Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری ایسنا: امیر عباس جعفری در افتتاحیه نمایشگاه پروژه احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار که امروز در شهرستان میاندوآب استان آذربایجان غربی با حضور حمید ظهرابی - معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست و مدیر پروژه بین‌المللی تالاب‌ها همچنین جمعی از مسئولان استانی و فعالان محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: دریاچه ارومیه یکباره خشک نشد بلکه در طول ۲۰ سال از سال ۸۴ تا ۹۲ هر ساله ۴۰ سانتیمتر کاهش تراز داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

///وی با اشاره به اینکه بهتر بود مسئولان از دهه ۷۰ وضعیت حساس دریاچه ارومیه را احساس می‌کردند، گفت: اگر مسئولان به جای کار‌های امنیتی به کار‌های فرهنگی می‌پرداختند شاهد چنین وضعیتی در دریاچه ارومیه نبودیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در اولین جلسه هیئت وزیران در دولت یازدهم احیای دریاچه ارومیه به تصویب رسید، اظهارکرد: بر اساس تصمیمات دولت ستادی به منظور احیای دریاچه ارومیه تشکیل شد و مطالعات مربوط به احیا طی ۶ ماه توسط کارشناسان داخلی و خارجی انجام شد. در نهایت ستاد احیای دریاچه ارومیه ۲۷ راهکار به منظور احیای دریاچه به تصویب رساند.

جعفری با تاکید بر اینکه دولت تا حد توان برای احیای دریاچه ارومیه هزینه کرده است، گفت: با وجود تحریم‌ها اعتبارات دریاچه ارومیه تخصیص یافته است و تا زمان احیای دریاچه این تخصیص‌ها ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به پیشرفت قابل توجه پروژه زابل اظهار کرد: پروژه زابل یک اقدام ارزشمند است که برای اجرای آن باید تونلی ۳۵ کیلومتری ساخته شود. تاکنون ۲۵ کیلومتر از این تونل ایجاد شده است.

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه آبریز دریاچه ارومیه گفت: بستن چاه‌های غیرمجاز به رهاسازی آب از سد‌ها اتصال زرینه رود به سیمینه رود باعث شده که آب به پیکره دریاچه ارومیه منتقل شود.

جعفری با بیان اینکه بر اساس برنامه ۵ ساله باید کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب در حوزه کشاورزی صورت گیرد، اظهارکرد: این امر مهم با تخصیص اعتبارات و نهادینه کردن سیستم‌های آبیاری نوین اتفاق می‌افتد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون در سطح استان آذربایجان‌غربی ۳۳ درصد کاهش مصرف آب صورت گرفته است، گفت: اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به جوامع محلی از جمله فعالیت‌های مهم ما در سطح استان است.

مدیرکل مدیریت بحران استان آذربایجان غربی در پایان با اشاره به ضرورت جلب مشارکت مردم محلی و سمن‌ها و تعامل بین دستگاه‌ها گفت: مطمئنم که تا سال ۱۴۰۰ دریاچه ارومیه احیا خواهد شد.

منبع: فردا

کلیدواژه: بودجه احیای دریاچه ارومیه فرهنگسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۰۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، احمد قندهاری به تشریح مهم‌ترین اقدامات مدیریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه پرداخت و گفت: با وجود وضعیت نامساعد بارش‌ها در حوضه آبریز ارومیه در ۶ ماه نخست سال، حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب از سدهای حوضه آبریز، رهاسازی و جریان آب به سوی دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن روان شد.

وی افزود: در ادامه با توجه به وضعیت مناسب‌تر بارش‌های بهاری جریان رهاسازی از سدهای حوضه و کانال انتقال آب به دریاچه افزایش قابل توجه یافته است، به طوری که تا پایان فروردین ماه بالغ بر ۵۸۰ میلیون مترمکعب آب رهاسازی و انتقال آب انجام گرفت.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه تصریح کرد: بر اساس برنامه‌های در دست انجام، رهاسازی آب از سدهای حوضه به خصوص سدهای بوکان و مهاباد همچنان ادامه دارد؛ در صورت مساعد بودن شرایط، این اقدام تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه ادامه خواهد یافت.

به گفته قندهاری، تمامی این فعالیت‌ها سبب شد که هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به رقم ۱۲۷۰.۵۳ متر، به وسعت ۱۷۹۰ کیلومتر مربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب برسد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه یادآور شد: تأمین نیاز زیست محیطی تالاب‌های اقماری نیز به بیش از ۸۰ میلیون مترمکعب (۱۵ میلیون مترمکعب بیشتر از برنامه) محقق شد.

وی در ادامه گفت: چندین سال است که دریاچه ارومیه در کانون توجه اقشار مختلف مردم، فعالان محیط زیست و سازمان‌های مردم نهاد قرار گرفته است. از دیرباز وزارت نیرو به عنوان متولی تأمین نیاز زیست محیطی دریاچه ارومیه، اقدامات کنترلی برای جلوگیری از کم آبی این دریاچه تعریف و دست یاری به سوی کنشگران و ذی مدخلان موضوع دراز کرده است.

وی افزود: اگرچه طرح‌ها و برنامه‌های بسیاری برای نیل به این هدف تعریف و اجرا شده است اما تا رسیدن به چشم‌انداز تعریف شده، اقدامات بسیاری باید انجام داد که نیازمند همکاری طیف وسیعی از آحاد جامعه و دولت به خصوص کشاورزان منطقه و وزارتخانه جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان برنامه و بودجه با وزارت نیرو است تا فرآیند تعریف شده که با ترمیم و بهسازی آغاز می‌شود، به احیای دریاچه ارومیه منجر شود.

قندهاری اظهار کرد: پس از اجرای عملیات موفق سد و تونل انتقال آب به دریاچه در دولت سیزدهم و جاری شدن آب به سوی دریاچه ارومیه، به همراه عملیات رهاسازی آب سدهای حوضه و عدم آبگیری انهار زراعی در فصل غیر کشت، بخش قابل توجهی از پیکره دریاچه ارومیه از خشکی خارج و پر آب شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: سال آبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با کم‌بارشی آغاز شد و بارش‌ها چندان قابل توجه نبود. این موضوع سبب شد برنامه منابع و مصارف و تأمین نیاز زیست محیطی دریاچه ارومیه تحت شرایط بارش بدبینانه تنظیم شود. به هر حال با سپری شدن پاییز و شروع زمستان به خصوص در بهمن سال ۱۴۰۲، بارش‌های مناسبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به وقوع پیوست و این مهم موجب شد که تا پایان فروردین ۱۴۰۳ به اندازه کل بارش سال آبی گذشته، این حوضه از رحمت خداوند منتفع شود.

کد خبر 6091123 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تصاویر| تفریح در بخش پرآب دریاچه ارومیه
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • فیلم| حال خوش مردم در جوار دریاچه ارومیه
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر