Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@06:31:07 GMT

سپرهای ایمنی بدن در فصول سرد سال

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۰۴۸۸۵

سپرهای ایمنی بدن در فصول سرد سال

ساری - ایرنا - افزایش آلرژی و ابتلا به ویروس های حاد تنفسی در فصول سرد سال، بدن را به استفاده از ویتامین ها حاوی آنتی اکسیدان نیازمند می کند تا بدن در برابر آسیب های این فصول از سپر دفاعی برخوردار شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آنتی اکسیدان موادی هستند که با فدا کردن خود در برابر ویروس ها باعث می شوند دیواره های سلولی بدن افراد آسیب نبینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فراوانی آنتی اکسیدان در ویتامین های D، E ،A ،C و روی (زینک ) بیشتر وجود دارد که متخصصان تغذیه به افراد توصیه می کنند که استفاده از این پنج ویتامین برای افزایش ایمنی بدنشان را در فصل سرد سال جدی بگیرند.
هر چند بسیاری از این ویتامین ها به صورت روزمره در غذای مصرفی ما وجود دارد، اما مقداری دقت و نیز صرف زمان در تهیه برخی از مواد خوراکی چون هویچ، لبو، اسفناج و مرکبات که به راحتی در دسترس و نیز ارزان است می تواند ما را در برابر برخی از بیماریها بیمه کند.
پزشک متخصص تغذیه روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: تابش غیر مستقیم و کم آفتاب در پاییز و زمستان باعث می شود تا بدن ویتامین D کمتری جذب بکند و کمبود این ویتامین بر تامین و ذخیره سازی کلسیم و همچنین سیستم دفاعی بدن تاثیر خود را می گذارد.
دکتر اکبر فاضل تبار ملکشاه افزود: افراد با خوردن ماهی های چرب مثل سالمون ، مواد غنی شده شیر ، غلات ، زرده تخم مرغ و قارچ خام می توانند مکمل غذایی این ویتامین مورد نیاز خود را تامین بکنند.
وی از روی (زینک ) به عنوان دیگر مکمل غذایی مورد نیاز برای بالا بردن سیستم دفاعی بدن افراد سرماخورده نام برد و ادامه داد: استفاده از این مکمل غذایی بخصوص در روزهای آغازین ابتلا به بیماری می تواند در کاهش مدت زمان رفع نقاهت افراد تاثیر بگذارد.
این متخصص تغذیه توضیح داد: سرماخوردگی باعث کاهش حس بویایی افراد و کم اشتهایی می شود که زینک با خاصیت تنظیم کنندگی اشتها می تواند در این زمینه کارکرد داشته باشد.
وی به افراد توصیه کرد که در روز اول سرما خوردگی20 دقیقه قبل از خوردن وعده اصلی، خوراکی های دارای زینک بخورند تا از این طریق سیستم ایمنی بدنشان تقویت شود.
رئیس انجمن تغذیه مازندران با اشاره به اینکه خشکی پوست یکی از اثرات سرمای هوا است، گفت : ویتامین E که اغلب با روغن بادام و آفتابگردان نیز مخلوط شده اند می تواند در مراقبت از پوست نقش خود را ایفا بکند.
وی ویتامین A را به عنوان دیگر مکمل غذایی موردنیاز بدن در فصول سرد سال نام برد و افزود: استفاده از این ویتامین برای مقابله و کم کردن عفونت های تنفسی و کاهش آلرژی تاثیر دارد که از طریق مواد غذایی زرد تا نارنجی رنگ مانند هویج، کدو زرد، اسفناج و زردآلو می توان این مواد را تامین کرد.
رئیس انجمن تغذیه مازندران ضمن توصیه به افراد برای مصرف ویتامین C در فصول سرد سال ،گفت: استفاده از مکمل های غذایی این ویتامین که در مرکبات ، توت فرنگی و انواع سبزی موجود است برای اواخر دوره سرما خوردگی لازم است.
وی سبزی ها و میوه های هر فصل را منطبق با بیماری های همان فصل می داند، افزود: مردم در فصول سرد سال مصرف میوه های بنفش رنگ از جمله توت سیاه، تمشک، لبو ، ولیک و شاه توت که حاوی آنتی اکسیدان معروف ( آنتوسیانین) هستند و نقش ضد التهابی دارند فراموش نکنند.
وی اظهار داشت: همچنین با توجه به اینکه پاییز و زمستان فصول الرژی هستند مصرف دمنوش های ضد التهاب از جمله چای سبز ، دارچین و زنجبیل توصیه می شود.
2096/1899

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي بهداشت مكمل هاي غذايي مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۰۴۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت غذایی جهان تهدید می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، «مجتبی نوروزی» در آئین افتتاح بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران افزود: از سال ۱۹۹۶ میلادی به این سو امنیت غذایی و ایمنی غذایی نزد سران بسیاری از کشورهای عضو سازمان ملل متحد به عنوان مهمترین مؤلفه هزاره سوم که عموم مردم به‌صورت پایدار به غذای سالم و بهداشتی فاقد هرگونه آلودگی انگلی دسترسی داشته باشند، مطرح شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه از آن مقطع زمانی مقرر شده بود تا سال ۲۰۱۵ تعداد گرسنگان به نصف کاهش یابد، گفت: بر اساس ارزیابی فائو روند گرسنگی رو به افزایش است و هم اکنون یک میلیارد نفر با درآمد یک دلار در روز در حال گذراندن عمر هستند.

وی در تشریح چالش‌های کنونی تهدیدکننده امنیت و ایمنی غذایی در جهان، به افزایش جمعیت و رشد کشورهای در حال توسعه که به رشد تقاضای غذا طی یک دهه آینده منجر خواهد شد اشاره کرد و افزود: گسترش شهرسازی و تغییر غذایی در کشورهای در حال توسعه، افزایش تقاضا با توجه به محدودیت شدید منابع آبی و سایر مخاطرات تغییرات اقلیمی نیز از عوامل تهدیدکننده ای است که باید با کشف راهکارهای جدید و تقویت منابع انسانی به دنبال پیشگیری از تشدید ناامنی غذایی و حتی نجات تمام گرسنگان بود.

نوروزی در ادامه سه چالش عمده غذایی در جهان را در افزایش گرسنگی در جهان، عدم تعادل در رژیم غذایی روزانه و چالش‌های تولید متأثر از فرسایش خاک، کمبود آب و تهدیدات زیست محیطی جمع بندی کرد و گفت: با توجه به اینکه تهدیدات جدید ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور است، تغییرات در محیط زیست و افزایش مقاومت میکروبی، امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار را تهدید می‌کند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به برخی عوامل تأثیرگذار دیگر مانند افزایش سفر در جهان و پیامدهای زیست محیطی این مسأله اظهار کرد: رشد مصرف نابجا و غیرضروری آنتی بیوتیک‌ها و اثرات منفی آن در بروز روند درمان و شیوع سایر ناهنجاری‌ها؛ وقوع انواع سیل‌های مهلک نابهنگام مثل آنچه در سال ۲۰۱۰ در پاکستان تا سال‌های اخیر رخ داد؛ آتش سوزیهای مخرب در روسیه و آمریکا و اروپا از دیگر تهدیدات امنیت غذایی و ایمنی غذایی است که گویای انتظار بروز آثار سو دیگر تغییرات اقلیمی خواهد بود.

نوروزی در ادامه به تدبیر درست سازمان‌های زیر مجموعه سازمان ملل متحد در رویکرد جدید که سلامت واحد( one health) است اشاره کرد و گفت: در واقع با این رویکرد سلامت واحد؛ سلامتی اکوسیستم، انسان و دام به یکدیگر کاملاً مرتبط است و غفلت از هر کدام از این سه باعث بروز انواع بیماری‌های نوپدید و بازپدید است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه کنگره‌های دامپزشکی موقعیت بسیار مغتنمی برای استفاده از دانش و مطالعات و تجربیات و انرژی دانشجویان و اساتید و محققان دامپزشکی در بررسی راهکارهای کمک کننده به تحقق امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار است فراهم سازد افزود: کما اینکه در همین جا باید تأکید کنم که اگر موفقیت‌هایی در حوزه سلامت و بهداشت ملی رخ داده، این دستاوردها حاصل یافته‌های تحقیقاتی و علمی شماست.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور توجه به بهداشت و امنیت غذایی؛ اپیدمیولوژی؛ بیماری‌های نوظهور و بازپدید؛ بهداشت محیط؛ معرفی داروها و مکمل‌های غذایی سالم و کارآمد؛ استفاده از هوش مصنوعی؛ رسیدگی به رفاه دام و حیوانات و… را که از محورهای بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران است به عنوان محورهای ارزشمند در این کنگره برشمرد و گفت: سازمان دامپزشکی کشور به دنبال بازمهندسی در فرآیندهای سازمانی است و با ایجاد مرکز بیماری‌های منتقله دامی و فرآورده‌های خام دامی به دنبال بنیان گذاشتن دامپزشکی نوین در کشوری است که بسیار سال‌ها پیش از طلوع اسلام و زمانی که اروپاییان مبادرت به نامگذاری نخستین شنبه ماه آوریل هر سال به نام «روز جهانی دامپزشکی» کنند به آغاز دامپزشکی و بیطاری همت گماشته بودند.

کد خبر 6094421

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت
  • چطور باید حواسمان به بیماری‌های کبد باشد؟
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟
  • امنیت غذایی جهان تهدید می شود
  • با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن