Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایرنا-بیروت- «محمد خزاعی» دبیرجشنواره بین ‌المللی فیلم مقاومت در حاشیه برگزاری هفته فیلم مقاومت در لبنان در گفت و گو با ایرنا خواستار توجه بیشتر به ظرفیت های تولید و اکران فیلم های ایرانی در لبنان شد.

به گزارش ایرنا، طی سال های گذشته شاهد نمایش آثار پرشماری از سینمای جهان در لبنان هستیم. ماهی نیست که در شهرهای بزرگ و کوچک لبنان یک هفته فیلم برگزار نشود که در آن یکی از کشورهای قاره های 5 گانه دنیا آثار خود را حتی به طور رایگان به دید عموم مردم لبنان نگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علاوه بر این معمولا تعداد فیلم های خارجی که در سالن های سینمای لبنان به نمایش در می آید از فیلم های لبنانی و حتی فیلم های عربی بسیار بیشتر است.
محمد خزاعی که خود از جمله برجسته ترین فیلمسازان ایرانی است در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در بیروت، درباره چرایی حضور کمرنگ آثار ایرانی و سینماگران کشورمان با توجه به پتانسیل موجود در لبنان و علاقه مخاطب لبنانی به سینمای ایران، خاطر نشان کرد: ما در جشنواره فیلم های مقاومت همواره تلاش کردیم تا هر دو سال با توجه به ماموریت مان فیلم ها را در اینجا به نمایش درآوریم، اما سخن شما درست است که حضور ما کم است.
دبیر جشنواره بین ‌المللی فیلم مقاومت ادامه داد: ما یکی از بهترین مراکز فرهنگی را در لبنان داریم و فیلم های ایرانی علاقه مندان زیادی در این کشور دارند. چندی پیش شاهد اکران فیلم «به وقت شام» در سینماهای لبنان بودیم که با استقبال گسترده مردم روبرو شد. همچنین نمایش چند فیلم دیگر ایرانی نشان می دهد که لبنانی ها همانطور که ارتباط نزدیکی با ملت ایران دارند، علاقه زیادی نیز به فرهنگ و سینمای ما دارند. بنابراین ضرورت دارد که این تعاملات افزایش یابد، اما نه فقط از طریق هفته فیلم؛ چون هفته های فیلم بهانه ای برای ذائقه سازی و ایجاد فضایی برای گفتمان جدید است.
خزاعی تاکید کرد: باید اکران و نمایش فیلم های ایرانی را در لبنان و کشورهای دیگر جدی بگیریم. ما در مدیریت فرهنگی باید به خاطر داشته باشیم که اشتراکات زیادی با خیلی از کشورها داریم، نه تنها لبنان، بلکه سوریه و عراق (از نظر فرهنگ مقاومت) و اشتراکات زبانی با کشورهایی مانند افغانستان و تاجیکستان و اشتراکات فرهنگی با خیلی از کشورهای حوزه خلیج فارس. برای ارائه محصولات فرهنگی مان در این کشورها باید برنامه ریزی شود.
دبیرجشنواره بین ‌المللی فیلم مقاومت تصریح کرد: خود فیلمساز به دلیل شرایطی که هست نمی تواند خود به تنهایی وارد گود شود باید مسئولان دیگری که در حوزه فرهنگ و سینما در ایران فعال هستند تلاش کنند تا این تعاملات گسترش یابد. ضروری است که این مساله وارد دستور کار نهادهای دولتی شود تا از فیلم ها حمایت جدی شده و ذائقه سازی شود.

*جشنواره فیلم مقاومت، عرصه ای برای نمایش آثاری متفاوت
پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با حضور جمعی از سینماگران ایرانی و لبنانی در قالب «هفته سینمای مقاومت» شامگاه دوشنبه در بیروت آغاز به کار کرد.
هفته سینمای مقاومت در لبنان آغاز سلسله هفته‌های سینمای مقاومت است که در راستای ترویج فرهنگ مقاومت و جهانی سازی محصولات این حوزه، طی روزهای 12 تا 15 آذر ماه در شهر بیروت و صور برگزار می‌شود.
آیین افتتاحیه این رویداد سینمایی دیشب (دوشنبه) در نخستین گام، در تالار نمایشی «رسالات» در جنوب بیروت با حضور چهره های فرهنگی، رسانه ای و هنری لبنان در کنار برخی مسئولان و سینماگران ایرانی برگزار شد.
علاوه بر محمد خزاعی دبیرجشنواره بین ‌المللی فیلم مقاومت، «محمد حبیبی» مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح، «حسین صابری» مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، «سید محمود رضوی» تهیه کننده و «محمد علی باشه آهنگر» کارگردان، از جمله چهره هایی بودند که از ایران در این رویداد فرهنگی در لبنان حاضر بودند.
خزاعی در ادامه گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه هفته گذشته این جشنواره با حضور کشورهای متعددی در ایران برگزار شد، اظهار داشت: پس از برگزاری جشنواره در ایران اینک هفته های فیلم در سایر کشورها آغاز می شود و تا خرداد ماه ادامه دارد. از ماهها پیش توسط دبیرخانه جشنواره با همکاری رسالات لبنان برنامه ریزی شده که نخستین هفته فیلم در این کشور برپا شود.
وی اضافه کرد: نمایش 4 فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز» به کارگردانی «محمدحسین مهدویان»، «سرو زیر آب» به کارگردانی «محمدعلی باشه آهنگر»، «امپراتور جهنم» به کارگردانی «پرویز شیخ طادی» و «تنگه ابوقریب» به کارگردانی «بهرام توکلی» در لبنان به نمایش در می‌آیند. علاوه بر آن جلسات نقد و بررسی و نشست های پرسش و پاسخ از دیگر برنامه‌ هایی است که ما با حضور مردم مناطق مختلف، دانشجویان و رسانه ‌ها برگزار خواهیم کرد.
خزاعی، یکی از اصلی ترین وظایف جشنواره فیلم مقاومت را برگزاری هفته های فیلم دانست و اظهارداشت: اگر می خواهیم مردم کشورهای دیگر را از نگاه مان به هشت سال دفاع مقدس و اتفاقاتی که امروز در جریان است، آشنا کنیم و نشان دهیم که جایگاه مان در حوزه و فرهنگ مقاومت کجاست، باید محصولات مان را در میان مردم برده و نمایش دهیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از جشنواره های جهانی از پذیرش اینگونه فیلم ها خودداری می کنند و شرایطی برای دیده شدن این فیلم ها فراهم نمی کنند، تاکید کرد: جشنواره فیلم مقاومت، از سال ها پیش حرکتی را آغاز کرد که هدف آن جهانی سازی فرهنگ مقاومت و دفاع و نمایش آثار انقلاب و دفاع مقدس در خارج از مرزها بود تا ملت های دیگر با رخدادهای دیروز و امروزی که در ایران و منطقه از جنگ و تحریم شاهد هستیم، آشنایی بیشتری پیدا کنند.

*ظهور زنان و جوانان فیلمساز در سینمای ایران
خزاعی در ادامه گفت و گو با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: سینمای ایران یکی از برندهای سینما و جزو 10 کشور اول دنیاست، از این رو انتظارها از سینمای ایران بسیار بیشتر است؛ به خصوص اینکه حضور در جایی که ظلمی در آن اتفاق می افتد، رسالت سنگینی بر دوش فیلمسازان وجود دارد. ما فیلمسازانی داریم که در حوزه انقلاب و دفاع مقدس در حال ساخت آثاری برجسته و قابل اعتنایی هستند؛ چه با موضوع 8 سال دفاع مقدس، چه انقلاب و چه اتفاقات منطقه.
دبیرجشنواره بین ‌المللی فیلم مقاومت با بیان اینکه ما شاهد بلوغ سینما به ویژه در بین جوانان هستیم، گفت: امسال وقتی به رده بندی سنی فیلمسازان شرکت کننده در جشنواره نگاه می اندازیم، بیشترشان متولدین سال 1365 به بعد بودند که در حوزه انقلاب و دفاع مقدس آثاری را تولید کردند.
خزاعی خبر داد: 88 فیلمساز زن در این دوره از جشنواره داشتیم که نشانه شکوفایی بسیار خوبی در میان بانوان سینمای ایران است.
وی پیرامون 40 سالگی سینمای ارزشی در ایران و ضرورت پرداختن به موضوعات فرامرزی نیز گفت: سینمای ایران به بلوغ کافی رسیده است، اما نیاز به حمایت جدی دارد تا نسبت به منطقه و اتفاقاتی که در دنیا می افتد، غافل نشود و موضوعات مهمی را در دستور کارش قرار دهد. چنین کاری نیاز به سیاست گذاری فرهنگی دارد، چراکه فیلمساز ایرانی همواره در همه زمینه ها و زمان ها ثابت کرده اند که حضور دارند و فیلم های قابل قبولی را تولید کرده اند ولی باید حمایت بیشتری از آنان شود.
خاورم**2054

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي محمد خزاعي لبنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۲۰۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران

مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی با ۲۲ عنوان کتاب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور خواهد داشت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تازه‌ترین اثر تهیه شده توسط مرکز گسترش با عنوان «همبستگی علم و هنر در سینمای مستند» اثر احمد ضابطی جهرمی که در هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» رونمایی شد، در نمایشگاه کتاب امسال، عرضه می‌شود. استاد ضابطی جهرمی روز جمعه 21 اردیبهشت ماه، از ساعت 16 تا 18 در غرفه مرکز در نمایشگاه حضور خواهد داشت.

کتاب‌های «هنر دقت (کلام و تصویر در مردم نگاری)» مایکل اوپیتس و احمد الستی و ترجمه محمد همتی، «صدای آینه‌ها» گفتگوی معصومه کیانی با منوچهر طیاب، خسرو سینمایی و محمدرضا اصلانی، «دوربین شخصی سینمای ذهنی و فیلم جستار» لائورا راسکارلی و ترجمه محمدرضا فرزاد و «پژوهش سینمایی (کشف سوالی درباره جهان و پرسشی درباره شکل برای فیلم مستند)» محمد تهامی‌نژاد از جمله عناوینی هستند که در غرفه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی عرضه خواهند شد.

تعدادی از آثار منتشر شده مرکز در یک سال گذشته در سایت فیدیبو عرضه شده و قابل دسترسی است. علاقه‌مندان به مطالعه آثار مربوط به سینمای مستند، در ایام برگزاری جشنواره هم می‌توانند 15 کتاب‌ از جمله «دگرخوانی سینمای مستند» اثر محمدرضا اصلانی را از فیدیبو تهیه کنند.

سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 19 تا 29 اردیبهشت 1403 در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • تصاویر کمتر دیده شده از مصطفی زمانی و خانم بازیگر در یک فیلم سینمایی |‌ زمان اکران اعلام شد
  • آیا مست عشق پای ستارگان ترکیه‌ای را به سینمای ایران باز می‌کند؟
  • گیشه سینماها در هفته دوم اردیبهشت چقدر فروخت؟
  • پارسا پیروزفر یا جواد عزتی؟ | تماشاگران مست عشق، ۵ برابر بیشتر از تمساح خونی
  • خرید ترموود ایرانی از تولید کننده
  • تهیه کننده نون خ سریال جدید می‌سازد
  • بالاترین میانگین مخاطب از آن کدام فیلم است؟/ یک غیر کمدی پرفروش
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • بی خانمانی ایرانی‌ها را تهدید می‌کند/ هر سال تعداد بیشتری از مردم توان اجاره مسکن را از دست می‌دهند (فیلم)