Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، در حالی‌که هم چین و هم آمریکا دیدار آخر هفته خود را بسیار موفقیت‌آمیز می‌دانند، تفاوت‌هایی در بیانات رسمی دو کشور در مورد آن‌چه توافق شده است وجود دارد. از سوی دیگر برداشت ترامپ در مورد توافق،با بیانیه رسمی کاخ سفید در این باره تفاوت دارد. در این گزارش برخی از این موارد اشاره می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند معمولا برداشت دولت‌ها از دیدارهای دوجانبه می‌تواند اندکی با هم متفاوت باشد، اما دامنه این تفاوت‌ها بین نسخه آمریکایی و چینی، به راه پرچالش باقیمانده در مسیر مذاکرات، اشاره دارد.

به رغم اظهارات آمریکایی‌ در مورد شرط ۹۰ روزه برای این که دو طرف مسائلی مانند انتقال تکنولوژی را حل و فصل کنند، مقامات چینی و بسیاری از رسانه‌های چینی‌زبان به این زمان‌بندی اشاره‌ای نکردند.

بیانیه کاخ سفید در این باره با سخنان ترامپ و برداشت او از توافق هم‌خوانی ندارد. ترامپ گفت: دولت رییس‌جمهور شی جین‌پینگ فضای (تجاری) خود را بازتر خواهد کرد و از شر تعرفه‌ها خلاص خواهد شد. اما کاخ سفید ادعاهای ترامپ در مورد این‌که چینی‌ها تعرفه‌ها را خاتمه می‌دهند، را تایید نکرد و در عوض، در بیانیه خود به توافق موقتی اشاره کرد که طی آن تعرفه‌ها بیش از این افزایش پیدا نمی‌کنند و تاکید کمی بر این داشت که چین فضای خود را بازتر می‌کند.

کاخ سفید گفت که رییس‌جمهور چین با تایید قرارداد کوآلکام-ان‌اکس‌پی، که قبلا توسط دستگاه نظارت چین رد شده بود، در صورت درخواست مجدد، موافقت خواهد کرد، اما مقامات چینی در مورد این توافق در کنفرانس خبری خود حرفی نزدند.

مقامات کاخ سفید گفتند چین توافق کرده است مقدار بسیار قابل‌توجهی، که هنوز توافق نشده است، از محصولات کشاورزی، انرژی، صنعتی و سایر کالاهای آمریکایی را وارد کنند. در این بیانیه همچنین آمده است که چین توافق کرده است خرید محصولات از کشاورزان آمریکایی را فورا آغاز کند.

در بیانیه طرف چینی، هیچ اشاره مستقیمی به کالاهای خاصی که آنها شروع آن را آغاز خواهند کرد، نشده است و در مورد برنامه زمان‌بندی برای خرید آنها هم سخنی گفته نشد.

کد خبر 4475216

منبع: مهر

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا جنگ تجاری چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۹۷۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه مشترک آمریکا و ۱۷ کشور دیگر: تمام اسرای اسراییلی باید فورا آزاد شوند

آمریکا و ۱۷ کشور دیگر امروز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری تمام اسرای صهیونیست نزد مقاومت فلسطین در غزه شدند.

به گزارش العربیه، گروهی متشکل از ۱۸ کشور از حماس خواستند که توافق آتش‌بس روی میز را بپذیرد و اسرای صهیونیست را آزاد کند.

یک مقام ارشد دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مدعی شده که یک توافق روی میز وجود دارد و تقریبا تمام خواسته‌های حماس را برآورده می‌کند؛ در نتیجه آمریکا به همراه ۱۷ کشور دیگر در بیانیه مشترکی از جنبش حماس درخواست کرده تا با توافق مذکور موافقت کند.

در متن این بیانیه مشترک آمده است: «ما قویاً از تلاش‌های میانجی‌گری برای بازگرداندن اسرا به خانه خود حمایت می‌کنیم. مجدداً از حماس درخواست می‌کنیم که گروگان‌ها را آزاد کند و اجازه دهد به این بحران پایان دهیم تا بتوانیم تلاش‌های خود را روی ایجاد صلح و ثبات در منطقه متمرکز کنیم».

این مقام دولت بایدن گفت که پیش از این تلاش‌ها برای انتشار یک بیانیه مشترک ناموفق بوده و اکنون این بیانیه «نمایش فوق‌العاده‌ای از اتفاق آرا از سوی بسیاری از رهبران در سراسر جهان» است.

کشور‌هایی که این بیانیه را امضا کردند عبارتند از: آرژانتین، اتریش، برزیل، بلغارستان، کانادا، کلمبیا، دانمارک، فرانسه، آلمان، مجارستان، لهستان، پرتغال، رومانی، صربستان، اسپانیا، تایلند، انگلیس و آمریکا.

این مقام دولت بایدن مدعی شد: «یک توافق روی میز وجود دارد که تقریباً تمام خواسته‌های حماس را برآورده می‌کند... و کاری که آن‌ها باید انجام دهند این است که این دسته آسیب‌پذیر از گروگان‌ها را آزاد کنند تا پیشرفت حاصل شود».

وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که «برخی نشانه‌ها» وجود دارد که نشان می‌دهد احتمالا راهی برای توافق هست، اما تاکید کرد که همچنان از این امر مطمئن نیست. در مورد پیشنهاد کنونی که روز میز است، این مقام آمریکایی مدعی شد که آتش بس فوری و طولانی مدت در غزه و همچنین امکان بازگشت نامحدود فلسطینی‌ها به شمال غزه را فراهم می‌کند.

پیش از این، خلیل الحیه، یک مقام ارشد شاخه سیاسی حماس گفته بود که این جنبش در ازای ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی و آتش‌بس ۵ ساله یا بیشتر، حاضر به توافق خواهد بود.

در طول بیش از ۲۰۰ روز جنگ، آتش‌بس فقط به مدت یک هفته برقرار شده است. طی این آتش‌بس که در ماه نوامبر اعلام شد، حماس بیش از ۱۰۰ اسیر صهیونیست را با حدود سه برابر اسرای فلسطینی مبادله کرد. حماس از پایان ژانویه چارچوب جدیدی برای توافق مطرح کرده که شامل بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه‌های خود در شمال غزه و دائمی بودن آتش‌بس است. حماس همچنین به ارتش صهیونیست هشدار داده تمامی نیرو‌های خود را از نوار غزه خارج کند.

دیگر خبرها

  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • بیانیه مشترک آمریکا و ۱۷ کشور دیگر: تمام اسرای اسراییلی باید فورا آزاد شوند
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • درخواست مشترک ۱۸ کشور از حماس برای توافق آتش‌بس
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس | قطر و مصر هم ضمانت کردند؛ پایان جنگ نزدیک است؟
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • عزم ایران و پاکستان برای تبدیل مرز «صلح و دوستی» به مرز «رفاه مشترک»