Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه دولت هرگز نباید در اموری که بخش غیردولتی توان ورود و تمایل به آن دارد، ورود پیدا کند، تاکید کرد: البته گسترش بخش غیردولتی نباید به گسترش انحصارات و گسترش استثمار منتهی شود یعنی باید به گونه‌‌‌ای باشد که اگرچه امور از دست دولت خارج می‌‌‌‌شود اما به نوعی همه بخش‌‌‌های صاحب سهم باشند و بخش تعاونی در کنار بخش خصوصی گسترش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرهاد دژپسند در اختتامیه سیزدهمین اجلاس بین‌‌‌المللی تعاون در منطقه آسیا و اقیانوسیه که امروز عصر برگزار شد، گفت: کشورهایی مانند ایران که دارای نظام و ساختار خاصی هستند و استقلال سیاسی و اقتصادی برایشان دارای ارزش است، باید در این مقام باشند که آسیب‌‌‌‌پذیری اقتصاد را به حداقل برسانند.

وی افزود: اگر بخواهیم ترجمان اقتصادی این مفهوم را بیان کنیم، بهترین عبارت، شکل دادن اقتصاد مقاوم است که طبق بیانات مقام معظم رهبری آنچه به عنوان اقتصاد مقاومتی بیان شده، فراتر از تصور است و در بسته سیاسی اصل ۴۴، دانش‌‌‌‌بنیان کردن و بومی‌‌‌‌سازی اقتصاد مورد توجه قرار گرفته است.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه باید از مسیر شکل‌دهی اقتصاد مقاوم به اقتصاد دیجیتالی هوشمند برسیم، اظهار داشت: چه بسا به همین دلیل در طراحی اقتصاد مقاوم در سیاست‌‌‌‌های کلی رویکردهای مطرح شده از یک سو رویکرد درون‌‌‌‌‌زا است و از سوی دیگر، برون‌‌‌‌نگر است.

دژپسند ادامه داد: ما در عین حال می‌‌خواهیم اقتصاد مقاوم داشته باشیم، به دنبال حصار و محدود شدن نیستیم و می‌‌‌‌خواهیم در صادرت و واردات تعامل دو طرفه در دنیا داشته باشیم و انتقال فناوری‌‌‌ها ارتباط مستقیم داشته باشیم.

وی در رابطه با رویکرد سوم اقتصاد تصریح کرد: رویکرد سوم، رویکرد دانش‌‌‌بنیانی اقتصاد است. نگاه ما، نگاه رو به جلو و به سمت اقتصاد دیجیتالی و هوشمند است. البته رویکرد عدالت‌‌‌بنیان و رویکرد مردمی کردن بسیار حایزاهمیت است و این پنج رویکرد پنج ستون اقتصاد مدرن با رشد پویا است.

وزیر اقتصاد افزود: در عدالت‌‌‌‌بنیان کردن اقتصاد ما سرعت، تداوم و پایداری رشد اقتصادی را می‌خواهیم اما نه به قیمت افزایش شکاف منطقه‌‌‌ای و درآمدی. در بحث سهم‌‌‌بری، عوامل تولید در سیاست‌‌‌‌های اقتصاد مقاومتی این طور آمده که این سهم‌‌بری باید عادلانه باشد. البته عدالت‌‌بنیانی محدود به این موضوع نیست. بحث این است که ما هم رشد و توسعه را می‌‌خواهیم و هم دانش‌‌بنیان بودن را اما در جهت تقویت بنیان‌‌های عدالت، توزیع درآمد در این مسیر باید رو به بهبود باشد.

دژپسند با اشاره به اینکه رابطه دولت و اقتصاد باید تغییر کند، خاطرنشان کرد: رابطه دولت - بازار باید یک رابطه معین و غیر مداخله‌‌‌‌گرایانه باشد. باید سهم و نقش دولت به گونه‌‌‌ای تنظیم شود که مانع از فعالیت‌‌‌‌های بخش غیردولتی اعم از خصوصی و تعاونی نشود، دولت باید از نقش محوری به یک نقش هادی و سیاستگذار و ناظر تغییر پیدا کند.

وی با بیان اینکه دولت هرگز نباید در اموری که بخش غیردولتی توان ورود و تمایل به آن دارد، ورود پیدا کند، ابراز داشت: البته گسترش بخش غیردولتی نباید به گسترش انحصارات و گسترش استثمار منتهی شود یعنی باید به گونه‌‌‌ای باشد که اگرچه امور از دست دولت خارج می‌‌‌‌شود اما به نوعی همه بخش‌‌‌های صاحب سهم باشند و بخش تعاونی در کنار بخش خصوصی گسترش یابد. البته در قانون اساسی و در اصل ۴۴، بخش تعاون مقدم شمرده می‌‌‌‌‌شود اما سهم تعاونی‌‌‌‌ها به آنچه که باید باشد، فاصله زیادی دارد.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه ما برای کم کردن این فاصله باید مسیر متفاوتی را طی کنیم، عنوان کرد: اینجاست که مردمی بودن با گسترش تعاونی‌‌‌ها پیوند می‌‌خورد و قوی‌‌تر می‌‌شود. سیزده سال از تدوین اصل ۴۴ می‌‌‌گذرد اما هنوز امکانات تحقق آموزه‌‌های این سیاست در این حوزه فراهم نشده است. محدودیت‌‌‌‌هایی که از نظر ساختاری وجود دارد، مانع از سرعت بخشیدن به امر شده است.

دژپسند اضافه کرد: ما یک ثروت و فرصت طلایی را پیشرو داریم که می‌‌‌‌توانیم از آن در حوزه کوچک کردن دولت و واگذاری شرکت‌‌های دولتی به غیردولتی استفاده کنیم که آن فرصت تشکیل تعاونی‌‌های سهامی عام فراگیر و جدید است اما از زمان طرح این ایده تنها ۱۵ شرکت در این مقیاس تشکیل شده است.

وی خطاب به هیات رئیسه اتاق تعاون یادآور شد: ما برای این کار از هیات رییسه اتاق تعاون بخواهیم به شرکت‌‌های سهامی عام و فراگیر مجهز شوند تا بتوانند شرکت‌‌‌های در حال واگذاری را خریداری کنند. ما برنامه داریم هر روز یک شرکت را واگذار کنیم و عرضه را افزایش دهیم که باید به گونه‌‌‌ای باشد که پس از مدتی با تبعات منفی واگذاری‌‌‌‌ها مواجه نشویم.

وزیر اقتصاد ادامه داد: برای آنکه این مسیر را به صورت برد - برد پیش ببریم، لازم است که به خریداران بگوییم می‌‌‌توانند در طیف گسترده‌‌‌ای سهام بخرند و متناسب با سهام حق رای خواهند داشت. هرچه به جهت‌‌‌گیری مردمی کردن کمک می‌کند، باید تبیین شود. اگر این فرصت را درست کنیم، هم عدالت بنیانی و هم مردمی کردن تحقق می‌‌‌‌یابد و هم تعاون به سهم ۲۵ درصدی در اقتصاد خواهد رسید.

دژپسند با تاکید بر اینکه باید مدلی طراحی شود تا بتوانیم این کار را با سرعت بیشتر پیش ببریم و کمک کنیم بخش تعاون به جایی که مدنظر دارد، برسد، بیان کرد: برای این کار باید یک موضوع را در کنار نظام انگیزشی سود و رای مورد توجه قرار داد و آن علایق منطقه‌‌‌‌ای و انگیزه منطقه‌‌‌ای است که این سه در کنار هم دغدغه‌‌‌‌ها را از بین می‌‌‌‌برد. باید محدودیت‌ها را با برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی حل کرد تا به اهداف اقتصاد مقاومتی برسیم. ما با این روند کار می‌‌‌توانیم به کمک‌‌‌گذار اقتصاد دولت پایه به اقتصاد بازار دولت برویم که نقش دولت از عاملیت سیاست و نظارت محدود شود و بخش خصوصی و تعاونی در کنار هم بنیان اقتصاد را در دست بگیرد.

وی افزود:‌ ما می‌‌‌خواهیم نقدینگی و دارایی دولت را برای عبور از این وضعیت اهرم کنیم که تعاونی‌‌‌‌ها می‌‌‌توانند نقش خوبی در این زمینه داشته باشند. بنابراین نقشی که من برای تعاونی قائل هستم، نقش فعال و روبه‌رو به جلو است. می‌‌‌توان در آن زمان گفت طبق سیاست‌‌‌های اصل ۴۴ تعاونی‌‌‌‌ها به جایگاه خود می‌‌‌‌رسند و به بخش قابل توجه و اقتصاد محور تبدیل شده‌‌‌اند.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی اقتصاد ایران بخش خصوصی مقام معظم رهبری وزارت اقتصاد فرهاد دژپسند اقتصاد دیجیتالی منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۲۳۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است

علیرضا پناهیان در همایش سالیانه هیات‌های رزمندگان سراسر کشور گفت: وظیفه هیئت در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیت‌های اقتصادی جا بیندازد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سومین روز از همایش سالیانه مدیران هیئت‌های رزمندگان سراسر کشور با سخنرانی حجت الاسلام علیرضا پناهیان در مشهد مقدس دنبال شد.

علیرضا پناهیان با اشاره به نامگذاری سال 1403 از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: موضوعی که در این جلسه می‌خواهم درباره آن صحبت کنم این است که وظیفه هیئت نسبت به نامگذاری امسال که از سوی رهبر انقلاب انجام شده، چیست و هیئات چه برنامه‌هایی برای تحقق درست این شعار باید داشته باشند؟ همانطور که می‌دانید شعار امسال مشارکت مردم در اقتصاد و تولید است؛ این نامگذاری باعث می‌شود که کارهای اقتصادی مردمی شده و از دولتی بودن فاصله بگیرد. این موضوع کمک می‌کند تا نظام سرمایه داری به مانند کشورهای غربی در اقتصاد ایران حاکم نشود.

وظیفه «هیئت»، مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن است

وی با اشاره به وجود یک مانع در مسیر مشارکت مردم در تولید گفت: با این حال، موضوع مشارکت مردم در تولید یک مانع جدی دارد و آنهم این است که مردم ما خیلی اهل مشارکت نیستند. در این بین، هیئت‌ها نقش مهمی دارند و باید تلاش کنند تا انگیزه مشارکت مردم در اقتصاد را تقویت کنند. اگر یک هیئت بگوید که من فقط سینه زنی می‌کنم و به شعار سال کاری ندارم، هیئت سکولار است. همانطور که شیعه انگلیسی کسی است که به مهمات جامعه توجه ندارد و فقط در یک گوشه می‌نشیند و سینه می‌زند. سوال اساسی این است که آیا هیئت باید کار اقتصادی بکند؟ خیر، منظور من این نیست که هیئت کار اقتصادی بکند، بلکه منظورم چیز دیگری است که در این جلسه آن را شرح خواهم داد.

این خطیب با طرح یک پرسش صحبت‌های خود را ادامه داد و گفت: چرا چندین سال است که رهبر انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی صحبت می‌کنند اما این موضوع شکل نمی‌گیرد؟ به نظرم، دلیل این موضوع این است که هنوز زندگی جمعی مومنانه مبتنی بر تعاون در بین مردم به وجود نیامده است؛ هیئت‌ها باید این مسئولیت مهم را به دوش بگیرند و نقص‌های گذشته را جبران کنند. مسجد نتوانست این نقش را ایفا کند اما هیئت ظرفیت نقش آفرینی در این زمینه را دارد، چرا که محبت اهل بیت را در دل خود دارد و در آن همه به محبت اهل بیت علیهم السلام چنگ می‌زنند.

پناهیان تاکید کرد: بنده تاکید می‌کنم که وظیفه هیئت در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیت‌های اقتصادی جا بیندازد. دقت داشته باشید که هیئت فقط محل مناجات با خدا نیست، بلکه محل ارتباط گرفتن با یکدیگر است. باید فرهنگ زندگی مواساتی در هیئت‌ها تمرین شود و آن را ابتدا در بین خودشان و سپس در بین مردم جاری سازند. اگر این اتفاق رخ بدهد، اتفاق خوبی در موضوع مشارکت مردم در اقتصاد رخ خواهد داد.

وی با اشاره به منظومه فکری امامین انقلاب گفت: هنر حضرت امام این بود که مفاهیم مهم را به دل جامعه می‌آورد. مقام معظم رهبری نیز می‌فرمایند: مواسات یکی از مفاهیمی است که باید در جامعه بیاید. مواسات، وظیفه هیئت است. دقت داشته باشید که هیئت ستاد برگزاری مراسمات عزاداری و شادی نیست، بلکه محل ایجاد یک زندگی جمعی است. نباید هیئت را به مسجد و نماز جمعه تبدیل کنیم.  

جبلی: تحقق شعار سال را دنبال می‌کنیم

او ضمن برشمردن ویژگی‌های مدیر هیئت گفت: هیئت باشکوه آنی نیست که 10 هزار جمعیت در آن بیایند، بلکه آن هیئتی است که هزار نفر جمعیت در آن بیاید اما همه‌شان با هم زندگی کنند و رفیق باشند.  مدیر هیئت موفق کسی است که همه را با رفاقت در کنار خود می‌آورد. مدیر هیئت موفق کسی است که به مانند فرماندهان جنگ عمل می‌کند؛ با همه رفاقت می‌کند و نمی‌گذارد کسی ضعیف شود. مدیر هیئت باید شمع جمع باشد که اگر این چنین نبود، تکبر ورزیده است. هیئت باید بستر رفیق یابی، زندگی رفاقتانه و رفیق بازی جوانان باشد. اگر مدیر هیئتی نتوانست چنین چیزی را در هیئت خود پیاده کند، شکست خورده است. مدیر هیئتی که نتواند با افراد همکارش ارتباط رفاقتی بگیرد، مدیر هیئت نیست و باید جایش را به فرد دیگری بدهد.

وی در پایان گفت: خوشخبتانه هیئت رزمندگان از شبکه سراسری گسترده‌ای در کل کشور برخوردار است و باید از این ظرفیت به نفع جریان انقلاب استفاده کند. اهالی هیئت رزمندگان بیایند و فرهنگ کار تعاونی را در جامعه ایجاد بکنند. حرف من این است که امروز رسالت هیئتی‌ها جا انداختن زندگی تعاونی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!
  • شرکت‌های تعاونی استان سمنان به حوزه کشت کم آب‌بر ورود می‌کنند
  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ
  • دولت بسترساز جهش تولید است
  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • شورا‌های استان البرز به گسترش تعاونی‌ها کمک می‌کنند
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد
  • پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است