Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه پور فاطمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این آمار تنها معلولانی را شامل می شود که از طریق غربالگری در بخش های ژنتیکی، شنوایی و بینایی شناسایی می شوند.
وی با اعلام این که با اجرای غربالگری ژنتیکی در سال های اخیر گام مهمی در شناسایی و کاهش آمار نوزادان دارای معلولیت جدی برداشته شده است، توضیح داد: در سال گذشته بیش از چهار هزار و 500 یا مادر باردار در استان مازندران غربالگری ژنتیک شدند که از این تعداد یکهزار و 182 مورد مشکوک تشخیص داده شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پورفاطمی افزود: البته در نهایت 97 مورد از مجموعه جنین هایی که مشکوک بودند پس از انجام بررسی بعدی معلولیتشان قطعیت یافت و به سقط جنین انجامید.
بر اساس آمارهای رسمی ثبت احوال هر ساله به طور میانگین حدود 46 هزار تولد در مازندران ثبت می شود.
معاون امور اجتماعی بهزیستی مازندران گفت: همچنین پارسال در بخش غربالگری شنوایی از 45 هزار و 292 کودک متولد شده 36 هزار کودک سنجش شدند که از این تعداد حدود سه هزار مورد مشکوک بودند و پس از بررسی های بعدی 60 کودک دچار اختلال شنوایی قطعی تشخیص داده شدند.
وی با بیان این که غربالگری بینایی در سنین 3 تا 6 سالگی انجام می شود، افزود: در این زمینه هم سال گذشته 95 هزار کودک استان سنجش شدند که از این تعداد 858 کودک دچار اختلال بینایی بودند.
پور فاطمی گفت که کودکان معلول شناسایی شده همگی به مراکز درمانی و مشاوره و توانبخشی بهزیستی راهنمایی شدند تا اقدامات توانبخشی و مراقبت های مستمر برای آنان انجام شود.
وی با بیان این که پوشش غربالگری در 2 حوزه شنوایی و بینایی حدود 80 درصد است، افزود: مازندران در بحث پیشگیری و همچنین خدمات دهی در غربالگری معلولیت از جایگاه مطلوبی نسبت به استان های دیگر برخوردار است و این موضوع را مدیون آگاهی و همکاری خانواده ها با بهزیستی و دیگر نهادهای بهداشتی هستیم.
** غربالگری مهم ترین گذرگاه پیشگیری از معلولیت
معاون امور اجتماعی بهزیستی مازندران پیشگیری را مهم ترین و موفق ترین راه برای معلولیت در همه ابعاد دانست و گفت : غربالگری بهترین گلوگاه و گذرگاه برای پیشگیری از معلولیت است.
وی غربالگری و آگاهسازی را از ماموریت های بهزیستی برشمرد و افزود: با اجرای طرح های پیشگیرانه چون غربالگری سالانه از معلولیت چندین هزار کودک و همچنین بزرگسال در استان پیشگیری می شود.
پور فاطمی اظهار داشت: کار ما در طرح غربالگری سلامت پیشگیری از بروز معلولیت های جسمی و حرکتی از جمله ناشنوایی و نابینایی ، اعتیاد یا آسیب های اجتماعی است تا افراد به عوارض ناشی از آسیب و تبعات معلولیت ها دچار نشوند.
پورفاطمی همچنین از غربالگری ژنتیک به عنوان بنیادی تری شکل غربالگری یاد کرد و گفت: این نوع غربالگری با تولیت دانشگاه علوم پزشکی و همکاری بهزیستی انجام می شود و بهترین راه برای جلوگیری از تولد نوزادان معلول است.
وی از خانواده ها خواست که غربالگری ژنتیک را جدی بگیرند تا کودکان و نسل های سالمی داشته باشند و از عوارض مادی و معنوی معلولیت که بیشتر بر دوش خانواده سنگینی خواهد کرد جلوگیری کنند.
معاون بهزیستی مازندران با اعلام این که پایش ژنتکی در چهار گروه مرحله قبل از ازدواج، قبل از بارداری، حین بارداری و سنین نوزادی انجام می شود ، توضیح داد: در دوران بارداری پس از آزمایشات ژنتیک در صورت تشخیص اختلال تا قبل از 20 هفتگی، پزشکی قانونی به معاونت پیشگیری بهزیستی اجازه صدور مجوز سقط جنین را برای والدین می دهد.
بر اساس آمارهای رسمی از 250 هزار نفر جمعیت زیر پوشش بهزیستی مازندران حدود 50 هزار نفر دچار معلولیت های جسمی و حرکتی هستند.
7335/1654
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف آسیب های اجتماعی بارداری تولد دانشگاه علوم پزشکی ناشنوایی منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۹۰۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ شرکت حمل و نقل کالا در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند

به گزارش خبرنگار مهر، مهرجو فرخی ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: بر اساس کارت هوشمند صادره برای ناوگان، یکهزار و ۷۵۱ دستگاه از انواع کامیون در استان کارت هوشمند ناوگان دریافت کردند.

وی بیان داشت: در حوزه حمل و نقل کالا یکهزار و ۹۹۷ راننده برای دریافت کارت هوشمند اقدام کردند.

فرخی تصریح کرد: یک میلیون و ۴۷۳ هزار تن کالا در سال گذشته، از این استان به مناطق مختلف کشور جابجا شد که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۰.۹ درصد کاهش داشته است.

وی عمده کالاهای جابه جا شده را شامل کلینکر سیمان، گندم، آب معدنی، آجر سفالی و محصولات کشاورزی عنوان کرد.

کد خبر 6092988

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات درمانی و دارویی رایگان در زنجان
  • بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور
  • شناسایی و کشف ۲۰۳ تخلف اضافه تناژ در جاده‌های مازندران
  • تفاهم نامه ارائه خدمات رونشناختی در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی کارگران امضا شد
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه
  • ۲۰ شرکت حمل و نقل کالا در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • بهره‌مندی ۳۶۰۰ دانش‌آموز مازندرانی از طرح سراد
  • اصل ۷۵، اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد