Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناصر پروانی شاعر، در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص تغییر فرهنگ کتابخوانی مردم گفت: می توان کسب اطلاعات از طریق فضای مجازی و الکترونیک را به عنوان کتابخوانی قبول کرد. اما وقتی فرد مطالعه کتاب ملموس را آغاز می کند، با نوشتار ارتباط بهتری برقرار می‌کند. خود کتاب خواندن و ورق زدن کتاب در کنار اطلاعاتی که به فرد می دهد، برای خواننده کتاب آرامش بخش است؛ چون کتاب از طبیعت است و برقراری ارتباط با طبیعت به فرد آرامش می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: واقعیت این است به شدت طرفدار کتابخوانی سنتی هستم.کتاب در ذهن ها ماندگارتر است اما برای مطالعه آن به شیوه سنتی باید فضا هم مناسب باشد.حتی وقتی که بخواهی کتاب را در اتوبوس بخوانی، باید فضای فکری مناسبی برایت فراهم شود؛ اما برای مطالعه کتاب‌های الکترونیک این فضاسازی اتفاق نمی افتد.  بعضی می گویند مطالعه کتاب الکترونیک از این منظر بهتر است که درخت قطع نمی شود و کاغذ مصرف نمی شود. این را قبول دارم؛ اما چون ارتباط با کتاب ملموس در فهم مطالب آن تاثیر دارد، این نوع کتاب را به کتاب های الکترونیک ترجیح می دهم.

این شاعر با اشاره به اینکه درجه اعتبار و صحت فضای مجازی از فضای واقعی پایین تر است، اظهار کرد: کتاب هایی که منتشر می شوند، مجوز می گیرند و در کتابخانه ملی ثبت می شوند. بسیاری از کتاب هایی که در فضای الکترونیکی منتشر می شوند، هیچ کدام از مراحل انتشار کتاب را طی نکرده اند. تنها از طریق کانال های تلگرامی و اینستاگرام پخش می شوند. کتاب های فیزیکی بسیاری از استانداردهایی را که باید یک کتاب داشته باشد، گرفتند و سپس به کتاب فیزیکی تبدیل شدند؛ ولی کتاب های الکترونیکی می توانند بدون داشتن استانداردهای لازم در فضای مجازی منتشر شوند.

پروانی با اشاره به اینکه چرخ صنعت نشر با انتشار کتاب های فیزیکی می چرخد، بیان کرد: بسیاری از نویسندگان و شاعران بزرگ هستند که حرفه شان نویسندگی و شاعری است. چون قانون کپی رایت در کشور وجود ندارد و قانونی برای حمایت از مولف نداریم، اگر مطالعه کتاب های الکترونیک در کشور گسترده شود بحث انتفاع این عزیزان از بین می رود. ناشران هم در این میان از بین می روند. اگر ناشران را به هر دلیلی ضعیف کنیم، کتابخوانی در کشور متضرر می شود.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات کتابخوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۳۹۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد

به گزارش خبرنگار مهر، اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ظهر پنج شنبه در دیدار با محمدباقر هنربر معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میانه با اشاره به آمار عضویت، امانت، سرانه فیزیکی و تعداد منابع کتابخانه های عمومی شهرستان میانه در سال ۱۴۰۲ افزود: شهرستان میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی در این شهرستان را دارد و برنامه ریزی برای ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی در شهرستان میانه به عنوان مطالبه مردم و اعضای کتابخانه های عمومی، همکاری و تعامل همه ادارات و سازمان‌های ذیربط را می‌طلبد.

محمدباقر هنربر معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میانه با بیان اینکه با وجود غالب شدن فضای مجازی در زندگی امروزی مردم به ویژه جوانان و نوجوانان، عملکرد خوب اداره کل کتابخانه های عمومی استان در سال‌های اخیر باعث افزایش مطالعه در کتابخانه های عمومی استان به ویژه کتابخانه های میانه و آشتی مردم با کتاب و مطالعه شده است.

محمدباقر هنربر در دیدار با اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان، فراهم کردن زیرساخت‌های کتاب و کتابخوانی را سبب گرایش روزافزون مردم به مطالعه خوانده، گفت: مطالعه، فکر انسان را روشن و سطح آگاهی و فرهنگ جامعه را ارتقا می‌دهد و به تبع آن آسیب پذیری مردم نسبت به ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد لذا لازم است در کنار فراهم نمودن زیرساخت‌های فیزیکی، در زمینه فرهنگ سازی، ترغیب و تشویق به مطالعه نیز تلاش جدی صورت پذیرد.

فرماندار میانه با تقدیر و تشکر از همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور از تبدیل کتابخانه های عمومی به عنوان پایگاه اجتماعی برای رجوع همه اقشار مردم، افزود: در دوره مدیریت کنونی کتابخانه های عمومی در سطح استان مردم استقبال بیشتری از کتابخانه های عمومی داشته و با کتاب و کتابخوانی انس بیشتری گرفته‌اند.

گفتنی است اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در سفر یک روزه خود به شهرستان میانه با کتابداران، کارکنان و اعضای کتابخانه های عمومی دیدار و گفتگو کرده و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات موجود قرار گرفت.

کد خبر 6088616

دیگر خبرها

  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی
  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی با حضور وزیر اقتصاد
  • اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی
  • رونمایی از برات الکترونیک زنجیره تامین مالی
  • برات الکترونیک زنجیره تامین مالی رونمایی شد
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • برگزارنشدن الکترونیکی دور دوم انتخابات مجلس در ورامین
  • برگزاری انتخابات الکترونیک در خرم‌آباد و چگنی