Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو سابق هیئت رئیسه مجلس معتقد است نیاز امروز امت اسلامی تشکیل سازمان تعاون اسلامی برای حفظ و تقویت سرمایه اجتماعی میان مسلمانان است. ۰۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۰ سیاسی سیاست ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم مهرداد بذرپاش، عضو سابق هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، در کمیسیون اجتماعی کنفرانس وحدت اسلامی در تهران با بیان اینکه مسئله تقریب باید در وهله نخست به شکل‌گیری «شبکه‌ای مستحکم از اعتماد» بیانجامد و در مرحله بعد، «شعاع» این اعتماد را با جدیت و همت افزایش دهد،گفت:‌ بستر تکوین تکفیر، بی‌اعتمادی به خود و به برادران و خواهران مسلمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشریح جزئیات اجلاس وحدت به روایت دستیار ارشد دبیرکل مجمع تقریب مذاهبامام خامنه‌ای: قطعاً مردم یمن و انصارالله پیروز خواهند شد

وی افزود: در بعد ساختاری، باید به الگوی شکل دهنده پیوند میان امت بر پایه اعتماد برآمده از فطرت یک مسلمان برسیم و امروزه در غیاب گفتگوهای مبتنی بر منطق قرآن، بددلی‌ها و ظن میان نخبگان و تاثیرگذاران مذاهب اسلامی زیاد شده است. لذا نیاز امروز امت اسلامی، فقط در شکل‏‌گیری سازمان‌های سیاسی خلاصه نمی‌شود بلکه سازمانی با نام «سازمان تعاون اسلامی» برای حفظ و تقویت سرمایه اجتماعی امت‌های مسلمان لازم است.

بذرپاش تقویت نگرش‏‌ها، باورها و ارزشها و احیای زبان مشترک قرانی میان مسمانان را مهم و ضروری دانست و خاطرنشان کرد: توجه به این مهم یعنی دستیابی به اصلی‌ترین نوع از سرمایه اجتماعی که «همدلی» است. توسعه گردشگری تقریب‏ محور هم می‌تواند در مفاهمه و مراوده میان ملت‌های اسلامی به ویژه جوانان موثر باشد. امروز یکی از محورهای ایجاد همدلی، تمرکز بر فعالیت‌های علمی و دانش بنیان است.

عضو سابق هیئت رئیسه مجلس، گفت: اساس سرمایه اجتماعی بر «اعتماد» است و اعتماد بین افراد امت اسلامی حاصل تقریب است. امروز اعتماد قلبی میان افراد و اجزای امت اسلامی، متاسفانه، آسیب دیده و کاهش یافته است و تا این اعتماد ترمیم نشود، امت اسلامی به فتنه‌ها و مصائب دچار می‏‌ماند. امروز مساله تکفیر به یکی از بارزترین نمادهای مشکلات جهان اسلام درآمده است اما نباید از یاد ببریم که بستر تکوین تکفیر، بی‌اعتمادی به خود و بی‌اعتمادی به برادران و خواهران مسلمان است.

وی ادامه داد: بی‌اعتمادی به خود یعنی، نشناختن و باور نداشتن به اصول بی‌بدیل اسلامی، نفهمیدن قرآن، چشم‌‏داشتن به بیگانه و احساس بی‌هویتی کردن در برابر مظاهر تمدن غربی. بی‌اعتمادی به برادران و خواهران مسلمان، به معنای داشتن احساس رقابت مخرب با آنها، بدبینی و بداخلاقی با پیروان مذاهب اسلامی است.

بذرپاش تصریح کرد: حاصل این بی‌اعتمادی، امروز در قامت تکفیر خود را نشان می‌دهد و شاید فردا در لباس  هیبتی دیگر. پس مبارزه فکری و عملی با نمادها به تنهایی کافی نیست بلکه باید این بستر مبارک را دوباره از نو گستراند.

عضو سابق هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه وقتی از حفظ و ارتقای سرمایه اجتماعی در میان امت اسلامی صحبت می کنیم، از یک سرمایه فراملی سخن می‌‏گوییم، اظهارداشت: این سرمایه اجتماعی منحصرا ناظر به دولت‌ها و حاکمیت‌ها نیست بلکه مختص به اسلام است. این سرمایه اجتماعی در همه ابعاد خود باید شکل بگیرد، تقویت شده و حفظ شود.

وی افزود: در بعد ساختاری، باید به الگوی شکل دهنده پیوند میان امت برپایه اعتماد برآمده از فطرت یک مسلمان برسیم و باید شبکه‌ای از نقش آفرینان شکل بگیرد تا به منافع مشترک برسند. در فرهنگ اسلامی، سرمایه اجتماعی یک ابزار و وسیله نیست بلکه یک هویت است. حفظ سرمایه اجتماعی در حقیقت حفظ هویت مسلمانان است. لذا تفکر ساختاری و شبکه‌ای، باید هویت ساز شود.

بذرپاش تاکید کرد: از سوی دیگر، بعد ارتباطی و تعاملی میان افراد امت اسلامی در شگل‏‌گیری سرمایه اجتماعی مهم و موثر است. امروزه در غیاب گفتگوهای مبتنی بر منطق قرآن، بددلی‌ها و ظن میان نخبگان و تاثیرگذاران مذاهب اسلامی زیاد شده است؛ لذا باید باب گفتگو و مفاهمه منتج به مراوده بازتر و بازتر شود.

عضو سابق هیئت رئیسه مجلس کیفیت ارتباط اعضای شبکه هویت آفرین اسلامی را نتیجه مستقیم تفاهم و مراوده و برادری اخلاقی و عقلی دانست و خاطرنشان کرد:‌ نشانه این کیفیت رسیدن به اعتماد اجتماعی اسلامی، فراملی، فرامنطقه‏‌ای و فراقاره‌‏ای بر پایه دو مفهوم قرآنی «بر» و «تقوا» است.لذا نیاز امروز امت اسلامی، فقط در شکل‏ گیری سازمان‌های سیاسی خلاصه نمی‌شود بلکه سازمانی با نام «سازمان تعاون اسلامی» برای حفظ و سرمایه اجتماعی امت‌های مسلمان لازم است.

وی با بیان اینکه تشکل‌های مردمی تقریب محور، به ویژه تشکل‌های برآمده از جوانان، در ساخت و تقویت هر سه بعد مذکور نقش‌های مهمی دارند، تاکید کرد: هم می‌توانند در شبکه‌سازی و شکل‌گیری ارتباطات ساختاری میان مسلمانان و هم در بهبود کیفیت این ارتباط موثر باشد.امروزه بستر فضای مجازی بستر مناسبی برای شکل دادن گفتگوهای منطقی مذاهب اسلامی است. توسعه گردشگری تقریب‏‌محور هم می‌تواند در مفاهمه و مراوده میان ملت‌های اسلامی به ویژه جوانان موثر باشد.

بذرپاش یکی از محورهای ایجاد همدلی را تمرکز بر فعالیت‌های علمی و دانش بنیان دانست و گفت: همانگونه که به تدبیر  و تاکید رهبر حکیم و عزیز انقلاب اسلامی، پیشرفت علمی، محور حرکت جمهوری اسلامی قرار گرفته، در جهان اسلام هم می‌توان این الگو را پیاده کرد. ساخت سرمایه اجتماعی اسلامی بر پایه علم علاوه بر تقویت همدلی، نوید بخش احیای سریع‌تر تمدن عظیم اسلامی است.نیز یادآور دوران اوج مسلمانان در تاریخ بشری است که همدلانه و بدور از مرزهای قراردادی و وطن‏گرایی و فرقه گرایی بی‌منطق، حیات بشری را مدیریت می‌کردند. شکل دادن تجمعات علمی، به اشتراک گذاری تحقیقات و تدوین الگوی اتحاد علمی جهان اسلام، نمونه‌هایی است که به وسیله تشکل‌های تقریب‌‏محور قابل پیگیری است.

انتهای پیام/

R1429/P1360/S1,1412/CT12 واژه های کاربردی مرتبط نمایندگان مجلس دهم مهرداد بذرپاش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نمایندگان مجلس دهم مهرداد بذرپاش نمایندگان مجلس دهم مهرداد بذرپاش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۷۹۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر/ کمترین حقوق ۱۰ میلیون تومان می‌شود

سخنگوی دولت گفت: به پیشنهاد وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی، حقوق بازنشستگان حداقل بگیر ۳۵ درصد افزایش یافت و حداقل حقوق این افراد ۱۰ میلیون تومان خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی بهادری‌جهرمی امروز_چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به پیشنهاد وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی، حقوق بازنشستگان حداقل بگیر ۳۵ درصد افزایش یافت و حداقل حقوق این افراد ۱۰ میلیون تومان خواهد بود.

وی بیان کرد: یکی از محورهای مهم سیاست‌های سازمان تأمین اجتماعی به حوزه انتظام‌بخشی به سیاست‌های حمایتی در کشور اختصاص دارد و امروز آئین‌نامه‌ای در هیأت وزیران به منظور ایجاد پنجره واحد خدمات حمایتی ایرانیان و در راستای محور مهم سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی به تصویب رسید.

بهادری‌جهرمی خاطرنشان کرد: هیأت وزیران امروز با این آئین که به پیشنهاد وزارت کار به هیأت وزیران تقدیم شده بود و در جلسات متعدد کمیسیون‌های مربوطه مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود موافقت کرد که بتوانیم انتزاع‌بخشی مناسبی داشته باشیم و هم کارآمدی و هم انسجام را در خدمت‌رسانی حمایتی به جوامعی که تحت پوشش نهادهای مختلف حمایتی هستند و یا به روش‌های مختلف حمایت‌هایی از آنها انجام می‌گیرد مطابق این مصوبه داشته باشیم.

وی ادامه داد: درخصوص سیل سیستان و بلوچستان که پیش از این گزارش‌هایی در همه جلسات از ابتدای سیل تا امروز وزرای مرتبط در جلسه ارائه کرده بودند امروز به پیشنهاد مشترک وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه در جلسه هیأت وزیران مقرر شد که فعلاً میزان هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان به صورت تنخواه در اختیار استاندار و وزارت کشور قرار بگیرد تا بتوانند به عنوان هزینه‌های ضروری اولیه در سطح استان هزینه کنند البته مبالغ خسارت که بیش از این برآورد شده بعد از برآورد نهایی توسط مجموعه‌ها و دستگاه‌های مربوطه درخصوص آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

کد خبر 749683

دیگر خبرها

  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر/ کمترین حقوق ۱۰ میلیون تومان می‌شود
  • رفاقتی در میان راهپیمایی‌ها/ از تدریس برابر چشم ساواک تا تشکیل شبکه‌های زیرزمینی
  • ارتقا دانشی و عملیاتی در حوزه اخلاق نیاز جامعه امروز است
  • بازدید مدیران عالی وزارت تعاون و سازمان تامین اجتماعی از غرفه بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری باید تک رقمی شود
  • وحدت و برادری نیاز مهم امروز کشور است
  • فعالیت ۱۰۴ هزار تعاونی در کشور
  • تاکید وزیر راه و شهرسازی به توسعه ناوگان هوایی ایران
  • تشکیل بانک اطلاعاتی به منظور ترویج اشاعه کارآموزی در مازندران