Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@00:23:21 GMT

خاتون، با تو که دمی آسوده نشستم

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۰۹۷۳۶

خاتون، با تو که دمی آسوده نشستم

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، چه بسا زنان و دخترانی که بخواهند از جای جای کشورمان به زیارت امام رضا (ع) بیایند، اما دلنگرانی از اقامت خود دارند و تنهایی نمی توانند پا به این سفر بگذارند و یا شاید خانواده‌هایی باشند که هنوز برایشان مسافرت بدون مرد تعریف نشده و زنان آن خانواده برای این سفر مدت‌ها باید لحظه شماری کنند تا شرایط مردان آن‌ها فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ایجاد فضایی امن و مفرح برای زائرانی که به‌صورت انفرادی و یا در قالب تشکل‌ها و گروه‌های مختلف، برای زیارت آقا علی ابن موسی‌الرضا (ع) به این کوی و برزن معنوی سفر می‌کنند یکی از وظایف مهم تولیت آستان قدس رضوی بوده  که اینک نخستین مرکز فرهنگی، تفریحی و اردوگاهی ویژه بانوان در مشهد با نام باغ اردوگاه «خاتون» آغاز به کار کرد.

در همین خصوص و برای آشنایی با این مرکز عالی رفاهی پای توضیحات تولیت آستان قدس رضوی آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی نشستیم و گفتگویی کردیم.   خاک پای زائران، توتیای چشم ما حجت الاسلام رییسی در ابتدا به میزبانی سنگینی که بر دوش این نهاد است اشاره می‌کند و می‌گوید: پذیرایی و استقبال از مجاوران امام هشتم (ع) در مشهد و خراسان از وظایف مهم و سنگین ماست که در این راستا از هیچ قدمی فروگذاری نمی‌کنیم.
وی به استفاده از تمام امکانات و توان مجموعه آستان قدس در این زمینه تاکید می‌کند و ادامه می‌دهد: برای اجرای برنامه‌های فرهنگی، درباغ بیلدر موفق به تغییر کاربری شدیم آن هم با حفظ باغات و موقوفات تمام درختان که ضمن مفرح بودن محیط، به‌منظور اقدامات فرهنگی مورداستفاده قرارگرفته است.
وی ادامه می‌دهد: از زمان آغاز به کار این اردوگاه، هزاران جوان و نوجوان از فضای آن استفاده کرده‌اند و روزبه‌روز نیز بر غنای برنامه‌ها افزوده شده و رشد کمی و کیفی این برنامه‌ها را داشته ایم. تامین خلا در فضاهای اردوگاه

حجت الاسلام رئیسی به وجود خلأ فضا‌های اردوگاهی برای بانوان و دختران اشاره می‌کند و می‌افزاید: راه اندازی این محل مرکزی شده است برای بانوان که هم نشاط در آن وجود دارد، هم آگاهی بخشی و معرفت افزایی.
وی ادامه می‌دهد: این خلا که در مشهد حس می‌شد اینک بااین اقدام می‌تواند به‌عنوان یک مرکز فرهنگی و تفریحی برای بانوان باشد تا به این کمبود پاسخ مثبتی داده شود.
تولیت آستان قدس رضوی بیان می‌کند: حرکت عوامل اجرایی در این پروژه یک حرکت جهادی بوده که در مدت‌زمان بسیار کوتاه، توانسته این اردوگاه را آماده بهره‌برداری کند ، این اقدام می‌تواند الگویی برای تمام کشور باشد.
افزایش بهره‌وری از باغات آستان قدس


تولیت آستان قدس رضوی می‌گوید: باغ‌ها اکسیژن شهر هستند و باید ضمن حفظ موقعیت فعلی، نسبت به افزایش بهره‌وری آن‌ها برنامه‌ریزی و اقدام کرد و این در حالی است که باغ اردوگاه خاتون بدون قطع حتی یک درخت احداث‌شده است، این مجموعه باهدف نوآوری، علم افزایی، کارآفرینی، خلاقیت، همفکری و اندیشه ورزی برای بانوان ساخته‌شده است.
وی تاکید می‌کند: فراهم کردن زمینه‌های خلاقیت، رشد و نوآوری جزء حقوق زنان است، لذا حقوق زن در غرب با نگاهی مردسالارانه و برمبنای نیاز مردان تعریف شده، ولی در فرهنگ ما حقوق زن، فراهم کردن زمینه رشد وتعالی زن بوده و در اسلام نیز هیچ تفاوتی در این خصوص بین زن و مرد وجود ندارد.
تولیت آستان قدس رضوی لزوم استفاده از این ظرفیت را در جهت معرف افزایی و رسیدن به اهداف عالم آل محمد (ع) مهم ارزیابی می‌کند و می‌گوید: چون این فضا به نام امام رضا (ع) است مسئولان این مجموعه این انتصاب به حضرت را حفظ و رعایت کنند.
  افتتاح فاز دوم اردوگاه اهمیت فعالیت اردوگاه خاتون در مشهد، نهاد آستان قدس رضوی را برآن داشت تا به افتتاح فاز دوم این مجموعه با حدود ۱۰۰ هکتار وسعت در میلاد حضرت زهرا (س) اقدام کند که در این خصوص گفتگویی با سرپرست مرکز امور بانوان و خانواده آستان قدس رضوی، انجام دادیم.
فاطمه دژبرد، سرپرست مرکز امور بانوان و خانواده آستان قدس رضوی می‌گوید: نشاط آفرینی و امیدبخشی برای بانوان، تربیت محوری و رشد و اعتلای معرفتی، فرهنگی و مهارتی بانوان با تکیه‌بر مبانی دینی، تکمیل نقش مادری و همسری بانوان و آمیختگی فرهنگ و اقتصاد در برنامه‌های ویژه بانوان و خانواده از جمله سیاست‌های اصلی و محوری ایجاد  باغ اردوگاه ویژه بانوان بوده است.
وی می‌افزاید: این اردوگاه بخشی از باغ بزرگ امام رضا (ع) در تقاطع بلوار خیام و توس با وسعت ۱۱۴ هکتار در دو فاز طراحی‌شده، فاز اول آن در ۱۸ هکتار از این باغ ویژه بانوان و حدود ۱۰۰ هکتار، و فاز دوم برای خانواده‌ها هم‌زمان با میلاد حضرت زهرا (س) به بهره‌برداری می‌رسد.
دژبرد این مرکز را اردوگاهی برای ایجاد خلاقیت و نوآوری بانوان معرفی می‌کند و می‌افزاید: این مرکز ضمن فراهم کردن فرصت برای ایده‌پردازی بانوان، به دنبال حمایت از ایده‌های نو و خلاق آنان و پشتیبانی از آن‌ها در جهت پرورش و تکمیل و پیاده‌سازی آن‌هاست.
وی با تأکید بر اینکه تبدیل خلاقیت‌ها و دستاورد‌های علمی و تحقیقاتی به محصولات قابل ارائه به بازار و توسعه کسب‌وکار‌های خلاق بانوان در دستور کار قرار داده‌شده است، بیان می‌کند: این مرکز متولی پیشبرد تحقیقات و پژوهش‌های کاربردی در کسب‌وکار‌های خلاق فرهنگی ویژه بانوان است.   مرکزی برای ایجاد خلاقیت

  سرپرست مرکز امور بانوان و خانواده آستان قدس رضوی ایجاد مرکز خلاقیت و نوآوری بانوان، نمایشگاه و بازار خلاقیت و نوآوری بانوان، مرکز راهنمایی و مشاوره بانوان، بوستان کتاب و اندیشه، مرکز آموزش، نمایشگاه مفاخر جریان‌ساز فکری فرهنگی و اقتصادی بانوان، نمایشگاه سبک زندگی بانوی ایرانی، بوستان زن و خانواده و گلستان نونهالان را از جمله بخش‌های مختلف این باغ اردوگاه معرفی کرد.

کلام آخر
تولیت آستان قدس رضوی بر لزوم تبعیت از منویات رهبری در خصوص حرکت جهادی برای رفاه و ایجاد آرامش مردم، تاکید می‌کند که امروز نیاز داریم همه اقدامات در کشور بر پایه تفکر بسیجی و روحیه جهادی، همراه با وحدت و هم‌افزایی صورت بگیرد.   انتهای پیام/

گزارشگر؛ فاطمه حسن زاده

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آستان قدس رضوی زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۰۹۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند

دکتر سیدمجید غضنفری گفت:‌ از ابتدای اجرای طرح نفس در سبزوار تا پایان فروردین امسال‌ ۱۳۴ مادر باردار مصمم به سقط در قالب این طرح شناسایی شدند که با مداخله صورت گرفته، برای ۹۵ نفر آنان پرونده تشکیل شده و با مشاوره، حمایت های مالی معیشتی و دریافت آموزش های لازم از سقط جنین منصرف شده و به بارداری خود ادامه دادند.

وی افزود:‌ از این رقم ۲۷ نفر زیر نظر مراکز بهداشتی و مرکز نفس، حمایت‌های بهداشتی، اقتصادی و مشاوره روانشناسی و خانواده رایگان دریافت کردند و با مشارکت خیران و شهروندان، یک سری جهیزیه کامل برای یک مادر باردار آماده و تحویل وی داده شد.

مدیر مرکز مردمی نفس با تاکید بر اینکه انجام سقط جنین عمدی، معادل ارتکاب قتل محسوب می شود و تبعات فردی و قانونی متعددی دارد،‌ گفت: بروز اختلالات روحی و روانی و نیز پیامدهای جسمی جبران ناپذیر از جمله تخریب رحم و عدم امکان بارداری مجدد از دیگر خطرات ناشی از سقط جنین است.

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با ۴۵ مرکز خدمات جامع سلامت فعال، ۳۱ پایگاه شهری و یک پایگاه روستایی، ۱۹۵ خانه بهداشت و ۶ بیمارستان زیر پوشش به بیش از نیم میلیون نفر جمعیت شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد در غرب خراسان رضوی خدمات بهداشتی و درمانی می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ناذران از راه دور و نزدیک در تأمین نیازهای حرم مطهر رضوی شریک‌اند
  • امتداد «زیارت» با تدارک ۳۸۰ برنامه / «با شما سربلندیم»؛ شعار محوری دهه کرامت ۱۴۰۳
  • صادرات ۱۰۷ میلیون دلاری تعاونی‌های خراسان رضوی طی سال گذشته
  • امتداد «زیارت» با تدارک 380 برنامه در دهه کرامت / «با شما سربلندیم»؛ شعار محوری دهه کرامت 1403
  • راه‌اندازی سه مرکز طرح ملی رحله ویژه دختران
  • ارائه خدمات بهداشتی و مراقبتی رایگان به بانوان آسیب پذیر در زاهدان
  • ارسال ۲۰۰ مقاله ملی و بین المللی به کنگره جهانی حضرت رضا (ع)
  • جشن مومنانه‌ همراه با پیوست علمی و فرهنگی در دهه کرامت
  • رشد ۲۸ درصدی کمک‌های مردمی به مراکز نیکوکاری
  • ۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند