Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@22:26:29 GMT

مسجد تاریخی پارک سیفیه ملایر مرمت شد

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۷۷۰۴۴

مسجد تاریخی پارک سیفیه ملایر مرمت شد

همدان- ایرنا- رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: مسجد تاریخی پارک سیفیه ملایر با اعتباری حدود 250 میلیون ریال از محل اعتبارات سال گذشته مرمت و بازسازی شد.

ابراهیم جلیلی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: فضای داخلی مسجد لایه برداری و آجرهای فرسوده مسجد تعویض، بازسازی، ساب و بندکشی مجدد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: دیواره های داخلی محوطه مسجد نیز لایه برداری و آجرهای فرسوده آن تعویض و بندکشی شد.
جلیلی ادامه داد: این مسجد تاریخی و سنتی بیش از 150 سال قدمت دارد و توسط مرحوم «سلطان محمد میرزا حاج سیف الدوله» پسر «عضدالدوله» فرزند فتحعلی شاه قاجار در سال 1305 هجری قمری بنا شده است.
وی بیان کرد: نمای بیرونی مسجد تاریخی سیفیه شامل چهار طاق نما و درب های آهنی بزرگ است که در 2 طرف شبستان مسجد در مجموع هشت طاق نما وجود دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر همچنین به بازسازی و مرمت عمارت لطفعلیان ملایر اشاره کرد و افزود: کف سازی حیاط داخل عمارت لطفعلیان با اعتبار 150 میلیون ریال به اتمام رسید.
جلیلی ادامه داد: داخل محوطه موزه لطفعلیان خاک برداری و با جالیزهای کرم رنگ کف سازی شد.
وی یادآور شد: عمارت لطفعلیان بخشی از یک مجموعه سکونتگاهی به یادگار مانده از دوره قاجار است و هم اکنون با کاربری موزه، معرف آداب، رسوم، تاریخ و فرهنگ مردم ملایر است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر مرمت عمارت مصدقی را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: آواربرداری به عمق 60 سانتی متر، اجرای سیستم برق، دفع آبهای سطحی و کف سازی یک هزار مترمربع از عمارت مصدقی با اعتبار 700 میلیون ریال انجام شد.
جلیلی افزود: در همین راستا احیا و بازسازی اصطبل های 6 دهنه عمارت مصدقی نیز با اعتبار یک میلیارد و 880 میلیون ریال انجام شد.
وی اجرای 52 متر دیوارکشی، خاک برداری، آواربرداری، پی ریزی و اجرای دیوارهای طاق را از جمله اقدامات برای مرمت و احیای اصطبل عمارت مصدقی ملایر برشمرد.
جلیلی درباره عمارت مصدقی گفت: این عمارت دارای 2 هزارو 850 مترمربع مساحت و در 2 طبقه در دوران قاجار ساخته شده است که سقف طبقه همکف با طاق های ضربی آجری و خشتی و طبقه فوقانی به صورت مسطح با تیرچوبی پوشیده شده است.
وی اضافه کرد: این عمارت دارای اتاق های تو در تو و ایوان بلند و متوالی با محوطه ای با معماری ایرانی و اسلامی است که پس از مرمت به عنوان خانه صنایع دستی ملایر به مجموعه خانه لطفعلیان اضافه شد.
به گزارش ایرنا، مسجد تاریخی پارک سیفیه ملایر سال 1377 به شماره 2258، موزه لطفعلیان سال 1380 به شماره 4892 و عمارت مصدقی نیز به شماره 4691 در سال 1380 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدند.
7528/2087

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي مرمت و بازسازي ميراث فرهنگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۷۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، غلام شیرزاده با اعلام این مطلب اظهار کرد: برای حفاظت و نگهداری از این بنای تاریخی و استفاده بهینه از آن حمام بیگ‌جوان چند سال پیش به بخش خصوصی واگذار و زیر نظر کارشناسان حفظ و مرمت استان مورد مرمت قرار گرفت.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چایپاره افزود: حمام تاریخی بیگ‌جوان در مساحتی بالغ بر ۵۴۰ مترمربع در دو بخش عمومی شامل هشتی ورودی، سربینه، گرم‌خانه و خزینه و بخش اختصاصی ساخته شده است.

او با بیان اینکه مصالح به‌کار رفته در ساخت این بنا از نوع سنگ و آجر است، گفت: قدمت ساخت حمام بیگ‌جوان چایپاره به اواخر دوره قاجار برمی‌گردد که با شماره ۹۱۷۱ به ثبت ملی رسیده است.

دیگر خبرها

  • اقدام حیرت‌آور زاکانی در مقابل پارک قیطریه با یک بنر! | تصویر
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم
  • مرمت عمارت امیرسلیمانی در تهران آغاز شد | برنامه‌ریزی برای بازسازی زندان هارون‌الرشید
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی
  • درخواست شهروندان منطقه ۱۴ تهران برای بازسازی یک خانه قدیمی + فیلم و تصاویر