Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@17:00:05 GMT

سنجش گلوکز بدن با حسگر سه بعدی

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۵۵۵۰۸

سنجش گلوکز بدن با حسگر سه بعدی

پژوهشگران "دانشگاه ایالتی واشینگتن"، نوعی حسگر سه‌بعدی پوشیدنی ابداع کرده اند که می‌تواند گلوکز را با روشی غیرتهاجمی بررسی کند.

پژوهشگران "دانشگاه ایالتی واشینگتن" (WSU) آمریکا، نوعی حسگر سه‌بعدی برای سنجش گلوکز ابداع کرده‌اند.

شاید این ابداع، به بهبود سنجش گلوکز میلیون‌ها بیماری منجر شود که از دیابت رنج می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افراد مبتلا به دیابت معمولا وضعیت بیماری خود را با سنجش گلوکز بررسی می‌کنند و این کار را با ایجاد سوراخ کوچکی در انگشت انجام می‌دهند. سیستم‌های بررسی مداوم گلوکز می‌توانند جایگزینی برای این روش باشند اما هزینه بالایی دارند.

پیشتر نیز پژوهشگران سعی داشتند ابزار الکترونیکی پوشیدنی و انعطاف‌پذیری ارائه دهند که با پوست بیمار سازگار باشد و میزان گلوکز را در مایعات بدن از جمله عرق بررسی کند. آنها برای ابداع چنین حسگرهایی، از راهبردهای سنتی مانند طرح‌نگار نوری و چاپ سیلک استفاده کردند اما این روش‌ها با وجود کارآمد بودن، نقایص گوناگونی از جمله مواد شیمیایی مضر و "اتاق تمیز" پرهزینه را در بر دارند.

گروه پژوهشی دانشگاه ایالتی واشینگتن با استفاده از روش چاپ سه‌بعدی، نوعی حسگر برای بررسی گلوکز ابداع کرده است که دوام و حساسیت بهتری نسبت به روش‌های سنتی دارد.

آنها از روشی موسوم به "روبوکستینگ" (Robocasting) استفاده کردند که برای ایجاد طرح‌های پیچیده و دقیق در مقیاس‌های کوچک، جوهر چاپ را مورد استفاده قرار می‌دهد. در این روش، یک ماده در مقیاس نانو که رسانای الکتریسیته است، برای ایجاد الکترودهای انعطاف‌پذیر چاپ می‌شود. پژوهشگران دریافتند که حسگرهای سه‌بعدی آنها نسبت به روش‌های قدیمی، عملکرد بهتری در دریافت سیگنال‌های گلوکز دارند .

از آنجا که در این سیستم از روش چاپ سه‌بعدی استفاده می‌شود، با شرایط زیستی افراد بسیاری قابل تنظیم است. روش چاپ سه‌بعدی می‌تواند امکان ساخت حسگرهایی را فراهم کند که به صورت انفرادی برای افراد مشخصی طراحی شده‌اند.

از آنجا که برای روش چاپ سه‌بعدی، مواد کمی مورد نیاز است، ضایعات کمتری نسبت به روش‌های قدیمی به همراه دارد.

"آردا گزن" (Arda Gozen)، سرپرست این پروژه گفت: روش ما، تاثیر مهمی در کاهش قیمت دارد. برای به کار بردن حسگرهای چاپ سه‌بعدی در مقیاس بزرگ، باید ترکیبات الکترونیکی را با پلتفرم پوشیدنی ترکیب کرد.

"یوهه لین" (Yuehe Lin)، از پژوهشگران این پروژه گفت: حسگر گلوکز ما، مانند یک حسگر پوشیدنی به کار می‌رود و می‌تواند جایگزین خوبی برای روش‌های دردناک سنجش گلوکز باشد. این روش به خاطر ویژگی غیرتهاجمی و نیاز نداشتن به سوزن، برای سنجش گلوکز کودکان نیز مناسب است.

این پژوهش، در مجله " Analytica Chimica Acta" به چاپ رسید./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۵۵۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام زمان قرعه‌کشی مرحله بعدی جام حذفی

به گزارش "ورزش سه"، روز گذشته دور یک هشتم نهایی پیکارهای جام حذفی به اتمام رسید که شکست پرسپولیس برابر آلومینیوم اراک، مهمترین اتفاق این دور از پیکارها بود تا سرخ پوشان نیز به مانند رقیب دیرینه خود، از دور مسابقات کنار بروند.

با برگزاری این پیکارها، حالا تیم های راه یافته به دور بعدی مسابقات، در انتظار مشخص شدن حریفانشان هستند. طبق اعلام کمیته برگزاری مسابقات، قرعه‌کشی مرحله یک‌چهارم نهایی مسابقات جام‌ حذفی روز دوشنبه هفته جاری برگزار خواهد شد.

آنگونه که از قبل و توسط سازمان لیگ و کمیته برگزاری مسابقات جام حذفی اعلام شده بود، مرحله یک‌چهارم نهایی این مسابقات روزهای ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد.

پیش از این نیز مهدی تاج اعلام کرده بود که فدراسیون فوتبال قصد دارد تا بازی فینال را در کرمان برگزار کند.

دیگر خبرها

  • زمان حراج بعدی شمش طلا در مرکز مبادله اعلام شد
  • زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد+شرایط
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • تیاگو موتا؛ سرمربی بعدی یوونتوس
  • سامانه بارشی بعدی چهارشنبه فعال می‌شود
  • هدیه بزرگ به چادرملو در جام حذفی
  • اعلام زمان قرعه‌کشی مرحله بعدی جام حذفی
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • آیا جنگ سرد بعدی یک مسابقه ازدحام پهپادی خواهد بود؟
  • انگیزه‌های خاص 3 تیم لیگ یکی با صعود مس