Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: در 8 ماهه امسال کل مبادلات کالا در استان بالغ بر 2 هزار و 794 هزار تن به ارزش 4 هزار و 237 میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی 31 درصد و به لحاظ ارزشی 18 درصد رشد داشته است.

به گزارش ایلنا، محمد دره وزمی در دومین جلسه کارگروه توسعه صادرات کردستان که در سالن شهدای دولت در استانداری برگزار شد، کل کالاهای صادراتی استان را در هشت ماهه سال‌جاری 706 هزار تن به ارزش 497 میلیون دلار اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین کل صادرات 8 ماهه سال 96 را به لحاظ وزنی برابر با 351 هزار تن به ارزش 237 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: به لحاظ ارزش وزنی 101 درصد و به لحاظ ارزشی صادرات استان کردستان 110 درصد رشد داشته است.

دره وزمی یادآور شد: صادرات استان از سایر گمرکات در 8 ماهه امسال 587 هزار تن بوده که به لحاظ ارزشی برابر با 417 میلیون دلار  بوده است.

وی ارزش وزنی کالاهای صادر شده از سایر گمرکات استان در 8 ماهه سال گذشته را بالغ بر 432 هزار تن به ارزش 361 میلیون دلار قلمداد کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اظهار کرد: به لحاظ وزنی رشد صادرات استان از سایر گمرکات  36 درصد افزایش داشته است.

دره وزمی بیان کرد: کل صادرات استان یک‌هزار و 293 هزار تن به ارزش 914 میلیون دلار بوده است.

وی با بیان اینکه ارزش وزنی کل صادرات استان در 8 ماهه سال گذشته 784 هزار تن به ارزش 598 میلیون دلار بوده است، افزود: کالاهای صادر شده از گمرکات استان نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی 65 درصد و به لحاظ ارزشی 53 درصد رشد داشته است.

دره وزمی به میزان واردات استان در 8 ماهه امسال هم گریزی زد و گفت: در مجموع 8 هزار و 500 تن کالا به ارزش 25 میلیون دلار از مرزهای استان واردات صورت گرفته که در مدت مشابه سال قبل 42 هزار تن کالا به ارزش 48 میلیون دلار واردات صورت گرفته که از لحاظ وزنی شاهد کاهش 80 درصدی و از لحاظ ارزش شاهد کاهش 49 درصدی نسبت به مدت مشابه 8 ماهه در سال قبل هستیم.

دره‌وزمی میزان ترانزیت انجام گرفته از مرزهای استان در 8 ماهه امسال را یک‌هزار و 492 هزار تن عنوان کرد و گفت: ارزش این میزان ترانزیت برابر با 3 هزار و 299 میلیون دلار بوده است.

به گفته وی، ارزش وزنی ترانزیت استان در 8 ماهه امسال نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل 15 درصد و به لحاظ ارزشی 12 درصد رشد داشته است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه جمع کل مبادلات استان در 8 ماهه امسال 2 هزار و 794 هزار تن بوده است، گفت: ارزش کل مبادلات استان 4 هزار و 237 میلیون دلار بوده که به لحاظ وزنی 31 درصد و به لحاظ ارزشی 18 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.

به گفته دره‌وزمی، عراق، عمارت متحده، افغانستان، روسیه و پاکستان کشورهای هدف صادرات بوده که کشور عراق با 98 درصد از این میزان بیشترین صادرات استان را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه سهم استان از کل صادرات کشور به عراق 7 درصد بوده است، گفت: هدف‌گذاری استان در حوزه صادرات 393 میلیون دلار بود که 497 میلیون دلار برابر 126 درصد تحقق برنامه داشته‌ایم.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف پاکستان دلار سازمان صنعت معدن و تجارت سازمان صنعت معدن و تجارت استان واردات منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۰۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد

به گزارش خبرگزاری مهر، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی بوده است که با افزایش ۸.۳ درصدی در وزن رشد ۱۹.۴ درصدی در ارزش داشته، این در حالی است که واردات محصولات کشاورزی از لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب ۱.۱ و ۵.۶ درصد کاهش یافته است.

در این زمینه، با توجه به افزایش صادرات و در مقابل کاهش واردات، تراز تجاری ارزشی بخش در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۱۵.۵ درصد بهبود پیدا کرده است.

تراز وزنی تجارت بخش کشاورزی نیز ۵.۳ درصد بهتر شده و تراز تجاری ارزشی از منفی ۱۳.۲ میلیارد دلار به منفی ۱۱.۱ میلیارد دلار رسیده است. تراز تجاری وزنی در دوره مذکور از منفی ۱۷.۴ میلیون تن به منفی ۱۶.۵ میلیون تن رسیده است.

موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در گزارش خود اعلام کرده است؛ به طور میانگین ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی بخش کشاورزی با رشد ۱۰.۳ درصدی از ۶۷ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۴ سنت در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است، در حالی که ارزش هر کیلوگرم کالای وارداتی بخش کشاورزی با کاهش ۴.۵ درصدی از ۷۳ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۰ سنت در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

هندوانه، سیب، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، سیر و پیاز ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ وزنی، و پسته، سیب، خرما، گوجه‌فرنگی و شیرخشک ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ ارزشی در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

همچنین ذرت دامی، دانه سویا، گندم، جو و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی از لحاظ وزنی و ذرت دامی، دانه سویا، روغن نباتی، برنج و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی به لحاظ ارزشی در این دوره هستند. نکته قابل توجه این گزارش، کاهش واردات وزنی و ارزشی گندم به میزان ۴۳.۳ و ۵۰.۲ درصد، برنج ۳۷.۲ و ۳۸.۲ درصد و شکر به میزان ۴۲.۶ و ۳۰.۳ درصد بوده است که حکایت از کاهش وابستگی به این اقلام اساسی است.

در این گزارش تاکید شده است؛ در سال ۱۴۰۲ عراق با سهم ۳۸.۶ درصدی، نخستین مقصد صادراتی کالاهای کشاورزی ایران بوده و امارات با سهم ۱۴.۵ درصدی در رتبه دوم و ۸ کشور باقیمانده هر کدام با سهم‌های کمتر از ۱۰ درصد در رتبه‌های بعدی ۱۰ کشور اول قرار داشتند. به عبارت دیگر از نظر مقداری بیش از ۸۸ درصد صادرات کالاهای کشاورزی به کشورهای عراق، امارات، روسیه، افغانستان، پاکستان، ترکیه، هند، ترکمنستان، عمان و آذربایجان انجام شده و سهم سایر کشورها تنها ۱۱.۹ درصد بوده است.

بر اساس این آمار، از نظر ارزشی نیز عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

همچنین کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، چین، ترکیه، ترکمنستان و آذربایجان در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند و در مجموع بیش از ۸۳ درصد کالاهای صادراتی ایران از نظر ارزشی به مقصد این ۱۰ کشور بوده است.

در سال ۱۴۰۲، از لحاظ وزنی امارات متحده عربی ۳۶.۷ درصد، ترکیه ۱۴.۳ درصد، روسیه ۱۱.۶ درصد، انگلستان ۷.۸ درصد و هلند ۵.۴ درصد در واردات بخش کشاورزی ایران سهم داشته‌اند.

همچنین از لحاظ ارزشی امارات ۳۲.۹ درصد واردات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است، پس از آن کشورهای ترکیه با ۱۴.۸ درصد، هند ۷.۴ درصد، روسیه ۷ درصد و انگلستان با ۵.۷ درصد سهم از واردات کشاورزی ایران در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار گرفتند.

کد خبر 6093480

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در شروع۱۴۰۳/ تراز تجاری با و بدون نفت مثبت شد
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • رشد ۲۸ درصدی مبادلات تجاری از گمرکات کردستان در فروردین سال جاری
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد