Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@19:01:08 GMT

زیان خریداران بورس نفت به دلیل کاهش قیمت جهانی

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۷۸۲۵۷

به گزارش اکوفارس، همایون دارابی در گفت‌وگو با ایلنا در مورد عرضه نفت در بورس انرژی که در دو نوبت صورت گرفته گفت: عرضه نفت خام در بورس انرژی یکی از اتفاقات خوبی است که در بستر اجبار و با تاخیر صورت گرفته است. این عرضه هر چند بسیار دیر و در شرایط دشواری صورت گرفته است که حتی فروش نفت برای دولت به سختی ممکن بوده و مسیر دریافت ارز به جای فروش نفت تقریبا برای دولت بسته است اما می‌تواند یک کانال موازی برای فروش نفت ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: جا داشت که این عرضه‌ها در زمانی که تحریم وجود نداشت به خصوص در چند سال بعد از برجام صورت می‌گرفت تا بخش خصوصی می‌توانست پتانسیل لازم برای این کار را فراهم کند.

این کارشناس بازار سرمایه در مورد مشکلات این عرضه گفت: مهمترین مشکلاتی که در شرایط کنونی وجود دارد بحث تسویه ارزی و همچنین الزام خریدار به دریافت نفت خام در پایانه خارک و صدور آن به جای خارج از بازارهای هشتگانه نفت دولت است که به صورت غیررسمی بیان شده است. در شرایط کنونی که دولت موضوع تسویه بهای نفت به صورت یک دوم از محل کالا و دارو را پذیرفته است الزام خریداران به تسویه ارزی یک مشکل بزرگ به شمار می رود.

وی افزود: در همین حال با محدودیت تحویل در جزیره خارک، خریداران داخلی نظیر پالایشگاه‌های کوچک و بزرگ داخلی نمی‌توانند اقدام به خرید کنند که این مساله برای صادرات نفت به کشورهای حاشیه ایران یک محدودیت به شمار می‌رود. بنابراین محدودیت‌های بارگیری به عنوان یک محدودیت جدی به شمار می‌رود که محموله‌های 35هزار بشکه‌ای محدودیت‌هایی را برای بارگیری ایجاد می‌کند.

دارابی تصریح کرد: یک کمبود دیگر بحث نظارت بر کیفیت است که تقریبا مسکوت مانده است و در نهایت بحث نحوه تعیین قیمت نهایی است که با توجه به مهلت 30 روزه برای بارگیری و جریان پر نوسان نفت در بازار جهانی ریسک شدیدی را به خریداران تحمیل می‌کند به گونه‌ای که با توجه به معامله 280هزار بشکه‌ای روز اول در مورد نفت خام در قیمت 74دلار و 85سنت حتی با فرمول تعدیل ارایه شده زیان هنگفتی به خریداران وارد شد. از آنجایی که بخش خصوصی ایران فاقد توان مالی بالا و مشکلات مالی شدید است چنین نوسان‌های می‌تواند به بروز مشکلات جدی برای خریداران منجر شود.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به نبود اوراق آتی و امکان معامله مجدد گفت: این فقدان باعث شده تا خریداران عملا در موقعیت پالایشگری قرار بگیرند که خود این مساله یک محدودیت جدی است. جا داشت مدل معاملاتی براساس معاملات آتی با قراردادهای کوچک 100تا هزار بشکه‌ای تعریف شده و خریدار نهایی با تجمیع قراردادهای منتشره به دریافت نفت اقدام کند.

وی متذکر شد: به هر حال این عرضه‌ها یک کار تازه و بزرگ در تاریخ نفت ایران به شمار می رود اما لزوم بازنگری و بهبود فرآیندها و همچنین متناسب سازی شرایط با فضای تحریم‌ها می‌تواند در ایجاد انگیزه برای خریداران کمک شایانی کند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۷۸۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین، بهای نفت برنت در معاملات روز جمعه، با ۴۹ سنت معادل ۰.۵۵ درصد افزایش کرد و به ۸۹.۵ دلار برای هر بشکه رسید. این رشد آرام، یکی از نتایج کاهش نسبی ریسک‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه است که به سرمایه‌گذاران مهلتی داده تا بیشتر به عوامل مثبت اقتصاد جهانی توجه کنند و البته در صورت شعله‌ور شدن دوباره تنش‌ها، آرامش بازار نفت نیز بر باد خواهد رفت.

در این میان، بازار انرژی با تهدید ناشی از تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه نیز روبروست. پاتریک پویانه، مدیرعامل «توتال انرژی» به‌عنوان یکی از ذینفعان پروژه «یامال ال‌ان‌جی» که اروپا به دنبال تحریم آن است، می‌گوید: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم کند، قیمت ال‌ان‌جی به‌سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست زیرا درآمد توتال از این پروژه کاملاً محدود است.

در مقابل آرامش بازار نفت، بازار جهانی طلا با ناآرامی روبرو شده و قیمت‌ها در این بازار پایین آمده است. قیمت هر اونس طلای جهانی به ۲۳۳۱ دلار رسیده که تقریباً ۱۰۰ دلار نسبت به بالاترین رکورد تاریخ در ۱۲ آوریل پایین‌تر است. افول ۱۰۰ دلاری قیمت هر اونس طلای جهانی در بازار ناآرام فعلی، ناشی از کاهش نسبی تنش‌های ژئوپلیتیکی است و عمر آن محدود به زمانی است که تنش‌ها در سطح پایین باقی بماند.

کاهش شیب رشد اقتصاد آمریکا، خبر دیگری است که در اقتصاد جهانی دست‌به‌دست می‌شود. داده‌ها نشان می‌دهند که رشد تولید ناخالص داخلی ایالات‌متحده به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در سه‌ماهه ۲۰۲۴ به ۱.۶ درصد کاهش یافته که بسیار کمتر از برآورد ۲.۴ درصدی است.

همچنین شاخص هزینه‌های مصرف شخصی، به‌عنوان متغیر تورم کلیدی برای فدرال رزرو، با سرعت سالانه ۳.۴ درصد برای سه‌ماهه ۲۰۲۴ افزایش یافته که بزرگ‌ترین افزایش آن در یک سال را رقم زده است.

در این‌سوی جهان، متحد آسیایی آمریکا یعنی ژاپن برخلاف ایالات‌متحده به دنبال بالا بردن نرخ تورم است و آمارها از کاهش ضریب موفقیت آن خبر می‌دهد. طبق اعلام اداره آمار ژاپن، شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) برای توکیو بسیار کمتر از انتظار بوده و در ماه آوریل به میزان ۱.۸ درصد رشد کرده است. این رقم در مقایسه با داده‌های سالانه ماه قبل که ۲.۶ درصد محاسبه شده بود، کاهش یافته است.

تثبیت سیاست نرخ بهره بانک مرکزی ترکیه نیز از خبرهای مهم اقتصاد منطقه‌ای است. بانک مرکزی جمهوری ترکیه اعلام کرد که نرخ بهره را پس از افزایش در ماه گذشته بدون تغییر در ۵۰ درصد نگه می‌دارد و البته به‌شدت به ریسک‌های تورمی توجه می‌کند و تا زمانی که شاهد کاهش قابل‌توجه و پایدار در روند زیربنایی تورم ماهانه نباشد، موضع پولی فشرده خود را حفظ خواهد کرد.

سقوط سودآوری استخراج‌کنندگان بیت کوین، خبر دیگری است که اقتصاد جهانی به آن توجه نشان داده است. سودآوری استخراج بیت‌کوین پس از هاوینگ چهارم به پایین‌ترین میزان خود رسیده است. خبرها حاکی از این است که شاخص هش‌ریت که میانگین درآمد استخراج‌کنندگان به‌ازای هر تراهش را نشان می‌دهد و معیاری کلیدی برای سودآوری استخراج بیت‌کوین است، پس از چهارمین رویداد هاوینگ در هفته گذشته، سقوط بی‌سابقه‌ای را تجربه کرده است.

در واقع استخراج‌کنندگان بیت‌کوین پس از چهارمین رویداد هاوینگ برای حفظ سودآوری خود با مشکل مواجه هستند زیرا قیمت هش بیت‌کوین به پایین‌ترین حد خود رسیده است. قیمت هش در جمعه گذشته به ۵۷.۰۹ دلار کاهش یافت.

کد خبر 847593 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها نفت قیمت طلا و فلزات گرانبها - جهان قیمت نفت و گاز

دیگر خبرها

  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی