Web Analytics Made Easy - Statcounter

با آمریکا و روسیه‌ای که به دنبال پایان دادن به پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد هستند، کارشناسان سی‌ویکمین سالگرد امضای این توافق را آخرین سالگرد آن می‌دانند.

به گزارش ایسنا، میخائیل گورباچف، رهبر وقت شوروی و رونالد ریگان، رئیس جمهوری سابق آمریکا هشتم دسامبر سال ۱۹۸۷ و پس از حدود ۱۰ سال مذاکره پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد را امضا کردند تا خطر جنگ هسته‌ای در اروپا پایان یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به موجب این پیمان، دو طرف توافق کردند که در بازه‌ای چهار ساله، موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد خود را نابود کنند.

روسیه و آمریکا هم‌اکنون درگیر جنگی لفظی هستند که در آن هر طرف، طرف دیگر را به نقض این پیمان متهم می‌کند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه آمریکا را به تخصیص سرمایه برای تولید موشک‌های هسته‌ای پیش از خروج از این پیمان متهم کرد.

مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز گفته است که روسیه "تقلب" می‌کند و واشنگتن به زودی دور شش ماهه آمادگی برای خروج از این پیمان را آغاز می‌کند. این اظهارات پامپئو نگرانی‌ها را درباره رقابت تسلیحاتی جهانی برانگیخته است.

ولادیمیر تولایف، مامور اطلاعاتی سابق  روس در این باره می‌گوید، به احتمال زیاد هر دو کشور این توافق را نقض کرده‌اند و حالا فقط تقصیر را به گردن هم می‌اندازند.

او در این باره افزود: اراده سیاسی یک بار امضای این پیمان را ممکن کرد اما حالا چنین اراده‌ای وجود ندارد.

گورباچف در خاطرات خود نوشته است: از جانب ریگان پیامی دریافت کردم. با دقت متن آن را خواندم و به این نتیجه رسیدم که این پیام راه‌حل خاصی ارائه نمی‌کند. مسلما می‌توانستم پاسخی رسمی برای آن بنویسم اما نمی‌خواهم بیهوده لفاظی کنم. لازم بود که گامی قاطع برداشته شود. طرح دیدار "ریکیاویک" نیز وجود داشت که به موفقیتی واقعی در زمینه کنترل تسلیحاتی تبدیل شد. پس از این دیدار، مکانیزم مذاکرات به طور موثر و فعال به روند خود ادامه داد.

حالا اما سیاست جهانی راه دیگری را پیش گرفته است.

تولایف می‌گوید، روسیه نگران گسترش ناتو به سمت شرق است. مسکو که در مقابل ۲۹ کشور تنها است، سعی دارد از همه راه‌ها برای حفظ امنیت مرزهایش استفاده کند.

او در ادامه گفت: آمریکا باید با دشمنان قدیمی خود مانند روسیه که پس از شوک اصلاحات اقتصادی موسوم به "پرسترویکا" در حال بهبود هستند و دشمنان جدید خود مانند چین که در صورت درگیری زمینی از برتری نیروها برخوردار است، دست و پنجه نرم کند.

این دو رقیب دوران جنگ سرد در طولانی مدت وابسته به برنامه تسلیحاتی فضایی خود هستند.

فرمانده ارتش روسیه روز چهارشنبه اظهار کرد، روسیه درحال ایجاد حفاظت هوایی-فضایی است که نه تنها در زمینه حملات هوایی بلکه در حملات فضایی نیز از این کشور محافظت می‌کند.

 روسیه هم‌اکنون در زمینه تولید تسلیحات فضایی از آمریکا عقب مانده است. برنامه فضایی مسکو پس از فروپاشی شوروی به مدت چندین سال متوقف شد.

سردبیر مجله نظامی "هوم آرسنال" می‌گوید: پایان پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد اجتناب‌ناپذیر است. فکر می‌کنم باید منتظر اعلام مقاومت در نیمه نخست ۲۰۱۹ باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آمريكا روسيه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۵۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت‌های بیشتر در انتظار تیک‌تاک

ایتنا - قانون اخیر آمریکا برای فروش اجباری یا ممنوعیت اپلیکیشن چینی تیک‌تاک، تنها شامل این پلتفرم و کاربرانش نمی‌شود و خطر دامن زدن به ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های بیشتر توسط کشورهای دیگر را به دنبال دارد.
تیک‌تاک در تلاش برای آرام کردن واشنگتن، دو مدیر عامل عوض کرده است. اولی، کوین مایر بود که تنها چند ماه دوام آورد. جانشین او، شو زی چو، حدود سه سال است که این سمت را برعهده داشته است اما شکست او در متقاعد کردن قانونگذاران آمریکایی در خصوص امن بودن تیک‌تاک، ممکن است به دوران مدیریت او هم پایان دهد و همچنین، ممنوعیت اپلیکیشن‌های بیشتری را به دنبال داشته باشد.

به گزارش ایتنا از ایسنا، لایحه‌ای که ماه میلادی جاری در آمریکا تصویب شد، در بسته‌ای قرار داشت که شامل کمک به اوکراین بود و تحت آن، شرکت بایت دنس که مالک چینی تیک‌تاک است، تا اوایل سال ۲۰۲۵ فرصت دارد تا این اپلیکیشن ویدئویی را به یک شرکت آمریکایی بفروشد، در غیر این صورت با ممنوعیت روبرو خواهد شد. لحن این لایحه نشان می‌دهد که این ممنوعیت، ممکن است گسترش پیدا کند و به تهدیدهای ناشی از اپلیکیشن‌هایی اشاره کرده که توسط دشمنان خارجی کنترل می‌شوند.

اقدامات تیک‌تاک برای فرونشاندن نگرانی‌ها، پرهزینه بوده است. با این حال، ابتکار ۱.۵ میلیارد دلاری «پروژه تگزاس» برای نگه داشتن داده‌های آمریکایی در خاک آمریکا، تنها به بخشی از این مشکل پرداخته است. سیاستمداران همچنین نسبت به نفوذی که پکن می‌تواند بر محتوای درون این اپلیکیشن اعمال کند، نگران هستند.

هر دو نگرانی به حق هستند اما نگرانی نسبت به داده‌ها و نظارت بر محتوا، محدود به تیک‌تاک نیست. مقررات سخت گیرانه‌تر در هر دو طرف، یک گزینه است اما ممکن است مطلوب اپلیکیشن‌های آمریکایی نباشد. به عنوان مثال، شرکت متا در سه ماهه اول سال میلادی جاری، رقم ۷.۶۴ میلیون دلار برای لابی هزینه کرد.

فروش اجباری بی‌سابقه نیست اما به بزرگی اپلیکیشن تیک‌تاک نبوده است. درآمد تیک‌تاک در آمریکا در سال میلادی گذشته، به ۱۶ میلیارد دلار رسید. اما این اپلیکیشن ضررده گزارش شده است و پول زیادی برای بر پایی کسب و کار تجارت الکترونیکی خود هزینه کرده است. چین می‌تواند فروش فناوری اصلی این اپلیکیشن را وتو کند و مانع هر گونه تلاش برای خرید تیک‌تاک توسط یک خریدار آمریکایی شود. خود تیک‌تاک روشن کرده که قصد مبارزه حقوقی را دارد.

این ممنوعیت فقط باعث نارضایتی ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی تیک‌تاک نخواهد شد بلکه باعث می‌شود کشورهای دیگری هم از ممنوعیت‌های خاص برای محصور کردن کاربران استفاده کنند. روسیه در سال ۲۰۱۶، دسترسی به لینکدین را با اشاره به امتناع این پلتفرم از ذخیره داده‌های کاربران روسی در خاک این کشور، مسدود کرد. هند، تیک‌تاک را به دلیل نگرانی‌های امنیتی و حریم خصوصی ممنوع کرده است.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، چین امسال واتس‌اپ را به دلایل مشابه، ممنوع کرده است. اینترنت جهانی بیشتر دچار چند پارگی می‌شود.

دیگر خبرها

  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • ممنوعیت‌های بیشتر در انتظار تیک‌تاک
  • زاخارووا: ناتو برای درگیری با روسیه آماده می‌شود
  • وزارت خارجه روسیه: ناتو برای درگیری احتمالی با روسیه آماده می‌شود
  • ناتو برای درگیری احتمالی با روسیه آماده می‌شود
  • نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو
  • نگرانی آمریکا از حضور روسیه در نیجر
  • اصرار به آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات /اخطار موشکی روسیه به آمریکا بر سر طرح جنگ ستارگان /بازخوانی خاطرات
  • سرمایه گذاری مشترک آمریکا و ژاپن برای رهگیری موشک‌های مافوق صوت
  • آمریکا از چین و روسیه خواست کنترل سلاح‌های هسته‌ای را به «هوش مصنوعی» نسپارند