Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@04:02:05 GMT

کشت ۱۵۰ هکتار گیاه مقاوم به شوری در اراضی کشور

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۲۳۹۳۷

کشت ۱۵۰ هکتار گیاه مقاوم به شوری در اراضی کشور

به گزارش خبرنگار مهر، نیر اعظم خوش‌خلق‌سیما در نشست خبری شورای ملی ایمنی زیستی که امروز در سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار شد، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه محصولات تراریخته در کشور و بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: موضوع کشت برنج تراریخته و صدور مجوز برای رهاسازی آن، باید در سه نهاد وزارت کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان محیط‌زیست مورد بررسی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هنوز پاسخی برای مجوز رهاسازی از وزارت بهداشت دریافت نکرده‌ایم و در اولین کمیته ایمنی زیستی وزارت جهاد کشاورزی، موضوع کشت برنج تراریخته را با جمع‌بندی نظرات مورد بررسی قرار می‌دهیم.

دبیر شورای ملی ایمنی زیستی با اشاره به اینکه هم‌اکنون موافقت با کشت پنبه تراریخته توسط وزارتخانه‌های بهداشت و محیط‌زیست دریافت شده است، تصریح کرد: برای تائید نهایی کشت انبوه پنبه تراریخته، در انتظار موافقت وزارت جهاد کشاورزی هستیم.

وی با بیان اینکه درخواست تولید پنبه تراریخته از طرف بخش دولتی و یک محقق بیوتکنولوژی کشاورزی ارائه شده است، ادامه داد: بررسی‌های وزارت بهداشت برای تائید این محصول نشان داد که پنبه برای مصارف بهداشتی هیچ مخاطره‌ای ندارد و برای مصارف خوراکی نیز با استعلام از وزارت جهاد، این موضوع مورد بررسی مجدد قرار گرفت و به زودی جمع‌بندی وزارت جهاد کشاورزی برای کشت پنبه تراریخته در کشور صادر می‌شود.

خوش‌خلق‌سیما همچنین با اشاره به استفاده از فناوری زیستی برای کشت گیاهان گفت: هم‌اکنون در اراضی شور و غیرقابل کشت که معضل محیط‌زیست دارد، به دنبال تغییر الگوی کشت هستیم و گیاهانی که تحمل نمک در خشکسالی و کمبود آب را دارند، در این اراضی به کشت رساندیم.

مشاور فناوری‌های نو رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: در این زمینه حدود ۱۰۵ هکتار گیاه مقاوم به شوری از جمله گیاه نمک، علوفه و دانه روغنی را کشت کردیم.

وی با اشاره به اینکه یکی از اراضی تحت کشت این گیاهان بومی، دریاچه ارومیه است، گفت: گیاه سالیکورنیا و سائودا از جمله این گیاهان هستند که بذر خارجی ندارند، بومی بوده و برای تحمل به شوری مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

ادامه دارد...

کد خبر 4477010 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: تغییر کاربری اراضی کشاورزی سازمان حفاظت از محیط زیست محصولات تراریخته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۲۳۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم عوامل موثر در آلودگی هوا و محیط‌زیست این استان را تشریح گرد. - اخبار استانها -

محمدحسین بازگیر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم،در رابطه با عوامل مؤثر در آلودگی زمین، هوا و محیط‌زیست در استان، اظهار داشت: قم، یکی از کلان شهرهاست و در کلان شهرها علاوه بر بحث مدیریت شهری و اجتماعی، فعالیت‌های شهری که خود منشأ تولید برخی آلودگی هاست، قرار دارد و این استان به لحاظ طبیعی با بحث ریزگردها و گرد و غبار ناشی از کانون‌های فرسایش یافته اطراف شهر و آلودگی‌های ناشی از سوخت‌های فسیلی، خودروها، کارخانه‌ها، فاضلاب و نابسامانی در حوزه مدیریت پسماند مواجه است.

وی افزود: با توجه به موقعیت اقلیمی و اکولوژی قم، که منطقه ای خشک و بیابانی است میانگین بارش سالانه در استان بسیار کم بوده و جزو استان‌های کم برخوردار در این زمینه است و با توجه به موقعیت مکانی و عبور و مرور انواع خودروها و صنایع هیتوکربنی که آلودگی‌های خاصی دارد و همچنین تولید فولاد و سرب و روی و غیره زمینه ساز و مستعد آلودگی‌های زیست‌محیطی و هوا است که به شکل‌های مختلف در تابستان و زمستان شاهد آن هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: در استان، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خوبی همچون؛ منطقه حفاظت شده پلنگ درّه که بیش از 30 هزار هکتار است، با پوشش جانوری و گیاهی مناسب و حدود 5 تالاب که در فهرست تالاب‌های ملی کشور است، داریم.

بازگیر عنوان‌ کرد: بخشی از منطقه حفاظت شده کویری، با بیش از 80 هزار هکتار دارای پتانسیل‌های خوب در این استان است؛ پتانسیل‌هایی چون، گنبد نمکی که می‌تواند به یکی از میراث‌های طبیعی_تاریخی استان تبدیل شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • در انتظار روزهای خوب برای«زهره» اصلی ترین آبریز کشور
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • پلمب ۱۰ داروخانه گیاه پزشکی متخلف در داراب
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد