Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس تودي- راهبان بودايي با برگزاري تظاهرات با طرح بازگشت مسلمانان روهينگيايي به ميانمار مخالفت کردند.
دهها راهب بودائي افراطي با برگزاري تظاهرات در شهر «سيتوه» ايالت راخين در غرب ميانمار از دولت اين کشور خواستند؛ مسلمانان روهينگيايي را که به بنگلادش پناه برده اند به ميانمار راه ندهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


يک معترض بودايي گفت، بازگشت مسلمانان روهينگيايي به ميانمار و استقرار آنها در بخش‌هاي شمالي راخين هيچ سودي براي ميانمار ندارد.
براساس دو توافق امضا شده ميان بنگلادش و دولت ميانمار قرار بود پيش از پايان ماه نوامبر حدود دو هزار و پانصد تن از آوارگان مسلمان روهينگيا به اين کشور بازگردند که به دليل مشکلات و موانع جدي ايجاد شده از سوي دولت ميانمار به تعويق افتاد.
مشکلاتي که به نظر مي رسد به گونه اي طراحي شده تا اين توافق‌نامه ها اجرايي نشوند.
عدم توجه دولت ميانمار
اولين مشکل مهم که همواره با اعتراض دولت بنگلادش نيز روبرو شده است؛ عدم توجه دولت ميانمار به بستر سازي و ايجاد شرايط مناسب زيستي براي بازگشت آوارگان مسلمان روهينگيا است.
روستاها و محل زندگي آنان در استان راخين براثر حملات بوداييان و نظاميان تندر به زمين سوخته تبديل شده و دولت ميانمار براساس توافق با دولت بنگلادش بايد امکان زندگي در اين مناطق را مهيا کند که تاکنون به آن بي توجه بوده است.
پروفسور«ساسکيا ساسن»، استاد جامعه‌شناسي دانشگاه کلمبيا در نيويورک گفت: " اخراج و بيرون راندن مسلمانان روهينگيا از سرزمين اجداديشان در استان راخين حرکتي حساب شده براي تصرف زمين‌ها و منابع آبي آنان براي سرمايه گذاري محافل خارجي و بوداييان افراطي است. سوزاندن خانه‌هاي آن‌ها نيز اين فرآيند را غيرقابل بازگشت کرده است".
موضوع دوم که مانع بازگشت آوارگان مسلمان روهينگيا از بنگلادش به ميانمارمي شود؛ بي توجهي دولت اين کشور در شناسايي حقوق شهروندي مسلمانان روهينگيا است.
دولت نظامي ميانمار در دهه هشتاد قرن گذشته ميلادي با لغو حقوق شهروندي مسلمانان روهينگيا آنان را مهاجران بنگالي ناميد که بايد ميانمار را ترک کنند.
از اينرو رهبران مسلمانان روهينگيا بخصوص در بنگلادش اعلام کردند تا زماني که دولت ميانمار حقوق شهروندي آنان را تاييد نکند به اين کشور باز نخواهند گشت زيرا هيچ تضميني براي تکرار نشدن جنايات اخير تندروهاي بودايي ضد مسلمانان روهينگيا وجود ندارد.
اين موضوع سومين مانع بازگشت مسلمانان روهينگيا به خانه و کاشانه شان را که مخالفت راهبان تندرو بودايي است تاييد مي کند.
تحريک بودائيان تندرو
يکي از مهمترين عامل تحريک بوداييان تندرو ضد مسلمانان روهينگيا راهبان بودايي افراطي به سرکردگي «آرشين ويراتو» است که با سخنراني هاي آتشين ضد مسلمانان روهينگيا آنان را دشمنان ميانمار معرفي مي کند.
اگر چه ديدگاهها و نظرات افراطي وي در اين خصوص مورد تاييد جامعه راهبان بودايي ميانمار نيست اما عدم کنترل وي از سوي دولت باعث شده است پس از آزادي از زندان مجددا تحريک بوداييان ضد مسلمانان روهينگيا را آغاز کند که بدون ترديد تظاهرات اخير راهبان بودايي تندرو در شهر سيتوه ضد مسلمانان روهينگيا و مخالفت با بازگشت آنان از بنگلادش به ميانمار با هماهنگي «ويراتو» صورت گرفته است.
ادعاي دولت ميانمار در عادي بودن وضعيت مسلمانان روهينگيايي
«يانگ هي لي» گزارشگر ويژه حقوق بشر در ميانمار اظهار کرد، "اين مساله به طور خاص براي نيروهاي امنيتي اهميت دارد که همواره در چارچوب قوانين مطابق با حقوق بشر اقدام کنند. ادعاي دولت ميانمار در اين خصوص که مسلمانان روهينگيا خانه هاي خود را آتش زده اند، کاملا غير معتبر و نادرست است و رفتار پليس ميانمار در ضرب و شتم و حمله به روستاييان مسلمان، يک رفتار معمول و عادي بوده است."
در هر حال، راهبان بودايي تندرو در حالي به بازگشت مسلمانان روهينگيا به ايالت راخين معترض اند که اين بحران همچنان از مهمترين چالش‌هاي دولت ميانمار بخصوص «انگ سان سوچي» رهبر حزب حاکم جبهه ملي براي دمکراسي محسوب مي شود.
از اينرو مردم ميانمار از وي انتظار دارند با کنار گذاشتن محافظه کاري و در حمايت از حقوق شهروندان اين کشور ضمن پايان دادن به فشارها و آزار تندروهاي بودايي ضد مسلمانان روهينگيا، زمينه و شرايط بازگشت آنان به ميانمار را فراهم کند.139/110
نويسنده: مجيد وقاري
بيشتر بخوانيد:
کليدواژه ميانمار روهينگيا

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۸۶۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیران تندرو کابینه اشغالگر حمله فوری به رفح را از نتانیاهو درخواست کردند

در حالی که وزیر دارایی رژیم صهیونیستی و وزیر امنیت داخلی آن آغاز فوری عملیات نظامی علیه شهر رفح را خواستار هستند، رئیس اپوزیسیون این رژیم اعزام هیئت مذاکره‌کننده به قاهره و امضای قرارداد تبادل اسرا را خواستار شد.

به گزارش ایسنا، «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی ضمن تاکید بر مخالفت خود با امضای توافقی برای تبادل اسرا با جنبش حماس، تسریع در حمله مقرر به شهر رفح را خواستار شد.

در حالی که اتهام‌ها علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی رو به افزایش بوده و او متهم است که برای ناکام گذاشتن‌ تلاش‌ها جهت امضای قرارداد تبادل اسرا و طولانی کردن جنگ بر اساس اهداف سیاسی خود تلاش می‌کند و در حالی که میانجی‌ها درباره احتمال حصول پیشرفتی در مذاکرات به میزبانی قاهره، خوش‌بینی محتاطانه‌ای دارند، اسموتریچ تاکید کرد: «اولویت همچنان حمله به رفح است.»

شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از برخی منابع آگاه از روند مذاکرات گزارش داد: «نشانه‌ها خوب نیستند، گزارش‌های بسیار خوش‌بینانه‌ای در مصر وجود دارد به این شکل که گویا حماس با همه چیز به جز چند بند موافقت کرده و در اسرائیل نیز به وضوح می‌گویند مصری‌ها تلاش می‌کنند تصویر بسیار زیباتری از آنچه در واقعیت وجود دارد، ارائه کنند.

اسموتریچ در ادامه مدعی شد: «کابینه اسرائیل تنها یک گزینه دارد و آن پیروزی است.» او در ادامه نیز مدعی شد: «یک قرارداد شکست خورده که بدون تحقق پیروزی کامل، به جنگ پایان می‌دهد، فاجعه است.»

وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در پایان نیز حمله فوری به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را خواستار شد.

این در حالی است که نتانیاهو روز شنبه رایزنی‌هایی انجام داد و تصمیم گرفت با وجود فشارهای آمریکا، هیئت مذاکره‌کننده را جهت شرکت در مذاکرات قاهره اعزام نکند.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی فاش کرد که نتانیاهو از «بنی گانتس» و «گادی آیزنکوت» ۲ عضو کابینه جنگ برای حضور در رایزنی‌هایی که طی آنها تصمیم گرفته شد هیئت مذاکره‌کننده این رژیم به قاهره اعزام نشود، دعوت نکرده بود.

همچنین این شبکه تلویزیونی فاش کرد دفتر نتانیاهو گزارش‌های مطبوعاتی را از زبان یک مسؤول سیاسی ارشد ارائه کرد که طی آنها تاکید شد تل‌آویو هرگز در مورد حمله به رفح کوتاه نخواهد آمد و با توقف جنگ موافقت نخواهد کرد.

«ایتامار بن‌گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی ضمن استقبال از تصمیم نتانیاهو در مورد اعزام نکردن هیئت این رژیم به قاهره، در بیانیه کوتاهی اعلام کرد: امیدوارم او به تعهدات دیگری که در نشست هفته گذشته به من داد مبنی بر اینکه قراردادی وجود ندارد و به رفح حمله می‌کند، نیز عمل کند.

بن‌گویر در ادامه به صورت ضمنی گفت: در صورتی که نتانیاهو به تعهداتی که به او داده عمل نکند، کابینه او را برکنار می‌کند.

وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی افزود: نخست‌وزیر به خوبی می‌داند بهای عمل نکردن به این تعهدات چیست.

پیش از این «تزاخی هانگبی» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در گفت‌وگوی با شبکه ۱۲ تلویزیون این رژیم گفته بود، «ارتش در راستای آمادگی برای عملیات نظامی احتمالی در رفح، ۲ یگان نظامی را در نزدیکی این شهر مستقر کرده است.»

هانگبی در ادامه مدعی شد که «تصمیم برای آغاز عملیات نظامی در رفح گرفته شده و واشنگتن از طرح اسرائیل در این خصوص مطلع است.»

خبرنگار نظامی شبکه عبری زبان «کان۱۱» به نقل از برخی منابع که آنها را «آگاه» توصیف کرد، گفت، «عملیات نظامی احتمالی در رفح محدود خواهد بود و شبیه به ۲ عملیات غزه یا خان یونس نیست و به دلیل حضور تعداد زیادی غیرنظامی در رفح و نیز فشارهای آمریکا، به شکل یورش‌هایی است.»

«یائیر لاپید» رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی خواستار اعزام هیئت مذاکره کننده این رژیم به قاهره شد تا قرارداد تبادل اسرا با گروه‌های فلسطینی در غزه امضا برسد.

لاپید تاکید کرد: نتانیاهو باید هیئت مذاکره کننده را به غزه بفرستد و آنها نباید بدون امضای قرارداد و بازگرداندن بازداشت‌شدگان برگردند، ماموریت دیگری وجود ندارد و هیچ کار دیگری نیست که ما انجام دهیم.

رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در ادامه گفت: چیزی به نام پیروزی بدون دستیابی به توافق بازگرداندن گروگان‌ها (اسیران) وجود ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحلیل فولاد ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ۴ دهه زندگی مهدی نصیری؛ از کیهان تا بی‌بی‌سی
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • ساخت آشپزخانه‌ به سبک مجلات دکوراسیون با هوش مصنوعی!
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • واکنش عجیب طراح برنامه اقتصادی رییسی به وضعیت هزینه‌کرد دولت/ جبراییلی هم به شادی بی‌دلیل خبرگزاری دولت اعتراض کرد
  • بازی جدید قالیباف برای حفظ صندلی ریاست؛ تندرو‌ها شمشیر را از رو بسته‌اند
  • وزیران تندرو کابینه اشغالگر حمله فوری به رفح را از نتانیاهو درخواست کردند
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • تحلیل روند بازار سهام در هفته‌ای که گذشت