Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@13:07:36 GMT

۹ درمان عالی سرفه خشک کودکان و نوجوانان

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۵۴۲۸۲

۹ درمان عالی سرفه خشک کودکان و نوجوانان

 والدین دوست ندارند فرزندانشان از هر نوع بیماری هرچند خفیف و جزیی رنج ببرند و هنگامی که این بیماری چیزی شبیه سرفه‌های خشک باشد، می‌تواند بسیار ناراحت کننده شود. هر گونه سرفه در کودکان آزاردهنده است، اما سرفه‌های خشک به علت تحریک بیشتر گلو اذیت کننده‌تر هستند. اغلب دارو‌های شیمیایی بر روی سرفه تاثیری ندارند و به جای آن می‌توانند اثرات جانبی نامطلوب داشته باشند؛ بنابراین بهترین راه برای درمان سرفه‌های خشک در کودکان انتخاب درمان‌های خانگی مناسب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دلیل سرفه‌های خشک چیست؟
سرفه مکانیسم طبیعی بدن برای باز نگه داشتن راه‌های تنفسی و از بین بردن و دفع مخاط و مایعات اضافی در لوله‌های تنفسی است. شایع‌ترین دلیل سرفه‌های خشک عدم وجود موکوس در لوله‌های تنفسی است که می‌تواند باعث تحریک گلو و درد در قفسه سینه شود. سرفه‌های خشک اغلب شب هنگام شدیدتر می‌شوند و خواب را بسیار دشوار می‌کنند. در ادامه با دلایل بروز سرفه‌های خشک در کودکان و نوجوانان آشنا می‌شوید.
۱- سرما خوردگی
سرماخوردگی شایع‌ترین دلیل بروز سرفه خشک در نوزادان و کودکان است. این بیماری اغلب با آبریزش بینی همراه است. دارو‌های خانگی مناسب برای سرماخوردگی اغلب این سرفه را نیز به خوبی درمان می‌کنند.
۲- آنفولانزا
ویروس آنفولانزا یکی دیگر از دلایل سرفه خشک در نوزادان است. حین ابتلا به این بیماری اغلب با اتمام دوره بیماری سرفه‌های خشک کاهش پیدا کرده و جای خود را به سرفه‌های معمولی و نرم می‌دهند.
۳- دیفتری
دیفتری بیماری ناشی از یک عامل ویروسی است و با سرفه‌های بسیار خشن و عمیق از انواع دیگر سرفه‌ها متمایز می‌شود. کودکان مبتلا به دیفتری ممکن است دچار تورم در ناحیه گلو و در نتبجه آن سختی تنفس شوند.
۴- آلودگی هوا
هوای تنفسی به خصوص هوا در نواحی شهری و پر ترافیک می‌تواند توسط مواد مختلف مانند دود، بخارات مواد شیمیایی و رنگ آلوده شود. این آلاینده‌ها می‌توانند به راحتی مخاط ناحیه گلو و راه‌های تنفسی کودکان و نوجوانان را تحریک کنند و منجربه سرفه شوند.
۵- سیاه سرفه
سیاه سرفه یک بیماری جدی است که می‌تواند در صورت عدم درمان به موقع به یک بیماری مزمن تبدیل شود. اغلب کودکان در برابر این بیماری واکسینه می‌شوند، با این حال احتمال ابتلا به آن در کودکانی که هنوز دوره‌های یادآوری واکسیناسیون خود را به طور کامل دریافت نکرده اند وجو دارد. این بیماری با سرفه‌هایی سنگین و خس خس سینه هنگام تنفس مشخص می‌شود.


انتخاب نوع درمان برای سرفه‌های خشک به نوع سرفه، علت آن و سن کودک بستگی دارد، با این حال لطفا به یاد داشته باشید که سرفه از هر نوعی در نوزادان زیر ۴ ماه بسیار نادر است بنابراین توصیه می‌شود در چنین شرایطی بدون تجربه هر نوع درمان فورا به پزشک متخصص اطفال مراجعه فرمایید. در ادامه با چندین روش درمان خانگی سرفه‌های خشک برای کودکان بالای ۴ ماه آشنا خواهید شد.
۱- تغذیه با شیرمادر
استفاده از مایعات یکی از بهترین روش‌ها برای مرطوب نگه داشتن غضای مخاطی دهان، بینی و راه‌های تنفسی است؛ بنابراین مصرف مایعات می‌تواند به درمان و کاهش سرفه‌های خشک کمک قابل توجهی کند. اگر فرزند شما هنوز با شیرمادر تغذیه می‌شود بهترین راه ممکن برای درمان سرفه‌های خشک وی شیردهی است. علاوه بر دلایل ذکر شده، شیر مادر به علت دارا بودن منابع سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و آنتی بادی‌ها به بهبود روند کلی بیماری نیز کمک خواهد کرد.

۲- استفاده از بالش مناسب هنگام خواب
اگر کودک شما در معرض سرفه خشک قرار دارد و نمی‌تواند به راحتی بخوابد، یک راه حل بسیار ساده بالاتر نگه داشتن سر اوست. با استفاده از یک بالش مناسب می‌توانید سر او را کمی بالاتر قرار دهید این کار باعث می‌شود مخاط موجود در راه‌های تنفسی کمتر ایجاد تحریک کنند و در نتیجه از تعداد سرفه‌ها بکاهند.

۳- بخار آب
بخار یک راه عالی برای از بین بردن سرفه خشک است. اگر انجام بخور به روش‌های سنتی که مورد استفاده بزرگسالان است برای کودک دشوار است دوش بخار آب را امتحان کنید. دوش آب گرم را باز بگذارید و پس از ایجاد بخار کودک را به حمام برده و دقایقی در فضا بمانید تا کودک بخار حاصل را تنفس کند.

۴- استفاده از قطره‌های آب نمک (قطره‌های بینی سالین)
قطره‌های مخصوص بینی سالین مستقیم سرفه خشک را درمان نمی‌کنند، اما با از بین بردن تراکم بینی و کمک به تخلیه بینی به تنفس راحت‌تر کودک کمک می‌کنند. سالین اساسا آب نمک است و برای نوزادان تجویز مناسبی است. برای افراد بزرگ سال‌تر می‌توانید از محلول آب نمک خانگی نیز استفاده کنید و بینی را با آن شست و شو دهید.

۵- استفاده از عسل
عسل یک درمان سنتی برای سرفه است، اما فقط برای نوزادان بیش از یک سال قابل استفاده است. عسل سرکوب کننده خوبی برای سرفه است. می‌توانید برای نتیجه گیری بهتر آن را با کمی پودر دارچین مخلوط کنید و مورد استفاده قرار دهید.

۶- استفاده از زیره
زیره سبز برای هضم غذا عالی است، اما علاوه بر آن برای کاهش سرفه‌های خفیف در کودکان نوپا و بچه‌های بزرگتر مفید است. چند دانه زیره سبز را در آب جوش قرار دهید و پس از صاف کردن اجازه دهید تا خنک شود و سپس به مصرف برسانید.

۷- سوپ مرغ
سوپ مرغ خانگی حاوی مقدار زیادی مواد مغذی است و در صورت اضافه کردن مقادیری سیر یا پودر سیر می‌توانید خاصیت آنتی اکسیدان آن را بیشتر نیز کنید.

۸- استفاده از زردچوبه
زردچوبه خواص ضد میکروبی فراوانی دارد و همچنین ایمنی را افزایش می‌دهد. از زردچوبه می‌توانید برای درمان صرفه کودکان بالای یک سال استفاده کنید. این ماده غذایی تاثیر قابل توجهی در کاهش تحریک گلو و در نتیجه آن درمان سرفه‌های خشک دارد.
۹- قطره‌های سرفه
قطره‌های سرفه تقریبا از لحاظ برای گلو‌های خشک، خارش و سرفه مناسب هستند. می‌توانید برای دریافت نتیجه بهتر و سریع‌تر از انواع حاوی مونول یا اکالیپتوس استفاده کنید.   منبع: مجله ستاره

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرفه سرفه خشک سوپ مرغ درمان خانگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۵۴۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان جشنواره «راویان غدیر» در استان قزوین

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، سید علی موسوی گفت: این جشنواره با موضوع مدح و منقبت حضرت علی (ع) و واقعه تاریخی غدیر  منتشر شد.

وی افزود: قالب آثار این جشنواره مداحی، شعرخوانی و سرود است و دو گروه سنی ۷ تا ۱۲ و ۱۳ تا ۱۷ سال مخاطب آن هستند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اضافه کرد: مهلت ارسال آثار تا ۲۴ خرداد ماه سالجاری تعیین شده  است و زمان برگزاری آیین اختتامیه نیز چهارم تیر خواهد بود.

موسوی گفت: آشنایی کودکان و نوجوانان با شخصیت و فضایل حضرت علی (ع)، فرهنگ عمیق و اهداف واقعه غدیرخم، ترویج فرهنگ علوی و تولید آثار در این زمینه از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.

وی خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان می‌توانند فیلم آثار خود را در پیام‌رسان شاد به شماره ۰۹۹۱۹۷۲۷۵۱۳ ارسال کنند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گفت: مدت زمان فیلم حداقل سه و حداکثر پنج دقیقه باشد و مشخصات فردی در آن قید شود، فیلم‌برداری به صورت افقی، در نمای باز و بدون حرکت دوربین انجام شود و آثار هم باید با فرمت mp ۴ و حداکثر حجم ۱۶ مگابایت باشد.

به گفته موسوی، در بخش شعرخوانی نیز شرکت کنندگان می‌توانند آثار شاعران مطرح کشور را به صورت دکلمه اجرا و برای جشنواره بفرستند. در این بخش شرکت کنندگان باید اثر را از حفظ داشته باشند.

وی گفت: اجرای سرود باید به صورت زنده، در گروه‌های جداگانه دختر و پسر حداکثر با ۱۵ نفر انجام شود و حضور از هر دو پایه سنی در گروه سرود امکان‌پذیر است.

دیگر خبرها

  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • فراخوان جشنواره راویان غدیر در استان قزوین
  • مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی در ساری برگزار می‌شود
  • فراخوان جشنواره «راویان غدیر» در استان قزوین
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی مازندران در ساری 
  • برپایی دو رویداد در باغ هنر برای کودکان و نوجوانان