Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@07:13:24 GMT

حفاری بزرگترین تونل غرب کشور پایان یافت

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۸۲۹۸۴

حفاری بزرگترین تونل غرب کشور پایان یافت

سنندج - ایرنا - عملیات حفاری بزرگترین تونل غرب کشور در جاده جدید سنندج - مریوان با حضور معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور پایان یافت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مراسم اتمام عملیات حفاری بزرگترین تونل غرب کشور روز یکشنبه با حضور خیرالله خادمی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور، بهمن مرادنیا استاندار کردستان و جمعی از اعضای انجمن های زیست محیطی شهرستان مریوان در محل این تونل برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: جاده سنندج - مریوان با اعتبارات ویژه ای در حال تکمیل است و با اینکه میانگین تخصیص اعتبارات به طرح های عمرانی کشور 37 درصد کاهش داشته اما این طرح توانسته 50 درصد اعتبارات خود را دریافت کند.
منصور مرادی افزود: انتظار می رود وزارت راه و شهرسازی در کنار تکمیل جاده سنندج - مریوان طرح های کامیاران - مریوان، سروآباد - پاوه - نوسود و احداث تونل اورامانات را به صورت ویژه در دستور کار قرار دهد.
وی همچنین از به مناقصه رفتن 70 کیلومتر از جاده های روستایی مریوان در سال جاری خبر داد و افزود: انتظار می رود دولت تلاش بیشتری برای توسعه راه های این شهرستان انجام دهد.

** جاده مریوان سنندج نیازمند 1200 میلیارد ریال اعتبار است
مشاور طرح جاده سنندج - مریوان نیز در این مراسم گفت: عملیات اجرایی اکنون در 52 کیلومتر از جاده جدید مریوان - سنندج در حال انجام است که اتمام آن نیازمند یک هزار و 200 میلیارد ریال اعتبار است.
مظفر بیگلر اضافه کرد: در صورت تامین این میزان اعتبار پیمانکاران ظرفیت اتمام عملیات اجرایی را در مسیر تیژ تیژ گاران تا شهریور 98 را دارند.
وی افزود: تاکنون 2 هزار و 360 میلیارد ریال اعتبار از چهار هزار و 600 میلیارد ریال مورد نیاز آن برای این طرح هزینه شده که ادامه اتمام طرح تا پایان یک هزار و 200 میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز دارد.
بیگلر تاکید کرد: احداث کنار گذر شرقی مریوان از ضرورت های تکمیل این طرح است تا بتوانیم مرز رسمی باشماق را به مرکز کشور بدون رد شدن خودروهای ترانزیتی از مرکز شهر متصل کنیم.
مشاور طرح جاده سنندج - مریوان اظهار داشت: به همین منظور کنار گذر شرقی مریوان برای اتصال به مرز رسمی باشماق به طول 32 کیلومتر با عرض 12 متر مطالعه شده و با یک هزار و 90 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز آماده مناقصه گذاری است.
بیگلر یادآور شد: این طرح به طول حدود 100 کیلومتر به سه بخش تقسیم شده که 35 کیلومتر آن در حال مطالعه، 10 کیلومتر برای اصلاح، مطالعه شده و آماده مناقصه است و بخش سوم نیز به طول 52 کیلومتر از سه راهی تیژ تیژ گاران تا مریوان است.
وی گفت: بخش سوم طرح هم اکنون در حال احداث است که بیشتر مسیر آن همراه با سه دستگاه تونل در حال اتمام است.
بیگلر اضافه کرد: تنها تونل باغان این مسیر یک هزار و 942 متر است که عملیات حفاری در یک هزار و 886 متر آن انجام شده و بقیه مسیر نیز شامل کانال های آن است.
به گزارش ایرنا، تونل باغان به طول یک هزار و 884 متر با احتساب متعلقات آن یک هزار و 943 متر بزرگترین تونل در غرب کشور و یکی از بخش‌های مهم و حیاتی پروژه سنندج - مریوان است.
برای ساخت این تونل در مجموع 730 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته که تاکنون 500 میلیارد ریال آن هزینه شده است.
عملیات اجرایی حفاری تونل باغان از 20 مرداد سال 96 آغاز شد و در کمتر از 16 ماه به پایان رسید، عرض این تونل 10 متر و 50 سانتی متر و ارتفاع مفید آن 5 متر و 80 سانتی متر است.
این تونل ضمن کاهش هفت کیلومتری مسیر پر پیچ و خم محور قدیم سنندج - مریوان از تصادفات و سوانح بالای این محور بطور چشمگیری می کاهد.
طول طرح احداث جاده سنندج - مریوان موسوم به تیژ تیژ - گاران 52 کیلومتر است که شامل سه تونل همرو، گزردره و باغان است که هم اکنون حفاری هر سه تونل به پایان رسیده است.
پروژه احداث جاده جدید سنندج - مریوان (تیژتیژ، گاران) در حال حاضر 71 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل آن چهار هزار و 160 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
تا پایان سال گذشته، 2 هزار و 360 میلیارد ریال برای ساخت این جاده ارتباطی هزینه شده و در سال جاری یک هزار میلیارد ریال اعتبار به این طرح اختصاص یافته است.
جاده فعلی سنندج به مریوان با 125 کیلومتر طول، دارای پیچ های متعددی است که با بهره برداری از جاده جدید علاوه بر کاهش 25 کیلومتری طول مسیر، مدت زمان تردد از سنندج تا مریوان حدود 75 دقیقه کاهش می یابد.
3034/9102

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد راه و شهرسازي حفاري تونل راه ارتباطي مريوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۲۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلاب هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال به آزادشهر و رامیان خسارت زد

مدیرکل مدیریت بحران گلستان گفت: بر اساس برآوردهای اولیه بارندگی‌های اخیر حدود ۹۰۰ میلیارد ریال به زمین‌های کشاورزی و جاده بین مزارع، پل‌ها و جاده‌ها، تیرهای برق و دیوارهای حاشیه رودخانه‌های شهرستان‌های رامیان و آزاد شهر خسارت زد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان و به نقل از روابط عمومی مدیریت بحران استان، نعمت‌الله حاجی‌زاده اظهار کرد: با توجه به بازدیدهای صورت گرفته از بخش مرکزی و چشمه‌ساران شهرستان آزادشهر بخشی از دیوار حاشیه رودخانه سمت روستای قشلاق شکسته و پل دسترسی مردم روستای معصوم آباد و کاشیدار تخریب شد و دو واحد مسکونی قدیمی‌ساز هم در روستای کاشیدار ریزش کرد و ساکنان آن اسکان موقت پیدا کردند.

وی افزود: همچنین ۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی و ۲۵ کیلومتر از جاده بین مزارع و پنج کیلومتر کانال‌های آبیاری آزادشهر خسارت دیده است که کارشناسان با بازدید میدانی در حال ارزیابی دقیق آن هستند.

مدیرکل مدیریت بحران گلستان گفت: سیلاب باعث شکسته شدن خط انتقال آب به نوده خاندوز در دو نقطه شد که متأثر از این شکستگی مردم در دسترسی به آب مشکل پیدا کردند و تانکرهای آبرسانی شهرهای اطراف را به کار گرفتیم و به زودی مشکل آب این شهر برطرف می‌شود.

وی افزود: پل روستاهای مختارزاده و قورچای به تاتار اولیا نیاز به اصلاحاتی دارد که جزو مصوبات سفر استاندار به نگین‌شهر است و منتظر اقدام دستگاه‌های اجرایی در این رابطه هستیم تا سرریز شدن آب در این نقاط هنگام بارندگی مدیریت شود.

حاجی‌زاده ادامه داد: همچنین در بارندگی‌های دو روز گذشته شاهد ریزش‌هایی از کوه‌های اطراف به داخل جاده خوش ییلاق بودیم که با حضور به موقع نیروهای راهداری برای پاک‌سازی، از مسدودی این جاده جلوگیری شد.

خسارت به هزار و ۶۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی رامیان

وی خسارت بارندگی در شهرستان رامیان را حدود ۴۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: بر اساس برآوردهای اولیه بارندگی‌های اخیر به هزار و ۶۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی و باغی ۲۶۰ میلیارد ریال خسارت زد.

مدیرکل مدیریت بحران گلستان افزود: ۱۰۰ میلیارد ریال از این خسارات مربوط به ۳۵ درصد از اراضی گندم و بخش کمی از مزارع کلزا، ۱۳۰ میلیارد ریال از این خسارات مربوط به ۳۸ هکتار از بوته‌های توت‌فرنگی و ۲۰ میلیارد ریال هم مربوط به ۱۵ هکتار از مزارع گوجه فرنگی می‌شود.

وی ادامه داد: حدود هفت کیلومتر از جاده بین مزارع رامیان هم ۹ میلیارد ریال خسارت دید و میزان خسارات به پل سیدکلاته هم حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیارد ریال است.

کد خبر 747825

دیگر خبرها

  • افتتاح ۲۰ کیلومتر از جاده شهرکرد به ناغان
  • سیلاب هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال به آزادشهر و رامیان خسارت زد
  • حفر و تکمیل هشت حلقه چاه نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب غرب کشور 
  • کشف ۳۰ میلیارد ریال تلفن همراه قاچاق در بانه
  • حفر و تکمیل ۸ حلقه چاه نفت طی فروردین ماه در مناطق نفتخیز جنوب غرب کشور 
  • دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری
  • عملیات حفاری تونل گردنه الماس سرعت می‌گیرد
  • تسریع اجرای پروژه فیبرنوری استان بوشهر
  • اخذ تصمیمات مهم برای تسریع در اجرایی پروژه فیبر نوری استان بوشهر
  • مریوان، قلمرو حکمرانی وانتی‌ها