Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس انجمن واردکنندگان خودرو گفت: تاکنون حدود 16 هزار خودروی در گمرک مانده تعیین تکلیف نشده و با وجود تهیه دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت و ابلاغ آن به کمیسیون زیربنایی، اما منتظر تایید و ابلاغ هیات دولت است.

 از تیرماه امسال و ممنوعیت واردات خودرو، حدود 16 هزار خودرو در گمرک باقی مانده که هرچند به گفته مسئولان امر حقوق و عوارض گمرکی تعداد زیادی از آنها پرداخت هم شده، اما تاکنون تصمیمی برای ترخیص آنها از سوی هیات دولت گرفته نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 بازار خودروهای وارداتی در یک سال و نیم گذشته با تغییر پیاپی سیاست ها روبرو بود؛ بسته شدن 6 ماهه سامانه ثبت سفارش، افزایش تعرفه های گمرکی، تغییر نرخ ارز سبب جهش قیمت ها در این بازار شد.
از تیرماه امسال که دولت با هدف صرفه جویی ارزی واردات 1400 قلم کالا از جمله خودرو را ممنوع کرد، آن دسته از خودروهایی که تا پیش از آن فرآیند ثبت سفارش را انجام داده بودند، در گمرک رسوب کرده و از ترخیص آنها جلوگیری شد.
در این زمینه سرپرست سازمان توسعه تجارت در روزهای گذشته اعلام کرد: از آنجا که شرکت‌های وارد کننده خودرو که خودروهای آنها در گمرک مانده نسبت به مردم تعهد دارند، از هیات دولت خواستاریم تا هر چه سریع ‌تر برای تعیین تکلیف این خودرو تصمیم ‌گیری شود.
«محمدرضا مودودی» افزود: از آنجا که این خودروها بخشی از منابع کشور است که در گمرکات مانده، نباید اجازه داده شود که این منابع آسیب ببیند.
وی همچنین درباره تعداد خودروهای مانده در گمرکات و چگونگی ترخیص آنها گفت: نزدیک به 16 هزار دستگاه خودرو در گمرکات کشور وجود دارد که هنوز تعیین تکلیف نشده است.
مودودی با بیان اینکه تعدادی از خودروهای در گمرک مانده جزو خودروهایی است که در مورد واردات آن تخلف صورت گرفته، بیان داشت: نزدیک به 11 هزار دستگاه از 16 هزار دستگاه خودرویی که در گمرکات مانده، ثبت سفارش قانونی شده، اما پس از ممنوع شدن واردات خودرو در گمرک متوقف شده‌ است.

** شکستن حباب قیمتی بازار خودروهای خارجی


در این پیوند، رییس انجمن واردکنندگان خودرو گفت: تاکنون حدود 16 هزار خودروی در گمرک مانده تعیین تکلیف نشده و با وجود تهیه دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت و ابلاغ آن به کمیسیون زیربنایی، اما منتظر تایید و ابلاغ هیات دولت است.
«کورش مرشد سلوک» یادآور شد: سه هفته از ارجاع این دستورالعمل به هیات دولت می گذرد، اما تاکنون تصمیمی در این خصوص گرفته نشده و در نتیجه حجم عظیمی از سرمایه های مردم در گمرک بلوکه شده است.
وی با بیان اینکه قانونی بودن یا غیرقانونی بودن ثبت سفارشات این خودروها به راحتی قابل رصد و پیگیری است، ادامه داد: متاسفانه دولت از تیرماه امسال با اعلام ممنوعیت واردات خودرو و بویژه پس از بازداشت چند نفر در رابطه با موضوع ثبت سفارش های غیر قانونی، متخلف و غیرمتخلف را به یک چشم دیده و ترخیص این خودروها را متوقف کرده است.
رییس انجمن واردکنندگان خودرو خاطرنشان کرد: 20 شرکت بطور رسمی به واردات انواع برندهای خودرو به کشور می پردازند و در کنار آنها چندین شرکت غیرنمایندگی(گری مارکت) نیز به ثبت سفارش و واردات مشغولند.
وی بیان داشت: با حضور «رضا رحمانی» وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت درصددیم خودروهای در گمرک مانده را که ثبت سفارش شده اند و عوارض و حقوق گمرکی و سایر هزینه های اکثر آنها پرداخت شده است را ترخیص کنیم.
مرشد سلوک درخصوص تاثیر ترخیص این خودروها بر بازار گفت: با رسیدن دستکم 15 هزار خودرو به دست مشتریان، فضای روانی حاکم بر این بازار شکسته می شود و حباب قیمتی ایجاد شده بویژه در بازار خودروهای خارجی دست دوم کاهش می یابد.
رییس انجمن واردکنندگان خودرو یادآور شد: در زمان اعلام ممنوعیت واردات خودرو، 20 هزار ثبت سفارش از سوی همه واردکنندگان انجام شده بود که اکنون موعد تعداد زیادی از آنها به سر رسیده است و باید دوباره تمدید شوند.

** امکان تهاتر ارزهای بلوکه شده کشور با خودرو


رییس انجمن واردکنندگان خودرو گفت: واردات خودرو ضمن افزایش درآمدهای دولت از محل تعرفه ورودی، عوارض گمرکی و مالیات، می تواند راهکاری برای تهاتر ارزهای بلوکه شده کشور باشد.
وی افزود: دولت منابع عظیمی ارز در خارج دارد که به دلایل مختلف امکان ورود آنها به داخل کشور وجود ندارد؛ از این رو می توان به جای ارز کالاهایی چون خودرو به کشور وارد کرد.
به گفته این مقام صنفی، واردات خودرو ضمن افزایش درآمدهای دولت از محل تعرفه ورودی، عوارض گمرکی و مالیات، می تواند راهکاری برای تهاتر ارزهای بلوکه شده کشور باشد، زیرا خودرو در ماه های گذشته همچون طلا و ارز به کالایی سرمایه ای تبدیل شده و افراد مرفه جامعه خواهان استفاده از آنها هستند.
از سال 1393 تا 1396 (چهار سال) 298 هزار دستگاه خودرو وارد کشور شد که به طور متوسط سالیانه 70 هزار دستگاه می شود.
ارزش این میزان واردات 6 میلیارد و 261 میلیون دلار بود که به طور متوسط سالیانه یک میلیارد و 500 میلیون دلار و برای هر خودرو 21 هزار دلار می شود./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۷۰۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟

تین نیوز

قرار است امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه برای اولین بار خودروهای وارداتی برقی در سامانه یکپارچه عرضه شود، خودروهایی که بالاخره بعد از چالش ها و انتقادات فراوان به مرحله عرضه رسیده؛ اما سوالی که مطرح می شود این است که مشتری خودروهای وارداتی برقی چه کسانی هستند؟

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، حدود یک سال از حضور عباس علی آبادی در راس وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت می گذرد و در این مدت عبارت خودرو برقی پرتکرارترین موضوع در صحبت های او بوده است. علی آبادی حتی با این اظهار نظر جنجالی که «ماشین بنده برقی است و خودم آن را ساختم و تمامی تکنولوژی ساخت موتور آن بومی است» نظرها را به خود جلب کرد.

وزیر صمت بر برقی سازی ناوگان حمل و نقل متمرکز شده و می گوید تا زمانی که موفق به تولید انبوه خودروی برقی شویم، برای این که مردم معطل نشوند، می توانیم خودرو برقی وارد کنیم.

او حتی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا ممکن است واردات خودروهای نو و کارکرده و به واردات خودروهای برقی محدود شود نیز گفته است که اولویت ما واردات خودروهای برقی است و به دنبال ایجاد شرایط ساده و مناسب برای واردات این خودرو هستیم.

در راستای تسهیل واردات خودروهای برقی هم بود که تعرفه خودروهای برقی درصد پایینی تعیین شد، به طوری که تعرفه واردات خودروهای برقی با قیمت کمتر از ۲۰ هزار یورو صرفا یک درصد و خودروهای برقی ۲۰ تا ۳۰ هزار یورویی ۱۱ درصد است.

آخرین آمار واردات خودروهای برقی طبق گفته مهدی ضیغمی، مجری طرح واردات خودرو وزارت صمت ۵۵۰۰ دستگاه خودرو است.

بعد از صحبت های فراوان درباره خودروهای برقی قرار است در چند روز آینده اولین عرضه خودروهای وارداتی برقی انجام شود.

در همین زمینه مهدی ضیغمی، رییس سازمان توسعه تجارت به خبرنگار اقتصاد آنلاین گفت: عرضه انواع خودرو وارداتی اعم از خودروهای برقی و بنزینی روز یکشنبه هفته آینده آغاز می شود.

ضیغمی افزود: خودروهای برقی فعلا در سامانه عمومی عرضه خواهد شد و سپس در سامانه مخصوص خودروهای برقی عرضه خواهد شد.

وی در مورد این که چرا خودروهای برقی در سامانه ای جدا عرضه خواهد شد هم گفت: برای این که بتوان تبلیغات بیشتری درباره این خودروها انجام داد و مشخصات و ویژگی این خودروها را بیشتر و بهتر توضیح داد و در این زمینه فرهنگ سازی شود.

رییس سازمان توسعه تجارت همچنین از رایزنی با شورای رقابت برای تسهیل واردات و عرضه خودروهای برقی خبر داد و اعلام کرد: درخواست کرده ایم که برای خودروهای برقی بحث بلوکه کردن پول و داشتن پلاک فعال حذف شود که در حال بررسی است.

همچنین مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو در مورد این که آیا ثبت نام جدید برای خودروهای وارداتی انجام خواهد شد یا خیر، به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: در این دوره از عرضه خودروهای وارداتی ثبت نام جدید نخواهیم داشت و عرضه در روز یکشنبه مختص نفرات قبلی است.

تقدسی همچنین درباره تقاضا برای خودروهای برقی گفت: خودروهای برقی و بنزینی عرضه خواهد شد و ثبت نامی های قبلی می توانند انتخاب کنند.

بنابراین در حالی قرار است که روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت برای اولین بار خودروهای برقی عرضه شود که خبری از ثبت نام جدید برای خودروهایی وارداتی در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی نیست و معلوم نیست که آیا ثبت نام کنندگان قبلی در سامانه علاقه ای به خرید خودرو برقی داشته باشند یا نه؛ چرا که اولین مرحله از ثبت نامی های سامانه که هنوز ۱۵ هزار نفر از آنها خودرو دریافت نکرده اند متعلق به اسفند ۱۴۰۱ است و در آن زمان نه علی آبادی وزیر صمت بود و نه صحبتی از واردات و عرضه خودروی برقی مطرح بود.

همین موضوع و همچنین انتقادهای بسیاری که راجع به برقی سازی خودرو توسط وزارت صمت در شرایطی که به اذعان کارشناسان زیرساخت های آن در کشور مهیا نیست، ابهاماتی را در مورد میزان تقاضای خودروهای وارداتی برقی در سامانه در روز یکشنبه ایجاد کرده است.

باید منتظر ماند و دید افرادی که هفته آینده مجاز به انتخاب خودروی وارداتی هستند کدام نوع خودروها را انتخاب خواهند کرد و چگونه از خودروی برقی که برای آن ثبت نام نکرده اند، استقبال خواهند کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • فساد را جدی بگیریم/دو راهی مهم گروسی در پرونده ایران/اقتصاد و روان و فرهنگ
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • سرگرمی جدید خودرویی
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد | این خودروها از چه برندی هستند؟ + جزئیات
  • ورود نخستین محموله خودروهای هیبریدی به قشم
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟
  • سکوت هشت‌ماهه سیاستگذار ارزی خودرو