Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با هفته کتاب و کتاب‌خوانی، بیش از ۴۰۰۰ نفر به صورت رایگان به عضویت کتابخانه فرهنگسرای گلستان درآمدند. ۰۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۸ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا،‌ به نقل از روابط عمومی مراکز فرهنگی هنری منطقه 8 و فرهنگسرای گلستان، هفته کتاب و کتاب‌خوانی در فرهنگسرای گلستان با اجرای برنامه‌های متنوعی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور نویسندگان کودک و نوجوان در کتابخانه‌های مراکز و دیدار چهره به چهره با مخاطبان، بازدید دانش‌آموزان و عضویت رایگان آنان در کتابخانه‌ها، خرید منابع مطالعاتی جدید و ... از جمله برنامه‌هایی بودند که برگزار شد و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.

برگزاری «جشن تکلیف کتابخوانی» در هفته کتابعرضه بیش از 53 هزار کتاب خارجی در هفته کتاب

طاهره ایبد، نویسنده، مهمان یکی از نشست‌های دیدار چهره به چهره با مخاطبان بود. در این دیدار صمیمانه که با هدف آشنایی بیش‌تر کودکان و نوجوانان با کتاب‌های مناسب‌شان برگزار شد، طاهره ایبد ضمن معرفی کتاب‌های خود در خصوص فواید کتاب‌خوانی گفت: هر کتاب یک تجربه است و کسانی که کتاب می‌خوانند، تجربه بیشتری کسب می‌کنند و با تجربیات دیگران نیز آشنا می‌شوند. از سوی دیگر، خواندن داستان بر قدرت تخیل می‌افزاید و به همین دلیل، بچه‌هایی که قصه و داستان می‌خوانند باهوش‌تر هستند.

وی ادامه داد:‌ باید دقت داشت که با کمک قوه تخیل، چیزهای جدید و تازه اختراع می شوند و از آن‌جا که اساس و زیربنای شخصیت انسان در سنین کودکی و نوجوانی پایه‌گذاری می‌شود، توجه به کتاب و کتاب‌خوانی از سنین کودکی بسیار با اهمیت است. والدین باید دقت داشته باشند که آموخته‌های این دوران، تأثیر عمیقی بر آینده فرزندانشان دارد و بنابراین باید کودکان را از سنین کودکی تشویق کنند. مطالعه غیردرسی باعث افزایش فعالیت ذهن می‌شود. بنابراین اگر مطالعه به صورت یک عادت درآید، دیگر ارتباطمان با جهان دانش سخت نخواهد بود و بدون هیچ زحمتی خواهیم توانست از راه مطالعه، درک و اندیشه خود را نسبت به جهان هستى رشد و تعالى ببخشیم.

رفیع افتخار، مهمان دیگر نشست‌های دیدار چهره به چهره بود. در این دیدار، او ضمن معرفی تعدادی از آثار خود نظیر «طلسم خانه عنکبوت‌ها»، «برعسوس»، «برسد به دست دوست»، «دنیای آرزوها»، «کت ولیعهدی» و «دختری پیش خدا» گفت: والدین دانش‌آموزان و مربیان مدارس، باید کودکان و نوجوانان را به سمت کتاب‌خوانی تشویق کنند و کتاب‌های مناسب رده سنی آنان را در اختیارشان بگذارند. اکثر دانش‌آموزان، سنگینی تکالیف و دروس مدرسه را دلیل عدم مطالعه روزانه می‌دانند در حالی که با برنامه‌ریزی صحیح می‌توانیم روزانه به صورت حداقل یک ربع تا بیست دقیقه را برای مطالعه کتاب غیر درسی اختصاص بدهیم.

این نویسنده کودک و نوجوان اضافه کرد: مطالعه کتاب باعث افزایش دایره لغات فرد می‌شود. متاسفانه می‌بینیم که برخی از افراد به علت عدم مطالعه کافی در سنین بزرگسالی حتی برای نوشتن یک نامه ساده نیز دچار مشکل می‌شوند. بنابراین توجه به کتاب و کتاب‌خوانی از سنین پایین باید به عنوان یک اولویت برای والدین مطرح شود. به اعتقاد من، برای نویسندگی، علاوه بر علاقه ذاتی پشتکار نویسنده نیز بسیار مهم می‌باشد. اگر زیاد مطالعه کنید، بهتر می‌توانید راجع به تخیلات خود و چیزهایی که در ذهنتان است، بنویسید و دایره لغات خود را افزایش دهید. نویسندگان جوانی که ممارست بیش‌تری دارند، حتما در آینده نویسندگان موفقی خواهند شد. به نظر من، نویسنده‌ای موفق است که حداقل روزانه 5 ساعت را به خواندن و نوشتن اختصاص دهد و ممارست نماید.

برنامه دیگر دیدار چهره به چهره با مخاطبان، با حضور خانم لاله جعفری بود. او در ابتدای این جلسه، بخش‌هایی از کتاب «ناروان نهنگ تک شاخ» را برای بچه‌ها خواند و سپس پاسخگوی سوالات مخاطبین پیرامون چگونگی نویسندگی شد. او گفت: تشویق و همراهی والدین، مهم‌ترین عنصر برای کتاب‌خوان کردن کودکان است. والدین باید دقت داشته باشند که اگر می‌خواهند آگاهی فرزندانشان بالا رود، باید آنان را کتاب‌خوان کنند.

با هدف انس بیشتر دانش آموزان با کتاب برنامه های دیگری نیز در مراکز فرهنگی هنری منطقه 8 و ایام هفته کتاب‌خوانی، تدارک دیده شد که از آن جمله می توان به بازدید دانش‌آموزان از کتابخانه‌های منطقه اشاره کرد. با هماهنگی‌های صورت گرفته با اداره آموزش و پرورش، بیش از 1000 دانش‌آموز در گروه‌های مختلف سنی از کتابخانه‌های این منطقه بازدید کرده و ضمن آشنایی با شیوه استفاده از منابع مطالعاتی و پژوهشی این مراکز، با کتاب‌های مناسب رده سنی خود آشنا شدند. هر یک از بچه‌ها به رسم یادگاری، یک کتاب نیز از کتابخانه هدیه گرفتند.

بنابر اعلام سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، عضویت در کتابخانه‌های زیر مجموعه این سازمان در ایام هفته کتاب‌ و کتاب‌خوانی رایگان اعلام شد. بر همین اساس،‌ بیش از 4 هزار نفر، به صورت رایگان در کتاب‌خانه‌های منطقه عضو شده و از این پس می‌توانند از خدمات آن استفاده کنند.

انتهای پیام/

R1013198/P1439/S4,35/CT12 واژه های کاربردی مرتبط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نهاد کتابخانه های عمومی کشور نهاد کتابخانه های عمومی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۵۱۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود

لاله جعفری نویسنده حوزه کتاب کودک، درباره وضعیت کتاب کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه امروز طیف وسیعی از کتاب‌ها در بازار نشر وجود دارد اما در مقابله با تالیف‌های خارجی که مخاطب زیادی دارند نویسندگان ایرانی کار سختی پیش رو دارند چون باید به نحوی بنویسند تا بچه‌ها فقط به دنبال کتاب‌های ترجمه نروند و به دنبال تالیفات داخلی نیز باشند.

وی افزود: همچنین گستردگی سبک‌های ادبی در حوزه کودک زیاد است و تنوع خوبی وجود دارد. ما داستان‌های تخیلی، ترسناک، طنز، علمی و… را داریم و این تنوع باعث می‌شود تا بچه‌ها به طرف کارهای تألیفی جذب شوند. البته که هنوز فاصله بسیاری با آثار خارجی داریم، چرا که گرانی کاغذ و چاپ باعث شده تا ناشران محدودتر کار کنند و این محدودیت‌ها برای نویسندگان نیز به‌وجود می‌آید. امیدوارم این مشکلات حل شوند و آثار تألیفی در کنار ترجمه بچه‌ها را به سمت خود جلب کنند.

نویسنده کتاب «چوم چوم» درباره یافتن ایده برای نگارش و همراهی با کودک امروز گفت: سعی می‌کنم تجربه‌های میدانی زیاد داشته باشم و با بچه‌ها کار کنم. حواس پنجگانه خود را در مواجه با بچه‌ها تقویت کنم. در پارک، خیابان، مترو و هر جایی‌که کودکی می‌بینم شش دانگ حواسم را جمع کنم تا ببینم عکس‌العملش در مقابله با مسائل چگونه است و سعی می‌کنم ایجاد ارتباط کنم و ببینم مدل حرف‌زدن‌شان تا چه اندازه نسبت به بچه‌های دوره خودمان تغییر کرده است. در کنار این مشاهده میدانی سعی می‌کنم کتاب‌های پرفروش دنیا را بخوانم و نکات قابل توجه آن را درک کنم. از سوی دیگر تلاش می‌کنم تا در فیلم‌ها، انیمیشن‌ها یا حتی بازی‌های رایانه‌ای جستجو کنم ببینم آثار پرطرفدار چه نکاتی به همراه دارند که بچه‌ها به سمت آن‌ها جلب می‌شوند.

جعفری به چگونگی ترغیب بچه‌ها برای مطالعه و فرهنگ‌سازی در راستای مطالعه گفت: بازاریابی مهم‌ترین مساله است. تبلیغات اثر بسیار زیادی دارد و فکر می‌کنم رسانه‌ها حرف اول را در این میان می‌زنند. امروز بین دو فیلم برای پخش، رقابت و تبلیغات گسترده‌ای وجود دارد، چه در شبکه‌های داخلی و چه فارسی زبان خارجی؛ در حالی‌که برای کتاب ما هیچ تبلیغی نداریم. فکر می‌کنم سهل‌الوصول‌ترین راه، همین تبلیغ است. هرچند که هزینه‌بر است، اما رسانه‌های داخلی مانند تلویزیون، به نوعی جزو مایملک مردم ایران به شمار می‌آید و باید از آن استفاده شود. ما در طول روز همه نوع تبلیغی در رسانه می‌بینیم، غیر از کتاب.

وی ادامه داد: از سویی فکر نمی‌کنم در مدارس هیچ تمرکزی روی این مسئله وجود داشته باشد. این اتفاق در حالی است که بیشترین زمان را فرزندان ما در مدرسه و در کنار هم می‌گذرانند و می‌توان برای آن‌ها ساعت مطالعه، یا زنگ کتاب تعریف کرد و به هزار نوع، نه به شکل خشک و اجباری بلکه با بازی و سرگرمی تبلیغ کتاب کرد تا فرهنگ مطالعه در میان بچه‌ها ایجاد شود.

این‌نویسنده گفت: ناشران به دنبال کتاب‌هایی همراه با بازی و سرگرمی هستند و وجه بازی برای‌شان غالب است. درست است که بازی نقش مهمی در زندگی کودک دارد، اما ادبیات نیز جایگاه خودش را دارد و باید این جایگاه حفظ شود. ناشران مجبور هستند برای فروش کتاب دست به هر کاری بزنند و کالایی تولید کنند که روی دست‌شان نماند. اما کتاب‌هایی که ادبیات خالص هستند و به جشنواره‌های داخلی و خارجی راه پیدا می‌کنند هر روز کمرنگ و کم‌تعداد شده‌اند و این را من از سفارش‌هایی که به خودم ارائه می‌شود، می‌بینم. ناشر از من می‌خواهد که سری کاری کنم در حالی که باید بذر آگاهی در ذهن کودک کاشته شود و این با یک اثر خوب اتفاق می‌افتد، اما امروز این گونه نیست. وی در پایان گفت: امیدوارم شرایطی فراهم شود تا نویسنده آنچه که دلش می‌خواهد را بنویسد و تنها سفارشی کار نکند.

کد خبر 6090973 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • هوش مصنوعی گرایش سیاسی افراد را از چهره‌شان می‌خواند