Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرستاد فناوری‌ های فضایی گفت: کشورمان در صنعت­ هواپیمایی هوا نوردی به خودکفایی خوبی رسیده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دبیرستاد فناوری‌های فضایی گفت: براساس برنامه ریزی‌ ها تا ۱۴۰۴گردش مالی بازار بخش فضایی به ۷۰۰۰میلیارد تومان می‌رسد.   منطقی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه فعالیت های زیادی برای ساخت هواپیما در کشور انجام شده است، افزود:­ کشورمان در صنعت­ هواپیمایی هوانوردی عمومی که برای آموزش، گردشگری، ارسال مرسولات پستی و تاکسی هوایی به کار می رود به خودکفایی خوبی رسیده است و در این زمینه تولید کردیم و در حال توسعه بازار آن هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی با بیان اینکه در بخش هواپیماهای نظامی، جنگنده "کوثر 1" را در داخل کشور ساختیم، ادامه داد: در مورد هواپیماهای مسافربری هم تلاش های زیادی کردیم و بین 3 تا 5 سال آینده می توانیم نمونه اولیه هواپیمای مسافربری را بسازیم. منطقی افزود: سعی می کنیم طراحی هواپیمایی را خودمان انجام دهیم و برخی از قطعات آن را از خارج از کشور تهیه کنیم.وی با اشاره به اینکه دانش ساخت موتور هواپیما هم بومی سازی شده است، اضافه کرد: دانش­ عمومی در این باره در 10 سال اخیر در کشورمان توسعه زیادی پیدا کرده است و در طراحی موتور در جایگاه خیلی خوبی قرار داریم. دبیر ستاد فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته با بیان اینکه گردش مالی بازار بخش فضایی کشور حدود 2 هزار و 500 میلیارد تومان است، گفت: از این مقدار حدود 500 میلیارد تومان آن تحت کنترل شرکت های داخلی است و بیشتر، شرکت های خارجی از این بازار ما استفاده می کنند. وی افزود: بر اساس برنامه ریزی هایی که تا سال 1404 انجام شده است این رقم به 7 هزار میلیارد تومان می رسد که برای این منظور باید تعداد شرکت های دانش بنیان این بخش افزایش یابد. منطقی با تاکید بر اینکه باید شرکت ها را توانمند سازی کنیم، اضافه کرد: اکنون حدود 170 شرکت دانش بنیان در این حوزه فعال هستند. وی افزود: باید درمورد مقابله با تحریم برنامه ریزی بلند مدت داشته باشیم. منطقی درباره ماهواره ها هم گفت: در آینده نزدیک از پرتابگر ملی و ماهواره های کاربردی بهره برداری خواهیم کرد. رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع هم در ارتباط تصویری با این برنامه با اشاره به اینکه کارهای آزمایشی هواپیمای بومی"کوثر" انجام شده و خط تولید آن آغاز به کار کرده است، گفت: این هواپیما تفاوت های زیادی با هواپیمای قدیمی دارد.  رادار و تسلیحات این هواپیما متفاوت است و بر اساس نیازهایمان در آن تغییرات لازم را خواهیم داد. بنی طرفی افزود: بزرگترین سرمایه ای که از طراحی­ و تولید این هواپیما در داخل­ کشور ایجاد شد وجود شرکت های دانش بنیان هستند که سرمایه هایی برای طراحی های جدید و ارتقای دیگر هواپیماها هستند. وی با بیان اینکه از سرریز دانش کسب شده در حوزه نظامی در حوزه های غیر نظامی استفاده می کنیم، اضافه کرد: در نمایشگاه هوایی کیش هم با حضور شرکت های خصوصی، بخشی از این فناوری ها­ به نمایش در آمده است. امیر سرتیپ بنی طرفی گفت: موتور یکی از هواپیماهای غیر نظامی ما مشکلاتی داشت که با استفاده از توانمندی های وزارت دفاع و زیر نظر سازمان هواپیمایی کشوری برطرف کردیم. رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع با بیان اینکه در طراحی هواپیما، بالگرد و موتور اقداماتی در حال انجام است، افزود: باید صنعت هوایی ما نیازهای کشور را در حوزه های نظامی و هم در حوزه های غیر نظامی برطرف کند. وی اضافه کرد: میان شرکت های خصوصی در توسعه صنعت هوایی رقابت خوبی وجود دارد. امیر سرتیپ بی طرفی گفت: سرریز علوم و فناوری صنعت هوایی در بیشتر رشته های فنی و صنعتی همه کشورها در حال استفاده است به همین علت صنعت هوایی، کارآفرین و پیشرو است و در کشورمان هم بسیاری از صنایع ما از فناوری صنعت هوایی کشورمان اسفتاده می کنند. وی با اشاره به اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون دچار تحریم های گوناگون هستیم گفت: با اقتصاد مقاومتی درون زا بر این تحریم های غلبه می کنیم. منطقی افزود: به تحریمها به عنوان موتور محرک نگاه می کنیم و تا کنون پیشرفت های زیادی کردیم. وی تاکید کرد: تحریم ها برای ما دلواپسی ایجاد نکرده است و نخواهد کرد و دغدغه ای از این جهت نداریم.  

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: هوانوردی هواپیمایی فناوری فضایی ساخت هواپیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۱۱۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی به سریلانکا رفت + عکس و فیلم

به گزارش جماران؛ رئیس‌جمهور دقایقی قبل مورد استقبال رسمی همتای سریلانکایی خود در کاخ ریاست جمهوری این کشور در کلمبو قرار گرفت.

سید ابراهیم رئیسی که صبح امروز با استقبال نخست وزیر، وارد کلمبو پایتخت سریلانکا شده بود، دقایقی قبل در کاخ ریاست جمهوری این کشور مورد استقبال رسمی "رانیل ویکرماسینگه" همتای خود قرار گرفت.

 

 

رئیسی در صدر هیأتی بلندپایه برای سفری یک روزه به سریلانکا رفته است. وزیر نیرو نیز رئیس جمهور را در این سفر همراهی کرده و در این سفر ۳ مگا پروژه حوزه انرژی این کشور شامل انتقال آب، سدسازی و نیروگاه سازی که به دست توانمند مهندسان ایرانی ساخته شده، بهره برداری شد.

سید ابراهیم رئیسی صبح امروز چهارشنبه به منظور سفری یک روزه به سریلانکا عزیمت کرد   در بدو ورود به محل اجرای ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» در ۲۳۰ کیلومتری شرق پایتخت این کشور رفت و به همراه «رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا، یکی از بزرگترین پروژه‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایرانی را افتتاح کرد.

ابرپروژه «اومااویا» شامل دو سد به نام‌های «دایرابا» و «پوهولپولا»، نیروگاه آبی ۱۲۰ مگاواتی زیرزمینی، ۲۸ کیلومتر تونل‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعاً به طول ۸۵۰ متر و ۲۳ کیلومتر خط انتقال برق است. پروژه‌ای که فرآیند ساخت، نظارت و مشاوره آن تماماً توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تأمین شده است.

با اجرای طرح چند منظوره اومااویا، آب مازاد رودخانه‌های «اومااویا» و «ماهاتوتیلا اویا» واقع در استان اووا «Uva» برای توسعه کشاورزی به منطقه کم‌آب همین استان منتقل می‌شود. این در حالی است که هم‌زمان با تحقق این هدف، تولید انرژی از طریق نیروگاه زیرزمینی به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات انجام خواهد شد.

تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال، تأمین آب مورد نیاز ۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال ۱۴۵ میلیون مترمکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک از جمله اهداف این پروژه بوده است که توسط شرکت ایرانی فراب و به همت متخصصان و مهندسان ایرانی در کشور سریلانکا به مرحله اجرا و بهره‌برداری رسیده است.

این پروژه از نظر اجرای ۲۴ کیلومتر تونل، بدون دسترسی میانی در شرایط بسیار سخت زمین‌شناسی و وجود جریان‌های آبی پرفشار، حفاری یکی از بلندترین شفت‌های (تونل‌های) عمودی دنیا در نیروگاه‌های آبی به طول ۶۱۸ متر، اجرای پوشش فلزی شفت عمودی به وزن تقریبی ۱۰۰۰ تن به صورت معلق و نصب و احداث نیروگاه در حفره و فضاهایی در عمق ۷۵۰ متری زمین، جزو پروژه‌های منحصربه‌فرد مهندسی محسوب می‌شود.

ایران به عنوان یک کشور پیشرو در صنعت آب و برق، جایگاه نخست منطقه را در صدور خدمات فنی و مهندسی در این صنعت دارد و این امر بیانگر دانش و توان بالای فنی و مهندسی متخصصان کشورمان و شرکت‌های ایرانی است. تلاش متخصصان کشور در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی موجب شده تا ایران در میان پنج کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی جهان قرار گیرد و بیش از ۹۱ درصد قطعات موردنیاز صنعت نیروگاهی خود را بومی‌سازی کند.

توان فنی و مهندسی کشور در حوزه ابزارهای مدیریت منابع آب از جمله شبکه آبیاری زهکشی، تونل‌ها و سدسازی نیز ۱۰۰ درصد است و ایران در بین ۴ کشور برتر جهان در این حوزه قرار دارد.

در این بین رویکرد دولت سیزدهم مبتنی بر توسعه دیپلماسی منطقه‌ای، از مهم‌ترین راهبردهایی است که به ارتقای صادرات خدمات فنی- مهندسی کشور از جمله صنعت آب و برق کمک شایانی کرده است.

دیگر خبرها

  • پهپاد‌ انتحاری ایرانی ، ابزار کارآمد روسیه در جنگ اوکراین
  • اعتصاب بی‌سابقه کارکنان فرودگاه‌های فرانسه/ صدها پرواز زمینگیر شدند
  • پنجشنبه سیاه در فرودگاه‌های فرانسه
  • رئیسی به سریلانکا رفت + عکس و فیلم
  • افزایش ۱۲۰۰ صندلی روزانه به ناوگان هوایی کشور
  • امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی در صنعت آب و برق
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی
  • فیلم/ ورود هواپیمای رئیس‌جمهور به فرودگاه بین‌المللی سریلانکا
  • خاطره پرواز منوچهر محققی در عملیات مروارید