Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون میراث‌فرهنگی می‌گوید: در صورتی که نقطه‌ی تاریخی و میراثی مشخصی برای شیوه نامه‌ی راه‌اندازی کسب و کارهای فرهنگی مدنظر قرار گیرد، نخست باید به میراث فرهنگی اعلام شود تا ضوابط و قوانین میراثی مدنظر قرار گیرند.

به گزارش ایسنا، دوشنبه پنجم آذر، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور برنامه‌ریزی اعلام کرد «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس شیوه نامه‌ای، از راه‌اندازی کسب و کارهای فرهنگی و هنری در شهرهای مختلف حمایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» در این شیوه نامه فضاهای میراثی نیز مانند دیگر فضاهای موجود شهری مدنظر قرار گرفته‌اند، تا به گذرهای فرهنگی تبدیل شوند.

محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ایسنا می‌گوید: اصل کار را قبول داریم، اتفاق فرهنگی خوبی است که می‌تواند رخ دهد ما نیز از آن استقبال می‌کنیم، اما این کار باید در مسیر مناسب خود انجام شود.

وی با تاکید بر وجود دستورالعمل‌های مشخص برای کاربری فضاها و بناهای تاریخی ادامه می‌دهد: ما  قوانین و دستورالعمل‌های خود را داریم، باید کاربری‌هایی که در شان بناهای تاریخی است به آن‌ها داده شود، که البته کاربری‌های فرهنگی معمولا مورد استقبال سازمان میراث فرهنگی قرار می‌گیرند، اما این کار باید مسیر خود را طی کند.

او بیان می‌کند: اگر قرار است مداخله‌ی کالبدی در منطقه یا گذر فرهنگی روی بناهای تاریخی ایجاد شود، حتما باید حفاظت از بناهای تاریخی در دستور کار باشد.

طالبیان تاکید می‌کند: مطرح کردند این حرف به تنهایی مشکلی ندارد، اما در صورتی که نقطه‌ی تاریخی  و میراثی مشخصی برای این تغییر کاربری‌ها مشخص شود، نخست باید به میراث فرهنگی اعلام کنند، تا ضوابط و قوانین میراثی مدنظر قرار گیرد، در واقع نحوه‌ی اجرا و مداخله‌ی طرح باید با همفکری سازمان و براساس ضوابط و در شأن بناهای تاریخی مورد توجه قرار گیرد.

علی‌اصغر سید آبادی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور برنامه‌ریزی اعلام کرده است: «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس شیوه‌نامه‌ای، از راه‌اندازی کسب و کارهای فرهنگی و هنری در شهرهای مختلف حمایت می‌کند.

برای افزایش فضاهای فرهنگی و هنری و همچنین افزایش دسترسی مردم به آثار و رویدادهای فرهنگی و هنری ، طرح تبدیل فضاهای موجود شهری به فضاهای فرهنگی و هنری اجرا می‌شود.

بر اساس این طرح از کسانی که بخواهند با تبدیل فضاهای موجود شهری چه فضاهای میراثی، چه فضاهای اوقافی و چه فضاهای دیگری که این قابلیت را دارند، به فضاهای فرهنگی و هنری، کسب و کار فرهنگی و هنری راه‌اندازی کنند، با ارایه تسهیلات از طریق صندوق اعتباری هنر حمایت می‌شود.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قوانین میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۰۱۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی

سجاد دادفر با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری فراوان کرمانشاه، گفت : کرمانشاه استانی سرشار از ظرفیت‌های گردشگری در حوزه‌های مختلف طبیعت گردی، روستاگردی، فرهنگی، تاریخی، دفاع مقدس و مذهبی است. 

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی کرمانشاه تاکید کرد: با وجود اینکه ظرفیت‌های گردشگری کرمانشاه در حوزه گردشگری بسیار زیاد است، اما متاسفانه تاکنون رشته گردشگری در کرمانشاه راه اندازی نشده است. 

وی به توجهی که در سال‌های اخیر به مقوله گردشگری در کرمانشاه شده اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه استاندار کرمانشاه، گردشگری را به عنوان اولویت توسعه استان معرفی کرده و از طرفی در سطح کلان کشوری نیز نوع نگاه از اقتصاد نفتی به سمت شاخص‌های دیگر تغییر یافته، ما نیز در دانشگاه رویکرد توجه به گردشگری را در دستور کار قرار داده ایم. 

دادفر از آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی خبرداد و افزود: پروسه اخذ مجوز راه اندازی این رشته از وزارت علوم را آغاز کرده ایم و امیدواریم با پیگیری و حمایت مسئولین استانی در ماه‌های آینده آن را به سرانجام برسانیم. 

وی تاکید کرد: در کنار اقداماتی که برای اخذ مجوز راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی آغاز شده، فراهم کردن زیرساخت‌های لازم همچون جذب اساتید این رشته در دستورکار قرار گرفته است. 

وی افزود: باتوجه به اینکه در این استان حدود ۴۲۰۰ اثر تاریخی از ادوار مختلف وجود دارد و این استان را به یکی از غنی‌ترین استان‌های کشور در حوزه آثار تاریخی تبدیل کرده، طی سال‌های گذشته رشته باستان شناسی در دانشگاه رازی ایجاد شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟