Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@23:27:33 GMT

ساماندهی آرامستان های شهرستان سمیرم ضروری است

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۷۰۵۳۸

ساماندهی آرامستان های شهرستان سمیرم ضروری است

اصفهان- ایرنا- وجود آرمستان های متعدد در سمیرم از جمله مشکلات این شهرستان است که ساماندهی آنها به تاکید جمعی از مردم و مسوولان امر ضروری است.

به گزارش ایرنا، این شهرستان دارای چهار شهر و 150 روستا و آبادی آرامستان های متعددی دارد، گاهی چند سنگ قبر در گوشه باغ و مزرعه ای است که وقتی روی سنگ قبر را می خوانی متوجه عشایری بودن متوفی می شوی و گاهی قبرستانی را می بینی که قدیم ترها محل دفن مردمان بودند و امروز به حال خود رها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به طور مشخص هر روستا و سه شهر کمه، حنا و ونک یک قبرستان عمومی دارد اما مشکل به طور دقیق در شهر سمیرم و درست در جایی است که این شهر علاوه بر آرامستان اصلی با عنوان باغ رضوان چند قبرستان محلی دیگر هم دارد که همچنان فعال اما بی حساب و کتاب هستند.
شهردار سمیرم در این رابطه گفت : قبرستان های محلی در سمیرم پراکنده اند و اجازه دفن ندارند اما هنوز هم اقدام به دفن بدون مجوز می کنند.
حسینعلی صادقی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه تنها آرامستان رسمی سمیرم باغ رضوان در جنوب این شهر است ، خاطرنشان کرد: همین قبرستان مشکلات عدیده ای دارد که بخشی از آنها سال های سال و در دوران شهرداران مختلف، حل نشده و همچنان لاینحل مانده است.
به گفته وی سلیقه ای عمل کردن مردم در نوع بکاربردن سنگ ها، انداختن سنگ های گران قیمت در ابعاد بزرگ و رنگ های مختلف و بی توجهی به اعلام دفن به شهرداری و ثبت احوال از مهمترین مشکلات این بخش است.
وی تصریح کرد: قاعده کار این است که همه سنگ ها یک دست و همسان باشند و چون در سال های گذشته به این موارد توجه و پرداخته نشده و تعداد دفن شدگان زیاد شدند امروز کار ساماندهی این تعداد قبر از توان شهرداری سمیرم خارج است.
صادقی تاکید کرد : تنها راهکار ساماندهی اساسی این محل ورود بخش خصوصی است تا علاوه بر سامان دادن امور و شکل ظاهری قبرستان به مرور کارهای اجرا و اعلام بروز به ثبت احوال روزآمد شود.
شهردار سمیرم بدون اشاره به تعداد آرامستان های شهری و مقدار اعتبار مورد نیاز برای ساماندهی آنها قول داد در اولین فرصت با تنظیم لایحه ای این موضوع را به شورای شهر ببرد تا بخش خصوصی به این عرصه ورود کند.
رییس اداره ثبت احوال سمیرم به خبرنگار ایرنا گفت : شورای ثبت وقایع حیاتی در دوره های مختلف و فرمانداران سابق مصوبه های متعددی در رابطه به ساماندهی آرامستان سمیرم داشته است.
محمد رضایی با بیان اینکه در این بخش مدیریت و جانمایی آرامستان ها با شهرداری هاست ، ادامه داد: لازمه کار دقیق ایجاد مدیریتی واحد در این خصوص و اعلام فوری فوتی های شهر سمیرم به اداره ثبت احوال است.
وی اظهارداشت: درخواست ها و مصوبات زیادی در شورای ثبت وقایع حیاتی در سالیان اخیر داشته ایم اما هنوز شاهد این هستیم که تعدادی از مردم فوت شدگان را در قبرستان های غیر رسمی اطراف شهر دفن و در موارد متعددی این موضوع را به ما اعلام نمی کنند.
رییس اداره ثبت احوال با تاکید بر اهمیت شاخص های آماری بویژه در حوزه مسایل جمعیتی، امنیتی و اقتصادی، ادامه داد : گاهی یک سو استفاده احتمالی ممکن است مشکل آفرین شود.
به گفته رضایی هدف سازمانی شورای ثبت وقاع حیاتی 100 درصدی شدن ثبت هر واقعه ای اعم از فوت، ولادت، ازدواج یا طلاق است اما ما در شهر سمیرم تنها در بخش اعلام فوتی ها مشکل داریم.
وی بیان داشت: مامور اداری ما هر سه روز یک بار به بیمارستان مراجعه و گواهی ولادت متولدشدگان را دریافت می کند تا ثبت ولادت ها روزآمد باشند.
وی اضافه کرد : سمیرمی هایی هم که در سایر شهرستان ها و استان ها متولد می شوند با استفاده از شماره ملی و برای دقت بیشتر آماری تا قبل از روز پانزدهم تولد به ما اعلام می شوند تا در اداره ثبت احوال سمیرم لحاظ و ثبت شود.
رضایی با بیان اینکه آرامستان اصلی همه شهرها در یک نقطه متمرکز است اما در سمیرم اینگونه نیست اظهارامیدواری کرد شهرداری با فرهنگ سازی، ارائه راهکارهای تشویقی و تخفیفی و یا واگذاری به بخش خصوصی یکبار برای همیشه این مشکلات را حل و فصل کند.
رییس اداره ثبت احوال سمیرم بیان کرد : در زمان کنونی چند قبرستان فرعی در شهر سمیرم وجود دارد که دو آرامستان باغ بهشت در جنوب و بهشت رضا در شمال شهر، با اینکه مجوز دفن ندارند بعنوان دو قبرستان فعال و پرجمعیت محلی همچنان به کار خود ادامه می دهند و اسامی فوتی هایشان را به اداره ثبت اعلام نمی کنند.
شهرستان سمیرم با 100 هزار جمعیت ثابت و عشایری در 160 کیلومتری جنوب اصفهان واقع شده است.
7147/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي ساماندهي آرامستان سميرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۰۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبرستان‌ تاریخی طرشت زیر پای مسافران ایستگاه مترو دانشگاه شریف

همشهری آنلاین- شهره کیانوش راد: محله طرشت در گذشته‌های دور دارای ۲ قبرستان‌ بوده که اکنون هیچ اثر و نشانی از آنها باقی‌نمانده ‌است. این قبرستان‌ها اکنون در دل محله قرار گرفته‌اند و هیچکس از چگونگی و هویت اموات دفن شده در این قبرستان ها اطلاعی ندارد. حاج محمد باقر حسین مروی، یکی از موسفیدان محله طرشت با مرور خاطرات و شنیده‌ هایش برایمان از۳ قبرستان طرشت می‌گوید که فقط یکی از آنها باقی مانده است.

او می‌گوید: «قدیمی‌ترین قبرستان طرشت در تقاطع خیابان حبیب اللهی و میدان تیموری قرار داشت؛ جایی نزدیک ایستگاه مترو دانشگاه شریف که اکنون به میدان تبدیل شده است. این قبرستان متروکه را در زمان بچگی دیده بودم و از کنار آن بارها رد شده بودم، اما همان زمان هم زمینی متروکه بود. شاید هم اگر دقت می‌کردیم چند سنگ قبر قدیمی و شکسته شده در آن می دیدیم. قبرستان آنقدر قدیمی بود که حتی پدر من هم یادش نمی‌آمد که آیا از اموات اهالی طرشت در آن قبرستان به خاک سپرده شده باشد یا نه! این قبرستان متروکه در کنار رودخانه قرار داشت و بخش زیادی از آن در اثر سرازیر شدن سیل و سرریز رودخانه از بین رفته بود.»

او درباره قبرستان دیگر طرشت می گوید: «دومین قبرستان طرشت، جایی بود حوالی میدان آزادی که اکنون به ساختمان مخابرات تبدیل شده است. آن زمان اغلب زمین‌های طرشت زراعی و به کشت گندم و جو اختصاص داشت. در حوالی این قبرستان هم زمین‌های مزروعی وجود داشت که به مرور از بین رفتند و جای آن ساختمان ساخته شد. این قبرستان هم متروکه بود و بعدها ساختمان مخابرات جای آن ساخته شد که اکنون هم وجود دارد.»

اما قبرستان دیگر طرشت که اکنون نیز دفن اموات در آن صورت می‌گیرد، در پارک طرشت و در محوطه بقعه شیخ عبدالله طرشتی قرار دارد. این قبرستان نرسیده به میدان آزادی، خیابان شهید اکبری بوده و اکنون با نام بوستان طرشت شناخته می‌شود.

حاج آقا مروی در ادامه می گوید: «در گذشته تمام محوطه‌ای که اکنون به نام پارک طرشت شهرت دارد، قبرستان بود اما به مرور محوطه مقبره شیخ عبدالله طرشتی به دفن اموات اختصاص یافت. البته قیمت قبر در این محوطه بسیار بالا و تا صد میلیون تومان هم می رسد. بقعه‌ میراث به جا مانده از دوران سلجوقیان است. شیخ عبدالله طرشتی (شیخ عبدالله بن جعفر بن محمد معروف به ابومحمد دوریستی) در این بقعه به خاک سپرده شده است . داخل ساختمان، سنگ قبر سبز رنگ علامه طرشتی میان ضریح به چشم می‌خورد. قدمت سنگ قبر اولیه بقعه بنا به گفته کارشناسان میراث فرهنگی به ۳۰۰ سال قبل و دوره قاجار می‌رسد که اکنون موجود است.»

این سنگ قبر در اثر گذشت زمان شکسته شده و نوشته‌های روی آن نیز ناخواناست. دهه ۵۰ برای علامه سنگ قبر جدیدی توسط سید حسین هاشمی اصفهانی که از همدوره‌ای‌های امام خمینی(ره) در نجف بود تهیه شد. اکنون این سنگ قبر داخل ضریح دیده می‌شود. روی آن نیز اشعاری از ناسخ التواریخ در مدح شیخ وجود دارد.

کد خبر 846088 برچسب‌ها همشهری آنلاین همشهری محله

دیگر خبرها

  • شناسنامه مهمترین سند کشور است
  • جذب ۵۰۰ هزار گردشگر به چشمه مرغاب
  • یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است
  • دستور دادستان فردیس به شهرداری برای ساماندهی «پارک تندرستی»
  • اقدامات لازم جهت حفظ اموال فرهنگی در بروجرد ضروری است
  • ارائه اطلاعات ساخت و سازها به کارگروه ساماندهی
  • پیگیری و اجرای پروژه‌ها بر اساس زمان‌بندی در اولویت مدیران باشد
  • طرح طرد اتباع غیر مجاز در شهرستان ملارد
  • سفر به گورستان باستانی خالد نبی (عکس)
  • قبرستان‌ تاریخی طرشت زیر پای مسافران ایستگاه مترو دانشگاه شریف