Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب از سمنان، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی دقایقی پیش در نشست روز دانشجو در سالن حکیم جرجانی دانشگاه علوم پزشکی سمنان اظهار داشت: یکی از مزایای برجام این بود که امروز همه دنیا آمریکایی‌ها را محکوم می‌کنند در حالی که در سال 91 تمام دنیا ما را محکوم می‌کردند و اگر به هر دادگاهی مانند دادگاه لاهه می‌رفتیم، ما محکوم می‌شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تأکید بر اینکه "باید به این موضوع افتخار کنیم"، تصریح کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران در برابر دشمن پیروز است و اگر کسی می‌گوید آمریکا پیروز است، اشتباه می‌کند.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در دنیای سیاست ایران پیروز و ترامپ شکست خورده است، افزود: در سازمان ملل نیز دیده‌ایم ترامپ تنها ماند و 14 کشور در برابر او ایستادند.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه با فشار دشمن و در زمانی که برای تهیه ارز خارجی دچار محدودیت شده و خرید کالای خارجی گران‌تر تمام شد، آغاز تورم سال 96 بود، خاطرنشان کرد: دو راه تسلیم در برابر آمریکا و مقاومت در برابر زیاده‌خواهی‌های این کشور پیشِ‌روی ما بود. ملت ایران در برابر زیاده‌خواهی‌های آمریکا می‌ایستد و عزت، آزادی و استقلال خود را حفظ کرده و پیروز می‌شود.

وی با ابراز اینکه در سال گذشته دولت فعلی آمریکا به‌صورت مستقیم 8 مرتبه برای مذاکره پیغام داد، عنوان کرد: در این مورد تقاضای آنان را رد کرده‌ام. امسال نیز آمریکایی‌ها از طریق 3 کشور و رهبر اروپایی پیشنهاد مذاکره با جمهوری اسلامی ایران را دادند، این بار نیز ما این پیشنهاد را رد کردیم چرا‌که آن‌ها را به‌حق ندانسته و حرف آنان را درست نمی‌دانیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به نقش مهم دانشگاه برای عبور از وضعیت فعلی گفت: امروز باید پرسید که دانشگاه (برای عبور از وضعیت فعلی) چه اقدامی انجام داده است. امروز روز آزمایش همه ماست، امروز همه باید دست به دست هم دهیم و در برابر تورم مشکلات و توطئه‌های خارجی بایستیم چرا‌که این‌گونه نیست که دولت، مردم و مجلس به‌تنهایی قادر به حل همه مشکلات باشد و باید همه قوا و ارکان کشور (در برابر توطئه‌‌های آمریکا) بایستند.

حجت‌الاسلام روحانی با یادآوری اینکه نقد دلسوزانه به‌نفع آینده کشور خواهد بود، از دانشجویان خواست تا دولت و قدرت کشور را با ارائه پیشنهاد نقد کنند.

بیشتر بخوانید
نشست ویژه روز دانشجو با حضور رئیس‌جمهور در سمنان آغاز شد

مطالبه مردم سمنان از رئیس‌جمهور انتقال آب است

روحانی در شاهرود: 25 آذر؛ تقدیم بودجه 98 به مجلس/ افزایش 20درصدی حقوق همه کارمندان و بازنشستگان/ کشور در بحران نیست

رئیس‌جمهور از مسئولان به‌عنوان نماینده واقعیات موجود در جامعه یاد کرد و گفت: دانشجویان نیز نماینده آینده مطلوب کشورند و از امروز باید خود را برای آینده و مدیریت کشور آماده کنند چرا‌که اداره کشور و جامعه کاری پیچیده و سخت بوده و حتی زمانی که دشمن ستمگری مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی وجود نداشته باشد باز هم اداره کشور دشوار است.

وی با تأکید بر‌ اینکه امروز کشور در شرایط بحران قرار ندارد، افزود: شرایط امروز ما شرایط مطلوبی نیست چرا‌که اگر مدعی ایستادگی در مقابل آمریکا هستیم که باید این‌گونه باشد؛ باید بدانیم جنگ زخمی‌شدن و زد و خورد دارد و در جنگ هم در خودی و هم از دشمن زخمی می‌شود.

رئیس‌جمهور با تذکر اینکه "در میدان جنگ باید خود را آماده کنیم"، گفت: میدان جنگ؛ سختی و فشار دارد و تحمل سختی‌های فراوان در جبهه‌ها وجود داشته و باید آن را تحمل کنیم.

حجت‌الاسلام روحانی با اظهار اینکه از سال 92 که دولت یازدهم با کمک مردم مسئولیت اجرای کشور را به‌عهده گرفته تا اواسط سال 96 روند تورم در کشور رو به کاهش بود و از 40 به 7 و 8 درصد کاهش یافت، اضافه کرد: در سال 96 نیز چند عامل دست به دست هم داد تا شرایط اقتصادی کشور این‌گونه باشد.

وی ادامه داد: بیماری‌های مزمن گذشته که در مقطعی آثار آن روشن‌تر و آشکارتر شد، سبب بخشی از مشکلات موجود در کشور شده است.‌ باید پرسید که چه‌کسی مجوز مؤسسات مالی غیرمجاز را صادر کرد و سبب شد مردم این‌همه زجر ببینند؟ متأسفانه دولت تدبیر و امید ناچار شد 30هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی برای مالباختگان پرداخت کند و این به‌معنی 250هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور بود.

حجت‌الاسلام روحانی بیان کرد: کنار این عوامل دشمن‌ترین افراد در آمریکا دولت این کشور را در دست گرفته‌اند و (باعث شدند این مشکلات برای ما به‌وجود آیند).

وی با اشاره به انتقاد برخی دانشجویان مبنی بر اعتماد دولت به آمریکا خاطرنشان کرد: چه‌کسی به آمریکا اعتماد کرده است؟ مگر ما در برابر کسی که مذاکره می‌کنیم اعتماد داریم؟

رئیس‌جمهور مذاکره با آمریکا را به‌عقیده همه مسئولان دولت و مجلس درست خواند و با بیان اینکه حتی اگر تمام آثار برجام برای سال‌های 94 و 95 بوده باشد، برجام به‌نفع مردم ایران بوده است، اضافه کرد: پیش از برجام کشورمان روزانه یک‌میلیون بشکه نفت به‌فروش می‌رساند که این میزان پس از امضاء موافقتنامه برجام به 2 و 2.5 میلیون بشکه در روز رسید.

وی با یادآوری اینکه که "در این مسیر یکی از کسانی که با آن‌ها پیمان بسته بودیم از این پیمان خارج شد"، تصریح کرد: امروز باید پرسید که با این توافق به کجا رسیده‌ایم. با توافقنامه برجام راه را برای تجار، بانک‌ها، کشتی‌رانی، فروش نفت، پتروشیمی و فولاد کشور باز کرده‌ایم. با امضای برجام کشور 2 سال تنفس کرد و میلیاردها دلار سرمایه و پول وارد کشور شد.

‌حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به موارد پیش‌آمده در موضوع .F.A.T.F و لوایح چهارگانه مربوط به آن اعلام کرد: فعلاً بحث .F.A.T.F در کشور نداریم اما نمی‌گوییم که بعداً آن را نخواهیم داشت. دولت 4 لایحه جداگانه مربوط به شفافیت‌های مالی را تقدیم مجلس کرد که یکی از آن‌ها تصویب و ابلاغ شده و سه لایحه دیگر آن در جریان است و در این زمینه با همه مقامات مذاکره کرده‌ایم و در شورای هماهنگی قوای سه‌گانه به‌اتفاق آراء تصویب کرده‌ایم که این لوایح باید زودتر به نتیجه برسد.

رئیس‌جمهور با توجه به موارد مطرح‌شده در روزهای اخیر درباره موضوع پولشویی در کشور گفت: پولشویی در همه جای دنیا وجود دارد و تنها مربوط به ایران نیست و امروز باید با پدیده پولشویی مبارزه کنیم و راه مبارزه با پولشویی شفافیت است.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه همه کشورهای دنیا به‌جز ایران و کره‌شمالی عضو .F.A.T.F هستند، تعامل جمهوری اسلامی ایران با بانک‌های بزرگ دنیا را منوط به پذیرش .F.A.T.F  از سوی ایران خواند و افزود: در حال حاضر آمریکا این‌همه فشار به کشورمان آورده است؛ امروز با ده‌ها بانک دنیا در حال تعامل و معامله هستیم.

وی با ابراز اینکه "برخی کشورهای شبه‌متعهد و دوست با کشورمان می‌گویند (بدون پذیرش .F.A.T.F از سوی ایران) کار بانکی این کشورها تهدید می‌شود و نمی‌توانند با کشورمان معامله کنند"، تصریح کرد: البته باید مراحل لازم این مهم طی شده و تبدیل به قانون شود تا آن را پیاده کنیم.

رئیس‌جمهور با اظهار اینکه "شرایط امروز کشور ما بحرانی نیست"، عنوان کرد: امروز شرایط بسیار سختی داریم و معضلات فراوانی پیشِ‌روی ماست و دانشگاه و دانشگاهیان نیز باید برای حل این مشکلات به دولت کمک کنند.

حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به اینکه امروز همه کسانی که در دولت مشغولند تربیت‌شده دانشگاه بوده و روزی دانشجو بودند، خاطرنشان کرد: اگر امروز اقتصاد کشور مشکل دارد حل این مشکل وظیفه دولت و دانشگاه است.

وی با بیان اینکه جنبش دانشجویی در سال‌های 32، 42 و 57 به‌دنبال سرنگونی نظام استبداد و استقلال در حوزه‌های مختلف بود، تأکید کرد: امروز وظیفه جنبش دانشجویی حل مشکلات کشور و مسائل مردم است چراکه مردم مشکلات فراوانی دارند و دولت در برخی موارد برای مشکلات مردم موفق عمل کرده و در برخی موارد نیز ناموفق بوده است.

رئیس‌جمهور پیشرفت‌های مختلف در زمینه‌های علمی و بازگشت نخبه‌های ایرانی به کشور و نیز توسعه برخی زیرساخت‌های کشور را از جمله توفیقات دولت یازدهم و دوازدهم برای توسعه کشور خواند و عنوان کرد: برای نخستین بار در دولت تدبیر و امید توانستیم  سهم ایران را در برداشت گاز در میدان مشترک پارس‌جنوبی به بیش از برداشت کشور قطر برسانیم و این مهم حاصل تلاش دانشگاهیان و مهندسین و کارگران همین مرز و بوم است و همه تلاش کردند تا امروز برداشت گاز کشورمان از قطر در پارس‌جنوبی بیشتر شود.

حجت‌الاسلام روحانی با تذکر اینکه امروز مشکلاتی در کشور وجود دارد که باید حل شود تأکید کرد: برای حل مشکلات امروز چاره‌‌ای جز دادن دست به دست هم نداریم.

وی با اشاره به اینکه دولت به‌دنبال شفافیت است از فضای مجازی به‌عنوان شفافیت دولت یاد کرد و گفت: نقد سازنده و دلسوزانه به‌نفع آینده کشور خواهد بود و از این رو دولت از آن استقبال می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۱۳۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران


به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، نشریه فارن پالیسی در مقاله ای با عنوان "چین واقعاً چقدر بر ایران اهرم دارد؟" نوشت: حتی قبل از اینکه ایران صدها هواپیما بدون سرنشین و موشک را به سمت اسرائیل پرتاب کند، مقامات آمریکایی از چین خواسته بودند تا از نفوذ خود برای متقاعد کردن تهران برای مهار اقدامات تحریک‌آمیز خود و گروه‌های مقاومت در سراسر خاورمیانه استفاده کند.

حمله انتقام جویانه ایران که اولین حمله مستقیم این کشور به خاک اسرائیل بود، ایالات متحده را به استفاده بیشتر از اهرم بالقوه پکن در خاورمیانه ترغیب کرده است. چین مدت‌هاست که بزرگترین شریک تجاری ایران است و مقامات ارشد ایالات متحده از جمله رئیس جمهور جو بایدن، به طور علنی از پکن خواسته‌اند تا به کنترل تهران کمک کند، به ویژه در حالی که ماه‌ها حملات گروه انصارالله در دریای سرخ که توسط ایران تشویق می‌شوند، حمل و نقل جهانی را مختل کرده است. جان آلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت: « حدود یک سوم از کل تجارت ایران با چین شکل می‌گیرد و این کشور به یک محافظ مهم برای منافع ایران در شورای امنیت تبدیل شده است. به نظر من چین تنها کشوری است که بیشترین توانایی را برای نفوذ بر ایران دارد، اگر بخواهد.»

با افزایش تنش بین اسرائیل و ایران، قانونگذاران آمریکا فشار را بیشتر می‌کنند. در تازه‌ترین اقدام، مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قریب به اتفاق قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین را تصویب کرد. این قانون برای هدف قرار دادن شرکت‌های چینی که نفت خام ایران را خریداری می‌کنند و در نتیجه پول را به اقتصاد ایران پمپاژ می‌کنند، طراحی شده است. این لایحه برای تصویب نهایی به سنا منتقل شده است.

جاش گوتهایمر، نماینده دموکرات کنگره گفت: «در حالی که ما اینجا هستیم، ایران از تجارت نفتی خود با چین برای آوردن درآمد ۱۵۰ میلیون دلاری در روز استفاده می‌کند. چین با واردات میلیون‌ها بشکه نفت در روز، ایران را در تجارت نگه می‌دارد و بودجه‌های مهمی را برای برنامه هایی چون توسعه موشکی و تسلیحات هسته‌ای فراهم می‌کند.

اگرچه ایالات متحده به طور فزاینده ای به دنبال چین برای تحت تأثیر قرار دادن ایران است، برخی کارشناسان هشدار می دهند که این موضوع به این سادگی ها نیست.

کمتر کشوری به اندازه چین با ایران روابط اقتصادی قابل توجهی دارد. چین برای بیش از یک دهه بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است، یک رابطه طولانی مدت که عمدتا حول محور تجارت نفت بوده است. بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، شرکت‌های چینی واردات نفت ایران را بیش از سه برابر کردند و فروش را به بالاترین حد در ۱۰ سال اخیر رساندند.

اما روابط اقتصادی آنها به لحاظ نفوذ نابرابر است. به عنوان مثال، سال گذشته بیش از ۹۰ درصد صادرات نفت خام ایران به چین بوده است. با این حال، چین تامین‌کنندگان بسیار دیگری فراتر از ایران دارد و عرضه تهران تنها ۱۰ درصد از کل واردات چین را تشکیل می‌دهد.

پاتریشیا کیم، یکی از همکاران موسسه بروکینگز، به فارین پالیسی گفت: پکن به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری و حامی قدرت بزرگ ایران، از کانال‌های ارتباطی ممتاز با تهران برخوردار است و بدون شک نفوذ بیشتری بر این کشور نسبت به ایالات متحده یا متحدانش دارد.

او افزود: «اگر رهبران چین تصمیم بگیرند رویکرد مداخله جویانه تری اتخاذ کنند، سخت است بگوییم که پکن چقدر می تواند تهران را مهار کند.»

ویلیام فیگوروآ، کارشناس روابط چین و ایران در دانشگاه گرونینگن هلند، گفت: در حالی که چین از نظر فروش و تجارت نفت دارای اهرمی است، استفاده از این اهرم هم از نظر سیاسی و هم از نظر لجستیکی چالش برانگیز است.

به عنوان مثال، پالایشگاه های خصوصی چین که در بازار سیاه فعالیت می کنند، به طور غیرقانونی بیشتر نفت ایران را خریداری می کنند، نه پالایشگاه های دولتی. او گفت که این پالایشگاه‌های خصوصی «به‌شدت دشوار است که کنترل شوند» و کنترل مستقیم واردات نفت ایران از چین را برای پکن چالش‌برانگیز می‌کند.

مقیاس سرمایه گذاری چینی ها در ایران که عمدتاً توسط شرکت های خصوصی هدایت می شود، همچنان یک موضوع آزاردهنده در روابط بین دو کشور است. فیگوئروا گفت که چین به طور مزمن در ایران سرمایه گذاری ناکافی کرده است، که شکایت هایی را از سوی تهران برانگیخته و بر تمایل آنها برای تن دادن به فشار چین تأثیر می گذارد.

*ترجمه: ابوالفضل خدائی

دیگر خبرها

  • فرمانداری ویژه شهرستان‌های یزد و میبد در حال پیگیری است
  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • واکنش ابراهیم رئیسی به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • هدف‌گذاری ایجاد یک میلیون و ۴۴ هزار شغل در سال جاری
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • هزینهٔ حج امسال، ۳۰۰ دلار کمتر است
  • شلیک مستقیم پلیس آمریکا به دانشجویان
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای جلوگیری از حمله به رفح
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای توقف حمله به رفح