Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ امار‌ها نشان می‌دهد حجم مراجعه مردم به رستوران ها، از لوکس‌ترین‌ها تا معمولی‌ترین‌ها بین ۳۰ تا ۷۰ درصد کاهش یافته است.

حالا این روز‌ها نبود غذایی که در منو‌های رستوران‌ها درج شده چندان عجیب نیست چرا که بسیاری از رستوران داران می‌گویند به دلیل آنکه تعداد مشتریانشان کم شده است، ترجیح می‌دهند غذا‌های پرمخاطب‌تر را آماده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رییس اتحادیه رستوران داران نیز در تایید این نکته می‌گوید اغلب رستوران‌های لوکس بین ۳۰ درصد و اغلب رستوران‌ها معمولی به فراخور قدرت اقتصادی مناطقی که در آن قرار دارند حدود ۷۰ درصد از مشتریانشان کاسته شده است. آمار‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد سه درصد از درآمد پردرامدترین یا ثروتمندترین دهک ایران به هتل و رستوران اختصاص می‌یابد این در حالی است که این رقم برای اولین دهک با فقیرتر ین‌ها بسیار ناچیز است.

مهدی تقوی، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه علامه طباطبایی در پاسخ به این سئوال می‌گوید: در دوره‌هایی که نرخ تورم افزایش انفجاری را تجربه می‌کند، مردم غالبا از هزینه‌های غیر ضروری می‌زنند. هر چند اطلاق هزینه غیر ضروری به این دست هزینه‌ها منطق چندانی ندارد، اما بسیاری از خانوار‌ها چاره‌ای جز این ندارند.

وی در این خصوص گفت: تفریح، سفر، خرید کالا‌های فرهنگی، چون کتاب و فیلم و ...، رفتن به سینما و تئاتر و کنسرت‌های موسیقی غالبا توسط طبقه متوسط صورت می‌گیرد، اما باید توجه داشت که این رفتار اقتصادی سبب می‌شود که مشکلاتی در عرصه فرهنگی رخ دهد.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: مردم در این شرایط تلاش می‌کنند هزینه‌های زندگی خود اولویت بندی کنند و طبیعتا هزینه‌های اولیه زندگی یعنی خوراک و مسکن در این میان تامین می‌شود.

او گفت: اقتصاد ایران در سال‌های گذشته همواره به دلیل افت و خیز تورمی شاهد این قبض و بسط‌ها بوده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال جاری قیمت هر متر مربع واحد مسکونی افزایشی برابر با ۹۱ درصد را تجربه کرده است. نرخ دلار نیز همپای دیگر ارز‌ها از محدوده ۳۸۰۰ تومان در بهمن ماه سال گذشته به یازده هزار و چهارصد تومان رد سال جاری رسیده است. سکه نیز در رفت وبرگشت‌ها پا را از محدوده یک میلیون تومان به کانال چهار میلیون تومان گذاشته و از این رو برآورد‌ها دلالت بر کاهش شدید قدرت خر ید و ارزش پول ملی در سال جاری دارد.

تقوی گفت: نتیجه این اتفاقات در میان مدت سبب می‌شود اقتصاد فرهنگ با بحرانی جدی‌تر از گذشته روبرو شده و شمار خریداران کالا‌های فرهنگی کاهش یابد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: در این شرایط سطح رفاه خانوار‌ها کاسته می‌شود و این امیدواری وجود دارد که دولت با اتخاذ سیاست‌هایی دست به ترمیم قدرت رخید و همچنین بالا بردن سطح زندگی کند.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 تورم صرفه جویی در هزینه ها رفاه خانواده ها بحران اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۶۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹

بازارهای نوظهور جهان به‌دنبال تغییرات جمعیتی و طبقه مصرف‌کننده در حال رشد نقش زیادی در تقویت رشد اقتصادی جهانی در آینده ایفا خواهند کرد. این بازارها با سریع‌ترین رشد همگی در آفریقا یا آسیا قرار دارند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پیش‌بینی می‌شود که بازارهای بزرگ در حال ظهور نقش زیادی در تقویت رشد اقتصادی جهانی در آینده ایفا کنند که این امر ناشی از تغییرات جمعیتی و طبقه مصرف‌کننده در حال رشد است. در عین حال پیش‌بینی می‌شود که بسیاری از کشورهای کوچک‌تر به دلیل ذخایر غنی منابع طبیعی و سایر عوامل، شاهد رشد دو برابری میانگین جهانی اقتصاد خود در پنج سال آینده باشند. با این حال افزایش سطح بدهی خطراتی را برای فعالیت‌های اقتصادی آینده ایجاد خواهد کرد.

۱۰ بازار برتر در حال ظهور

سریع‌ترین اقتصادهای نوظهور بر اساس پیش‌بینی‌های نرخ رشد مرکب سالانه تولید ناخالص داخلی واقعی در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹ عبارتند از:

گویان ۱۹.۸ درصد

موزامبیک ۷.۹ درصد

رواندا ۷.۲ درصد

بنگلادش ۶.۸ درصد

اتیوپی ۶.۷ درصد

نیجر ۶.۷ درصد

اوگاندا ۶.۶ درصد

هند ۶.۵ درصد

ویتنام ۶.۴ درصد

سنگال ۶.۳ درصد

پیش‌بینی می‌شود گویان به‌عنوان سومین کشور کوچک آمریکای جنوبی از نظر مساحت، پس از اکتشافات اخیر که ذخایر نفت این کشور را به ۱۱ میلیارد بشکه رساند، از هم‌اکنون تا سال ۲۰۲۹ سریع‌ترین اقتصاد در حال رشد جهان باشد. این کشف قابل‌توجه ذخایر نفتی در سال ۲۰۱۵ توسط اکسون‌موبیل انجام گرفت و رشد اقتصادی این کشور را تنها در پنج سال گذشته چهار برابر کرد. پیش‌بینی می‌شود تولید نفت این کشور از ۶۴۵ هزار بشکه در روز به ۱.۲ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۷ افزایش پیدا کند و تا سال ۲۰۲۸، این کشور ۸۰۰ هزار نفری بالاترین تولید سرانه نفت خام را داشته باشد و برای اولین بار از کویت پیشی بگیرد.

همچنین پیش‌بینی می‌شود بنگلادش که ۸۵ درصد صادرات آن توسط صنعت نساجی هدایت می‌شود، بیشترین رشد را در آسیا داشته باشد. این کشور طی ۳۰ سال گذشته حتی یک سال رشد منفی نداشته است.

کد خبر 750576

دیگر خبرها

  • انتقال تجربیات اعضای ادوار شورا برای بالندگی شهر/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌کرد اعتبارات
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • ابرتورم در ترکیه چگونه مردم را بدهکار می‌کند؟
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر
  • ۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)
  • کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل
  • (تصویر) آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت