Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا طهماسبی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: خط ریلی «سرخس –چابهار» دارای دو قطعه اصلی است که قطعه اول از بندر چابهار تا زاهدان به طول ۵۸۰ کیلومتر از سال ۸۹ شروع شده و پس از گذشت ۸ سال کمتر از ۳۵ درصد پیشرفت داشته است.

وی افزود: قطعه دوم نیز از زاهدان به سرخس به طول ۷۶۰ کیلومتر است که تاکنون هیچ گونه پیشرفت فیزیکی نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مسئول علمی و اقتصادی بسیج  دانشجویی دانشگاه سیستان وبلوچستان ادامه داد: کشور ایران به واسطه موقعیت جغرافیایی خود در کانون اتصال بین قاره ای قرار گرفته است که این ظرفیت مهم ترین شرط بهره مندی از منافع ترانزیت است.

وی گفت: از جمله مزایای ترانزیت برای کشور می توان به کسب درآمد اقتصادی، افزایش قدرت در برابر تهدیدات بیرونی و تقویت زیرساخت اقتصادی کشور اشاره کرد.

طهماسبی با اشاره به اینکه تنها راه دسترسی کشورهای محصور درخشکی آسیای مرکزی به آب های آزاد عبور از مسیر ایران است، بیان داشت: از همین رو محور ریلی «سرخس –چابهار» باید زودتر تکمیل شود زیرا مزایای بسیار مناسبی برای کشور دارد.

وی افزود: با راه اندازی این خط ریلی می توان میلیاردها دلار برای کشور درآمدزایی کرد و همچنین تحول اقتصادی در شرق کشور ایجاد کرد زیرا به دلیل نبود زیرساخت مناسب حمل ونقل از ظرفیت معدنی استان های خراسان جنوبی و سیستان وبلوچستان به خوبی استفاده نشده است.

مسئول علمی و اقتصادی بسیج  دانشجویی دانشگاه سیستان وبلوچستان گفت: با تکمیل این خط ریلی بسیاری از معادن استانهای شرقی کشور فعال می شود و به طور چشمگیری بیکاری را کاهش می دهد واز مهاجرت هم جلوگیری می کند.

وی ادامه داد: همچنین این طرح موجب وابسته سازی منابع دیگر کشورها از جمله افغانستان،ازبکستان، ترکمنستان، پاکستان، قزاقستان و به امنیت ایران می شود.

طهماسبی تصریح کرد: از دیگرمزایای این طرح این است که می تواند با مصرف حجم بسیار کمتر سوخت نسبت به حمل ونقل جاده ای و همچنین ایجاد آلاینده کمتر زیرساخت لازم برای انتقال وجابه جایی حجم عظیمی از بار با ایمنی بالا را فراهم کند.

وی افزود: با توجه به همه این شرایط متاسفانه به دلایلی همچون نبود منابع مالی وبودجه روند پیشرفت فیزیکی خط ریلی «سرخس – چابهار» در حال حاضر بسیار کند شده است.

 مسئول علمی و اقتصادی بسیج  دانشجویی دانشگاه سیستان وبلوچستان بیان داشت: لذا دولت محترم می بایستی با توجه به اهمیت این موضوع و فواید بی شمار آن بر توسعه ی شرق کشور درصورتی که خود توان ادامه این پروژه را ندارد آن را در قالب قرارداد (BOT)، (ساخت، بهره برداری وانتقال) تکمیل کند.

وی تصریح کرد: همچنین انتظار می رود آستان قدس رضوی به عنوان یکی از نهادهای تاثیر گذار در آبادانی شرق کشور و در راستای بخشی از ماموریت محرومیت زدایی خود به عنوان متولی این پروژه زیرساخت لازم برای شکوفایی، اشتغال و ارتقا امنیت در این منطقه را با ساخت وبهره برداری آن فراهم کند.

کد خبر 4473524

منبع: مهر

کلیدواژه: بسیج دانشجویی بندر چابهار دانشگاه سیستان و بلوچستان راه آهن چابهار سرخس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۱۰۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس

در حالی راه آهن از عبور محموله ترانزیتی افغانستان بدون اخذ مجوزهای لازم از سوی کنسرسیوم ریلی از ایستگاه راه‌آهن تهران خبر داده که به‌نظر می‌رسد این محموله به‌صورت غیراستاندارد بارگیری شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پس از حدود دو هفته کنش و واکنش رسانه‌ای درباره قطار ترانزیتی افغانستان، سرانجام شب گذشته راه آهن جمهوری اسلامی ایران از عبور این بار ترانزیتی از ایستگاه راه آهن تهران خبر داد.

راه‌آهن در این‌باره طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد:

با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و‌ عدم هماهنگی با راه آهن 10 واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه 13 اردیبهشت، توسط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با همراهی مرزبانی به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می‌کند. در پی اطلاع‌رسانی‌های گذشته تاکید می‌شود، متاسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه آهن جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان متولی حمل‌ونقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این  10 واگن در شمتیغ کرد. -این کنسرسیوم- تلاش کرد با فشارهای رسانه‌ای و توسل به برخی ادعاهای بعضا کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه آهن جمهوری اسلامی ایران برغم ناپختگی و بی‌صداقتی صورت گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه 13 اردیبهشت آغاز کرد. این محموله 15 اردیبهشت از تهران نیز عبور کرده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمالغرب کشور است. راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذی‌ربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می‌دارد.

راه آهن در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تاکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.

به گزارش تسنیم، محموله تجاری افغانستان در زمان حاضر در مرکز لجستیک اپرین اسلامشهر قرار دارد. بررسی تصاویر این محموله نشان می‌دهد کنسرسیوم توسعه ریلی بار مذکور را  به‌صورت غیراستاندارد بارگیری کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استفاده از ظرفیت بنیاد علوی در توانمندسازی اقتصادی مناطق کمتر توسعه‌یافته
  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • قطار ترانزیتی روسیه به مقصد هندوستان وارد کشور شد
  • سرگرمی جدید خودرویی
  • برای تحقق رشد اقتصادی نیازمند اجرای برنامه‌های تحول آفرین هستیم
  • تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  • محاصره اقتصادی اسرائیل در مدیترانه تکمیل می شود؟
  • خسارات سیل به جاده هاوتردد سخت مردم چابهار
  • نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است
  • قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها ابلاغ شد