Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا طهماسبی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: خط ریلی «سرخس –چابهار» دارای دو قطعه اصلی است که قطعه اول از بندر چابهار تا زاهدان به طول ۵۸۰ کیلومتر از سال ۸۹ شروع شده و پس از گذشت ۸ سال کمتر از ۳۵ درصد پیشرفت داشته است.

وی افزود: قطعه دوم نیز از زاهدان به سرخس به طول ۷۶۰ کیلومتر است که تاکنون هیچ گونه پیشرفت فیزیکی نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مسئول علمی و اقتصادی بسیج  دانشجویی دانشگاه سیستان وبلوچستان ادامه داد: کشور ایران به واسطه موقعیت جغرافیایی خود در کانون اتصال بین قاره ای قرار گرفته است که این ظرفیت مهم ترین شرط بهره مندی از منافع ترانزیت است.

وی گفت: از جمله مزایای ترانزیت برای کشور می توان به کسب درآمد اقتصادی، افزایش قدرت در برابر تهدیدات بیرونی و تقویت زیرساخت اقتصادی کشور اشاره کرد.

طهماسبی با اشاره به اینکه تنها راه دسترسی کشورهای محصور درخشکی آسیای مرکزی به آب های آزاد عبور از مسیر ایران است، بیان داشت: از همین رو محور ریلی «سرخس –چابهار» باید زودتر تکمیل شود زیرا مزایای بسیار مناسبی برای کشور دارد.

وی افزود: با راه اندازی این خط ریلی می توان میلیاردها دلار برای کشور درآمدزایی کرد و همچنین تحول اقتصادی در شرق کشور ایجاد کرد زیرا به دلیل نبود زیرساخت مناسب حمل ونقل از ظرفیت معدنی استان های خراسان جنوبی و سیستان وبلوچستان به خوبی استفاده نشده است.

مسئول علمی و اقتصادی بسیج  دانشجویی دانشگاه سیستان وبلوچستان گفت: با تکمیل این خط ریلی بسیاری از معادن استانهای شرقی کشور فعال می شود و به طور چشمگیری بیکاری را کاهش می دهد واز مهاجرت هم جلوگیری می کند.

وی ادامه داد: همچنین این طرح موجب وابسته سازی منابع دیگر کشورها از جمله افغانستان،ازبکستان، ترکمنستان، پاکستان، قزاقستان و به امنیت ایران می شود.

طهماسبی تصریح کرد: از دیگرمزایای این طرح این است که می تواند با مصرف حجم بسیار کمتر سوخت نسبت به حمل ونقل جاده ای و همچنین ایجاد آلاینده کمتر زیرساخت لازم برای انتقال وجابه جایی حجم عظیمی از بار با ایمنی بالا را فراهم کند.

وی افزود: با توجه به همه این شرایط متاسفانه به دلایلی همچون نبود منابع مالی وبودجه روند پیشرفت فیزیکی خط ریلی «سرخس – چابهار» در حال حاضر بسیار کند شده است.

 مسئول علمی و اقتصادی بسیج  دانشجویی دانشگاه سیستان وبلوچستان بیان داشت: لذا دولت محترم می بایستی با توجه به اهمیت این موضوع و فواید بی شمار آن بر توسعه ی شرق کشور درصورتی که خود توان ادامه این پروژه را ندارد آن را در قالب قرارداد (BOT)، (ساخت، بهره برداری وانتقال) تکمیل کند.

وی تصریح کرد: همچنین انتظار می رود آستان قدس رضوی به عنوان یکی از نهادهای تاثیر گذار در آبادانی شرق کشور و در راستای بخشی از ماموریت محرومیت زدایی خود به عنوان متولی این پروژه زیرساخت لازم برای شکوفایی، اشتغال و ارتقا امنیت در این منطقه را با ساخت وبهره برداری آن فراهم کند.

کد خبر 4473524

منبع: مهر

کلیدواژه: بسیج دانشجویی بندر چابهار دانشگاه سیستان و بلوچستان راه آهن چابهار سرخس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۱۰۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۴۲۰ میلیارد ریال برای زیرساخت‌های بازارچه های مرزی ایلام

به گزارش خبرنگار مهر، شهریار عباسی در نشست بررسی وضعیت بازارچه‌های مرزی چیلات و چنگوله و هلاله شمالی که در سالن شهید رجایی استانداری ایلام برگزار شد، گفت: با دستور بهرام‌نیا استاندار ایلام سال گذشته برای توسعه زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی استان مبلغ ۴۲۰ میلیارد ریال اختصاص یافت.

وی با اشاره به عزم جدی استانداری ایلام برای فعال‌سازی بازارچه‌های مرزی استان، از فعالیت ۷ تعاونی مرز نشینی در استان با عضویت ۲۲۷ هزار نفر در قالب ۷۴ هزار خانوار خبر داد.

عباسی گزارشی از وضعیت بازارچه‌های مرزی استان ارائه کرد و یادآور شد با تصمیم استاندار ایلام رایزنی‌هایی با طرف عراقی انجام شده تا این بازارچه‌ها پس از سال‌ها به چرخه مبادلات تجاری کشور بازگردند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری ایلام همچنین افزود: با پیگیری دکتر بهرام نیا استاندار ایلام تمامی زیرساخت‌های لازم در سه بازارچه مرزی چیلات، چنگوله و مهران فراهم شده و هدف ما این است که تمامی مرزنشینان از ظرفیت‌های اقتصادی مرزها بهره‌مند شوند.

وی همچنین از تهیه طرح توجیهی بازارچه مرزی مهران خبر داد و گفت: امیدواریم در جلسه هفته آینده کمیسیون اقتصادی دولت با تصویب این طرح گام بلندی در راستای ارتقای وضعیت معیشتی مرزنشینان استان برداشته شود.

عباسی با ذکر برخی از مشکلات موجود بر سرِ راه توسعه اقتصادی استان خواستار ورود جدی وزارتخانه‌های مربوطه برای مرتفع شدن این مشکلات شد و از همکاری‌های مثبت مجموعه وزارت کشور تشکر کرد.

کد خبر 6088130

دیگر خبرها

  • ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • دولت سیزدهم مصمم به تکمیل زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی است
  • دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است
  • اختصاص ۴۲۰ میلیارد ریال برای زیرساخت‌های بازارچه های مرزی ایلام
  • آمادگی بندر چابهار برای تسهیل تجارت اقتصادی با کشور تاجیکستان
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • علاقه‌مندی تاجیکستان برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • تغییر نسل موجب تحول می‌شود