Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانک مرکزی به عنوان نهاد مسئول برای حفظ ارزش پول ملی اقداماتی را انجام داده است و رئیس کل بانک مرکزی به تازگی از دستور مقام معظم رهبری برای تقویت هر چه بیشتر ارزش پول ملی خبر داده و اعلام کرده است که: «ایشان بر اهمیت استقلال بانک مرکزی تاکید کردند.»

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پول به خودی خود ارزش ذاتی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها تکه هایی از کاغذ یا اعدادی در یک دفتر است. در گذشته پول به شکل سکه بود و به طور کلی از فلزات گرانبها مانند طلا و نقره درست می شد. ارزش سکه ها تقریباً براساس ارزش فلزاتشان تعیین می شد چرا که همیشه امکان ذوب سکه ها و استفاده از فلز آنها برای مقاصد دیگر وجود داشت. تا چند دهه پیش هم ارزش پول کاغذی در کشورهای مختلف براساس پشتوانه استاندارد طلا و یا استاندارد نقره و یا ترکیبی از این دو تعیین می شد یعنی به عنوان مثال هر ریال معادل طلا داشت.

 

کنترل و حفظ ارزش پول ملی کشور یکی از وظایف اصلی بانک مرکزی است. «حفظ ارزش پول ملی» و «بالا نگه داشتن ارزش پول ملی» هر دو از مقوله‌های مهم اقتصادی است که تاثیر زیادی بر توسعه اقتصادی کشور دارد. وقتی‏ که ارزش پول ملی یک کشور در مقابل ارزهای خارجی بالا نگه داشته شود کالاهای تولید داخل برای مصرف‌کنندگان خارجی گران‌تر می شوند.

 

در اواخر سال 90 ارزش پول ملي كشور با دلار 1500 توماني سقوط بي سابقه اي را تجربه كرد حالا هم ارزش پول ملی با بالا رفتن قیمت دلار در سراشیبی سقوط قرار دارد. تداوم تمايل بخشی از مردم به عدم نگهداري ريال و تلاش براي تبديل فوري ريال به ساير ارزها يا كالاها، يكي از نمودهاي بارز بي‌اعتمادي است كه به واسطه عملكرد نادرست در حفظ ارزش پول ملي ديده مي‌شود.

 

در نتیجه بروز این روند، قیمت کالاهای سرمایه‌ای و با دوام از جمله ارز و طلا و نیز سهام بالا می‌رود و بازار بیش از پیش حبابی می شود و اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار می دهد. در این میان حفظ و بازگرداندن ارزش پول ملی یکی از دغدغه های اصلی سیاسیون و اقتصادی هاست و در همین راستا ماجرای حذف صفر از پول ملی برای بالا بردن ارزش آن بیشتر شده بود.

 

یکی از پیشنهادهای دولت برای بالا بردن ارزش پول ملی، حذف چهار صفر از آن بود. اواخر سال 91 بود که مدیرکل اقتصادی وقت بانک مرکزی از نهایی شدن لایحه حذف چهار صفر در این بانک‌ و آغاز بررسی ‌های جدی در دولت خبر داده و گفته بود: احتمالاً سال آینده این لایحه به مجلس ارسال می شود.

 

در این میان اما هر چند شاید حذف صفر از پول ملی، ارزش پول کشور را بالا ببرد اما بنا بر آنچه که تجربه‌های جهانی نشان داده است، افزایش یا کاهش صفر‌ها به تنهایی عامل بی‌ارزشی پول ملی یا افزایش و کاهش قدرت خرید مردم نیست و این امر به تنهایی نمی‌تواند در نرخ تورم موثر باشد بلکه فرایند پیچیده اقتصاد کشور با رشد اقتصادی و ارزشمند شدن واحد پولی کشور، ارزشمند می‌شود و در این صورت نیازی به حذف صفر از پول ملی نیست.

 

راه های مشخصی برای افزایش ارزش پول ملی وجود دارد. بايد با سياست‌هاي مناسب ارزي و مالي ارزش پول ملي مان را حفظ کرد و بازگردانند. يك راه ديگر هم كنترل تورم و تقويت توليد است. زماني كه اقتصاد كشور به ثبات برسد، بار ديگر اعتماد به‌ جامعه و مردم باز مي‌گردد.

 

حالا بانک مرکزی به عنوان نهاد مسئول برای حفظ ارزش پول ملی اقداماتی را انجام داده است و رئیس کل بانک مرکزی از دستور مقام معظم رهبری برای تقویت هر چه بیشتر ارزش پول ملی خبر داده و اعلام کرده است که: «ایشان بر اهمیت استقلال بانک مرکزی تاکید کردند.»

 

 

«عبدالناصر همتی» در جلسه دوره‌ای بانک مرکزی با مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی این جلسه که 17 آذرماه برگزار شد با اشاره به دیدار اخیر خود با مقام معظم رهبری به دستور ایشان به بانک مرکزی برای تقویت هرچه بیشتر ارزش پول ملی و نیز اهمیت استقلال بانک مرکزی اشاره و اعلام کرد: «بانک مرکزی و نظام بانکی تمام توان مدیریتی و کارشناسی برای تحقق منویات مقام معظم رهبری به‌کار خواهد برد.»

 

رئیس‌کل بانک مرکزی در ادامه با اشاره به تاکیدات ریاست جمهوری در خصوص تامین سرمایه در گردش و نقدینگی مورد نیاز تولید، از مدیران عامل بانک‌ها خواستند برنامه‌ریزی‌های لازم در این رابطه انجام دهند و اگر در مواردی نیاز به کمک و مساعدت بانک مرکزی باشند اعلام کنند.

 

این در حالی است که سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس، تقویت ارزش پول ملی را تاکتیکی برای ارتقای معیشت افراد جامعه عنوان کرده است.

 

«رحیم زارع» درباره بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی به ایبنا گفته است: «قطعا حفظ و تقویت ارزش پول ملی یکی از وظایف اصلی بانک مرکزی جمهوری اسلامی بوده که متاسفانه در این زمینه عملکردها مخصوصا در ماه های اخیر ضعیف بوده است.»

 

 

سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «طبیعی است برای توسعه و رونق بخش تولید باید از کاهش ارزش پول ملی جلوگیری شود چرا که سرمایه گذاران با این روند کاهش ارزش پول ملی تمایلی به سرمایه گذاری در تولید ندارند.»

 

نماینده مردم آباده، بوانات و خرم بید در مجلس شورای اسلامی افزود: «کاهش ارزش پول ملی زندگی و معیشت خانوارها را تحت تاثر قرار داده است چرا که حقوق کارگران و کارمندان هرساله به طور محدود رشد می کند که در مقایسه با کاهش ارزش پول ملی، می تواند گفت سطح درآمدی بسیاری از خانوارها بسیار ضیعفت از گذشته شده است.»

 

زارع تصریح کرد: «همان طور که رهبر معظم انقلاب اشاره داشتند باید از کاهش ارزش پول ملی ممانعت شود و طبیعی است بانک مرکزی و تیم اقتصادی دولت برای انجام این مهم باید برنامه ریزی عملیاتی انجام دهند. مدیریت صحیح منابع ارزی، رونق صادرات، کسب درآمدهای ارزی پایدار و جلوگیری از واردات کالاهای که مشابه داخلی دارد، از راهکارهای تقویت ارزش پول ملی است.»

 

سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی یادآور شد:« در برنامه ششم توسعه کشور روی ضرورت انعقاد پیمان های پولی ۲ و چند جانبه تاکید شده و در این راستا باید پیمان های پولی عملیاتی شود.»/

 

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مشهد مقابله با تروریسم استان سمنان بجنورد خراسان شمالی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبي ارزش پول ملی پول ملی بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۹۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد/ احتمال بازگشت نرخ ارز به پله ۵۰ هزار تومان وجود دارد

لطیفی با بیان اینکه در این شرایط نهادهای امنیتی و بانک مرکزی مصمم هستند تا تدابیری بیاندیشند که نرخ گذاری کانال‌های تلگرامی بر قیمت کالاها اثر گذار نباشد، تصریح کرد: سفته بازان بازار ارز برای اینکه اثرگذاری مخرب خود را در حوزه بازار ارز حفظ کنند با موج سواری بر حوادث و اتفاقات، پالس‌های منفی را به بازار غیر رسمی ارز مخابره می‌کنند که این موضوع بر زندگی و معیشت مردم آثار منفی دارد.

سید روح اله لطیفی، فعال اقتصادی و سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در گفتگو با ایسنا بیان کرد: یکی از دلایل نوسان نرخ ارز در هفته‌های اخیر به عوامل سیاسی و خبرهای منفی شبکه‌های اجتماعی باز می‌گردد که در این زمینه کانال‌های تلگرامی در تلاش بودند تا با افزایش نوسانات بازار ارز و به چالش کشیدن این بازار سودهای هنگفتی را به دست بیاورند.

تلاش برای خنثی سازی اثر کانال‌های تلگرامی

وی با بیان اینکه در این شرایط نهادهای امنیتی و بانک مرکزی مصمم هستند تا تدابیری بیاندیشند که نرخ گذاری کانال‌های تلگرامی بر قیمت کالاها اثر گذار نباشد، تصریح کرد: سفته بازان بازار ارز برای اینکه اثرگذاری مخرب خود را در حوزه بازار ارز حفظ کنند با موج سواری بر حوادث و اتفاقات، پالس‌های منفی را به بازار غیر رسمی ارز مخابره می‌کنند که این موضوع بر زندگی و معیشت مردم آثار منفی دارد.

این تحلیلگر اقتصادی عنوان کرد:  با توجه به تحولات سیاسی ماه‌های اخیر، سفته بازان با ورود شوک‌های منفی سعی در ملتهب کردن بازار ارز داشتند و دارند تا از این طریق به سوءاستفاده شخصی بپردازند؛ اما بانک مرکزی به بازار ارز ورود کرد و توانست با مدیریت در زمان مناسب این بازار را کنترل کند. بانک مرکزی علاوه بر کنترل بازار ارز سعی کرد تا نیازهای واقعی ارزی مانند نیازهای وارداتی ماشین آلات، کالاهای اساسی، کالاهای کشاورزی و... را تامین کند. این رویداد به بازار پالس مثبت صادر کرد، در نتیجه بازار ارز آرام شد.

عدم جهش  ناگهانی ارز بعد از پاسخ موشکی ایران به صهیونیست‌ها

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: همچنین بعد از اینکه ایران پاسخ محکم به رژیم صهیونیستی داد و به این رژیم صهیونیستی حمله موشکی کرد، بعضی از رسانه‌ها و کانال‌های تلگرامی صحبت از افزایش نرخ ارز می‌کردند؛ اما در عمل مشاهده کردیم که نرخ ارز کاهش یافت. این موضوع نشان می‌دهد که بانک مرکزی با تدابیر ویژه ای که اندیشیده است، انتظارات تورمی و بازار ارز را به خوبی مدیریت کرد و قادر است تا نرخ ارز را به کانال‌های قبلی بازگرداند.

این تحلیلگر اقتصادی اضافه کرد: در آن زمان عده‌ای از نرخ دلار بالای ۱۰۰ هزار تومان صحبت می‌کردند و به دنبال افزایش نارضایتی بین مردم بودند، اما با تدبیر بانک مرکزی رشد نرخ ارز نه تنها متوقف شد، بلکه احتمال بازگشت نرخ ارز به کانال‌های قبلی تقویت شد و امیدواریم که نرخ ارز تا کریدور ۵۰ هزار تومان هم کاهش یابد.

وی اضافه کرد: همچنین امیدوار هستیم که بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب تامین نیازهای تولیدی کشور با نرخ ارز پایین‌تر و حمایتی محقق شود تا هم رشد تولید و هم افزایش کیفیت تولید را در کشور شاهد باشیم و در ادامه معیشت مردم نیز بهبود یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه‌های تقویت اعتماد به نفس با افزایش سن
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • اعتبار بن دانشجویی نمایشگاه کتاب افزایش پیدا کرد/ امضای قرارداد با شرکت پُست
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد/ احتمال بازگشت نرخ ارز به پله ۵۰ هزار تومان وجود دارد
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • بانک مرکزی: گشایش‌هایی در پیش است
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • لیلام ۱۶ میلیون دلار در افغانستان