Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-02@10:30:17 GMT

سیر صعودی حجم معاملات نیمایی/ یورو ۹۱۸۱ تومان شد

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۶۰۶۵۴

نرخ یورو در بازار ثانویه امروز (شنبه، ۳ آذر) با افزایش قیمت نسبت به هفته گذشته به ۹۱۸۱ تومان رسید و در عین حال حجم معاملات در سامانه نیما امروز رشد قابل توجهی نسبت به هفته گذشته داشت. آفتاب‌‌نیوز : مجموع معاملات در سامانه نیما از نیمه مرداد ۹۷ تاکنون از ۱۰ میلیارد یورو عبور کرده و امروز (۳ آذر) به ۱۰ میلیارد و ۲۱۸ میلیون یورو رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با اعلام بانک مرکزی، مجموع فروش ارز حاصل از صادرات در همین مدت یعنی از نیمه مرداد تاکنون به پنج میلیارد و ۴۲۱ میلیون یورو و در مقابل مجموع تأمین ارز برای واردات در مدت مذکور به چهار میلیارد و ۷۹۷ میلیون یورو رسیده است.
در روز جاری نیز مجموع فروش ارز حاصل از صادرات در بازار ثانویه به ۶۸ میلیون یورو رسید و همچنین مجموع تأمین ارز بابت واردات امروز حدود ۳۹ میلیون یورو بوده است.
گزارش‌ها از بازار امروز حاکی از آن است که میزان ورود ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما و تامین ارز برای واردکنندگان از طریق این سامانه در روز جاری نسبت به دوشنبه هفته گذشته که آخرین روز اعلامی وضعیت بازار ثانویه توسط بانک مرکزی بوده، رشد قابل توجهی داشته است و به طور کلی مشاهده می‌شود که میزان معاملات در سامانه نیما با گذر زمان رو به افزایش است.
عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی چند روز پیش با انتقاد از صادرکنندگانی که ارز خود را وارد سامانه نیما نمی‌کنند، گفته بود که از ابتدای سال حجم صادرات غیر نفتی ایران ۲۷ میلیارد دلار بوده و این در حالی است که تاکنون تنها کمتر از هفت میلیارد دلار وارد سامانه نیما شده است.
وی از صادرکنندگان و تولیدکنندگان درخواست کرده بود که برای ورود ارز به چرخه اقتصاد، ارز حاصل از صادرات خود را وارد سامانه نیما کنند چراکه نرخ ارز بازار آزاد همیشه در این رقم نخواهد ماند.
بنا بر این گزارش، دولت با تغییر سیاست‌های ارزی خود از فروردین سال‌جاری تصمیم گرفت برنامه‌ای را اجرایی کند که بر اساس آن صادرکنندگان و واردکنندگان بتوانند ارز موردنیاز و صادرات خود را در بازار ثانویه معامله کنند.
با اجرای این سیاست‌ها، به تدریج میزان ورود ارز به این سامانه افزایش یافت اما معافیت‌هایی برای برخی صادرکنندگان در نظر گرفته شده بود که باعث شد به اندازه انتظار ارز به این سامانه وارد نشود.
در همین راستا، از نیمه مرداد، دولت تصمیم گرفت تا با لغو معافیت‌ها، همه صادرکنندگان ارزی را وارد این سامانه کند تا علاوه‌بر تأمین ارز موردنیاز برای واردکنندگان، ورود ارز به این سامانه را نیز افزایش دهد.
با این‌حال هنوز، انتظار می‌رود که با توجه به میزان صادرات قطعی اعلام‌شده توسط گمرک، باز هم حجم ورود ارز به این سامانه افزایش پیدا کند؛ در واقع انتظار از این سامانه بیشتر از این ارقامی است که تاکنون وارد شده است.ایسنا  کد خبر: ۵۵۸۶۲۲ تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۲

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ارز سامانه نیما حجم مبادلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۶۰۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی 4 هزار واحدی به 2 میلیون و 264 هزار واحد رسید. همچنین  نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی جزئی واحدی به ارتفاع 750 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «فولاد» و «کچاد» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «حسیتا» و «ودی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «شستا»، «ذوب» و «فملی» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «فن افزار»، «فزر» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 12 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 246 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 236 نماد در محدوده مثبت و 184 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 220 نماد در محدوده مثبت و 121 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • ثبات دلار و درهم و رشد یورو در معاملات امروز مرکز مبادله
  • درآمد ترید در فارکس چقدر است؟
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود
  • توقف صادرات مقاطع طویل لوله و پروفیل فولادی با الزام برگشت ارز