Web Analytics Made Easy - Statcounter

بخشدار آبدان در بازدید از روستای عشایری چاه قد بخش آبدان استان بوشهر با اشاره به محرومیت‌های روستا گفت: این روستا به دلیل فصلی بودن و جابجایی ساکنان آن فاقد شبکه توزیع برق و آب شرب است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ابوالحسن گنخکی با اشاره به بازدید قبلی خود از مدرسه شهید رجایی روستای چاه قد افزود: با توجه به تاخیر یک ماهه در آغاز مدرسه این روستا به دلیل بازگشت تدریجی عشایر از ییلاق بلافاصله پس از دایر شدن مدرسه از آنجا بازدید به عمل آمد و پیگیری‌های لازم برای تهیه اقلام و امکانات مورد نیاز مدرسه از جمله مخزن آب، بخاری نفتی، وایت برد، صندلی معلم، میز و نیمکت، البسه گرم، وسایل ورزشی و از این قبیل صورت گرفته و این اقلام در اختیار مدرسه و دانش‌آموزان قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشدار آبدان ضمن تاکید بر ضرورت ارتقای شاخص‌های بهداشتی در روستای چاه‌قد گفت: دهیاری این روستا تعداد 10 واحد سرویس بهداشتی و حمام خورشیدی در روستا با حمایت فرماندار  شهرستان و همکاری مدیریت امور عشایر استان ، احداث می‌کند.

گنخکی ضمن تاکید بر اهتمام جدی‌تر دهیاری چاه‌قد بر رفع نواقص منازل عشایر گفت: با توجه به عدم حضور خانواده‌ها در منطقه در فصل ییلاق و آسیب وارده به منازل اقدام لازم در خصوص تعمیر منازل و نصب شیشه، درها و پنجره‌ها و همچنین پوشش نایلونی سقف منازل صورت گرفته است.

بخشدار آبدان در پاسخ به درخواست اهالی این روستا برای تعمیر مخزن چرخدار آب گفت: در حال حاضر با مساعدت امور عشایر استان آب مورد نیاز منازل و دام‌های عشایر به وسیله دستگاه تانکر از مناطق همجوار تامین می‌شود و برای کمک به اهالی یک دستگاه مخزن چرخدار تامین آب توسط دهیاری روستا تهیه خواهد شد. 

وی با اشاره به تاکیدات مکرر فرماندار دیر برای رفع محرومیت از این روستا افزود: طی بازدیدهای مستمر تامین زیرساخت‌های این روستای عشایری در حال پیگیری است و در آینده‌ای نزدیک امکان سنجی جابجایی محل استقرار عشایر این روستا نیز تعیین تکلیف نهایی خواهد شد تا روند خدمت‌رسانی به آ‌نان شتاب گیرد. 

روستای عشایر چاه‌قد با 150 نفر جمعیت در منطقه آبدان شهرستان دیر قرار دارد و مردم روستا به شغل دامداری و دامپروری مشغولند و در فصل قشلاق در این منطقه سکونت می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف استان بوشهر برق خانواده شاخص مدرسه منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۶۳۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت

پرونده ثبت جهانی روستای تاریخی فهرج با اقدامات مرمتی و حفاظتی صورت گرفت آماده شده و این روستای تاریخی در مسیر معرفی به عنوان روستای جهانی حرکت می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد،  روستای فهرج یکی از تاریخی ترین نقاط استان یزد است که دارای ویژگی‌های بسیار زیادی است که سبب شده این روستا نسبت به دیگر نقاط متفاوت و متمایز باشد.

از جمله ویژگی‌های روستای تاریخی فهرج، قرار گرفتن نخستین مسجد در ایران است و در کنار آن وجود جاذبه‌های تاریخی دیگر از جمله مجموعه شهدا و چاه چهل دختران این منطقه را بسیار خاص کرده است.

با توجه به این ویژگی‌ها، این روستای تاریخی و زیبا به عنوان کاندیدای روستای جهانی در نظر گرفته شده و از این رو بحث مرمت آن به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است.

امروز هم خبرنگاران یزد اقدام به بازدید از این روستای تاریخی کردند تا علاوه بر آشنایی بیشتر با فهرج، از اقدامات صورت گرفته برای مرمت آن مطلع شوند.

سیدمحمد رستگاری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در جریان این بازدید اظهار داشت: طی دو ماه گذشته با تیمی که در فهرج مستقر شدند با همکاری اهالی فهرج، یک سری اقدامات و فعالیت‌هایی در این روستا به صورت مدون و با برنامه در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه این اقدامات برای انتخاب نهایی روستای فهرج انجام می‌شود تصریح کرد: پیگیری‌های متعددی برای این موضوع صورت گرفته و روز گذشته هم پرونده آماده شده فهرج به وزارت میراث ارائه شد و دوشنبه باید این پرونده نهایی شده و به سازمان جهانی گردشگری برای انتخاب نهایی روستای جهانی ارسال شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد خاطرنشان کرد: در حال حاضر هشت روستا از کل کشور برای این موضوع در نظر گرفته شده که چند مورد از آنها در سال‌های قبل هم نسبت به ارسال پرونده اقدام کرده بودند ولی به دلایلی انتخاب نشده بودند و به همین دلیل پرونده‌های آنها از فهرج جلوتر بوده و در حال تکمیل آن هستند.

رستگاری خاطرنشان کرد: آنچه که در روستا باید انجام می‌گرفته به ویژه توسط اهالی در حال انجام است و امیدواریم که بتوانیم هرچه بهتر این پرونده را تکمیل کرده و زمینه انتخاب نهایی فهرج را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه تاکنون نسبت به رسانه‌ای شدن ویژگی‌های روستای فهرج کامل نشده گفت: این موضوع نقیصه‌ای است که بخش قابل توجهی از ایراد آن به ما برمی‌گردد اما باید از الان نسبت به رسانه‌ای شدن هرچه بیشتر آن اقدامات لازم صورت پذیرد.

نکته بسیار مهم این است که فهرج صرفا به عنوان یک بنا و یا یک روستای تاریخی مورد توجه نیست بلکه به عنوان یک روستای جهانی گردشگری خواهد بود و بناهای تاریخی یکی از شاخصه‌های آن است.

نجمه نادری، ناظر مرمت و ساماندهی روستای تاریخی فهرج یزد هم در این مراسم با اشاره به اینکه تاکید اصلی ما ثبت جهانی فهرج نیست، گفت: زمانی که هدف اصلی ما صرفا ثبت جهانی روستا باشد، پس از آن که این اتفاق رخ داد به هدف رسیدیم و در واقع همه چیز تمام می‌شود.

وی ادامه داد: به همین دلیل باید بدانیم که ثبت شروع یک کار حفاظتی در حوزه های فرهنگی، کالبدی و اقتصادی است و ما به دنبال آن هستیم که از ثبت جهانی برای این منظور استفاده و بهره برداری کنیم.

نادری خاطرنشان کرد: تفاوتی که اینجا می‌تواند از سایر نقاط داشته باشد، سبک زندگی مردم این روستاست که در فهرج جاری و ساری است و این موضوع باید در تمامی شئون زندگی آنها حفظ شود و ما باید به این سمت حرکت کنیم که از داشته‌های روستا حفاظت کرده و مانع از نابودی آن شویم.

ناظر مرمت و ساماندهی روستای تاریخی فهرج یزد بیان کرد: اقداماتی هم که الان در حال انجام در روستاست، برای این موضوع است که بتوانیم برای حداقل یک تا دو دهه آینده این روستا را نسبت به آسیب‌ها بیمه کنیم.

وی افزود: این اقدام مثل کاری است که 20 سال قبل در روستای فهرج آغاز شده و منجر به یک حفاظت 20 ساله خوب از محدوده تاریخی روستای فهرج شده و مردم هم با اهمیتی که به این حوزه دادند از آن حفاظت لازم را داشته‌اند.

انتهای پیام/781/

دیگر خبرها

  • عزاداری شهادت امام جعفر صادق(ص) در آبدان
  • مشق عشق فداکاری در مدرسه روستایی در زفره
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • ارائه خدمات رایگان دامپزشکی طیور روستائیان وعشایر در جرقویه
  • آبرسانی به ۵۱۱ روستای فاقد آب شُرب سالم در کرمانشاه ظرف ۳ سال
  • همسطح سازی حوضچه شیرآلات شبکه توزیع آب شرب شهرستان میاندوآب
  • مدرسه‌ای در روستای کَش طالقان با سه دانش آموز
  • کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر
  • ۷۰ برنامه فرهنگی و محرومیت زدایی در هفته بسیج سازندگی
  • روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت