.

نکته مهم دیگری که مدیرکل صمت استان کرمانشاه به آن اشاره کرد لزوم ثبت آمار تولید واحد‌های صنعتی در سامانه جامع تجارت برای «ثبت سفارش» بود و گفت: چنانچه واحد‌های صنعتی آمار تولید خود را ثبت نکنند، امکان ثبت سفارش برای مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات را نخواهند داشت.

به گفته مدیرکل صمت استان کرمانشاه، هدف از این طرح مدیریت ذخایر ارزی کشور و اختصاص ارز به واحد‌هایی است که واقعا در زمینه تولید فعال هستند.

دارابی در ادامه از نامگذاری امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» یاد کرد و افزود: جهش تولید یعنی کار‌هایی متفاوت با آنچه که در گذشته بوده را انجام دهیم.

وی رونق تولید، اشتغال و صادرات را از وظیفه یک دستگاه به تنهایی خارج دانست و با بیان اینکه تمام ارکان اجرایی استان باید برای تحقق جهش تولید و اشتغال پای کار بیایند، عنوان کرد: تمام دستگاه‌ها در حوزه مالیات، بیمه، تامین اجتماعی، دستگاه‌های خدمت رسان، دستگاه‌های قضایی و نظارتی، بانک‌ها و ... در این خصوص مسئولیت دارند.

مدیرکل صمت استان کرمانشاه بر لزوم پرهیز از عملکرد جزیره‌ای و بخشی نگری و اهمیت وجود نگاه سیستماتیک و پیوسته برای پیشبرد امور تاکید کرد و گفت: مسیر توسعه هر استان از دیدگاه مدیران آن استان می‌گذرد و هرچقدر این نگاه به سمت بهبود فضای کسب و کار و تسهیل‌گری باشد، کار آسانتر خواهد شد و قطعا با تنگ کردن فضا راه به جایی نخواهیم برد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • به نتیجه رسیدن حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • بازدید هیئت هرمزگانی از نمایشگاه صنعت پلاستیک چین
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • لازمه ورود به عرصه ورزش، ورزیدگی اخلاقی است
  • مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • ساماندهی فضای کسب و کار؛ جهش تولید و صنعت در استان اردبیل