Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@06:16:10 GMT

بهار در پاییز نرگس زارهای خوسف

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۸۹۲۰۶

بهار در پاییز نرگس زارهای خوسف

بیرجند - ایرنا - با نزدیک شدن به فصل زمستان، زمین در کویر خراسان جنوبی آغوش باز کرده تا با رویش و خودنمایی گل های نرگس در اوج سرما، عطر و یاد بهار، جاودانه نگه داشته شود

به گزارش ایرنا این روزها در گل‌فروشی‌ های شهر، گل نرگس بیش از سایر رقیبان خودنمایی می‌کند تا مردم با خرید این گل در فصلی که پایان حیات دیگر گل ها و گیاهان در طبیعت است بهار را در پاییز و زمستان به نظاره بنشینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مردم خراسان جنوبی، شهرستان خوسف را به گل‌ های نرگس منحصر به ‌فردش می‌شناسند چرا که بوی گل نرگس آن از فاصله‌های دور انسان را سرمست می‌کند.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی خوسف، عطر گل نرگس خوسف بین 17 استان پرورش دهنده این گل بی نظیر است، عطری که نرگس کویر دارد حتی نرگس دیار نرگس ها یعنی شیراز هم ندارد طوری که اهالی شیراز هم گاهی سفارش گل نرگس به نرگس کاران خوسف می دهند و یا به دنبال خرید پیاز این گل هستند.
شکوفا شدن گل نرگس همه‌ساله از نیمه آبان آغاز می شود و تا پایان دی ماه در خوسف ادامه دارد، مزارع یک دستی از گل نرگس در این شهرستان وجود ندارد چرا که تجربه ثابت کرده اگر نرگس در سایه و نقطه ای دور از آفتاب کاشته شود بهتر گل می دهد به همین خاطر معمولا در خوسف گل نرگس را در زیر درخت انار کشت می کنند.
گل نرگس علاوه بر زیبایی خواص دارویی زیادی دارد، سردرد، افسردگی، زکام و برخی بیماریهای عفونی را معالجه می کند اما کمتر کسی از خواص آن آگاه است.

**برداشت 12 میلیون شاخه گل نرگس در خوسف
مدیر جهاد کشاورزی خوسف در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سطح زیرکشت گل نرگس این شهرستان 24 هکتار است که 70 درصد آن بارور است.
سید حسن رضوی پیش بینی کرد که در سال جاری از مزارع شهرستان 12 میلیون شاخه گل نرگس به ارزش چهار میلیارد تومان برداشت شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر هر شاخه گل نرگس از کشاورزان یک هزار و 300 تومان خریداری می شود ولی در پایین فصل برداشت به دلیل اشباع بازار، قیمت گل نرگس کاهش می یابد.
رضوی اظهار داشت: در گذشته دور مردم خوسف بیشتر این گل را برای هدیه دادن به دیگران پرورش می دادند، اما چند سالی است که در سبد معیشتی مردم شهرستان قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: بخش عمده سطح زیرکشت گل نرگس به صورت پراکنده در باغ های میوه است اما در حال حاضر به سمتی حرکت می شود که ایجاد مزارع یک دست در دستور کار قرار گیرد تا به لحاظ اقتصادی به صرفه تر باشد.
مدیر جهاد کشاورزی خوسف افزود: از ابتدای امسال 650 میلیون تومان در زمینه توسعه سطح زیر کشت گل نرگس شهرستان به کشاورزان تسهیلات پرداخت کردیم و سطح زیرکشت گل نرگس پنج هکتار افزایش یافت که در سال آینده شاهد گل دهی آن خواهیم بود.

**عطر بی نظیر گل نرگس خوسف
رضوی با بیان اینکه شرایط اقلیمی و آب و هوایی و رطوبت کم و خشکی منطقه باعث شده تا عطر نرگس خوسف نسبت به بقیه نقاط کشور مطلوب تر و بی نظیر باشد، گفت: گل نرگس خوسف علاوه بر مصرف در داخل استان به خراسان رضوی، اصفهان، تهران و زاهدان نیز ارسال می شود.
وی با تاکید بر اینکه فرآوری این گل به ویژه اسانس گیری آن ضروری است، اضافه کرد: تاکنون در کشور برای فرآوری آن اقدامی انجام نشده در حالی که عطر گل نرگس در دنیا بی نظیر است.
رضوی بیان کرد: تلاش و پیگیری های ما برای افزایش ماندگاری گل نرگس از یک تا 2 هفته به مدت زمان بیشتری از طریق مرکز تحقیقات گیاهان دارویی کشور در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه در سال هایی که گل زیاد است بازار، کشش خرید آن را ندارد، گفت: در خصوص بازاریابی این محصول در شهر بیرجند، شهرداری خوسف غرفه ای در خیابان مدرس از شهرداری بیرجند تحویل گرفته و گل تولیدی شهرستان جمع آوری و در این مرکز به فروش می رسد، در تهران نیز غرفه ای توسط سازمان تعاونی روستایی کشور برای فروش گل نرگس در اختیار شهرداری خوسف قرار گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی خوسف ادامه داد: در تلاش هستیم که غرفه هایی برای فروش این محصول در فصل برداشت در ترمینال ها و فرودگاه های بیرجند، مشهد و تهران اجاره کنیم.
رضوی عنوان کرد: خراسان جنوبی رتبه پنجم تولید گل نرگس در کشور را دارد و خوسف هم در استان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
خوسف مرکز این شهرستان در فاصله 36 کیلومتری جنوب غرب بیرجند مرکز خراسان جنوبی قرار دارد. این شهرستان حدود 30 هزار نفر جمعیت دارد.
گزارش: حکیمه مصطفایی
7556*6054*3028

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي گل نرگس خوسف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۹۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توزیع عادلانه اعتبارات برای شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ

به گزارش خبرنگار مهر، فتح الله توسلی عصر یکشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان کبودراهنگ با اشاره به عملیات وعده صادق که پیروزی عزتمندانه ای برای جمهوری اسلامی داشت گفت: عملیات وعده صادق از ابعاد مختلف قابل بررسی است و لایه‌های امنیتی رژیم غاصب آسیب دید و وقتی موشک‌ها و پهبادهای ما مسیری را از خاک کشور طی کردند و به مقصد و هدف خود رسیدند این پیام‌های متفاوتی را برای جهانیان داشت.

توسلی گفت: استفاده از موشک‌های با سوخت مایع و کروز به قابل توجه است و من اطلاع دارم دستگاه‌های امنیتی و مطالعاتی دنیا هنوز در پی این عملیات در شوک هستند و این پیروزی بزرگ را به همه نیروهای مسلح تبریک عرض می‌کنم و الحمدالله با اتحاد و یک صدا کار بزرگی انجام دادند.

وی با اشاره اینکه مجلس دوازدهم همانند مجلس یازدهم که به تعبیر مقام معظم رهبری مجلسی انقلابی است البته با قدرت بیشتر پیگیر مشکلات و مسائل مردم نیز خواهد بود گفت: همه ما منتخبین علی رغم حوزه انتخابیه، نماینده ۹۰ میلیون ایرانی هستیم و همین در چند روز گذشته وزیر صمت را بدلیل کاهش صادرات غیر نفتی خواستیم که باید برای این روند فکری صورت گیرد.

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ ادامه داد: همه ما تکلیف داریم که مسائل شهرستان را پیگیری کنیم و باید دلسوزانه برای مردم و پیشرفت شهرستان قدم برداریم.

وی افزود: با مجموع وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی نیز صحبت شد و برای آبرسانی و قنوات اعتبار تعریف کردیم و اکنون اعتبارات شهرستان کبودراهنگ به رقم قابل توجه‌ای رسید.

توسلی با بیان اینکه حدود ۶۵ روستای شهرستان مشکل آب شرب دارد گفت: مشکل تعدادی از روستاها حل گردید و پیگیری کردیم که انتقال آب از سد تالوار صورت گیرد و این کار حدود هزار میلیارد اعتبار می‌خواهد که بعد از اخذ ماده ۲۳ پیگیری خواهیم کرد.

توسلی ادامه داد: در سال گذشته اگر پیگیری‌های ما و فرماندار نبود قطعاً با مشکلات جدی مواجه می‌شدیم چرا که چندین روستا از جمله روستای کوهین اکنون آب پایدار دارند و در آینده مشکل دیگر روستاها نیز مرتفع خواهد شد.

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ با اشاره به اینکه در پیوست ۱ بودجه تا سال گذشته چیزی برای شهرستان نداشتیم گفت: از مدیران خواهش داریم برای خود پروژه تعریف کنند تا بتوانیم اعتبار جذب کنیم متأسفانه شاخص‌های مناسبی هم وجود ندارد.

توسلی با تأکید بر توزیع عادلانه اعتبارات گرفت: اجازه نخواهیم داد ظلمی به شهرستان در توزیع اعتبارات شود چرا که حق مردم است، و مدام پیگیری می‌کنیم که این روند تغییر کند و اگر شما کمک نکنید تغییری رخ نخواهد داد.

توسلی گفت: وضعیت استان همدان در موضوع درآمدها ۹۸ درصد از طریق مالیات است و این فاجعه است برای استان و باید استان به سمت درآمدهای پایدار برود نمی‌شود که با افزایش درصدی وصول به اقشار مختلف جامعه فشار وارد شود و باید دست به دست هم داد تا تولید را رونق بدهیم.

نماینده بهار و کبودراهنگ با اشاره به شعار سال با عنوان جهش تولید با مشارکت مردمی گفت: مقام معظم رهبری برای تحقق شعار سال همه ما را تکلیف کردند و باید در کارها مردم را شریک بدانیم.

وی با تأکید بر حساسیت مدیران در اعتبارات ادارات گفت: متأسفانه سال گذشته حدود ۹۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات استانی در حال بازگشت به خزانه بود که با پیگیری‌های نمایندگان و استاندار از آن جلو گیری شد، و یکی از شاخص‌های تخصیص اعتبارات عملکرد آن دستگاه است و طبق عملکرد بررسی می‌کنند.

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ ادامه داد: بیش از ۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی مدارس اخذ کردیم و فقط حدود ۷ میلیارد برای تجهیز مدارس از تهران آوردیم.

وی همچنیین با اشاره به نشست خود با رئیس بانک مرکزی گفت: در جلسه با رئیس بانک مرکزی پیگیر منابع بودیم و تأکید شد که مردم از عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات راضی نیستند و خواهش داریم برای منطقه دلسوزی شود.

وی در پایان گفت: اورژانس جز اولویت‌های شهرستان است و باید تا پایان سال تحویل مردم شریف داده شود همچنان که درمانگاه تأمین اجتماعی کبودراهنگ با سرعت در حال ساخت است و اعتبارات آن نیز وجود دارد.

کد خبر 6097606

دیگر خبرها

  • سفر بهاری به روستای ازغد طرقبه از لنز دوربین شهروندخبرنگار
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • آب تالوار آرسنیک ندارد/ نیترات آب در دشت شهرستان بهار بالاست
  • ضرورت توزیع عادلانه اعتبارات برای شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ
  • کشف البسه قاچاق در شهرستان خوسف
  • بیشترین خسارت سیل بهاری به راه‌های شهرستان خوسف
  • مختاران سربیشه در صدر جدول بارندگی‌های خراسان جنوبی
  • محورهای مواصلاتی شهرستان خوسف آسیب جدی دیده‌اند
  • مختاران سربیشه با ۷۳ میلیمتر رکورددار بارندگی‌های شبانه روز گذشته در خراسان جنوبی
  • آسیب جدی به راه‌های شهرستان خوسف در پی جاری شدن سیلاب