Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@04:39:10 GMT

نحوه تبديل مسکن‌کارت به کارت سوخت

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۶۰۱۹۴

نحوه تبديل مسکن‌کارت به کارت سوخت

خبرگزاري آريا - مشتريان بانک مسکن مي‌توانند بدون مراجعه حضوري به بانک يا دفاتر پليس +‌10تنها از طريق مراجعه به سامانه دولت همراه در کمتر از 5دقيقه مسکن‌کارت خود را به کارت سوخت تبديل کنند.
به گزارش خبرگزاري آريا، بر اساس بيانيه شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي، استفاده از کارت سوخت براي سوخت‌گيري خودروها و موتورسيکلت‌ها قرار است به زودي الزامي‌ شود و افراد براي استفاده از جايگاه‌هاي سوخت بايد اين کارت را همراه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته زمان دقيق اجرايي شدن اين طرح اعلام نشده است، اما مقدمات آن اکنون در جريان است.
مهمترين پيش‌ شرط اجراي اين طرح، فراهم کردن امکان دريافت مجدد کارت سوخت براي شهرونداني که آن را گم کرده‌اند و يا تا کنون کارت سوخت نداشته‌اند، بوده است و به همين خاطر يک بازه زماني حدود يک ماهه براي ثبت‌نام کارت سوخت منظور شده است.
در اين ميان علاوه بر روش مراجعه حضوري به مراکز پليس +‌10 براي ثبت درخواست کارت سوخت جديد، مسير ساده و سهل‌الوصول ديگري نيز طراحي شده که در آن نيازي به مراجعه حضوري نيست، بلکه مي‌توان به سادگي با صرف زمان چند دقيقه‌اي از طريق اپليکيشن تلفن همراه يا وب‌سايت «دولت همراه» يکي از کارت‌هاي بانکي را تبديل به کارت سوخت کرد.
در اين روش بي‌دردسر مشتريان بانک‌هاي گوناگون که بابت هر يک از انواع سپرده‌هاي خود کارت بانکي دريافت کرده‌اند، مي‌توانند با ثبت‌نام در سامانه دولت همراه، قابليت جديدي روي کارت بانکي خود فعال و آن را به يک کارت هيبريدي با دو کاربري مختلف تبديل کنند. کارت‌هاي هيبريدي ترکيبي از قابليت‌هاي ارائه خدمات بانکي و شهروندي را دارند. با تبديل کارت بانکي به کارت سوخت، يک کيف پول الکترونيکي در کارت بانکي ايجاد خواهد شد که صاحبان حساب مي‌توانند با مراجعه به جايگاه‌هاي سوخت، از همان کارت بابت سوخت‌گيري و پرداخت وجه استفاده کنند. دومنظوره کردن کارت‌هاي بانکي نيز اختلالي در کارايي بانکي کارت مذکور ايجاد نخواهد کرد.
مزاياي رقابتي انواع مسکن‌کارت صادر شده بابت سپرده‌هاي مختلف و نيز سابقه عملکرد اين بانک دولتي که در زمره بزرگترين بانک‌هاي کشور قرار دارد، سبب شده اقبال به تبديل مسکن ‌کارت به کارت سوخت از سوي مالکان خودرو قابل توجه باشد.
در اين گزارش مراحل اين تبديل مرور شده تا مشتريان قديمي يا حتي مشترياني که اکنون تصميم به افتتاح حساب در بانک مسکن مي‌گيرند، بتوانند به سادگي با طي اين مراحل، مسکن‌کارت خود را اصطلاحا هيبريدي کنند.
براي اين منظور کافي است فرد يک مسکن‌کارت بابت هر يک از انواع سپرده‌هاي گوناگون اعم از قرض‌الحسنه، کوتاه مدت، ممتاز و ... داشته باشد. پيش از شروع ثبت‌نام لازم است کارت بانکي، کارت خودرو و کارت ملي را نيز همراه داشته باشد. در گام بعدي بايد به سايت www.mob.gov.ir يا اپليکيشن دولت همراه (که از طريق انواع فروشگاه‌هاي نرم‌افزارهاي موبايلي و نيز سايت مذکور قابل بارگذاري است) مراجعه و روي گزينه «ثبت‌نام کارت سوخت بانکي» کليک شود.
در قسمت پايين صفحه باز شده تيک گزينه «همه مقررات را خوانده و تاييد مي‌کنم» بايد فعال و اين صفحه «تاييد» شود تا در مرحله بعد بتوان با وارد کردن شماره تلفن همراه مالک خودرو، کد امنيتي که به شماره وي پيامک مي‌شود را وارد کرد. با ورود اين کد کافي است گزينه «بررسي» انتخاب شود. در مرحله بعد کد ملي و تاريخ تولد به دقت و مطابق با اطلاعات مندرج در کارت ملي وارد مي‌شود. سپس بايد بين دو گزينه «سواري» و «موتورسيکلت» يکي انتخاب و شماره سريال يا VIN درج شده روي کارت خودرو يا موتورسيکلت در جاي مشخص شده وارد شود.
در اين مرحله تمام کارت‌هاي بانکي متقاضي نمايش داده مي‌شود و مشتريان بانک مسکن مي‌توانند با انتخاب «مسکن‌کارت» خود، گزينه «تاييد» را انتخاب کنند. به همين سادگي مي‌توان قابليت جديدي را به مسکن‌کارت افزود و از حمل کارت‌هاي متعدد براي دريافت خدمات مختلف بانکي و شهروندي جلوگيري کرد. به نظر مي‌رسد اين نقطه شروع هيبريدي شدن کارت‌هاي بانکي است و در آينده با توسعه خدمات دولت الکترونيک، قابليت‌هاي بيشتري را مي‌توان به اين کارت‌ها افزود. از اين رو با توجه به بازدهي بالاي سپرده‌هاي بانک مسکن، به نظر مي‌رسد خوب است در همين گام اول، از کارت‌هاي اين بانک براي دريافت خدمات شهروندي استفاده شود.
امکان افتتاح حساب و صدور آني کارت براي مشتريان جديد بانک مسکن نيز وجود دارد و آنها هم مي‌توانند به همين ترتيب کيف پول الکترونيک سوخت‌گيري را به قابليت‌هاي کارت بانکي خود اضافه کنند.
يادآوري اين نکته ضروري است که براي مراجعه به سامانه مذکور و به منظور جلوگيري از ازدحام و اختلال موقت در عملکرد سامانه دولت همراه، زمان‌بندي مراجعه به سايت يا اپ دولت همراه بر اساس آخرين رقم شماره تلفن همراه مالکان خودرو قبلا اعلام شده که بايد از سوي مراجعان رعايت شود. همچنين اگر فرد کارت سوخت فعال داشته باشد، پس از تبديل کارت بانکي به کارت سوخت، باطل خواهد شد و از اين پس صرفا بايد با استفاده از کارت بانکي خود از خدمات سوخت‌گيري جايگاه‌ها استفاده کند. افرادي که مالک بيش از يک وسيله نقليه هستند نيز مي‌توانند با يک شماره تلفن همراه براي تبديل کارت بانکي به کارت سوخت تمام خودروهاي خود اقدام کنند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۶۰۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه چیز درباره رمز کارت سوخت

کارت سوخت یکی از مهمترین مدارک هر خودرو محسوب می‌شود. بدون این کارت، امکان دسترسی به سوخت در پمپ‌های بنزین ایران وجود ندارد. یک نکته مهم در مورد هر کارت سوخت، رمز آن است. رمز کارت سوخت کلید دسترسی به سهمیه سوخت است و درصورت فراموش‌کردن آن، باید مراحلی را برای دریافت رمز جدید طی کنید تا کارت سوخت شما قابل استفاده باشد. در این مطلب آموزشی از دیجیاتو، به موضوع رمز کارت‌های سوخت و اقدامات پس از فراموشی آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

رمز کارت سوخت و دردسر‌های آن

کارت‌های سوخت تمامی خودرو‌های صفرکیلومتر، دارای یک رمز است. این رمز چهار رقم آخر کد ملی مالک خودرو است که به‌صورت پیش‌فرض نقش رمز کارت‌های سوخت را ایفا می‌کند. کدملی مالک در هیچ کدام از قسمت‌های کارت سوخت درج نشده است، ازاین‌رو سرقت کارت سوخت یا جا ماندن آن در پمپ بنزین، شما را تا حدودی از خطرات حفظ می‌کند. بااین‌حال اگر تمامی مدارک اتومبیل شما سرقت شوند، رمز کارت‌های سوخت نیز در معرض لو رفتن قرار دارد؛ بنابراین گروهی از مالکان خودرو‌ها تمایل خواهند داشت تا پس از تحویل خودرو و کارت سوخت آن، رمز آن را تغییر دهند.

نکته‌ای دیگری که در این بین وجود دارد، مربوط به کارت سوخت خودرو‌های کارکرده است. هنگامی که شما یک خودرو کارکرده را خریداری می‌کنید، کارت سوختی با رمز کدملی مالک قبلی به شما تحویل داده خواهد شد. فرآیند تعویض و صدور کارت سوخت المثنی بسیار زمان‌بر است و اکثر افراد تمایلی ندارند تا درخواست صدور کارت سوخت جدید با نام و کدملی خودشان را صادر کنند. ازاین‌رو خریداران خودرو‌های کارکرده نیز تمایل خواهند داشت تا رمز کارت سوخت اتومبیل کارکرده را به دلخواه خود تغییر دهند.

سومین حالتی که مشکلاتی در حوزه رمز کارت سوخت به وجود می‌آورد، فراموشی آن است. این مورد به‌خصوص در مورد خودرو‌هایی که چندبار توسط افراد مختلف خرید و فروش شده‌اند، بسیار رخ می‌دهد. رمز کارت‌های سوخت این خودرو‌ها براساس شماره ملی مالک نخستین خودرو است، در‌حالی‌که ممکن این خودرو هم‌اکنون در تملک سومین یا چهارمین خریدار باشد. به یاد سپردن یک رمز چند رقمی برای افراد بسیاری دشوار است، ازاین‌رو فراموشی رمز کارت‌های سوخت مشکلی مرسوم به حساب می‌آید.

مدت زمان اعتبار رمز کارت‌های تازه صادر شده چقدر است؟

زمانی که کارت سوخت جدیدی به شما تحویل داده می‌شود، ۴ رقم آخر کدملی مالک به‌صورت پیش‌فرض رمز آن را تشکیل می‌دهد. شما به مدت یک‌ماه فرصت دارید تا با استفاده از کارت جدید خود، اقدام به سوخت‌گیری نمایید. در غیر این‌صورت کارت سوخت شما غیرفعال می‌شود و باید یکبار دیگر برای فعال‌سازی آن به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید.

اگر رمز کارت سوخت را فراموش کردیم، چه کنیم؟

در قسمت‌های قبل به این موضوع اشاره کردیم که مشکل فراموشی رمز کارت‌های سوخت در مورد خودرو‌های قدیمی بسیار رخ می‌دهد. اگر رمز کارت‌های سوخت خود را فراموش کردید یا آن‌که فروشنده خودرو از ارائه رمز کارت‌های سوخت به شما خودداری کرد، باید به یکی از دفتر نواحی شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی مراجعه کنید تا رمز کارت شما بازیابی شود.

درصورتی‌که کارت سوخت شما گم شده باشد یا رمز آن قابل بازیابی نباشد، باید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید. در این حالت شما باید درخواست غیرفعال‌کردن کارت سوخت را صادر کنید که در اصطلاح عامه به سوزاندن کارت سوخت شهرت دارد. پس از آن لازم است تا برای صدور کارت سوخت جدید درخواست دهید.

تغییر رمز کارت‌های سوخت چگونه امکان‌پذیر است؟

برخی مالکان تمایل دارند تا رمز کارت‌های سوخت خودرو را پس از تحویل گرفتن تغییر دهند. همانند بخش مربوط به فراموشی رمز، باید برای تغییر رمز به دفاتر شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در سراسر کشور مراجعه کنید. برای انجام عملیات تغییر رمز، باید شرایط زیر فراهم باشد:

حضور مالک اصلی یا وکیل او همراه با وکالت‌نامه

مدارک شناسایی مالک و وکیل

مدارک شناسایی وسیله نقلیه

اصل کارت سوخت

تکمیل فرم تغییر رمز

اگر رمز کارت سوخت را اشتباه وارد کنیم، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

درصورتی‌که سه بار رمز کارت‌های سوخت را اشتباه وارد کنید، کارت سوخت شما غیرفعال خواهد شد. البته درصورتی فراموشی یا سرقت کارت سوخت نیز باید درخواست غیرفعال‌سازی کارت سوخت از سوی مالک صادر شود.

هنگامی که کارت سوخت شما غیرفعال شود، راهی برای استفاده مجدد از آن وجود ندارد. در این حالت باید به نزدیک‌ترین دفتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید و درخواست صدور کارت سوخت المثنی را صادر کنید.

غیرفعال شدن کارت سوخت چگونه به کاربر اطلاع داده می‌شود؟

هنگامی که کاربر با کارت سوخت غیرفعال‌شده برای سوخت‌گیری مراجعه می‌کند، با کد خطای ۲۵ روبه‌رو خواهد شد. این کد هنگامی به کاربر نمایش داده می‌شود که کارت سوخت او از نظر فیزیکی مشکل پیدا کرده یا آن‌که غیرفعال شده باشد. نمایش این کد به معنای عدم امکان استفاده از کارت سوخت است. در این حالت باید برای صدور کارت سوخت جدید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه نمایید.

ممبع: تیتر کوتاه

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره رمز کارت سوخت
  • بومی سازی تبدیل پسماند پلاستیک به سوخت جامد
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵ درصد رسید + جدول
  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • پیگیری برای ارائه تسهیلات بانکی براساس تخلف و تصادف رانندگی/ نحوه پرداخت حق بیمه تغییر می‌کند
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • جزئیات و نحوه پرداخت ارز به زائران حج تمتع | زائران چقدر ارز می گیرند؟