Web Analytics Made Easy - Statcounter

به فاصله دو ماه از آغاز سال تحصیلی جدید، بالاخره روایتی کامل از تخلفات پذیرش پزشکی دانشگاه آزاد بیان شد؛ روایتی که از زبان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان شده و از این رو قابل اتکا و معتبر است.
به گزارش «تابناک»، محمدمهدی طهرانچی که به تازگی حکم ریاست وی بر دانشگاه آزاد اسلامی به تایید رسیده، شب گذشته روانه صداوسیما شد تا با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، پاسخگوی برخی سوالات و ابهامات باشد؛ ابهاماتی که مهم‌ترین‌شان، رویدادی بود که چندی پیش در این دانشگاه به وقوع پیوست و شاید عجیب‌ترین اتفاق دانشگاهی در کشورمان در همه ادوار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صحبت درباره تخلف بزرگ رخ داده در پذیرش پزشکی آزاد امسال است؛ اینکه چند واحد دانشگاه آزاد بی دریافت مجوز، چند برابر ظرفیت مصوب و اعلام شده، دانشجو جذب کردند. اقدامی که وقتی برملا شد، به اخراج پذیرفته شدگان از دانشگاه منجر شد. افرادی که دانشجو محسوب می‌شدند، کارت دانشجویی داشتند، در کلاس‌های درس حضور می‌یافتند و از همه مهم تر، شهریه را هم پرداخت کرده بودند.
رویدادی بزرگ و حاشیه‌ساز که بعد با تصمیم مدیران ارشد دانشگاه آزاد در خصوص اخراج مدیران ۷ واحد متخلف، وارد فاز دیگری شد؛ اینکه دانشگاه آزاد رسما اذعان کرده بود که تخلفی بزرگ در زیرمجموعه هایش رخ داده است. رویکردی که موجب شد وزارت علوم به جای موضع گیری تند علیه این دانشگاه، از در دوستی با ایشان وارد شود و بکوشد راهی برای رفع و رجوع مشکل به وجود آمده بیابد.
اتفاقی که ظاهرا در شرف وقوع است، به این صورت که وزیر علوم بی آنکه به مشکلات و تخلفات اشاره کند، از سهل گیری بر متخلفان برای رفع و رجوع این پرونده خبر می‌دهد و حتی ترجیح می‌دهد از این ادبیات برای بیان موضوع استفاده کند: «از دانشگاه آزاد خواسته شد تا جایی که به اصل جایگاه علمی ورود به برخی رشته‌ها خدشه‌ای وارد نشود، موضوع را حل کند.»
درخواستی عجیب که وزیر علوم برای حل مشکل بزرگ پدید آورده توسط دانشگاه آزاد مطرح می‌کند. مشکلی که تا شب گذشته هیچ مسئولی تلاش هم نکرده بود چگونگی وقوعش را شرح دهد. خلایی که دیشب با حضور طهرانچی در رسانه ملی و در پاسخ به سوالات مجری برنامه تا حدودی رفع شود. روایت رئیس هیات امنا و رئیس دانشگاه آزاد از این ماجرا و فرجام آن را بخوانید:
امسال شورای عالی سنجش و پذیرش اعلام کرد که تکمیل‌ظرفیت در دانشگاه‌ها نخواهیم داشت و بر این اساس دانشگاه آزاد اسلامی باید به‌یک‌باره ظرفیت خود را تکمیل می‌کرد. در مرحله نخست ۳۰ درصد از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی کامل شد و برای مرحله دوم به‌صورت ذخیره در سه مرحله اعلام کردیم.
در مرحله نخست با اعلام قبولی ۱۸ هزار نفر، تنها چهارهزار نفر ثبت‌نام کردند و با وجود اینکه ۴/۵ برابر میزان دانشجویانی که لازم داشتیم اعلام شد، اما ظرفیت تکمیل نشد. اتفاقی که افتاد این بود که ۶۲ هزار نفر به‌صورت ذخیره در کل معرفی شدند که ۲۴ هزار نفر تمایل خود را به ثبت‌نام و ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کردند.
متاسفانه بخشنامه‌ای که حاوی اشکالات و ایراداتی بود از سوی مدیر وقت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی امضا و ابلاغ شد و برخی واحد‌های دانشگاهی نیز به بخشنامه‌ای که دارای ضعف‌هایی بود، عمل نکردند و بیش از ظرفیت پذیرش ثبت‌نام کرده و دانشگاه آزاد اسلامی را با مشکلات جدی مواجه کردند.
بر این اساس توقعی از سوی پذیرفته‌شدگان رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شد که امکان پاسخگویی به آن‌ها وجود نداشت؛ سال‌هاست در کشور کنکور برگزار می‌شود و مردم به آن اعتقاد دارند و در کنکور تراز و نمره دانشجو بسیار اهمیت دارد.

نتیجه این کار غیرقانونی، سازمان مرکزی دانشگاه را با چهارهزار و ۲۰۰ نفری که ثبت‌نام کرده بودند، اما حق ثبت‌نام نداشتند روبه‌رو کرد.
پذیرفته‌شدگان را در مراحل مختلف به روش‌های گوناگون پایش کردیم و در انتها دریافتیم ۵۹۹ نفر از مجموعه کسانی که ثبت‌نام کردند، دیگر امکان قبولی و پذیرش ندارند، در حالی که اصرار دارند با نمره پایین در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و پرستاری ادامه تحصیل دهند که امکانش وجود ندارد.
در طول مدتی که به وضعیت پذیرفته‌شدگان رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی می‌پرداختیم، به‌دنبال این بودیم که عدالت، انصاف و اعتبار کنکور خدشه‌دار نشود، به این دلیل در مرحله نخست تعدادی از مدیران عزل شدند و در مراحل بعدی مسیر‌های انضباطی و هیات‌های تخلفات به کار آن‌ها رسیدگی می‌کنند. در یکی، دو مورد نیز به قوه قضائیه شکایت کرده‌ایم.
درباره ایجاد مشکل برای پذیرفته‌شدگانی که از ثبت‌نام در دانشگاه‌های دیگر به‌دلیل قبولی در دانشگاه آزاد اسلامی انصراف داده‌اند هم در جلسه‌ای که دیروز با همکاران وزارتین علوم و بهداشت و همچنین کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی داشتیم، این موضوع حل شد و افرادی که انصراف دادند، می‌توانند دوباره ثبت‌نام کنند. همچنین با تعاملی که با سازمان نظام وظیفه کشور صورت گرفت، ثبت‌نام افراد به‌عنوان انصراف تلقی نمی‌شود.
به‌صراحت از سوی دانشگاه آزاد اسلامی از تمام پذیرفته‌شدگان رشته‌های علوم پزشکی که دچار مشکلاتی شدند، عذرخواهی می‌کنم، اگرچه در آن زمان بنده تازه عهده‌دار مسئولیت دانشگاه آزاد اسلامی شده بودم. این مشکل از سوی مدیرانی به وجود آمد که به‌رغم داشتن ۲۰ نفر ظرفیت، ۱۵۳ نفر را ثبت‌نام کردند که این خطای بسیار بزرگی بود.  

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۳۵۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی

دانشگاه جامع انقلاب اسلامی در هفت رشته در مقطع دکتری تخصصی دانشجو می پذیرد. - اخبار سیاسی -

مهدی شیری مدیر روابط عمومی دانشگاه جامع انقلاب اسلامی، در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم از پذیرش دانشجوی مقطع دکتری تخصصی (PhD) در هفت رشته برای سال تحصیلی 1403-1404 دانشگاه جامع انقلاب اسلامی خبر داد.

 به گفته وی روانشناسی تربیتی، حقوق بین الملل عمومی، مدیریت بحران،  مدیریت رسانه، مطالعات زنان و خانواده گرایش حقوق زن در اسلام، مطالعات زنان و خانواده گرایش مطالعات حقوق خانواده و مطالعات سیاسی انقلاب اسلامی گرایش آینده پژوهی انقلاب اسلامی از جمله رشته هایی است که در این دانشگاه دانشجو جذب می شود.

علاقه مندان برای شرکت در آزمون این رشته ها می‌توانند تا 20 اردیبهشت 1403 به درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه و نسبت به انتخاب رشته خود اقدام کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • استفاده از ظرفیت بانوان فعال برای رفع چالش‌های ملی/ پژوهش‌های دینی، مسئله‌محور باشند
  • نخستین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی آغاز به کار کرد
  • نقش مؤثر دانشجویان در فرآیند جهاد تبیین با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • راه اندازی بخش «آنژیوگرافی» برای نخستین بار در منطقه آزاد اروند