Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی طی سفر به مشهد در حاشیه افتتاح پروژه‌های بهداشتی و درمانی این شهر در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ما در پاسخ به این سؤال که سرنوشت بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی محرومان مشهد به کجا رسیده است، گفت: برای تأمین هزینه ساخت این بیمارستان از سوی وزارت مسکن و شهرسازی تاکنون هیچ کاری انجام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر قاضی‌زاده هاشمی خاطرنشان کرد: وزارت مسکن در حضور رئیس جمهور متعهد شده که هزینه ساخت بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی در زمین اهدایی آستان قدس رضوی را تأمین کند و وزارت بهداشت نیز به تجهیز و راه اندازی آن اقدام نماید که تاکنون کاری انجام نشده و با اینکه قرار بود توسط آقای رشیدیان استاندار وقت خراسان رضوی این موضوع پیگیری شود گویا تلاش ایشان هم به نتیجه نرسیده است.

وی تصریح کرد: با وجود جلسات متعدد، رایزنی‌های فراوان و پیگیری توسط وزارت بهداشت و مسئولین دانشگاه علوم پزشکی مشهد هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده و استاندار جدید خراسان باید پیگیری‌های لازم را دراین زمینه انجام دهد تا مشکل ساخت این بیمارستان چنانچه وزارت مسکن و شهرسازی به تعهد خود عمل کند، حل شود. وی اظهار امیدواری کرد با تأمین منابع مالی مورد نیاز از سوی وزارت مسکن با طرح و نقشه‌ای که تعیین و پذیرفته شده بیمارستانی نظیر بیمارستان ۶۱۰ تختخوابی امام رضا(ع) در این محل احداث و به جمعیت زیادی در این منطقه خدمات درمانی درخور شأن زائران و مجاوران حضرت علی بن موسی الرضا(ع) ارائه شود. گفتنی است روزنامه قدس طی دو سال گذشته تاکنون طی سلسله گزارش‌هایی دلایل تأخیر در ساخت بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی محرومان مشهد را در گفت‌وگو با دست اندرکاران پیگیری و امید می‌رود بزودی شاهد آغاز عملیات اجرایی این پروژه در سال جاری باشیم.

 سرانجام بیمارستان مادر افتتاح شد

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی همچنین در آیین گشایش فاز اول زایشگاه و بیمارستان جنرال «مادر» که ۳۷ سال قبل (سال‌های اول انقلاب) در بلوار سجاد برای مردم منطقه محروم قلعه آبکوه مشهد کلنگ آن به زمین زده شده بود، گفت: عادلانه کردن سرانه حوزه سلامت از جمله وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی بویژه نمایندگان مشهد و خراسان است و با وجود کارهای بزرگی که در چند سال گذشته توسط مسئولین دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده و مجموعه‌های بسیار ارزشمندی در بخش‌های درمانی، بهداشتی، آموزشی و پژوهشی از آن‌ها به ثبت رسیده بازهم با کمبود تخت بیمارستانی رو به‌رو هستیم.

دکتر هاشمی با قدردانی از سازمان هایی که به حوزه سلامت کمک کرده و سنگ‌اندازی نمی‌کنند، خاطر نشان کرد: مدیریت شهری مشهد کارآسانی نیست و همکاری همه دستگاه‌ها را طلب می‌کند از این رو شهرداری، شورای شهر و همه دستگاه‌هایی که با سلامت مردم ارتباط دارند، اگر به دنبال عمل صالح هستند، باید به متولیان سلامت کمک کنند. وی با تأکید به اینکه دانشگاه علوم پزشکی و همه سازمان‌ها در مشهد باید از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی بویژه در حوزه سلامت حمایت کنند، تصریح کرد: خوشبختانه شهر مشهد استعداد زیادی در این زمینه دارد و اگر با اشتیاق به خدمت و رعایت حال مردم توأم باشد یقیناً موجب پیشرفت بیشتر و رفاه مردم خواهد شد بخصوص در شهری که متعلق به امام رئوف حضرت علی بن موسی الرضا (ع) است و همه ما وظیفه مضاعفی در قبال سلامت مردم داریم.

وزیر بهداشت ساخت زایشگاه و بیمارستان مادر با زیربنای ۸۰۰۰ مترمربع در ۷ طبقه و بخش‌های جراحی زنان و مامایی، نوزادان، جراحی چشم و گوش و حلق و بینی، جراحی ارتوپدی، جراحی عمومی، جراحی مغز و اعصاب، اطفال، آی سی یو نوزادان، آی سی یو اطفال، آی سی یو بزرگسالان، بیهوشی، اورژانس، داروخانه، رادیولوژی، آزمایشگاه و اورولوژی با هزینه‌ای بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان بدون احتساب زمین آن که حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت این منطقه را پوشش می‌دهد آن هم توسط جمعی از استادان و پزشکان باتجربه قابل تقدیر دانست.

دکتر هاشمی در مراسم بهره‌برداری از فاز جدید دانشکده دندانپزشکی نیز که با زیربنای ۵۵۰۰ مترمربع و ۱۲۴ یونیت دندانپزشکی و کلیه امکانات و تجهیزات توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد احداث شده اظهار داشت: دانش دندانپزشکی در این دانشگاه توانسته است برابر با کشورهای پیشرفته جهان پیشرفت نماید. وی در ادامه سفرخود از بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی خاتم الانبیا (ص) نیز بازدید و یازده اتاق عمل خیر ساز را که توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد تجهیز شده افتتاح کرد که با اضافه شدن ۱۱ اتاق عمل جدید به فضای قبلی با تجهیزات کامل، خدمات بیشتر و بهتری به مردم بخصوص اقشار آسیب‌پذیر مناطق کم‌برخوردار استان‌های خراسان و همجوار ارائه خواهد شد.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بیمارستان محرومان سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۷۸۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است

بمباران و تهاجم ارتش رژیم صهیونیستی به غزه، سیستم مراقبت‌های بهداشتی این منطقه تحت محاصره را به گونه‌ای نابود کرده است که گروه‌های امدادی و نهادهای بین‌المللی به طور فزاینده‌ای آن را «سیستماتیک» می‌نامند.

به گزارش ایسنا، قبل از تهاجم رژیم صهیونیستی به غزه در اکتبر ۲۰۲۳، دکتر «محمود الرقب» در یکی از بزرگ‌ترین بیمارستان‌های سرزمین فلسطین کار می‌کرد. او یک کلینیک خصوصی داشت که مراقبت‌های حین بارداری به زنان ارائه می‌کرد.

اکنون او در یک چادر پلاستیکی در رفح، یک شهر مرزی فلسطینی که تقریبا نیمی از جمعیت غزه در آن پناه گرفته‌اند، زندگی می‌کند و بیماران را بدون پرداخت هزینه در چادر دیگری درمان می‌کند. زنان باردار که تحت بمباران اسرائیل زندگی می‌کنند، با کمبود غذا و آب تمیز، برای یافتن امنیت و تغذیه اولیه تلاش می‌کنند، چه رسد به مراقبت‌های دوران بارداری.

از زمانی که ارتش رژیم صهیونیستی شش ماه پیش پس از حمله ۷ اکتبر به رهبری مقاومت حماس، بمباران غزه را آغاز کرد، نیروهای این رژیم کل بیمارستان‌ها را ویران کردند، آمبولانس‌ها را مورد حمله قرار دادند و صدها تن از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی را کشته یا بازداشت کرده‌اند. به گفته گروه‌های امدادی، محدودیت‌های اسرائیل برای ورود کالاها به غزه مانع از رسیدن تجهیزات پزشکی نجات‌دهنده به بیماران شده است. و کمبود سوخت، آب و غذا، ارائه خدمات اولیه را برای کارکنان پزشکی دشوار کرده است.

بیمارستان الشفا پس از خروج صهیونیست‌ها

به گزارش نیویورک‌تایمز، نتیجه آن، فروپاشی تقریبا کامل سیستم مراقبت بهداشتی غزه بود که زمانی به جمعیت بیش از دو میلیون نفری آن خدمت می‌کرد. به گفته سازمان بهداشت جهانی، در اواخر ماه مارس، از ۳۶ بیمارستان بزرگ در سراسر غزه، تنها ۱۰ بیمارستان فعال بودند، آن هم با کمترین کارکرد.

مقامات رژیم صهیونیستی به بهانه حضور نیروهای مقاومت در این ساختمان‌ها، یورش‌های مرگبار خود را توجیه می‌کند. با این حال حماس و کارکنان پزشکی این اتهامات را رد می‌کنند. گروه‌های امدادی، محققان و نهادهای بین‌المللی به طور فزاینده‌ای از بین بردن ظرفیت پزشکی غزه توسط رژیم صهیونیستی را «سیستماتیک» نامیده‌اند.

وضعیت بیماران در بیمارستانی در رفح

«سیاران دانلی» معاون ارشد کمیته نجات بین‌المللی، یک گروه امدادی که در غزه فعالیت می‌کند، به روزنامه «نیویورک‌تایمز» گفت: «اگر شما تخریب یک سیستم مراقبت بهداشتی را مهندسی می‌کردید، بله دقیقا به جایی می‌رسید که ما امروز هستیم.»

دانلی گفت او به مدت دو دهه در بخش کمک‌های بشردوستانه کار کرده است و نمی‌تواند به جنگ دیگری فکر کند که در آن سیستم پزشکی به این سرعت کاملا در هم شکسته شده باشد.

ارتش رژیم صهیونیستی در مورد اکثر مراکز درمانی که هدف حملات قرار می‌دهد، حتی زحمت ارائه شواهد و مدارک را هم به خود نمی‌دهد.

بیمارستان ناصر

مرکز قدیمی دکتر الرقب - بیمارستان ناصر - در ماه فوریه مورد حمله نظامیان رژیم صهیونیستی قرار گرفت. هنگامی که او به شغل جدید خود رفت و در بیمارستانی با بودجه امارات مشغول به کار شد که یکی از مراکزی در غزه است که هنوز خدمات تخصصی زنان و زایمان را ارائه می‌دهد، متوجه شد که او یکی از کمتر از ۱۰ پزشک است که روزانه ۵۰۰ بیمار را با «فقدان شدید لوازم، کمبود نیرو و تجهیزات و کمبود دارو» درمان می‌کند.

دکتر الرقب ۳۳ ساله، در یک مصاحبه تلفنی گفت: «وقتی متوجه شدم که سیستم پزشکی چقدر آسیب دیده است، بسیار شوکه شدم. به طور کامل ویران شده است.»

بیمارستان ناصر

در ماه نوامبر، دیده‌بان حقوق بشر خواستار بررسی حملات رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی و پرسنل، به‌عنوان جنایات جنگی شد. پزشکانی که تایمز با آنها مصاحبه کرد، در آن زمان گفتند که به دلیل کمبود آب شیرین و ید، بدون بیهوشی و با زخم‌های کثیف آلوده به حشره‌ها، عمل‌های جراحی انجام می‌دادند. پایگاه سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۸۰۰ مورد حمله به مراقبت‌های بهداشتی در غزه و کرانه باختری را ثبت کرده است.

ویرانی نظام پزشکی در سراسر غزه موج می‌زند. بیماران سرطانی مجبور شده‌اند شیمی درمانی را متوقف کنند. افراد مبتلا به نارسایی کلیه دسترسی به دیالیز نجات‌دهنده را از دست داده‌اند. زنان باردار دیگر تحت نظر نیستند تا وضعیت‌های تهدیدکننده‌ای مانند «پره اکلامپسی» شناسایی شود. اگر این بیماری دوره بارداری تحت کنترل نباشد، برای مادر و نوزاد عواقب وخیمی در پی دارد.

دکتر «زکی زکزوک» انکولوژیست که زمانی یکی از پزشکان برجسته سرطان غزه بود و اکنون با خانواده‌اش در خان یونس در چادری زندگی می‌کند، گفت: «گاهی اوقات گریه می‌کنم. من اعدام شدن بیمارانم را به آرامی و به تدریج تماشا می‌کنم.»

دکتر زکزوک از زمانی که جنگ باعث بسته شدن بیمارستان سرطانی شده که در آن کار می‌کرد، نتوانسته است کاری برای بیمارانش انجام دهد. او گفت اکنون بیماران را در بیمارستانی در جنوب غزه می‌بیند، اما دیگر به آنها شیمی درمانی توصیه نمی‌کند، زیرا می‌ترسد انجام این کار باعث تضعیف سیستم ایمنی آنها در زمانی شود که سیستم پزشکی قادر به مقابله با عفونت نیست. در عوض، او مراقبت‌های تسکینی مانند مسکن‌ها را پیشنهاد می‌دهد.

او گفت: «سعی می‌کنم بهترین کار را انجام دهم، دیگران نیز همین کار را می‌کنند، اما ما چه کار می‌توانیم بکنیم؟»

در ماه فوریه، نیروهای رژیم صهیونیستی به بیمارستان ناصر، یک مرکز بزرگ در خان یونس یورش بردند. به گفته پزشکان بدون مرز، یک گروه امدادی که کارکنان آن شاهد حمله بودند، آنها بخش ارتوپدی بیمارستان را گلوله‌باران کردند و ده‌ها کارمند مراقبت‌های بهداشتی را بازداشت کردند. این سازمان نوشت: شواهدی که در اختیار ما قرار دارد حاکی از حملات عمدی و مکرر نیروهای اسرائیلی علیه بیمارستان ناصر، بیماران و کادر پزشکی آن است.

در ماه مارس، ارتش رژیم صهیونیستی برای دومین بار به بیمارستان الشفا حمله کرد و نزدیک به ۲۰۰ تن را کشت. سربازان اسرائیلی پس از درگیری‌های طولانی مدت با نیروهای مقاومت در داخل و اطراف مجتمع، ویرانی گسترده‌ای بر جای گذاشتند. این سازمان گفته است که نیروهایش از سوی افراد مسلح در داخل و اطراف یکی از ساختمان‌های بیمارستان مورد تیراندازی قرار گرفته‌اند. مقامات غزه گفتند که ۲۰۰ غیرنظامی در این حمله کشته شده‌اند.

به گفته سازمان بهداشت جهانی که تیمی را در این ماه برای ارزیابی وضعیت بیمارستان الشفا هدایت کرد، پس از حمله، محوطه بیمارستان مملو از اجساد و گورهای کم‌عمق بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از بازدید، در بیانیه‌ای گفت این بیمارستان «یک پوسته خالی» بود و هیچ بیماری نداشت و بیشتر تجهیزات آن «غیرقابل استفاده یا خاکستر شده‌اند.»

دکتر تانیا حاج حسن، پزشک آمریکایی مراقبت‌های ویژه کودکان می‌گوید، کل غزه «احساس می‌کند که توسط یک بمب هسته‌ای مورد اصابت قرار گرفته است.»

مقامات فلسطینی در غزه روز پنجشنبه تعداد اجساد کشف شده در یک گور دسته‌جمعی در محوطه بیمارستان ناصر را از ۲۸۳ به ۳۹۲ نفر افزایش دادند، در حالی که گزارش‌های متناقض از سمت صهیونیست‌ها و مقامات غزه در مورد چگونگی و زمان دفن برخی از اجساد مطرح شده است.

محمود بصل، سخنگوی دفاع مدنی غزه - بخش جستجو و نجات در اداره تحت کنترل حماس- روز پنجشنبه قبل از درخواست برای تحقیقات بین‌المللی گفت: «این بزرگ‌ترین گور دسته‌جمعی از آغاز جنگ است.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است
  • خواهرکشی ناموسی در مشهد | قتل زن ۲۳ ساله به دست برادر ۱۷ ساله
  • تجهیز اتاق عمل بیمارستان زرقان به میکروسکوپ چشم پزشکی
  • بهره برداری ازدومین زائرسرای ویژه محرومان کمیته امداد در مشهد
  • دومین زائرسرای ویژه محرومان کمیته امداد در مشهد بهره برداری شد
  • ۱۵۰۰ واحد مسکونی ویژه محرومان مشهد در حال ساخت است
  • برآورد یک میلیاردتومانی برای ساخت بیمارستان ٣٢٠ تختخوابی شهید کلاهدوز قوچان
  • اختصاص ۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بیمارستان بختگان
  • صهیونیست‌ها ده‌ها نفر را در بیمارستان ناصر زنده به گور کردند
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد