Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@03:58:22 GMT

خطر فرونشست زمین در آذربایجان غربی

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۲۳۴۷۰

مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی گفت: با وجود اینکه آذربایجان غربی جزء استان های پربارش است ۷۰درصد از آبهای زیرزمینی را استفاده کرده که اگر این روند ادامه یابد، سبب فرونشست می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فارس، پرویز آراسته عصر امروز در افتتاحیه جشنواره ملی تولید محتوای دیجیتال دریاچه ارومیه، با بیان اینکه پارک‌ ملی دریاچه ارومیه با پنج هزار و 700 کیلومتر مربع به عنوان بزرگترین دریاچه شور داخل کشور از سال ۸۰ به بعد رو به خشک شدن رفته است، تصریح کرد: افزایش جمعیت و به تبع آن توسعه کشاورزی، حفر چاه های غیرمجاز، برداشت های بی حد و حصر آبهای سطحی و تخریب پوشش گیاهی زمینه‌ساز خشکی دریاچه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی با بیان اینکه دریاچه ارومیه در سال ۷۸ حدود ۳۱ میلیارد مترمکعب آب داشت و در سال ۱۳۹۳ این میزان به ۵۰۰ میلیون مترمکعب رسیده، افزود: با تشکیل ستاد احیاء دریاچه در دولت تدبیر و امید این میزان به یک میلیارد و یک میلیون متر مکعب رسید که نسبت به سال گذشته هشت سانتی متر افزایش تراز را شاهد هستیم.   مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی با بیان اینکه با افزایش تبخیر ۶ میلیارد تن نمک در بستر دریاچه رسوب کرده و با وجود تزریق آب به پیکره آب به عمق نمی رسد، تصریح کرد: با بررسی‌های انجام شده برخلاف آنچه که زمین‌شناسان ادعا داشته‌اند، نمک دریاچه ارومیه حل نمی‌شود و در برخی نقاط دریاچه ارومیه ۲۸سانتی متر عمق دریاچه افزایش یافته و این به معنی این است که آب ورودی به پیکره سبب حل شدن نمک بستر شده و این نویدبخش است.   آراسته با اشاره به علل خشکی دریاچه ارومیه افزود: توسعه اراضی،  تبدیل الگوی کشت دیم به آبی، تغییر باغات انگور به سیب که کشت پر آب محسوب می‌شود، احداث سدهای بی رویه، تبدیل چغندرقند به عنوان کشت اصلی در استان و افزایش مصرف آب بیشتر از ظرفیت حوضه، از دلایل خشکی دریاچه ارومیه است.   وی با بیان اینکه در صنعت و کشاورزی کشور 90 درصد مصرف آب با راندمان ۳۰ درصدی انجام می شود، ادامه داد: این در حالی‌ است که در سایر کشورهای پیشرفته میزان راندمان بالای ۶۰ درصد است، لذا باید صرفه‌جویی ۴۰ درصدی مشخص شده را در بخش کشاورزی در استان داشته باشیم تا آب صرفه‌جویی شده در دریاچه رها شود.   آراسته با اشاره به اینکه از ۱۱۰ درصد از حقآبه‌های زیرزمینی کشور استفاده می‌شود، گفت: براساس اعلام کنوانسیون، باید این میزان ۲۰درصد باشد و در آذربایجان غربی که جز استانهای پربارش است ۷۰درصد از آبهای زیر زمینی را استفاده می کنیم که اگر این روند ادامه یابد سبب فرونشست می شود.   وی با بیان اینکه با راه اندازی ستاد احیای دریاچه ارومیه اقدامات خوبی در راستای احیای دریاچه انجام شده، افزود: طرح انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه از طریق احداث تونل ۳۶کیلومتری در دست انجام است که تاکنون ۲۵کیلومتر از این تونل با هزینه کرد ۱۰۰ میلیارد تومان احداث شده و طبق برنامه پایان سال ۹۸ به بهره‌برداری برسد که با انتقال آب به دریاچه جبران تبخیر سالانه آب می‌شود.   آراسته به لایروبی رودخانه‌های ورودی به دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: اجرای طرح‌های نوین کشاورزی، طرح آموزش مصرف صحیح و الگوی کشت برای کشاورزان و کنترل ریزگردها با شناسایی کانون آنها و کاشت درخچه ها بخشی از اقدامات در راستای احیای دریاچه ارومیه است.   انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۲۳۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع و آشکارسازی ۹ نقطه حادثه‌خیز در محورهای مواصلاتی ارومیه

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان‌غربی گفت: از ۲۴ نقطه حادثه‌خیز استان ۱۴ نقطه در شهرستان ارومیه قرار دارد که تاکنون ۹ نقطه از این نقاط رفع یا آشکارسازی شده است.

ایرج دست نشان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای آذربایجان غربی متولی ۲ امربسیار مهم، ایمنی جاده، راهداری و نگهداری راه های شریانی وغیر شریانی به عنوان یک دستگاه خدمات رسان و حمل و نقل جاده ای است، تصریح کرد: وجود ۵ پایانه مرزی رسمی و یک سایت مرزی ظرفیت و پتانسیل مهمی برای استان بوده و این اداره کل راهداری  تمام ظرفیت خود را در جهت بهره‌مندی از ان بکار گرفته است. 

دست نشان با اشاره به اینکه در سال جدید تلاش خواهد شد در حوزه ایمنی راه ها به مرکز استان توجه و نگاه ویژه ای شود، خاطر نشان کرد: هزار میلیارد تومان از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری به آذربایجان غربی برای بهسازی و احداث ۳۵۰ کیلومتر راه روستایی استان در ظرف ۳سال تخصیص داده شده است که ۱۶۷میلیارد تومان سازمان برنامه و بودجه در هر سال، ۱۲۶میلیارد تومان نیز  سهم وزارت راه و شهرسازی در هر سال و ۱۲۰میلیارد تومان نیزسالانه سهم اعتبارات استانی است.

وی افزود: از ۳۵۰کیلومتر مصوب سفر ریاست جمهوری برای آسفالت راههای روستایی استان تا دهه فجر سال گذشته ۲۷۴کیلومتر آسفالت ریزی و به بهره برداری رسیده که ۷۸درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

دست نشان ادامه داد: سهم ارومیه از این عملیات، آسفالت ریزی بطول ۴۵کیلومتر است که طبق آمار از ۱۴ پروژه مصوب برای آسفالت راه روستایی ارومیه تاکنون۱۲پروژه بطور کامل به اتمام رسیده است.

دست نشان اظهار کرد: در سفر ریاست جمهوری به آذربایجان غربی مصوب شد طی ۳سال ۵۵۰ کیلومتر راه شریانی و غیر شریانی روکش آسفالت انجام شود که تا دهه فجر سال گذشته ۳۹۹ کیلومتر روکش آسفالت با پیشرفت فیزیکی ۷۳ انجام شده و از این میزان سهم جاده های شهرستان ارومیه ۵۹کیلومتر است.

مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده ای آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ۲۰پروژه آسفالت ریزی به مساحت ۷۳کیلومتر برای سال جاری تعیین شده است، یاد آور شد: در ۹کیلومتر از محور راژان شهرستان ارومیه در صورت تامین آسفالت بزودی عملیات عمرانی آن شروع خواهد شد.

وی ادامه داد: عملیات نصب نیوجرسی در محور  ارومیه به قوشچی به اتمام رسیده و به زودی از گردنه قوشچی به سمت سلماس نیز  آغاز می شود همچنین عملیات نصب گاردریل در حوزه شهید کلانتری نیز شروع شده است.

دست نشان با اشاره به اینکه  ۷۰۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی حوزه شهرستان ارومیه  در سال گذشته خط کشی شده است، ادامه داد: در پایانه مرزی سرو و مقابل ساختمان ایکس ری مسائل و مشکلاتی از جمله مشکل برق به وجود داشت و علی رغم اینکه  اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مسئولیتی درخصوص نداشت اما  مشکل برق این بخش نیز توسط این اداره کل برطرف شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مصدومیت ۷ تن در تصادف زنجیره‌ای در محور ارومیه-سلماس
  • پربازدید‌های خبرگزاری صدا وسیمای آذربایجان غربی در ۲۴ ساعت گذشته
  • اقامه نماز جمعه ارومیه به امامت حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی
  • وجود ۱۴ نقطه حادثه خیز در جاده‌های ارومیه
  • پیشرفت ۷۸ درصدی طرح ساماندهی راه‌های روستایی آذربایجان غربی
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول
  • رفع و آشکارسازی ۹ نقطه حادثه‌خیز در محورهای مواصلاتی ارومیه
  • کشف مواد مخدر شیشه در مرز ارومیه
  • کشف ۳۰ کیلوگرم موادمخدر شیشه در مرز ارومیه