Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری سهم آموزش و پرورش در بودجه ۹۸، شرایط برگزاری دوره‌های صلاحیت حرفه‌ای مربیان پیش دبستانی و ماجرای تعرض به دانش‌آموزان اصفهانی گذشت.

شرایط برگزاری دوره‌های صلاحیت حرفه‌ای مربیان پیش دبستانی

رخساره فضلی مدیرکل دفتر آموزش پیش دبستانی درباره دوره‌های آموزشی ویژه مربیان پیش دبستانی اظهار کرد: نظام صلاحیت‌های حرفه‌ای مربیان پیش دبستانی را طراحی کردیم و بر اساس این نظام برنامه‌ریزی برای برگزاری دوره‌های آموزش غیر حضوری با استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی ترتیب داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مربیان پیش دبستانی الزام به شرکت در این دوره‌های مجازی را دارند و پس از گذراندن آن مدرک و گواهی صلاحیت حرفه‌ای اخذ خواهند کرد که بر این مبنا امکان ادامه فعالیت به عنوان مربی در دوره پیش دبستانی را خواهند داشت.

مدیرکل دفتر آموزش پیش دبستانی با اشاره به اینکه مربیان برای حضور در این کلاس‌ها باید از طریق سامانه LTMS ثبت‌نام کرده و کد شناسه‌ای دریافت کنند که در این فرآیند مربیان در ۲ گروه مربیان پیش‌دبستانی‌های دولتی و غیردولتی تقسیم‌بندی می‌شوند که برای معلمان غیردولتی مدیر مدرسه باید کد شناسه را تأیید کند.

سهم آموزش و پرورش از بودجه ۹۸ چقدر است؟

مهرداد خان ماکو مدیرکل دفتر برنامه و بودجه آموزش و پرورش درباره وضعیت بودجه آموزش و پرورش در سال ۹۸ و تامین اعتبار برای اجرای طرح رتبه بندی معلمان اظهار کرد: وضعیت بودجه آموزش و پرورش فردا بعد از ظهر در دولت تعیین می‌شود؛ ما به بودجه در نظر گرفته شده معترض هستیم و هنوز آن را نپذیرفتیم.

وی بیان کرد: سامانه هنوز برای ما فعال است و اکنون نمی‌توانیم اطلاعات قطعی دهیم، اما بعد از تعیین تکلیف بودجه فرداشب در این مورد اطلاع رسانی خواهد شد.

تنوع مدارس و غربال دانش آموزان را بر مبنای قابلیت‌های ذهنی کاهش دهیم

سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش گفت: اینکه بگوییم آموزش عمومی صرفا توجه به قابلیت‌ها و توانایی‌های عمومی دانش آموزان درست نیست بلکه این دوره، دوران طلایی شناسایی و تقویت پایه‌های استعداد‌های برتر در دوره آموزش عمومی یعنی دوره کودکی و نوجوانی است و نمی‌توانیم از این موضوع به سادگی بگذریم.

وزیر آموزش و پرورش گفت: از طرف دیگر عنایت بیش از معمول به این موضوع عطشی ناپایدار ایجاد می‌کند که دوره آموزش عمومی را خدشه‌دار خواهد کرد، این موضوع نیازمند خط تعادل است و اگر سیاستگذاران به این نکته توجه نکنند ضرر و زیان بسیاری کشور را فرا می‌گیرد.

بطحایی تصریح کرد: پیدا کردن این خط تعادل، نقطه و نکته‌ای بسیار مهم برای سیاستگذاری آموزشی است و تاثیر استراتژیک در آموزش و پرورش عمومی دارد، به نظر می‌رسد در سال‌های گذشته تاکنون تمایل به نکته دوم را بیشتر داشتیم؛ یعنی تنوع مدارس و گروه کردن بچه‌ها در آموزش و غربال کردن دانش آموزان بر مبنای قابلیت‌های ذهنی که آن را باید به تدریج کاهش دهیم.

شرایط راه اندازی و استفاده از سیم‌کارت دانش آموزی

امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات درباره استفاده از سیم‌کارت‌های دانش‌آموزی و اهتمام برای دستیابی به این نوع از سیم کارت‌ها اظهار کرد: در وزارت ارتباطات برای ایجاد سیم‌کارت‌های دانش‌آموزی آمادگی کامل داریم، اما اکنون نیازمند این هستیم تا تقاضای ایجاد چنین سیم‌کارت‌هایی از سوی آموزش و پرورش به ما برسد.

ناظمی ادامه داد: بعد از مطالبه آموزش و پرورش ایجاد چنین سیم‌کارت‌هایی در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (سازمان رگیولاتوری) تصویب می‌شود و بستر لازم را برای پیش‌برد کار فراهم می‌کنیم.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه ایجاد سیم‌کارت‌های دانش‌آموزی به سادگی امکان‌پذیر است، تأکید کرد: این مسئله باید با پیش‌قدم شدن آموزش و پرورش دنبال شود و از جمله آثار مثبت آن می‌توان به کنترل دانش‌آموز در دسترسی به اینترنت اشاره کرد.

صدای نوجوانان و جوانان باید شنیده شود

بطحایی با بیان اینکه بالارفتن سن ازدواج باعث اختلاف سنی زیاد میان فرزندان و والدین شده است، تصریح کرد: این اختلاف سنی باعث کاهش گفتگو میان خانواده‌ها شده است همچنین پدیده تک فرزندی یا کم فرزندی از دیگر علل کاهش ارتباط میان اعضای خانواده است.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه خطراتی گفتگو مکردن را تهدید می‌کند، بیان کرد: نه تنها در نسل‌های مختلف بلکه بین یک نسل هم به دلیل فضای مجازی گفتگو‌ها کاهش یافته است و بسیاری از افراد حتی با همسالان رفت و آمد ندارند و اغلب در فضای مجازی گردش می‌کنند.

بطحایی تصریح کرد: مهمترین عامل در گفتگوی بین نسلی آن است که صدای نوجوانان و جوانان باید شنیده شود که اکنون شنیده نمی‌شود و درک درستی از فرزندان نداریم و اولیا تصوری متفاوت از فرزندان دارند البته عکس این موضوع هم مصداق دارد بنابراین نیازمند درک متقابل هستیم.

کنکور جریان اقتصادی نامناسبی در جامعه ایجاد کرده است

محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در مسابقه ناصحیح کنکور خیلی لطمه می‌خوریم و این غول هفت سر به آموزش و پرورش و آموزش عالی ضربه زده است و جریان اقتصادی ناصحیحی ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: برخی از آموزشگاه‌های آزاد درآمدی برای آموزش و پرورش دارند و به همین جهت خود را نماینده بخشی از آموزش و پرورش می‌دانند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تا زمانی که دندان پزشکی و داروسازی و پزشکی را در تبلیغ می‌کنیم رضایت از دانش‌های درجه یک مانند علوم پایه کنار می‌رود.

ماجرای تعرض به دانش‌آموزان اصفهانی واقعیت دارد؟

مهدی رئیس اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش اصفهان درباره ماجرای تعرض به تعدادی از دانش‌آموزان یکی از مدارس ابتدایی ناحیه ۴ اصفهان اظهار کرد: بلافاصله پس از مطرح شدن این ادعا آموزش و پرورش وارد عمل شده و در حال بررسی موضوع است.

وی ادامه داد: این موضوع هنوز در حد ادعاست و تا کنون مستنداتی مبنی بر صحت آن موجود نیست، پس از آنکه تعدادی از اولیای دانش آموزان این موضوع را مطرح کردند آموزش و پرورش ناحیه ۴ اصفهان و همچنین نمایندگانی از اداره کل آموزش و پرورش اصفهان بررسی‌های لازم به این مدرسه مراجعه کردند.

مهدی تصریح کرد: نایب رئیس انجمن اولیا مربیان که متهم اصلی این ماجرا محسوب می‌شود به مراجع قضایی ارجاع داده شده و پرونده وی در حال رسیدگی است، همچنین پرونده‌ای برای بررسی ماجرا در هیئت تخلفات اداری استان تشکیل شده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش اخبار مدارس فرهنگیان اخبار دانش آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۴۶۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه

به گزارش همشهری آنلاین،‌ وزارت آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین دستگاه اجرایی کشور با داشتن حدود یک میلیون حقوق بگیر، مسئولیت خطیر تعلیم و تربیت ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز را بر عهده دارد که آینده کشور را در اختیار خواهند داشت.

در حقیقت آموزش و پرورش از مهم‌ترین وزارت‌خانه‌های کشور است که به دلیل دخالت مستقیم در تربیت نیروی انسانی نقش مهمی در وضعیت آتی کشور ایفا می‌کند. با این حال این بخش در سال‌های اخیر با مشکلات عدیده‌ای درگیر بوده که به باور کارشناسان یک علت مهم آن تخصیص بودجه نامناسب است.

این وزارتخانه پس از «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» در لایحه بودجه امسال دولت بیشترین سهم را از منابع و بودجه عمومی کشور به خود اختصاص داده است و البته این سه دستگاه روی هم رفته ۴۲ درصد از منابع عمومی دولت را به خود اختصاص داده اند.

در این میان وزارت آموزش پرورش از نظر مصارف سال آینده ۲۵۱.۴ هزار میلیارد تومان از منابع عمومی دولت دریافت خواهد کرد که ۱۳.۱۷ درصد از کل مصارف دستگاههای اجرایی است.

بودجه این وزارتخانه امسال در بخش اعتبارات هزینه ای ۲۰ درصد و اعتبارات سرمایه ای ۵۱ درصد رشد خواهد یافت ضمن آنکه رشد عمومی بودجه این وزارتخانه نسبت به بودجه سال گذشته ۲۱ درصد و رشد اختصاصی آن ۷۰ درصد در نظر گرفته شده است.

سهم ۹۰ درصدی حقوق و دستمزد از بودجه وزارت آموزش و پرورش

وزارت آموزش و پرورش امسال در مجموع ۲۵۶ هزار و ۸۴۷ میلیارد تومان بودجه در اختیار خواهد داشت که ۲۳۷ هزار و ۱۱۶ میلیارد تومان آن مربوط به بخش هزینه‌ای، ۱۴ هزار و ۲۹۳ میلیارد تومان مربوط به بخش سرمایه ای و عمرانی و ۵ هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای اختصاصی وزارتخانه است.

با این اوصاف سال آینده بالغ بر ۹۲ درصد بودجه این وزارتخانه در بخش هزینه‌ای مصرف می شود که حقوق و دستمزد شاغلان بخش اعظم آن است.

دی ماه سال گذشته گزارشی منتشر شد که به بررسی میزان تحقق بودجه وزارت آموزش و پرورش در هشت ماهه نخست ۱۴۰۲ پرداخت و نشان می داد بودجه این وزارتخانه تنها کفاف دستمزدها را می دهد.

طبق این گزارش، در دوره یادشده ۶۷.۵ درصد از اعتبارات هزینه‌ای آموزش و پرورش محقق شده اما بیش از ۹۰ درصد آن صرف پرداخت حقوق و دستمزد شده و در عمل به پروژه‌های توسعه آموزشی بودجه چندانی نرسیده است.

با این رویکرد، در لایحه بودجه امسال نیز به طور کلی این وزارتخانه با رشد ۲۲ درصدی اعتبارات روبرو شده است که بودجه «سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس» با رقم ۱۲ هزار و ۲۷۶ میلیارد تومان و ۵۴ درصد رشد، دانشگاه فرهنگیان با اختصاص رقم ۵ هزار و ۵۱۹ میلیارد تومان و رشد ۳۱ درصدی ، سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با ۵۷۹ هزار میلیارد تومان و ۳۱ درصد رشد بیشترین میزان افزایش را در سال جاری تجربه خواهند کرد.

سهم نهادهای زیرمجموعه وزارتخانه از منابع دولت

نگاهی به بودجه سایر سازمان‌ها و نهادهای زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش حاکی از آن است که دولت در سال آینده برای کمک به صندوق ذخیره فرهنگیان ۱۸ هزار میلیارد تومان(همت)، دانشگاه شهید رجایی ۵.۴ همت، خرید خدمات آموزش عمومی و برونسپاری آموزش های فنی و حرفه ای ۱۳۵۴ همت، اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ۹۷۹ همت، سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ۲۱۶ همت، نهضت سوادآموزی ۳۴۹ همت، باشگاه دانش پژوهان جوان ۱۵ همت، سازمان مدارس غیردولتی ۱۹۸ همت و سازمان ملی استعدادهای درخشان ۱۶۱ همت در نظر گرفته است.

نکته دیگر اینکه در بودجه سال آینده ردیفی برای تامین سرانه دانش آموزی و حمایت و ارتقای پوشش تحصیلی افراد لازم التعلیم در نظر گرفته شده است که رقم آن ۴ هزار و ۹۷۸ میلیارد تومان است.

نکته قابل تامل اینکه شرکت سهامی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که زیر مجموعه وزارت آموزش و پرورش فعالیت می کند، بیشترین جهش بودجه ای را با رشد ۸۶ درصدی تجربه خواهد کرد به طوری که بودجه آن به رقم هزار و ۲۹۴ میلیارد تومان خواهد رسید.

کد خبر 849085 منبع: ایرنا برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش معلمان خبر مهم بودجه کل کشور

دیگر خبرها

  • ۱۰ مدرسه تنکابن هوشمند سازی شده است
  • آموزش ۷۰۰ دانش‌آموز در مدرسه رباتیک امیرکبیر
  • برگزاری کلاس‌ بازیگری برای دانش‌آموزان تهرانی | نقش‌آفرینی هنرجوها در سریال‌های تلویزیونی
  • برگزاری کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • اعلام نتایج آزمون استخدام مشاور و معلم ورزش تا نیمه خرداد
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه
  • برگزاری مصاحبه پذیرفته‌شدگان آزمون صلاحیت حرفه‌ای در ساری
  • مسابقات قرآن و عترت مرحله ۱۴ گانه در سپیدان
  • آزمون استخدامی مربیان و معلمان امور پرورشی و تربیتی در گیلان
  • برگزاری جشنواره نخبگان قرآنی مدارس خوزستان