Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، «هاویلند اسمیث»، مقام اسبق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در یادداشتی از سیاست‌های حاکمیت کشورش در قبال ایران انتقاد کرده و آن را «شکست‌خورده» توصیف کرده است.

وی در یادداشتی برای وبگاه «VTDigger» نوشته است: «در صورتی که هدف سیاست‌های ما در قبال ایران آوردن ثبات به خاور نزدیک است، [این سیاست‌ها]کارآمد نخواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خصومت‌های داخلی دیرپا میان مسلمان‌ها عاملی است که ادامه بی‌ثباتی‌ها را تضمین می‌کند. تنها کاری که ما می‌کنیم این است که به تنش‌های موجود دامن می‌زنیم.»

اسمیث در ادامه به کودتای آمریکایی-انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ اشاره کرده و نوشته ایرانی‌ها آن را فراموش نکرده‌اند: «ایرانی‌ها با تمام گرایش‌های سیاسی هیچگاه این واقعیت را به فراموشی نسپرده‌اند که آمریکا در سال ۱۹۵۳ تنها نخست‌وزیر منتخب مردمی‌شان محمد مصدق را از قدرت عزل و شاه را به جای او منصوب کرد.»

وی اضافه کرد: «این اقدام، نقشی اساسی در تضعیف روابط دوجانبه میان کشور‌های ما داشته است. با توجه به این واقعیت، و خصومت‌های فعلی میان مسلمان‌ها که نمی‌توانیم امیدی به مهارشان داشته باشیم، آیا کاری وجود دارد که بتوانیم امروز برای حمایت از منافعمان در زمینه امنیت ملی انجام دهیم؟»

اسمیث در این مقاله نوشته یکی از دلایل انتقاد آمریکا و کشور‌های غربی از فعالیت‌های ایران در منطقه این است که این کشور‌ها به طور سنتی به کشور‌های سنی به عنوان منبع تامین نفت خام خودشان نگاه می‌کنند.

او می‌نویسد: «ما رفتار ایران را محکوم می‌کنیم، صرفاً به این خاطر که ما همراه با اکثر کشور‌های جهان غرب از اسلام سنی حمایت کرده‌ایم، به این دلیل که به طور سنتی نفت خاممان را از این کشور‌ها تامین کرده‌ایم.»

این مقام اسبق سیا با تفسیم‌بندی کشور‌های جهان اسلام به دو دسته اسلام شیعه و اسلام سنی از ایران به عنوان برجسته‌ترین قطب اسلام شیعی و از عربستان سعودی به عنوان پرنفوذترین قطب اسلام سنی نام برده است.

اسمیث به سیاست دولت ترامپ در حمایت از عربستان سعودی اشاره کرده و نوشته این حمایت در حالی انجام می‌شود که سعودی‌ها چندین نفر از اتباعشان را به قتل رسانده‌اند، به یک کشور خارجی حمله کرده‌اند و شمار زیادی از اتباعش در حمله ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به برج‌های دو قلو مشارکت کرده‌اند.

مقام اسبق سیا در پایان این مقاله پرسیده است: «آیا می‌توانیم کسانی که مسئول این اقدامات نادرست بوده‌اند را محکوم نکنیم؟ آیا در سوی درست ماجرا ایستاده‌ایم؟ آیا گزینه‌های جایگزین در اختیار نداریم؟»

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۳۱۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرض و طول سرزمین‌های اشغالی تحت اشراف سلاح‌های ایرانی است

وحید جلال‌زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص سخنان رهبر انقلاب در دیدار با فرماندهان نظامی برای نوآوری در تسلیحات و شناخت روش‌های دشمن و تاثیر آن بر معادلات منطقه گفت: قطع‌به‌یقین هر زمانی که رهبر انقلاب با فرماندهان نظامی جلسه داشتند راهبرد‌های جدیدی تعیین و مشخص شده است.

وی اظهار کرد: رهبر انقلاب در جلسه با فرماندهان نظامی یک قدردانی از آنها به‌دلیل عملیات وعده صادق کردند و این امر یک پشت‌گرمی و ذخیره استراتژیکی برای نیرو‌های نظامی ما بود. نکته دوم درباره تحلیلی بود که می‌خواست عملیات وعده صادق را تخفیف بدهد به تعداد کشته‌ها که ایشان اعلام کردند منظور ما از عملیات وعده صادق ظهور قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران بود و این ارزیابی، تحلیل‌های دوستان و دشمنان ما در منطقه را به‌طور کلی اصلاح کرد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس تصریح کرد: بعضی‌ها با علم به اینکه در حوزه دفاعی چقدر قدرتمند هستیم می‌خواستند با تحلیل‌های سخیفانه قدرت دفاعی و امنیتی ما را فروبکاهند که عملیات وعده صادق نشان داد ما به عمق سرزمین‌های اشغالی اشراف داریم و عرض و طول سرزمین‌های اشغالی تحت اشراف سلاح‌های ایرانی است به همین دلیل این عملیات موفقیت‌آمیز بود.

جلال‌زاده تاکید کرد: هدف ما از عملیات وعده صادق گرفتن کشته و تخریب بالا نبود، چون اگر این‌جوری بود اهداف تغییر پیدا می‌کرد و ما می‌خواستیم این به‌عنوان یک دستگرمی باشد، چون با استفاده از سلاح‌های تاریخ گذشته که نیرو‌های مسلح عموما از آنها در مانور‌ها استفاده می‌کنند انجام شد و به نظر من دشمن پیام ما را گرفت و بهتر از همه می‌داند که با چه قدرتی طرف است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ازجمله موفقیت‌های عملیات راهبردی وعده صادق این بود که آمریکایی‌ها از همان دقایق اولیه اقدام ضدحقوق بین‌المللی رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری ما در دمشق پایتخت سوریه دست‌هایش بالا بود و به جمهوری اسلامی ایران در پیام‌هایی که ارسال کرد گفت که من هیچ نقشی در این حمله نداشتم.

وی ادامه داد: ایران اولین اخطاری که به آمریکا داد این بود که اگر بخواهیم عملیات متقابل انجام دهیم و آمریکایی‌ها بخواهند جلو بیایند ما آنها را هم مورد هدف قرار می‌دهیم و دیدید که آمریکایی‌ها در این ماجرا کنار کشیدند و گمان می‌کنم این امر جزو بی‌نظیر‌های تاریخ معاصر بود که آمریکایی که ده‌ها بار قطعنامه سازمان ملل و شورای امنیت را وتو کرده و همیشه خود را مدافع اولیه رژیم صهیونیستی و بقای این رژیم می‌داند در این ماجرا کنار کشید و جمهوری اسلامی ایران نشان داد که قدرت اول منطقه است و آمریکایی‌ها این را از همه بهتر می‌دانند و به غیر از آن عملیات موذیانه‌ای که در شب عملیات وعده صادق انجام دادند هیچ‌گونه تحرکی نشان ندادند.

جلال‌زاده اظهار کرد: بایدن و نتانیاهو از قبل با هم اختلافاتی داشتند و در غزه این اختلافات بیشتر شد و عملیات وعده صادق این اختلافات را افزایش داد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • رهبر انقلاب: امسال حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت را به همه دنیای اسلام منتقل کنند (فیلم)
  • عرض و طول سرزمین‌های اشغالی تحت اشراف سلاح‌های ایرانی است
  • حسن صباح جزو مقدسات نیست/ ممنوعیت تماشای سریال "حشاشین" موجه نیست
  • زیدان در فرمول یک هم رئال را فراموش نمی‌کند!
  • تجمع ضد آمریکا و انگلیس در بورکینافاسو
  • تحصیل رایگان دانشجویان معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • درب دانشگاه‌های ایران به روی دانشجویان معترض آمریکایی باز شد