Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: پس از اتمام مجلس ششم شورای اسلامی، کمتر کسی فکر می‌کرد که روزی شرایطی مهیا شود که دوباره اصلاح‌طلبان بتوانند بسیاری از کرسی‌های بهارستان را تصاحب کنند. اما هفتم اسفند ۹۴ یک روز تاریخی برای جبهه اصلاحات بود و آن‌ها توانستند زیر سایه اجماع با اعتدال‌گرایان و به لطف و مدد حمایت رییس دولت اصلاحات پیروز بسیاری از حوزه‌های انتخابیه کشور و مخصوصاً کلان‌شهر‌ها شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اکنون که دو سال و نیم از مجلس دهم می‌گذرد فرصت خوبی است که عملکرد فراکسیون امید را بررسی کرد و دید آیا آن‌ها توانسته‌اند نظر حامیان خود را جلب کنند یا خیر؟ فریده اولادقباد نماینده تهران و رییس فراکسیون زنان مجلس در گفت‌وگوی خود با رویداد۲۴ درباره عملکرد فراکسیون امید توضیح داده است.
به عنوان اولین سوال بفرمایید که چه نمر‌ه‌ای را به عملکرد اصلاح‌طلبان مجلس دهم می‌دهید؟
فارغ از اینکه بخواهم نمره خاصی را به فراکسیون امید یا اصلاح‌طلبان مجلس بدهم باید بگویم که در مجموع همفکران ما در مجلس هر کجا که لازم بوده به موضوعی ورود پیدا کنند، تعلل نکردند. بطور مثال اصلاح‌طلبان مجلس در خصوص لوایح چهارگانه FATF خیلی خوب و مصمم ورود پیدا کردند و با وجود تمام تهدیدهایی که توسط عد‌ه‌ای ناشناس شدند راه خود را محکم ادامه دادند.
امروز خروجی خیلی از عملکرد‌ها به تصمیمات دولت برمی‌گردد، از این‌رو باید بررسی کنید و ببینید دولت چقدر حاضر شده با فراکسیون امید مجلس که حامی‌اش بوده تعامل کند و چقدر در عمل از این افراد در اتاق‌های فکر خود استفاده کرده یا مثلاً رییس جمهور در تشکیل کابینه چقدر به نظرات حامیان خود در مجلس بها داده است.
بالاخره به عملکرد اصلاح‌طلبان مجلس نمر‌ه‌ای ندادید.
برای نمره دادن به یک مجموعه یا تشکل باید شاخص‌ها و پارامتر‌ها مشخص شود و دقیق بررسی کرد که این مجموعه در طول یک زمان مشخص چقدر در راستای این اهداف حرکت کرده است. به نوعی نمره دادن به هر مجموعه‌ای نیاز به کارِ کارشناسی دارد و من نمی‌توانم به همین راحتی و بدون بررسی این شاخص‌ها یک نمر‌ه‌ای را به شما اعلام کنم.
اتفاقاً همین رویکرد را هم نسبت به عملکرد دولت دارم و معتقدم باید شرایط موجود را در نظر گرفت و نسبت به معیار و شاخص‌ها، عملکرد‌ها را بررسی کرد. برخی می‌خواهند فضایی را به وجود آورند که در نتیجه بگویند فلان مجموعه خوب بوده یا بد. من به هیچ وجه چنین تفکری را قبول ندارم، زیرا شرایط موجود کشور مرتباً در حال تغییر است و گاهی مدیران گرفتار همین اتفاقات ناخواسته می‌شوند.
بطور مثال ما کمیته فرهنگی و اجتماعی را در فراکسیون امید داریم که اعضای آن بسیار فعال هستند و گاهی برای پیگیری معضلات شهری و آسیب‌های اجتماعی تا دیروقت پیگیر امور هستند. یا مثلاً فراکسیون امید سخت به دنبال تحقیق و تفحص از شهرداری تهران بود که متاسفانه در صحن مجلس رای نیاورد، ولی ما تلاش خود را در این رابطه انجام دادیم.
در موضوع تحقیق و تفحص از وضعیت خودروسازان داخلی، اعضای فراکسیون امید بطور جدی وارد کار شدند و آقای نجفی نماینده تهران محوریت این حرکت را پذیرفتند، یعنی برای ما کیفیت و قیمت خودرویی که به دست مردم می‌رسد مهم است و نسبت به این موضوع هم حساسیت خود را نشان دادیم. همه این حرف‌ها را زدم که بگویم فراکسیون امید نسبت به اتفاقات جامعه دغدغه دارد و تلاش خواهد کرد تا بتواند وظیفه خود را به درستی ایفا کند.
شما می‌گویید فراکسیون امید، ورود خوبی به موضوعات جاری کشور داشته، اما با وجود وضعیت نابسامان اقتصادی و نوسان‌های قیمت ارز و سکه باز هم در روز استیضاح آقای کرباسیان، وزیر اقتصاد از ایشان حمایت کردید.
در موضوع استیضاح آقای کرباسیان، فراکسیون امید جلساتی را برگزار کرد و سعی کرد تمام ابعاد موضوع را در نظر بگیرد. در انتها با خردجمعی در فراکسیون به این نتیجه رسیدیم که به استیضاح رای ندهیم. قبول دارم که فراکسیون امید در روز‌های شروع مجلس دهم با ضعف و کمبود‌هایی روبرو بود، اما هرچه جلوتر رفتیم فراکسیون، هم در تصمیمات و هم در عمل به انسجام بیشتری رسید.
انتقادات زیادی به عملکرد آقای عارف، رییس فراکسیون امید مجلس است و خیلی‌ها معتقدند ایشان بیشتر سکوت پیشه می‌کند تا اینکه در مقام پاسخگویی برآید، نظر شما در این باره چیست؟
به نظرم خبرنگاران باید از آقای عارف بخواهند که جلسات پرسش و پاسخی بیشتری بگذارد تا به تمام این سوالات و شبهات پاسخ داده شود. هیچ اشکال ندارد که این حرف‌ها و انتقادات مرتباً به ایشان انتقال داده شود و جواب‌های آقای دکتر عارف هم شنیده شود. ولی حقیقت امر این است که فراکسیون امید به ریاست آقای دکتر عارف تلاش و پیگیری‌های زیادی را انجام داده که شاید خیلی رسانه‌ای نشده باشد.
اگر قرار باشد هفته دیگر انتخابات مجلس برگزار شود آیا اعضای فراکسیون امید خواهند توانست در حوزه‌های انتخابیه خود رای لازم را به دست آورند؟
پیش‌بینی کردن بسیار سخت است، ولی من یک جور دیگر به این سوال پاسخ می‌دهم. اگر قرار باشد همه اتفاقات منفی که در سیاست داخلی و خارجی می‌افتد را به پای فراکسیون امید نوشت باید بگویم رای آوردن اصلاح‌طلبان برای انتخابات آتی بسیار دشوار است.
معتقدم اگر شفاف‌سازی در جامعه صورت گیرد و همه بدانند که اگر ترامپ بصورت خودسرانه از یک توافق بین‌المللی خارج شد و به تبع آن فشار اقتصادی زیادی بر مردم تحمیل شده تقصیر فرد یا جناح خاصی در کشور نیست یا اگر عد‌ه‌ای در داخل روی به احتکار آوردند و زندگی را برای مردم سخت کردند به وظیفه یک نماینده برنمی‌گردد و دولت و قوه قضاییه در این خصوص باید به موضوع ورود پیدا کنند، احتمالا نظر مردم نسبت به نمایندگانشان عوض می‌شود. البته من برای فهم و شعور سیاسی مردم بسیار احترام قائلم و مطمئنم که آن‌ها راه درست را انتخاب خواهند کرد. برچسب ها: فراکسیون امید ، فراکسیون ، عارف

منبع: خرداد

کلیدواژه: فراکسیون امید فراکسیون عارف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۵۹۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!

حجاریان ضمن تلاش برای توجیه مسیر راهبردی اصلاح طلبان می کوشد که علاوه بر امید ضرورت مطالبه گری و نقد حاکمیت را به عنوان ماموریت این جریان معنادهی کن

سرویس سیاست مشرق- بررسی‌ها نشان می‌دهد که اصلاح طلبان ساختاری و لایه رادیکال جریان اصلاحات به منظور پیشبرد اهداف خود در حال دسته و پنچه نرم کردن با برخی اقتضائات درون – بیرون جریانی می باشد.

این جریان از سویی با ناامیدی، بی انگیزگی و عدم باور به راهبردهای رئوس جریان خود بوده و از جانب دیگر برخی راهبردهای رادیکالی را نیز در دستورکار خود دارد که نه تنها در چارچوب نظام نبوده بلکه معنای معارضه را نیز به نمایش می گذارد.

در این میان برخی از نیروهای فکری اصلاح طلبان که شیفت به امر اجتماعی به منظور ارتباط گیری با لایه ها و تشکیل کانون های اعتراضی و مطالبه گری را توصیه کرده اند تاکید دارند که برای انسجام بخشی در میان اصلاحات باید «امید» به منظور توزان قوا و تولید قدرت همسنگ در برابر حاکمیت را بارور ساخته و از سوی دیگر باید «نقد» در ساحات مختلف را به منظور تعریف خود به عنوان آلترناتیو وضع موجود را پیگیری نمود.

در همین رابطه سعید حجاریان که چندی پیش طی توئیتی استارت کنش سیاسی- انتخاباتی اصلاح طلبان را زده بود طی توئیتی نوشته بود: دولت سیزدهم و تفکر حاکم بر آن چماقی بود به بار شیشه مملکت؛ مسئله نرخ بنزین، «نور» حجاب و دیگر طرح ها و اقدام های در پیش هم ضربات مهلک تری هستند. تداوم این تفکر در دولت چهاردهم آخرین چماق است بر بار شیشه و دیگر چیزی باقی نخواهد ماند.

حجاریان در توئیت خود تلاش برای شکل دهی به یک جبهه بر اساس «سطح زندگی» و «سبک زندگی» را کلید زده بود. به طوری که می توان گفت ادعای افزایش نرخ بنزین عملا علی رغم تکذیب های مکرر آن توسط مسئولین به معنای تلاش برای تولید هراس در دهک های مختلف جامعه و به منظور تحریک جامعه اعتراضی بوده و برجسته سازی مساله طرح نور نیز در چارچوب کانونی سازی مساله آزادی های سیاسی- فرهنگی و تلاش برای بازنمایی ایجاد محدودیت ها معنا می یابد، تشکیل کانون‌های نقد از درون و کانون‌های شورش از بیرون راهبردی برابر از سوی رادیکال‌ها در روزهای اخیر است!

در این میان اما حجاریان بار دیگر در صفحه توئیتر خود به یک نقد مطرح‌شده از جمله‌اش اشاره کرد و نوشت: «منتقدی مجرّب نقدی بر این پست نگاشته‌ و بیان کرده‌اند: «چیزی باقی نخواهد ماند» گزاره‌ای آخرالزمانی است؛ یعنی چیزی متصور نیست که برای حفظ‌/اصلاح‌اش تلاش کنیم».

وی تصریح کرده بود که به حفظ «امید» و نگه داشتن شعله شمع باور دارم ولی توأمان «نقد» را شرط لازم هر گشایش و سخن ایجابی می‌دانم.

توئیت دوباره حجاریان اما نشان می دهد که پاسخ به توئیت وی از جانب اصلاح طلبان بیانگر فقدان روحیه امید در جریان اصلاحات بوده وی ضمن تلاش برای توجیه مسیر راهبردی اصلاح طلبان می کوشد که علاوه بر امید ضرورت مطالبه گری و نقد حاکمیت را به عنوان ماموریت این جریان معنادهی کند.

دیگر خبرها

  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • جنگ بر سر صندلی «شماره یک»؛ همه در برابر قالیباف!
  • جنگ زودهنگام بر سر صندلی «شماره یک» مجلس دوازدهم؛ همه در مقابل یک نفر؛ قالیباف!
  • جنگ زودهنگام بر سر صندلی «شماره یک» مجلس دوازدهم /همه در مقابل یک نفر؛ قالیباف!
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • عیادت رئیس فراکسیون ورزش مجلس از غلامحسین پیروانی
  • ۲ وزیر احمدی نژاد رقیب قالیباف شدند /ذوالنوری هم وارد گود شد /اولین گزینه نایب رئیسی مجلس مشخص شد