Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@05:51:08 GMT

سلام آقای مهرجویی

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۵۴۳۸۹

سلام آقای مهرجویی

1 الماس ۳۳ چندان برایش دستاوردی نداشت، نه منفعت مالی نصیبش شد و نه اعتبار هنری. فقط و فقط در شهر پیچید که جوانی فلسفه‌خوانده از فرنگ آمده و می‌خواد سینما کار کند، جوانی تازه‌نفس، با ایده‌هایی منحصربه‌فرد. سیدفرزام حسینی خبرنگار                دومین تجربه سینمایی مهرجویی اما به‌شکلی رقم خورد که تا هنوز او را با فیلم «گاو» می‌شناسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلمی که غلامحسین ساعدی پیشتر نمایشنامه‌اش را نوشته بود و توسط هنرمندان اداره تئاتر اجرا شده بود، این‌بار در همکاری با این سینماگر جوان، در قالب فیلمنامه درآمد و جلوی دوربین رفت، عزت‌الله انتظامی، جمشید مشایخی، علی نصیریان و... که هر کدام‌شان ضلعی از بازی در سینما، تلویزیون و تئاتر ایران شدند. داستان داریوش مهرجویی از همین‌جا آغاز می‌شود، آنچه امروز ما از مهرجویی می‌شناسیم، از جهان فکری و سینمایی او، از گاو آغاز می‌شود و امتداد پیدا می‌کند، در کارنامه‌ای سینمایی‌اش پس از آن آثار درخشانی همچون آقای هالو، دایره مینا، اجاره‌نشین‌ها، هامون، سارا، بانو و... به چشم می‌آید. 2  مهرجویی را کارگردان مهم و مؤلفی می‌دانیم به اعتبار کارنامه معتبرش، مهرجویی اگر کارگردان بزرگی شده است و تأثیرگذار، به خاطر فیلم‌های مهم سال‌های قبلش است و نه فیلم‌هایی نظیر اشباح، آسمان محبوب و چه خوبه که برگشتی، گرچه خودش معتقد است این فیلم‌های سال‌های اخیر دل‌خواسته اوست و این‌طور حال می‌کند. اما ما مخاطبان سینما، او را با هامون می‌شناسیم، فیلمی که سینمای ایران را بدون آن نمی‌توان معنا کرد، فیلمی که بر نسل یا حتی چند نسل اثر گذاشت و دوران‌ساز شد، یا فیلمی مانند پری، مهرجویی را بواسطه این آثار آرتیستی اندیشمند می‌شناسیم، فیلمسازی که از رهگذر آثارش، به فلسفه -دل‌خواسته همیشگی‌اش- می‌رسد. همچنین مهرجویی با فیلم‌هایی نظیر دایره مینا و اجاره‌نشین‌ها، نشان داده است که سینمای اجتماعی-سیاسی و همچنین ژانر کمدی را می‌شناسد، فیلم‌هایی درخشان که معاصریت زمانه‌شان را هدف گرفته بودند، یا فیلمی مانند میکس که علاوه بر دغدغه‌های فلسفی‌اش، هنر اصلی‌اش، سینما را نیز هدف گرفته است. مهرجویی به اعتبار این آثار درخشان، این فیلم‌های دوران‌ساز، کارگردان مؤلفی در تاریخ سینمای ایران به حساب می‌آید. 3  با این‌همه، از هرچه بگذریم، داریوش مهرجویی آرتیست یگانه و بزرگ معاصر ماست، سینمای ایران را بدون آثار او نمی‌توان بررسی کرد و بی‌حضور او، ما قطعاً چیزهای زیادی کم داریم، صحنه‌هایی که او خلق کرده است، ماندگارند، به‌یاد بیاورید سعید کنگرانی را در لحظه پخش غذا در حلبی‌آبادها، در دایره مینا، به یاد بیاورید عزت‌الله انتظامی را وقتی در فیلم گاو دچار دگردیسی می‌شود و به هیأت گاو درمی‌آید، به یاد بیاورید دویدن خسرو شکیبایی را رو به دریا، در هامون یا صحنه فروپاشی آپارتمان را در اجاره‌نشین‌ها، همه و همه نشان از ذهن زیبای مهرجویی دارد، کارگردانی که امروز، ۱۷ آذر، زادروزش را گرامی‌ می‌داریم.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۵۴۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاعر سلام فرمانده به استقبال غزل رهبر انقلاب رفت

سیدمهدی بنی‌هاشمی شاعر سروده «سلام فرمانده» به استقبال غزل رهبر انقلاب رفت که یک بیت از آن را به مناسبت عملیات وعده صادق خوانده بودند.

به گزارش مشرق، در آستانه عملیات تنبیهی «وعده صادق» علیه رژیم صهیونیستی، رهبر انقلاب در یکی از جلسات مرتبط، یک بیت شعر از غزلی که چندسال پیش با تلمیح از آیات قرآن مجید درباره رویارویی حضرت موسی علیه‌السلام با فرعون و ساحرانِ فرعونی سروده بودند، برای این عملیات خواندند: تو را است معجزه در کف زِ ساحران مهراس/ عصا بیفکن و از بیم اژدها مگریز

در پی انتشار این سروده، سیدمهدی بنی هاشمی از شاعران جوان گیلانی که با سرود سلام فرمانده بیشتر در اذهان مردم شناخته می‌شود، با سرایش غزلی به استقبال این شعر رهبر انقلاب رفت.

متن این شعر را به شرح زیر است:

دلا، ننگ است از میدان گریزیم

در این هنگامه از یاران گریزیم

بیا تا مثل آن عشّاق در طَف

چو پروانه ز شهد جان گریزیم

غم از چه داری ای دل؟ نوح با ماست

نباید از دل طوفان گریزیم

بدان در عشق، آسایش حرام است

مباد از سختی دوران گریزیم

عصا بنداز ، اعجازی کن ای دل

که از این مکر دژخیمان گریزیم

خدا با ماست پس حتی ز آتش

چو ابراهیم ما آسان گریزیم

ز سحر ساحران و مکر مکار

بیا بر دامن قرآن گریزیم

بخوان پیش از کلام الله، اعوذی

که سمت حق از این شیطان گریزیم

چو حیدر باش و درب کفر برکن

که از این قلعه دیوان گریزیم

بیا از غده بدخیم صهیون

به سوی حضرت درمان گریزیم

دیگر خبرها

  • اول سلام بعد تاج‌گذاری در کاخ اختصاصی
  • خودنمایی آبشار فصلی در دل طبیعت روستای جنگل علی بهاباد + فیلم
  • استقبال شاعر «سلام فرمانده» از غزل رهبر انقلاب
  • شاعر سلام فرمانده به استقبال غزل رهبر انقلاب رفت
  • عکس‌| پیام وحید امیری پس از حذف پرسپولیس
  • پست عذرخواهی وحید امیری از پرسپولیسی‌ها
  • آخرین تصویر به جامانده از داریوش مهرجویی پیش از قتل/ عکس
  • آخرین تصویر به جامانده از داریوش مهرجویی پیش از قتل
  • سلام دختران فوتسالیست چادرملو به لیگ برتر
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد