Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعال عرصه اقتصاد مقاومتی از شهرستان خمین با برداشت ۱۵ کیلوگرم زعفران از هر هکتار رکوردار تولید این محصول در کشور است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛کشاورزی به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین یا به عبارتی مهم‌ترین بخش تأثیرگذار بر اقتصاد هر کشوری مطرح است، با توجه به اینکه با پیشرفت تکنولوژی و درنتیجه آن پیشرفت کشاورزی صنایع بالادستی و پایین‌دستی بسیاری به کشاورزی وابسته شده است، با حرکت روبه‌جلوی کشاورزی در کشور می‌توان امیدوار بود که صنایع متعدد وابسته نیز فعال‌تر شده و مشکلاتی چون اشتغال در جامعه برطرف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری نیز کشاورزی یکی از اساسی‌ترین محورهای توسعه در کشور است و مسئله حاشیه‌ای نیست و نیازمند توجه ویژه مسئولین در حوزه‌های سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری است.

از طرفی می‌توان زیر بنایی‌ترین موضوع در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور را توجه به بحث کشاورزی به‌عنوان بخش تأثیرگذار بر سایر بخش‌ها دانست که مطمئناً حضور در چنین عرصه‌هایی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و از طرفی تفکر جهادی است تا بتواند در اقتضائات زمانی فعالیت‌های مختلف را انجام دهد.

بر همین اساس مقام معظم رهبری بارها و بارها بر تفکر و فرهنگ جهادی در جمع‌های مختلف تأکید داشته‌اند و سال ۸۲ نیز در جمع جهادگران و کشاورزان فرمودند: «آنچه انقلاب اسلامی به مردم ما داد، فرهنگ جهادی بود. فرهنگ جهادی در همه صحنه‌ها و عرصه‌ها به کار می‌آید و درزمینهٔ کارهای زیربنایی کشاورزی و دامداری و امثال این‌ها هم از اول انقلاب، روح و فرهنگ جهادی وارد میدان شد.»

روح و فرهنگ جهادی‌ای که برآمده از تفکر بسیجی است و هر کس می‌تواند با تکیه‌بر این تفکر در حوزه‌های عملی ورود موفق و پرثمری را داشته باشد.

یکی از محصولاتی که چند سالی است کاشت و زراعت آن در برخی نقاط کشور باب شده، زعفران است. محصولی که می‌تواند در صورت جواب دهی به آب‌وهوا و خاک یک منطقه، شرایط اقتصادی کشاورز و آن منطقه را نیز دگرگون سازد.

محصولی که در ایران بر اساس اعلام مسئولین جهاد کشاورزی بیش از ۹۰ درصد کل تولید جهان، تولید می‌شود و بسیاری از کشورهای دنیا در تلاش‌اند با توجه به اهمیت و سودآوری این محصول کشاورزی به هر طریقی بازار آن را از دست ایران خارج کنند.

همچنین در برنامه ششم توسعه، پیش‌بینی افزایش تولید و سطح زیر کشت زعفران دیده‌شده است. به‌طوری‌که در سال ۹۶ معادل ۱۶ تن افزایش تولید مدنظر است. در سال ۹۷، ۱۷ تن، سال ۹۸، ۲۳ تن و سال ۹۹، ۳۰ تن افزایش تولید در برنامه دیده‌شده است.

این‌که زراعت زعفران و توجه به آن با مشکلات بسیاری روبه‌روست و نیازمند نشان سازی و ایجاد کارخانه‌های تبدیلی است بحث جدایی است اما توجه برخی از کشاورزان و برخی مناطق کشور به این محصول جای امیدواری دارد.

حضور برخی از بسیجیان در این زمینه‌ها کمک شایانی به این حوزه کرده است و کاظمی یکی از همین بسیجیانی است که با تکیه‌بر تفکر بسیجی و فرهنگ جهادی به کاشت زعفران پرداخته و با بیشترین تولید حجمی زعفران در هکتار نسبت به متوسط کشوری، در منطقه خمین فعالیت دارد.

کارایی فرهنگ جهادی در عرصه‌های مختلف؛

برداشت ۱۵ کیلو زعفران در هکتار نتیجه تلاش کشاورز خمینی

کاظمی کشاورز و فعال در حوزه اقتصاد مقاومتی در گفتگو با دیار آفتاب؛ ضمن بیان اینکه ۹ سال در این زمینه فعال است گفت: در بازه زمانی برداشت ۲۰ تا ۲۵ نفربر زمین زعفران کاری شده مشغول کار می‌شوند.

کاظمی بابیان اینکه میانگین تولید حجمی زعفران در هکتار در کشور ۵ الی ۸ کیلو است عنوان کرد: بیشترین تولید حجمی زعفران در هکتار را در منطقه خمین دارم که این میزان ۱۵ کیلو زعفران در هر هکتار است.

رکوردشکنی در تولید زعفران

وی با تأکید بر اینکه رکوردشکنی در تولید زعفران باعث تشویق دیگر افراد منطقه به این کشت‌شده است بیان کرد: در حال حاضر در شهرستان خمین حداقل ۷۰ الی ۱۰۰ هکتار زیر کشت زعفران است.

این کشاورز فعال در حوزه اقتصاد مقاومتی سرمایه‌گذاری اولیه موردنیاز برای این کار را علاوه بر زمین کشت، حدود ۳۰ میلیون تومان در هر هکتار دانست و اضافه کرد: این کار ازلحاظ درآمدی به‌شدت به‌صرفه است و برای کسانی که بخواهند به‌عنوان یک فعالیت اقتصادی و کارآفرینی فعالیتی را آغاز کنند بسیار موقعیت خوبی است و بازدهی بالایی دارد.

وی افزود: منطقه خمین به دلیل کوهپایه‌ای بودن برای کشت زعفران در مهرماه و کشت گل محمدی در فصل بهار بسیار عالی است.

خودکفایی منطقه خمین در حوزه تولید بذر

کاظمی ضمن اشاره به خودکفایی منطقه خمین در حوزه تولید بذر گفت: متأسفانه بازار فروش مشخصی نداریم و اینجاست که نقش دلال‌ها جدی می‌شود. فعلاً دنبال نشان تجاری هستیم تا بتوانیم این فضا را مدیریت کنیم.

وعده‌های مسئولین فقط در حد شعار باقی‌مانده است

وی ضمن تأکید بر اینکه یکم و دوم آذرماه جشنواره استانی زعفران در خمین اجرا می‌شود ادامه داد: متأسفانه مسئولان دولتی کمکی نمی‌کنند و وعده‌هایشان فقط در حد شعار باقی می‌ماند و همین باعث می‌شود تا واسطه و دلال نقش جدی و تعیین‌کننده‌ای را بازی کنند.

این تولیدکننده در مورد ضعف حمایت مسئولین خاطرنشان کرد: سال گذشته به مدت شش ماه  دنبال نشان تجاری بودم که با سنگ‌های متعددی روبه‌رو شدم به‌عنوان‌مثال بسته‌بندی‌ای که می‌تواند در یک سالن بیست‌متری اتفاق بیفتد را برای آن سالن دویست متری می‌خواهند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۴۹۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی هستند

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه گفت : تمامی دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان می باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، دومین نشست ستاد استانی پیگیری اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی دادگستری کرمانشاه در سال ۱۴۰۳ امروز _ سه شنبه یازدهم اردیبهشت _ با حضور شهرام کرمی رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه، معاون پیشگیری دادگستری، مسئولین و مدیران مربوطه برگزار شد.

شهرام کرمی رئیس کل دادگستری استان ضمن تبریک روز جهانی کارگر با اشاره به بیانات ارزشمند رهبر معظم انقلاب در خصوص حمایت از تولید در دیدار اخیر با جامعه کارگری کشور اظهار داشت: مقام معظم رهبری شعار امسال را مانند سالهای گذشته، با مضمون حمایت از اقتصاد و تولید، سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام نهادند و در دیدار اخیر با جامعه کارگری، این قشر زحمتکش را رکن اصلی جهش تولید دانستند.

کد خبر 749458

دیگر خبرها

  • ۳۳۰ عنوان برنامه طی هفته بسیج سال جاری در کرمانشاه اجرا می‌شود
  • در پی راه‌اندازی دهکده اقتصاد مقاومتی دیگری در مناطق شرقی کرمانشاه هستیم
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • اعطای نشان ملی به شرکت آرد هشترود 
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی هستند