Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم - ایرنا - محصولات تولید شده در قم به دلیل جایگاه دینی آن، مورد استقبال مسلمانان کشورهای مختلف جهان قرار می گیرد که باید از این ظرفیت برای استقرار صنایع فرهنگی متناسب با سبک زندگی اسلامی به نحو احسن استفاده کرد.

به گزارش ایرنا، در حال حاضر صنایع فرهنگی به یکی از مهمترین منبع درآمد کشورهای ثروتمند تبدیل شده است و بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند سرمایه گذاری در این بخش می تواند با درآمدزایی و ایجاد اشتغال بیشتر نسبت به سایر حوزه های اقتصادی همراه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صنایع فرهنگی با رویکرد اجتماعی و بر اساس شناخت ذائقه مخاطبان تولید می شود و برخلاف بسیاری از صنایع موجود، هیچ گونه تخریب زیست محیطی ندارند، بلکه با هزینه ای مناسب و در محیطی کوچک قابلیت تولید دارد و می تواند نقش موثری در توسعه اقتصادی منطقه محل استقرار خود، ایفا کند.
در همین راستا، استان قم به دلیل پیشینه تاریخی و نقش موثر خود در اعتلای تمدن اسلامی و مذهب تشیع می تواند از این فرصت ایجاد شده برای درآمد زایی اقتصادی در کنار ترویج ارزش های دینی، به شکل مطلوب بهره مند شود.

** سهم عمده فن آوری اطلاعات در رونق صنایع فرهنگی قم
برای بررسی بیشتر موضوع خبرنگار ایرنا، با شماری از مسئولان و کارشناسان استان به گفت و گو پرداخت؛ در همین راستا معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم با تاکید بر استفاده از فن آوری اطلاعات در تقویت زیرساخت های اقتصادی این استان، تقویت این بخش را در رونق صنایع فرهنگی قم بسیار موثر دانست.
یونس عالی پور، بیان داشت: قم با داشتن 52 دانشگاه و حوزه علمیه و همچنین ورود سالانه 23 میلیون زائر که سه میلیون آن خارجی هستند، شرایط کاملا خاص و منحصر به فردی را در بین استان های کشور برای توسعه صنایع فرهنگی دارد.
وی توجه به مباحث فرهنگی را زیر بنای اقتصاد قم دانست و اضافه کرد: گردشگری مذهبی به عنوان زیرساخت مورد نیاز توسعه صنایع فرهنگی و بازار فروش مناسب محصولات این حوزه در قم فراهم است که باید تقویت شود.

** قم ظرفیت مناسبی برای درآمدزایی از طریق صنایع فرهنگی دارد
یکی از پژوهشگران قمی نمونه کشور نیز در این خصوص به ایرنا، گفت: در شرایط کنونی صنایع فرهنگی ظرفیت بالایی در اقتصاد دانش بنیان دارد و قم به دلیل وجود عالمان برجسته دینی و موسسه های متعدد فرهنگی می تواند از این طریق تولید ثروت قابل توجهی داشته باشد.
علیرضا باباخان بیان کرد: تولید آثار فرهنگی جذاب یکی از مهمترین راه های مقابله با جنگ نرم دشمن است که دراین زمینه عالمان دین، حوزه های علمیه و موسسه های فرهنگی نقش اساسی را برعهده دارند.
وی افزود: نخستین گام برای تولید یک اثر فرهنگی جذاب، محتوای مناسب است که در این زمینه عالمان دینی و پژوهشگران این حوزه به دلیل تسلطی که بر روی مباحث اعتقادی و تربیتی دارند می توانند موضوع های مورد نظر را با شرایط روز جامعه و جهان اسلام تطبیق و آن را به زبان نسل جدید ارائه دهند.
وی گفت : در ادامه این فرایند، کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات، نکات استخراج شده را با استفاده از ابزارهای نوین رایانه ای به آثار جذابی تبدیل می کنند که می توان آن را در قالب صنایع فرهنگی پرمخاطب در اختیار رسانه های جمعی و فضای مجازی قرار داد.
باباخان با اشاره به اهمیت تدوین سازوکار برای اجرای طرح های فرهنگی، افزود: برای موفقیت در تولید آثار فرهنگی متناسب با ارزش های ایرانی و اسلامی، باید پژوهش های جامعه شناسی لازم توسط کارشناسان انجام و نتایج آن مورد توجه طراحان صنایع فرهنگی قرار گیرد.
وی ادامه داد: فعالیت بیش از 300 موسسه فرهنگی در قم که در حوزه فناوری اطلاعات کار می کنند فرصت بی نظیری را برای تبدیل کردن این شهر به کانون تولیدهای رسانه ای در بستر دیجیتال به وجود آورده است.
وی بیان کرد: فعالیت در عرصه تولید آثار دیجیتال، علاوه بر آثار مثبت فرهنگی، دارای مزایای اقتصادی قابل توجهی نیز هست و بسیار از فارغ التحصیلان دانشگاهی و حوزوی با شناخت این ابزار و ورود به بازار آن، می توانند درآمد مطلوب و پایداری را تجربه کنند.

** استقبال از طرح های برتر در حوزه صنایع فرهنگی قم
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم نیز در این راستا، گفت: از طرح های برتر در حوزه گردشگری و صنایع فرهنگی که به ارتقای زیرساخت های این صنعت، ایجاد کارآفرینی و بهبود وضعیت اقتصادی استان کمک کند استقبال می کنیم.
حمید یزدانی، افزود: ارائه طرح و ایده پردازی نو، نه تنها رونق این صنعت را در پی دارد، بلکه باعث معرفی توانمندی های قم در بخش صنایع فرهنگی و گردشگری می شود.
وی با اشاره به این که کارآفرینی در حوزه صنایع فرهنگی و گردشگری باید در استان قم مورد توجه قرار گیرد ،گفت: امروزه برای برون رفت از فضای سنتی کسب و کار، باید به سمت ایده پردازی و استارت آپ ها کارآفرینی حرکت کرد تا شاهد اشتغال زایی و درآمدزایی باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم ادامه داد: ارائه طرح های برتر در این صنعت، نقش مهمی در توسعه بازاریابی، تبلیغات و جذب مخاطبان بیشتر در کشورهای اسلامی دارد.
وی با تاکید بر این که ظرفیت های صنایع فرهنگی قم باید معرفی شود گفت: با ارائه طرح و ایده در راستای عرضه و فروش این صنایع کمک شایانی به جذب سرمایه و افزایش سطح اشتغال استان، می شود.
یزدانی بیان داشت: باید از ظرفیت فضاهای مجازی برای فراهم کردن امکان خرید اینترنتی صنایع فرهنگی تولید شده در قم اهتمام ورزید و آن را به بازارهای کشورهای اسلامی معرفی کرد.
7405/ 6133/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد صنايع فرهنگي جهان اسلام قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۱۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: جهان اسلام باید از کشتار مسلمانان در غزه جلوگیری کند

سخنگوی طالبان ضمن محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به شهرک رفح در جنوب غزه از جهان اسلام خواست تا از کشتار جمعی مسلمانان در غزه جلوگیری کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان در بیانیه‌ای ضمن محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به شهرک رفح، نوشت: رژیم اشغالگر صهیونیستی برخلاف تمام اصول بین‌المللی به جنایت بزرگی دست زد و با بمباران بی رحمانه، مسلمانان فلسطینی را هدف قرار دادند.

وی افزود: امارت اسلامی افغانستان این عمل را جنایت جنگی و کشتار جمعی مسلمانان فلسطینی می‌داند و یکبار دیگر از جهان اسلام و سایر کشورها می‌خواهد جلو این فاجعه را بگیرند و از هر راه ممکن تلاش کنند مواد غذایی، دارو و کمک‌های بشری به مسلمانان محاصره شده غزه برسد.

طالبان: دولت فلسطین باید در سرزمین تاریخی‌شان تشکیل شودمعاون سیاسی طالبان: کشورهای اسلامی باید از فلسطین حمایت کنندطالبان: در فلسطین مسلمانان نسل کشی می‌شوند

مجاهد تصریح کرد: متأسفانه تاکنون دولت‌های تأثیرگذار منطقه و جهان نتوانسته‌اند جلو نسل‌کشی فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی را بگیرند و نبود اقدامات مؤثر در این خصوص باعث شده است که رژیم صهیونیستی یکبار دیگر پیشنهاد صلح حماس را رد نموده و به بمباران وحشیانه مسلمانان مظلوم و اشغال اراضی آنان ادامه بدهد.

سخنگوی طالبان خاطرنشان کرد: شهرک رفح آخرین شهر در جنوب غزه است و در آن در جریان شش ماه جنگ و بمباران 1.4 میلیون مسلمان فلسطینی آواره شده از شمال غزه، غزه مرکزی و خان یونس در شرایط دشوارساکن شده‌اند و در ترس و وحشت زندگی می‌کنند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • مقدمات ملی شدن صنعت نشر فراهم است
  • اسماعیلی: مقدمات ملی شدن صنعت نشر فراهم است
  • سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان
  • طالبان: جهان اسلام باید از کشتار مسلمانان در غزه جلوگیری کند
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • «نقشه راه اجرای سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم» رونمایی شد
  • پیروز میدان غزه
  • صنایع نفت و گاز را پای کار حوزه فرهنگ می‌آوریم
  • کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان
  • ضرورت احیای هنر نمدمالی در بام ایران برای تبدیل آن به کالای صادرات محور