Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-پس از اعلام کشورهایی که از تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران معاف هستند، قیمت نفت خام در بازار نفتی کاهش یافت.


 

به گزارش  اویل پرایس، در روز اعلام تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران، نفت خام برنت به ۷۲.۶۸ دلار در هر بشکه رسید. امروز، درست سه هفته پس از آن، قیمت نفت برنت به ۵۹.۵۹ دلار در هر بشکه کاهش یافته است و ترامپ به خود برای پایین نگه داشتن  قیمت نفت تبریک می‌گوید؛ چرا که به جای اینکه ما نفت ۱۰۰ دلاری را ببینیم، قیمت نفت در حال کاهش است و اعطای معافیت‌های نفتی به هشت خریدار بزرگ نفت ایران از سوی ترامپ ، یکی از دلایل اصلی این امر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چقدر طول می‌کشد تا اثر این معافیت‌ها تمام شود؟

ژاپن یکی از بزرگترین واردکنندگان نفت خام جهان و یک مشتری بزرگ نفت ایران، پیش از تحریم‌ها بوده است که با اعلام تحریم‌ها از سوی ایالات متحده امریکا خرید نفت خام را متوقف کرد تا شانس خود را برای به دست آوردن معافیت‌ها بهبود بخشد. اکنون که پالایشگاه‌های ژاپنی شامل این معافیت شده‌اند، هنوز مطمئن نیستند که باید از خرید نفت خام ایران منصرف شوند و یا به خرید خود ادامه دهند؟

با این حال، به لحاظ نظری، این تولیدکنندگان نفت می‌توانند حدود ۱۰۰ هزار بشکه نفت خام ایرانی را از ابتدای سال وارد کنند.

کره‌جنوبی یکی دیگر از خریدارهای نسبی ارتباط با ایران است؛ چراکه روابط محکمی با ایالات متحده دارد اما به این کشور هم اجازه داده شد که بتواند نفت خام ایران را به میزان ۲۰۰ هزار بشکه در روز در مدت شش ماه از ایران وارد کند.

هند و چین واردات عظیم نفت خام ایران را به خود اختصاص داده‌اند، که با توجه به اطلاعات، میزان آن در حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز است. هم چنین به چین اجازه داده شده تا خرید نفت خام ایران را با مقدار  ۳۶۰ هزار بشکه در روز ادامه دهد.

هند کشوری است که مجبور است بیشترین میزان مصرف نفت خام ایران را بخرد و همچنین برای این کشور  پیدا کردن جایگزین مقرون به صرفه برای نفت خام ایران در زمان پایان معافیت‌ها مشکل بزرگی است.

سایر واردکنندگان هم باید بتوانند منابع جایگزین نفت خام را که با قیمت نفت خام ایران رقابت کند، پیدا کنند. این اتفاق  کمی دور از ذهن است، زیرا تهران نفت خام را با تخفیف برای حفظ سهم بازار عرضه می‌کند، بنابراین پیدا کردن تولیدکننده نفتی با این قیمت، کمی دشوار است. پس چه اتفاقی می‌افتد زمانی که معافیت‌ها پایان یابد؟

واردکنندگان دو گزینه دارند؛ تحریم‌ها را نقض کنند و خطر اقدامات واشنگتن را به جان بخرند و یا اینکه هزینه‌های بالاتری برای تامین نفت خود تقبل کنند زیرا پایان مهلت این معافیت‌ها قطعا بر قیمت‌ها تاثیرگذار خواهد بود.

منبع: ایلنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۰۲۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران

مطابق با آمار صندوق بین‌المللی پول، تولید نفت ایران در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) با افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای نسبت به سال قبل از آن مواجه شد و به ۳.۱ میلیون بشکه در روز رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس آماری که صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران منتشر کرده، بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته رشد قابل توجه ۱۵ درصدی را به ثبت رساند.

طی سه سال فعالیت دولت سیزدهم رشد بخش نفتی اقتصاد ایران دو رقمی بوده است. این بخش در سال ۲۰۲۱ رشد ۱۰.۱ درصدی، در سال ۲۰۲۲ رشد ۱۰ درصدی و در سال ۲۰۲۳ رشد ۱۵ درصدی داشته است.

بر اساس این آمار، تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ با افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای نسبت به سال قبل از آن مواجه شد و به ۳.۱ میلیون بشکه در روز رسید. پیش بینی شده است در سال ۲۰۲۴ نیز تولید نفت ایران ۱۰۰ هزار بشکه افزایش یابد و به ۳.۲ میلیون بشکه در روز برسد.

تولید گاز ایران از معادل ۴.۸ میلیون بشکه در روز نفت طی سال ۲۰۲۲ به معادل ۵.۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۳ رسید و بر اساس پیش بینی صندوق بین‌المللی پول این رقم در سال ۲۰۲۴ با افزایش ۳۰۰ هزار بشکه‌ای به معادل ۵.۴ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

بر اساس این گزارش، ایران ۱.۴ میلیون بشکه در روز طی سال ۲۰۲۳ نفت صادر کرده که ۵۰۰ هزار بشکه نسبت به سال قبل افزایش داشته و انتظار می‌رود در سال جاری نیز ۱۰۰ هزار بشکه به صادرات نفت ایران افزوده شده و به ۱.۵ میلیون بشکه در روز برسد.

ایران در سال ۲۰۲۳ معادل ۳۰۰ هزار بشکه در روز نفت، صادرات گاز داشته که انتظار می‌رود همین رقم در سال ۲۰۲۴ صادرات گاز داشته باشد.

کد خبر 748599

دیگر خبرها

  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • شروط مجلس برای معافیت مالیات بر سرمایه در انتقال املاک
  • شروط معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه در انتقال املاک تعیین شد
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • ممنوعیت خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی قبل از اخذ پایان‌کار
  • با کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان صاحب خودرو شوید!
  • چه فاکتورهایی بر تعیین قیمت بیت کوین تأثیرگذار هستند؟
  • ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی قبل از اخذ پایان کار و اتمام سالن تولید
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟